Άρης: Ο Μπεναλουάν είναι υποψήφιος για το «Merit Award» της FIFPro

Άρης: Ο Μπεναλουάν είναι υποψήφιος για το «Merit Award» της FIFPro

Newsroom
Άρης: Ο Μπεναλουάν είναι υποψήφιος για το «Merit Award» της FIFPro

bet365

Ο Γιοάν Μπεναλουάν με δική του πρωτοβουλία μοιράζει φαγητό και είδη πρώτης ανάγκης σε άστεγους συνανθρώπους μας στη Θεσσαλονίκη και μέσω του ΠΣΑΠ είναι υποψήφιος για το «Merit Award».

Διαβάστε αναλυτικά το Δελτίο Τύπου του ΠΣΑΠ για τη δράση του αμυντικού του Άρη, Γιοάν Μπεναλουάν και για το βραβείο που διεκδικεί:

«Στο πλευρό όσων έχουν ανάγκη στέκεται ο Γιοάν Μπεναλουάν, καθώς με δική του πρωτοβουλία μοιράζει φαγητό και είδη πρώτης ανάγκης σε άστεγους συνανθρώπους μας στη Θεσσαλονίκη. Η δράση του κεντρικού αμυντικού του Αρη είναι αξιέπαινη και αποτυπώνει ανάγλυφα πως μέσω του ποδοσφαίρου και ευρύτερα του αθλητισμού μπορούμε να κάνουμε τον κόσμο μας καλύτερο.

Η FIFPro στηρίζει ανάλογες κινήσεις και ο 34χρονος είναι, μέσω του ΠΣΑΠ, υποψήφιος για το «Merit Award», βραβείο που απονέμεται κάθε χρόνο σε έναν ποδοσφαιριστή μέλος του Παγκόσμιου Συνδέσμου για τις φιλανθρωπικές και κοινωνικές του δράσεις».

Όσα είπε ο Μπεναλουάν στην ιστοσελίδα της FIFPro:

Ο Τυνήσιος μίλησε στην ιστοσελίδα της FIFPro για την απόφασή του να σταθεί στο πλευρό όσων έχουν ανάγκη. «Το ποδόσφαιρο αντιπροσωπεύει το 50% της ζωής μου, αλλά το πιο σημαντικό στο ποδόσφαιρο δεν είναι τα χρήματα που αποφέρει αλλά οι πόρτες που μπορεί να σου ανοίξει. Ξεκίνησα ανάλογες δράσεις όταν έπαιζα στην Αγγλία, γιατί εκεί πολλοί άνθρωποι ζουν στο δρόμο. Το έκανα για τον εαυτό μου. Στη Θεσσαλονίκη το ξεκίνησα με έναν φίλο. Τράβηξε μία φωτογραφία, την ανάρτησα στο ίντερνετ και αρκετοί ενδιαφέρθηκαν να βοηθήσουν ή να πράξουν κάτι ανάλογο. Τότε αντιλήφθηκα πως μπορούμε να ξεκινήσουμε μία δράση. Πλέον κάθε εβδομάδα με συντροφεύουν 8 με 10 άνθρωποι. Φέρνουν ρούχα, φάρμακα, φαγητό, οτιδήποτε μπορούν. Περπατάμε στην πόλη και τα μοιράζουμε. Αρκετές φορές μιλάμε και με τον κόσμο. Ανταλλάζουμε κάποιες κουβέντες. Οσοι ζουν στο δρόμο έχουν ανάγκη να νιώσουν πως δεν είναι μόνοι. Είναι πολύ σημαντικό», είπε αρχικά.

Και συνέχισε. «Είναι καλό αν μπορείς να βοηθήσεις. Αισθάνομαι τυχερός, όχι γιατί είμαι ποδοσφαιριστής αλλά γιατί ζω σε ένα σπίτι, έχω φαγητό και ανθρώπους να συναναστρέφομαι και να με αγαπούν και να τους αγαπώ.. Κάποιοι άνθρωποι δεν βιώνουν ανάλογη αγάπη γιατί ζουν στον δρόμο. Για αυτό δεν θέλουμε να τους προσφέρουμε μόνο φαγητό, ρούχα και φάρμακα αλλά και αγάπη. Μερικές φορές έχουν χάσει την πίστη στον εαυτό τους. Για αυτό θέλουμε να τους δώσουμε δύναμη και τους λέμε ‘Μην τα παρατάς. Προχώρα. Θα είμαστε στο πλευρό σου και θα σε βοηθήσουμε. Προσπάθησε να κάνεις κάτι στη ζωή σου, γιατί η ζωή δεν τελειώνει έτσι ξαφνικά. Μερικές φορές ένα βήμα είναι η αρχή για ένα μεγάλο ταξίδι’».

«Οταν είδα όλα όσα έκανε ο πατέρας μου για την οικογένειά μου αντιλήφθηκα πως έπρεπε να κάνω κάτι για τον κόσμο»

Μετά μίλησε για τη ζωή του. «Ο πατέρας μου δούλευε από τη Δευτέρα μέχρι την Κυριακή, ώστε να φέρει φαγητό στην οικογένειά μας. Θυμάμαι πως ορισμένες φορές εκείνος και η μητέρα μου έτρωγαν μόνο ψωμί με λάδι. Ηταν ότι είχαν, γιατί επιθυμούσαν να μην μας λείψει τίποτα και να έχουμε εμείς φαγητό. Οταν είδα όλα όσα έκανε ο πατέρας μου για μένα αντιλήφθηκα πως έπρεπε να κάνω κάτι για τον κόσμο. Και το έπραξα και για αυτό προχώρησα σε αυτή τη δράση. Αν κάνουμε κάτι όλοι μας, τότε ο κόσμος μας θα γίνει καλύτερος. Ελπίζω να επεκτείνουμε τη δράση μας και εκτός Ελλάδας, ίσως και σε όλο τον κόσμο. Δεν είμαι ο μόνος αθλητής που έχει να να δώσει πράγματα. Είμαστε παντού. Μετά από 15-16 χρόνια που παίζω ποδόσφαιρο ξέρω πολλούς ανθρώπους που κάνουν αντίστοιχες κινήσεις. Δημιούργησα σχέσεις με διαφορετικούς ανθρώπους και νομίζω πως είναι κάτι σημαντικό για τις ‘αποσκευές’ της ζωής μου. Οταν ξεκίνησα το ποδόσφαιρο ήταν άδειες, τώρα τις αισθάνομαι γεμάτες και δεν αναφέρομαι σε χρήματα και υλικά αγαθά. Φυσικά και είναι σημαντικό να κάνεις επενδύσεις για το μέλλον σου, αλλά μιλάω για σχέσεις και προσωπικές επαφές».

«Ολοι έχουμε κάνει λάθη, το σημαντικό είναι να προχωρήσουμε»

Ο Τυνήσιος αναφέρθηκε και στο πώς προσεγγίζει όσους έχουν ανάγκη. «Πηγαίνω εγώ σε κάποιον που έχει ανάγκη, γιατί πρέπει να τους δείξεις πως αντιλαμβάνεσαι πως είναι δύσκολο για εκείνους να έρθουν να σου πουν: ‘Είμαι άστεγος’. Για αυτό τους προσεγγίζουμε εμείς και αρχίζουμε συζήτηση. Τους λέμε: ‘ Δεν έχω κάποιο πρόβλημα που είσαι άστεγος. Είμαι εδώ για σένα. Είμαι εδώ γιατί ίσως βρισκόμουν παλαιότερα σε ανάλογη θέση, ίσως όχι στην ίδια κατάσταση με εσένα αλλά έρχομαι κοντά σου’. Μου αρέσει να μιλάω μαζί τους και να αντιλαμβάνομαι γιατί έφτασαν στο σημείο να είναι άστεγοι. Μερικοί έχουν προβλήματα με τους γονείς τους, άλλοι έμειναν άνεργοι. Μερικές φορές αν οδηγηθείς σε ανάλογες καταστάσεις είναι γιατί έκανες τα ίδια λάθη. Ομως όλοι μπορούν να κάνουν λάθη στη ζωή τους. Και εγώ έχω κάνει λάθη και εσύ και όλοι μας. Το πιο σημαντικό είναι να τα καταλαβαίνεις και να ξεκινάς από την αρχή. Για αυτό θέλω να βρίσκομαι κοντά τους. Να τους πω: ‘Πάμε. Προχωράμε. Δεν τελείωσε κάτι. Θες βοήθεια για κάτι; Πάμε να τη βρούμε, αλλά πρέπει και εσύ να πιστέψεις σε ένα διαφορετικό και καλύτερο μέλλον’».

Ο Μπεναλουάν μίλησε και για τη στήριξη από τους συμπαίκτες του. «Ορισμένοι έρχονται κάποιες φορές μαζί μου. Μου λένε πως τους αρέσει ότι κάνω και θέλουν να έρχονται. Δεν χρειάστηκε να τους το ζητήσω. Ερχονται από μόνοι τους γιατί πιστεύουν πως κάνουμε κάτι καλό. Οποιος το πιστεύει αυτό είναι καλοδεχούμενος. Μάλιστα είναι μαζί μου και ορισμένοι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ. Αυτό μου δείχνει πως μπορείς να ενώσεις τον κόσμο αν είναι για καλό σκοπό. Μερικές φορές μπορείς να λύσεις πολλά προβλήματα, αρκεί να κάνεις μόνο ένα πράγμα».

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα