ΑΕΚ: Η απόφαση... σταθμός και το τατουάζ!

ΑΕΚ: Η απόφαση... σταθμός και το τατουάζ!

Γιώργος Τσακίρης Γιώργος Τσακίρης
ΑΕΚ: Η απόφαση... σταθμός και το τατουάζ!

bet365

Ο Γιώργος Τσακίρης γράφει για τη... νομιμοποίηση εκδρομών και επεισοδίων μετά τη δικαστική απόφαση για όσα έγιναν στο Βόλος – Άρης και φρεσκάρει τη μνήμη του Λούβαρη για τον Νικολαΐδη...

Εντάξει ντε, το ζήσαμε κι αυτό, εννοώ την απόφαση για όσα είδαμε να συμβαίνουν στο ματς Βόλος – Άρης και τη τελική απόφαση για μηδενική τιμωρία. Θα ξεκινήσω και θα πω τούτο: καλύτερα και μακάρι πλέον να ισχύει αυτό το μέτρο αφού από πάντα ήμουν ΑΠΟΛΥΤΑ αντίθετος στη τιμωρία των ΠΑΕ και της συντριπτικής πλειοψηφίας του κόσμου των ομάδων για ότι μπάχαλα μπορεί να δημιουργηθούν απ' τους λίγους. Αλλά διάολε τι... λένε τώρα που δεν τιμώρησαν τον Άρη και τον Βόλο; Τώρα δεν θα κάνουν χαμό με την... καραμέλα και τη κασέτα για τη δήθεν εξυγίανση;

Προφανέστατα και πρόκειται για μια απόφαση... σταθμό για το από δω και πέρα! Σε όλα τα θέματα. Διότι παρακολουθήσαμε ένα ματς που στην πραγματικότητα με όσα έγιναν δεν έπρεπε ποτέ να ξεκινήσει (εκείνη τη μέρα, ας το έκαναν την επομένη) αλλά πραγματοποιήθηκε κανονικά. Είδαμε πράγματα απίθανα, επεισόδια απίστευτα και ξύλο γύρω απ' το γήπεδο, μέσα σε αυτό και στις εξέδρες του, αλλά και στον αγωνιστικό χώρο! Κοινώς φοβερά και τρομερά πράγματα.

Από δω και στο εξής λοιπόν όλες οι εκδρομές πρέπει να αντιμετωπίζονται ως (και είναι με δικαστική απόφαση) νόμιμες. Δεν επιτρέπεται πλέον ΚΑΝΕΙΣ να μην επιτρέψει σε οπαδούς άλλης ομάδας να πάνε στο γήπεδο που θα αγωνίζεται η ομάδα τους. Κι εκείνες που έλεγαν πως δεν θα δώσουμε εισιτήρια και δεν θα ανοίξουμε θύρα για τους φιλοξενούμενους, να ειδοποιηθούν ότι άλλαξε το έργο, ακόμη και να συνεχίσουν στην ίδια πολιτική, πλέον μπορούν οπαδοί να πηγαίνουν κανονικότατα στο γήπεδο τους!

Κι αν τύχει και δουν κλειστές τις πόρτες; Υπάρχει η λύση... Πηδάνε και παίρνουν κανονικά τη θέση τους. Τώρα αν γίνει και κανά... μπαχαλάκι για καμιά ώρα ρε παιδί μου και δεν ξεκινήσει το ματς, μικρό το κακό, θα αρχίσει απλά με καθυστέρηση το ματς και προχωράμε αφού επιβληθεί πρόστιμο στις υπεύθυνες ΠΑΕ. Απλά και όμορφα... Τι όχι; Για εξηγήστε μου να καταλάβω όποιος θέλει. Προσοχή δεν κατηγορώ τον Άρη και τον κόσμο του, καλά έκαναν και πήγαν να δουν την αγαπημένη τους ομάδα, αλλά πλέον δεν πρέπει να τίθεται θέμα τιμωρίας της έδρας.

Το τατουάζ δεν υπήρχε τότε κ. Λούβαρη!

δε

Ας αφήσουμε αυτό το θέμα πίσω να πιαστούμε με άλλο αφού θέλουν να δικαιολογήσουν κάποια πράγματα που δεν άρεσαν κάποιοι και ξεχνάνε. Η αλήθεια είναι βέβαια ότι όσο μεγαλώνουμε όλοι ξεχνάμε και περισσότερο. Ου γαρ έρχεται μόνο του άλλωστε... Αλλά για ότι δεν θυμόμαστε και ότι τέλος πάντων ξεχνάμε, έχουμε τη δυνατότητα να ρωτήσουμε, να ψάξουμε και τελικά να μάθουμε.

Όπως ο κύριος Λούβαρης για παράδειγμα ο οποίος τα 'κανε λίγο... μαντάρα στην προσπάθειά του να πει τι στ' αλήθεια; Ότι του είπε ο Ντέμης Νικολαΐδης τότε -όταν ήταν ακόμη στην Ριζούπολη- ότι είναι ΑΕΚ φανατικός και δεν τον απασχολεί καν το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού. Αυτή η αλήθεια είναι μία και έχει γράψει ιστορία. Στα υπόλοιπα ποιος λέει την αλήθεια και ποιος ψέματα είναι πολύ εύκολο να καταλάβει κανείς από τα δεδομένα. Διότι από όσα είπε ο ίδιος ο ισχυρός άνδρας του Ολυμπιακού, την εποχή του Σωκράτη Κόκκαλη στη διοίκηση της ομάδας του Φαλήρου, αποδεικνύεται ότι ο Ντέμης έχει πει την αλήθεια.

«Και μου έδειξε μάλιστα ένα τατουάζ της ΑΕΚ στο μπράτσο»... Ουπς σενιόρ μας τσάκωσαν που λεν' και στο χωριό μου! Αλήθεια είναι ότι σας έδειξε, σε όλους τους Ολυμπιακούς (και όχι μόνο) την υπέροχη ζωγραφιά στο μπράτσο του, αλλά αυτό έγινε αφού είχε φορέσει την κιτρινόμαυρη φανέλα και σε μεταξύ μας ντέρμπι όταν η ομάδα επικράτησε (και εκείνος εννοείται είχε βρει και πάλι δίχτυα). Αρρωστάκι με την Ένωση ήταν από όταν έπαιζε στην Αλεξανδρούπολη, δεν άλλαξε στον Απόλλωνα Αθηνών φυσικά, αλλά τατουάζ τότε ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ στο μπράτσο του!

Αντιλαμβάνομαι ότι τότε η στάση του, αλλά και μετά (λίγο πριν υπογράψει στην Ατλέτικο Μαδρίτης), απογοήτευσε και εξόργισε πολλούς στον Ολυμπιακό τότε. Κι αυτό διότι δεν ήξεραν τι είναι το «όχι», δεν είχαν ξανά έναν τύπο να τους λέει «δεν θέλω» και δεν ήταν εύκολο να το... χωνέψουν. Δεν μπορώ όμως να αντιληφθώ πώς ενοχλεί ακόμη εκείνη η αλήθεια σε τόσο μεγάλο βαθμό που πρέπει να υποστηρίξει κανείς κάτι αναληθές για να παρουσιάσει μια άλλη, δική του αλήθεια. Ας είναι...

Υγ: Η περίπτωση του προβλήματος του Σέρχιο Αραούχο, το οποίο έως σήμερα δεν μοιάζει ικανό να τον αφήσει εκτός στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, είναι πιο σημαντικό σε επίπεδο ενδεκάδας απ' ότι ο Τσούμπερ! Ειλικρινά το σημειώνω αυτό... Διότι απέναντι στη συγκεκριμένη ομάδα με την άμυνα που την αποτελεί, είναι ταμάμ να ξεκινήσει ο Αργεντινός στράικερ συγκριτικά με τον Ανσαριφάρντ, ειδικά όταν ο αντίπαλος επιβάλλει να τον πιέσει στο πρώτο του τρίτο όπως ο Ολυμπιακός για να του δημιουργήσεις προβλήματα. Μυϊκός σπασμός είναι αλλά ποτέ δεν ξέρεις... Μακάρι να εξελιχθούν όλα καλά για Αραούχο και Τσούμπερ όπως κατ' αρχήν δείχνουν τα πράγματα γιατί είναι και οι δυο εξίσου σημαντικοί για το συγκεκριμένο ντέρμπι που πρέπει να το κερδίσει η ΑΕΚ.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Γιώργος Τσακίρης
Γιώργος Τσακίρης

Όλα ξεκίνησαν για τον Γιώργο Τσακίρη το 1999 στο Παγκόσμιο Άρσης Βαρών στο ΣΕΦ. Έπειτα, ακολούθησε το Εθνοσπόρ το 2000 και το 2001 η παράλληλη ενασχόληση με το ρεπορτάζ της ΑΕΚ έως και σήμερα με σταθμούς καριέρας την SportDay στο ξεκίνημά της και στον ΣΠΟΡ FM 94.6 (όπου συνεχίζουμε), έπειτα στην Εξέδρα και από το 2011 στο καλύτερο «μαγαζί» απ' όλα: Gazzetta.gr. 22 χρόνια πλέον στο κιτρινόμαυρο ρεπορτάζ και συνεχίζουμε...