Προβλέψιμοι όσο το ποδόσφαιρό τους πριν το 2016

Προβλέψιμοι όσο το ποδόσφαιρό τους πριν το 2016

Προβλέψιμοι όσο το ποδόσφαιρό τους πριν το 2016

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου σχολιάζει τις προσπάθειες που γίνονται ώστε να εξισωθεί το ποδόσφαιρο του 2021 με αυτό που παίζονταν στην Ελλάδα πριν το 2016, όλα όσα γίνονται με επίκεντρο την ΕΠΟ.

Αυτή ήταν μία από τις πιο εύκολες προβλέψεις. Επιστρέφω δύο μήνες πίσω, λίγες ημέρες πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου, τότε που μέσα σε όλες τις προβλέψεις, έγραφα για το πλέον πιθανό ενδεχόμενο που θα βρίσκαμε μπροστά μας.

Πιο πιθανό και από το προβάδισμα του Ολυμπιακού στη βαθμολογία…

Ακόμη πιο πιθανή πρόβλεψη από την άλλη που έκανα για το ότι Μάντζιος και Μιλόγεβιτς θα έχουν δύσκολο έργο…

Πολύ πιο πιθανό και από το ότι ο ΠΑΟΚ του Λουτσέσκου δεν θα ήταν σε τόσο κακή μοίρα όπως φαντάζονταν οι πιο απαισιόδοξοι φίλαθλοί του

Αυτό που τώρα γίνεται, ήταν -για να καταλάβετε- ακόμη πιο πιθανό και από τη νέα ήττα της ΑΕΚ από τον ΠΑΟΚ…

Έγραφα λοιπόν τότε ότι… είναι θέμα χρόνου για τον Ολυμπιακό να αρχίσει την προσπάθεια δημιουργίας έντασης. Ήταν θέμα χρόνου να κάνει σημαία την προσπάθεια για να αναλάβει την ΕΠΟ μία διοικούσα Επιτροπή που θα επέβαλε βεβαίως η UEFA! Έτσι την είχαν «πατήσει» εκείνοι το 2016 και εδώ και χρόνια ψάχνουν την ρεβάνς…

Και να μέσα στο Νοέμβριο, ο Αυγενάκης βγήκε μπροστά! Τι σύμπτωση: Ολυμπιακός-Αυγενάκης! Ό τι θέλει ο Ολυμπιακός, εκεί και ο… Ολυμπιακός υφυπουργός ή… υφυπουργός Ολυμπιακού, όπως λένε, όπως έχουν καταγράψει και έχουν καταγγείλει φορείς, ΠΑΕ, ΑΣ, ΚΑΕ, Ομοσπονδίες… Κόσμος και κοσμάκης!

Με πρωταγωνιστή τον υφυπουργό της ελληνικής κυβέρνησης, γίνεται προσπάθεια να πείσουν και εμάς και τους ευρωπαίους, ότι… στο ελληνικό ποδόσφαιρο επικρατεί κλίμα σήψης και… όπως έγινε το 2016 από UEFA και FIFA, έτσι και τώρα θα πρέπει να παρέμβουν! Ο Αυγενάκης που κρύβεται από τους ξένους σε άλλες υποθέσεις, τους καλεί τώρα να παρέμβουν! Μα αφού και να έρθουν εδώ, αυτόν θα ψάξουν για να απολογηθεί για όσα ΔΕΝ έχει κάνει με τον αθλητικό νόμο!

Κάνει προσπάθεια ο υφυπουργός τους, να πείσει ότι όπως το 2016:

- Έχουμε ποδόσφαιρο 100-0 όπου ΟΛΑ και ΟΛΟΙ είναι στην υπηρεσία του ενός που παίρνει τα πρωταθλήματα από τον Οκτώβριο

- Ο κόσμος έχει αγανακτήσει με την αδικία και όπως το 2016 (αλλά και πριν) εισβάλει στα γήπεδα δημιουργώντας επεισόδια εβδομάδα παρά εβδομάδα

- Η ΕΠΟ έχει φθάσει σε τέτοιο σημείο διαφθοράς όπως τότε που… μέχρι και μυστικές κάμερες είχαν βάλει στα γραφεία για να παρακολουθούν τους πάντες και τα πάντα! (Τα ξεχάσετε;)

- Η εθνική ομάδα είναι η χειρότερη του κόσμου, η πλέον ανοργάνωτη, αφού χάνει και από τα Φερόε (και με Παπασταθόπουλο-Μανωλά μέσα που τόσο λείπουν τώρα…)

- Θέλει να μας πει ότι όπως τότε έτσι και τώρα… όλα είναι γνωστά και προδιαγεγραμμένα σε όλες τις κατηγορίες του ελληνικού ποδοσφαίρου

Ξέρει ο Αυγενάκης γιατί παραιτήθηκε ο Ζαγοράκης, ο οποίος ΔΕΝ μίλησε! Ξέρει ο Αυγενάκης ποιοι επιτέθηκαν στον δικαστή και γιατί… (Ποιοι να ήταν άραγε; Γιατί γίνονται και αντίστροφες σκέψεις για τους σκοπούς τους…). Ποιος άραγε βγάζει πορίσματα για τέτοιες επιθέσεις μέσα σε πέντε λεπτά από την ώρα του γεγονότος; Αυτοί που δεν τόλμησαν να αναδείξουν την έκθεση της αστυνομίας ούτε… πέντε χρόνια μετά την επίθεση στον Τζήλο;

Όσες προσπάθειες και αν κάνουν ο Ολυμπιακός και οι κάθε είδους… φίλοι του, ΔΕΝ θα πείσουν ΚΑΝΕΝΑΝ ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι στο χάλι που το άφησε η διοίκηση Γκιρτζίκη και Σαρρή, έτσι ώστε να χρειάζεται παρέμβαση της UEFA για να αναλάβει διοικούσα επιτροπή.

Κάνουν φιλότιμες προσπάθειες, το περιμέναμε, το γράψαμε, δεν ξαφνιάζουν κανέναν, αλλά παρά τα λάθη αυτής της διοίκησης, το ελληνικό ποδόσφαιρο και ειδικά το κορυφαίο πρωτάθλημά μας, έχει κάνει άλματα προόδου. Αυτό που παίζεται στα ελληνικά γήπεδα (με τακτικούς δικαστές, με VAR και ξένους διαιτητές όπως ζητούσε και τότε ο ΠΑΟΚ) ΔΕΝ έχει καμία σχέση με αυτό που μας επέβαλαν τότε.

Η σημερινή ΕΠΟ φυσικά και κάνει λάθη. Λάθη με τη φετινή SL2, λάθη με την Εθνική ομάδα (το μεγαλύτερο η απομάκρυνση Σκίμπε, γι αυτό και τώρα οι εχθροί τους, τους πιέζουν να διώξουν και τον Φαντ Σχιπ, έτσι ώστε να πέσουν πάλι στη παγίδα) λάθη όπως εκείνο με τις μεταγραφές του Άρη (ναι λάθος υπέρ του Άρη για να κάνει μεταγραφές) τις οποίες επέτρεψε και τώρα χρωστάει 500 χιλιάρικα σε πρόστιμο, λάθη… λάθη… λάθη. Χωρίς πρόθεση όμως, χωρίς σχέδιο, χωρίς μεθοδολογία να ευνοηθεί ο ένας και το 100-0 που επιδιώκει για να τα ελέγχει όλα.

Ας βγουν οι επίσημοι εκπρόσωποι της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και να πάρουν θέση. Πότε η δική τους ομάδα (και όλες οι άλλες) είχαν ευκαιρία διάκρισης με βάση τις δικές τους δυνατότητες και όχι όπως επέβαλαν άλλες δυνάμεις; Πότε η δική τους ομάδα ή οι άλλες έπαιρναν αυτό που τους άξιζε στο πρωτάθλημα; Πότε το ποδόσφαιρο παίζονταν πιο καθαρά ρε παιδί μου; Το 2011; Το 2014; Το 2016 ή τώρα;

Ας βγουν και ας απαντήσουν με στοιχεία.

Παρά λοιπόν τα λάθη και τις παραλείψεις και παρά την προσπάθεια του Ολυμπιακού να γυρίσει το ποδόσφαιρό μας στο μαύρο 2016, στο τέλος θα χάσουν και πάλι… πανηγυρικά.Γιατί; Γιατί δεν πείθουν με τις προθέσεις τους.

ΚΑΝΕΙΣ δεν θέλει εκείνο το ποδόσφαιρο του 100-0.

ΚΑΝΕΙΣ δεν θέλει το ποδόσφαιρο του ενός που τιμωρούνταν με κόκκινη κάρτα κάθε δύο χρόνια, εκείνου που καταλογίζονταν πέναλτι εναντίον του κάθε 2,5 χρόνια!

ΚΑΝΕΙΣ δεν θέλει να τους βλέπει όλους αυτούς που εξισώνουν το τότε με το τώρα γιατί πολύ απλά τους έχουν καταλάβει. Δεν πείθουν κανέναν. Ούτε αυτοί, ούτε βέβαια και ο Αυγενάκης που όλοι έχουν καταλάβει τι θέλει να πετύχει εδώ και χρόνια.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.