Ακαδημίες: Τα «διαμάντια» της Κ17 της ΑΕΚ

Γιώργος Μανταίος
Ακαδημίες: Τα «διαμάντια» της Κ17 της ΑΕΚ

bet365

Το Gazzetta σας ενημερώνει για όσα έγιναν στα πρωταθλήματα των μικρών ηλικιών τα οποία εκτός από ποδόσφαιρο είχαν κι επεισόδια.

Αθηναϊκό ντέρμπι σε τρία επίπεδα είχαμε το Σαββατοκύριακο. Εκτός από την Super League 2, η ΑΕΚ και ο Παναθηναϊκός αναμετρήθηκαν άλλες δύο φορές στο πρωτάθλημα υποδομών και μοιράστηκαν τις νίκες σε εντυπωσιακές αναμετρήσεις με πάθος, ένταση και πλούσιο παρασκήνιο.

Κ17 – Ναι, είναι διεκδικήτρια!

Μετά από το κυριακάτικο ΠΑΟ-ΑΕΚ 1-2 στο Κορωπί, μπορούμε να το πούμε με σιγουριά: η Κ17 της Ένωσης, που βρίσκεται στην κορυφή του νότιου ομίλου με 22 βαθμούς, 4 περισσότερους από τους «πράσινους», είναι διεκδικήτρια του τίτλου! Η ομάδα που χτιζόταν μεθοδικά και με απόλυτο επαγγελματισμό εδώ και δύο χρόνια, ξεδιπλώνει τα αρετές της σε όλα τα γήπεδα υπό την καθοδήγηση ενός εξαιρετικού προπονητή, του Γενναίου Καραχάλιου. Ο «αρχιτέκτονας» αυτής της ομάδας δεν δίστασε στο ντέρμπι να χρησιμοποιήσει τέσσερις «εξάρηδες» στο αρχικό σχήμα, έναντι μόνο ενός του Παναθηναϊκού και δικαιώθηκε σε απόλυτο βαθμό. Γεννηθείς του 2006 είναι ο Λουκάς Μαρούτσης, ένας «ηλεκτρονικός εγκέφαλος» στο χώρο του κέντρου. Μάλλον έτσι είναι και εκτός γηπέδων, αφού ρωτήσαμε και μάθαμε ότι πρόκειται για μαθητή με μέσο όρο άνω του 19.5! Ο δεξιός μπακ Σβίγκος, ο αριστερός Χατζηνικολάου και ο εξτρέμ Ανδρικόπουλος είναι επίσης «μικροί» και διακρίθηκαν εναντίον μεγαλύτερων παιδιών. Στην αντίπερα όχθη, ήταν μια άκρως απογοητευτική εμφάνιση για την Κ17 του Παναθηναϊκού. Σίγουρα υπάρχει προβληματισμός καθώς στο Κορωπί η φουρνιά των «2005» θεωρήθηκε αυτή εξίσου ποιοτική με την αντίστοιχη των «2001» (Βαγιαννίδης, Ζαγαρίτης, Αθανασακόπουλος, Σερπέζης κλπ), όμως σπάνια εμφανίζει στο χορτάρι τις αρετές της. Όσο για τις αιτίες, οι αναφορές μας λένε ότι η έπαρση δεν είναι καλός σύμβουλος ειδικά σε τέτοιες ηλικίες.

Κ15 – Ηρωική νίκη για το «τριφύλλι»

Πολύ σπουδαίο ματς έκανε η Κ15 του Παναθηναϊκου και παρότι βρέθηκε με παίκτη λιγότερο από το 12ο λεπτό λόγω αποβολής (δύο κίτρινες) του Αναστασάκη, νίκησε 2-0 την ΑΕΚ και μπήκε δυνατά στη μάχη του Final Four. Ίσως η καλύτερη εμφάνιση διαχρονικά από τα «7αρια» του Φώτη Παπαπαναγή που κατάφερε να πάρει από όλους το μάξιμουμ με εξαιρετική διαχείριση και άριστο «διάβασμα» του αντιπάλου. Μπορούμε να αναφερθούμε στον τερματοφύλακα Ζώγα, αρχηγό και καθοδηγητή της ομάδας μέσα στο γήπεδο, τον απροσπέλαστο αριστερό στόπερ Βενάκη, τον ακούραστο Γεωργόπουλο και τον σκόρερ των δύο γκολ (εκ του ΠΑΟΚ προερχόμενο) Σώκο, όμως ξεχωριστή αναφορά θα μπορούσε να γίνει σε κάθε ένα από τα υπόλοιπα παιδιά. Είναι από τις λίγες περιπτώσεις στο ποδόσφαιρο που ισχύει το κλισέ «δεν υστέρησε κανείς»!

Πόσο σοβαρά είχε πάρει το ματς η ΑΕΚ φάνηκε από το γεγονός ότι για πρώτη φορά σε εντός Αττικής αγώνα, η αποστολή συγκεντρώθηκε στα Σπάτα και πήγε με πούλμαν στο Κορωπί. Όμως οι παίκτες δεν μπήκαν ποτέ στο πνεύμα του παιχνιδιού και είναι χαρακτηριστικό στιγμιότυπο που μας μεταφέρθηκε από τα αποδυτήρια του «Καλαφάτης». Στο ημίχρονο τα παιδιά της Ένωσης μπέρδεψαν την πόρτα των αποδυτηρίων και ο προπονητής Ιβάν Νεντέλκοβιτς τους επέπληξε λέγοντας: «Ούτε κι εδώ δεν είστε συγκεντρωμένοι!». Η αλήθεια βέβαια είναι πως κι ο ίδιος βρέθηκε σε πολύ κακή ημέρα. Παίζοντας με παίκτη παραπάνω για 70 λεπτά παιχνιδιού (σ.σ. οι αγώνες της Κ15 είναι 80λεπτοι) η ομάδα του δεν δημιούργησε ούτε μία κλασική ευκαιρία. Βέβαια πρέπει πάντα να έχουμε στο μυαλό μας ότι πρόκειται για πολύ μικρές ηλικίες, τα παιδιά είναι 14 ετών και η αγωνιστική τους εικόνα διαφοροποιείται κατακόρυφα από εβδομάδα σε εβδομάδα.

Όλα αυτά υπέπεσαν στην αντίληψη του ομοσπονδιακού τεχνικού Κ15 Άγγελου Χατζόπουλου ο οποίος παρακολούθησε το παιχνίδι. Επίσης παρών το απόγευμα του Σαββάτου στο Κορωπί ήταν και ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς, ο οποίος έκανε... υπερωρίες. Το ίδιο πρωί παρακολούθησε και το εξ αναβολής ματς της Κ19, Παναθηναϊκός-ΟΦΗ 1-1. Σωρεία χαμένων ευκαιριών για τους «πράσινους», σπουδαίος βαθμός για τους Κρητικούς που βελτιώνονται διαρκώς.

Ξανά επεισόδια σε αγώνα του Ιωνικού

Κεκλεισμένων των θυρών έγινε η αναμέτρηση Κ17 Ιωνικός-Ολυμπιακός 0-2, αλλά αυτό δεν σημαίνει τίποτα όταν μιλάμε για ανεγκέφαλους. Αυτή τη φορά ο Ιωνικός έπραξε το καλύτερο δυνατό καθώς αποφάσισε να γίνει χωρίς κόσμο το ματς, η Λίγκα συμφώνησε, ο Ολυμπιακός ενημέρωσε και όλα έγιναν όπως έπρεπε. Όμως κάποιοι γονείς που βρίσκονταν έξω και περιμετρικά του γηπέδου άρχισαν να βρίζουν 16χρονους ποδοσφαιριστές, ενώ έφτασαν στο σημείο να πουν «καλά να πάθει» σε παιδί που έπεσε με το κεφάλι σε μία διεκδίκηση και έπαθε διάσειση (υποβλήθηκε σε εξετάσεις και είναι μια χαρά στην υγεία του). Ήταν επόμενο να «ανάψουν τα αίματα» κάποιοι πιάστηκαν στα χέρια και έπεσαν «ψιλές». Ρεζιλίκια για τα οποία δεν έχουν καμία ευθύνη οι δύο ΠΑΕ, αλλά αποκλειστικά τα «πειραγμένα» μυαλά κάποιων.

* Για την Κ17 του ΠΑΟΚ τα έχουμε πει πολλές φορές. Το βάθος σε ποιοτικούς ποδοσφαιριστές 2005 και 2006 που έχει αυτή η ομάδα, είναι απίστευτο. Το Σάββατο επικράτησε 8-0 της Λαμίας παρουσία του ομοσπονδιακού Κ17, Αλέξανδρου Αλεξιάδη, χωρίς τέσσερις από τους διεθνείς της (Αδάμ, Γκιτέρσος, Κωττάς, Καστίδης). Έπαιξαν ξανά αρκετά παιδιά του 2006 και από αυτούς σκόραραν ο Τζίμας (2), ο Πολιτάκης (2) και ο Παπαγεωργίου, ενώ στο 20΄ το «κοντέρ» έγραφε ήδη 4-0.

* Σοβαρή δουλειά γίνεται στην Κ17 του Απόλλωνα που επικράτησε 3-1 του ΟΦΗ, της ομάδας που πρόσφατα νίκησε τον Παναθηναϊκό παίζοντας πολύ καλό ποδόσφαιρο. Ξεχώρισε με ένα υπέροχο γκολ από απευθείας φάουλ ο Νίκος Καλύμνιος, πρώην άσος του Ολυμπιακού που έφυγε το καλοκαίρι από το Ρέντη και μετακόμισε στη Φυλή αλλά και ο Μανέτας που επέστρεψε πρόσφατα από τραυματισμό (κάταγμα στο χέρι).

Στη Μπολόνια για δοκιμή ο Μπαλαμώτης

Πληροφορηθήκαμε από την επίσημη ιστοσελίδα του Ηρακλή Λάρισας στο Facebook, ότι ο Κώστας Μπαλαμώτης προσκλήθηκε επίσημα για δοκιμαστικά στη Μπολόνια. Πρόκειται για έναν δεξιό μπακ γεννηθέντα το 2005 που τα τελευταία δύο χρόνια αγωνίζεται με τον Ηρακλή στο πρωτάθλημα της Γ΄ εθνικής και τον Ιούνιο είχε κληθεί στην εθνική Κ17. Έτσι, επικοινωνήσαμε με τον πρόεδρο του συλλόγου Λάμπρο Ιωακείμ ο οποίος μας είπε ότι ο Μπαλαμώτης είχε «τσεκαριστεί» στο παρελθόν από ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό όμως οι προτάσεις που έγιναν δεν κρίθηκαν συμφέρουσες για τον Ηρακλή. Ο Λ. Ιωακείμ θα συνοδέψει τον ποδοσφαιριστή στη Μπολόνια με την αναχώρηση να είναι προγραμματισμένη για σήμερα και την επιστροφή για την Παρασκευή 19 Νοεμβρίου.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα