Γιατί στον Ολυμπιακό έχουν «πέσει» πάνω στον Γκάρι Ροντρίγκες

Γιατί στον Ολυμπιακό έχουν «πέσει» πάνω στον Γκάρι Ροντρίγκες

Γιατί στον Ολυμπιακό έχουν «πέσει» πάνω στον Γκάρι Ροντρίγκες

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος εξηγεί μέσα από το blog του στο Gazzetta κάποια πράγματα για τον Γκάρι Ροντρίγκες και το παιχνίδι του Ολυμπιακού.

Ούτε τρία ολόκληρα ημίχρονα δεν έχει παίξει ο Γκάρι Ροντρίγκες στον Ολυμπιακό: 45 λεπτά με τον ΠΑΟΚ (έγινε αλλαγή στην ανάπαυλα), 62 λεπτά με τον Ιωνικό (έγινε αλλαγή στο 17’ του β΄ ημιχρόνου) και 18 με τον ΠΑΣ (είχε μπει αλλαγή στο 78’).

Κι όμως αυτή την στιγμή έχουν πέσει πάνω του όλοι στο Ρέντη προκειμένου να είναι σε όσο το δυνατό μεγαλύτερο βαθμό (ιδανικά 100%) διαθέσιμος ενόψει του ντέρμπι με την ΑΕΚ την άλλη Κυριακή στο ΟΑΚΑ. Ένας λόγος είναι η πολύ σοβαρή πιθανότητα απουσίας στο συγκεκριμένο παιχνίδι του (τραυματία) Ονιεκουρού. Κατά βάση, όμως, ο κύριος λόγος είναι άλλος: ότι σε αυτό το πράγματι πολύ λίγο που έχει παίξει ο Ροντρίγκες στα «ερυθρόλευκα» έχει «δείξει». Κι έχει αποδείξει ότι κάνει τη διαφορά.

Σε αυτά τα λιγότερα από τρία ημίχρονα στα οποία έχει αγωνιστεί, είναι πραγματικά ένας πάρα πολύ επικίνδυνος εξτρέμ. Από δικές του μπούκες από δεξιά προήλθαν το νικητήριο γκολ του Μασούρα με τον Ιωνικό, αλλά και το (διπλό) δοκάρι του Ελ Αραμπί με τον ΠΑΟΚ. Και μία από τις τρεις-τέσσερις ξυραφένιες σέντρες του έφερε τον Λαλά σε θέση για γκολ, με τον Γάλλο δεξιό μπακ να πλασάρει όμως πάνω στον γκολκίπερ του Ιωνικού.

Ξέχωρα, ωστόσο, από τη δημιουργική ικανότητα του, είδαμε τον Ροντρίγκες να απειλεί κι ο ίδιος-έστω με όχι τις καλύτερες τελικές. Μία στα Γιάννινα με σουτ πάνω στο Λοντίγκιν και τρεις με τον Ιωνικό, τη μία φορά πάνω στο Χουτεσιώτη και τις άλλες δύο με άστοχα σουτ. Από αυτές τις τέσσερις τελικές, έπρεπε να προκύψει τουλάχιστον ένα γκολ.

Για ένα παίκτη που όχι απλά δεν έχει κάνει προετοιμασία με την ομάδα, αλλά έχει υπογράψει στις…17 Σεπτεμβρίου από το παράθυρο των μεταγραφών για ελεύθερους παίκτες, δεν είναι καθόλου…λίγα πράγματα αυτά. Ο Γκάρι έχει κάποια χαρακτηριστικά που δεν έλειπαν μόνο από το ρόστερ του Ολυμπιακού, αλλά δύσκολα τα βρίσκεις γενικά στο ελληνικό πρωτάθλημα: είναι ταχύτατος και παράλληλα διεμβολιστής με ικανότητα να τελειώνει φάσεις, σε επίπεδο πάσας και σουτ.

Δύσκολα βρίσκεις άλλο εξτρέμ να μπουκάρει από δεξιά έτσι όπως ο Ροντρίγκες-εξ ου κι είχα γράψει μετά το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ ότι θυμηθήκαμε επιτέλους τον Γκαλέτι! Και η δυνατότητα του να ντριμπλάρει πάνω που φουλάρει στο τρέξιμο, τον κάνει ακόμη περισσότερο δύσκολο στην αντιμετώπιση: ας θυμηθούμε ότι ο Καμπράλ του Ιωνικού για να τον σταματήσει υποχρεώθηκε σε φάουλ ελάχιστα έξω από την περιοχή, με συνέπεια να παίζει με κίτρινη κάρτα από το δεκάλεπτο.

Στα 31 πλέον χρόνια του (27.11.1990) ο Γκάρι δεν μπορεί να είναι αυτός ακριβώς που ήταν στα ντουζένια του, π.χ. στη Γαλατασαράι, όπου π.χ. το 2017-18 είχε 10 γκολ κι 11 ασίστ, αλλά με την κατάλληλη διαχείριση, κι όχι με υπερβολικές φορτίσεις που θα τον οδηγήσουν στα πιτς με θλάσεις, μπορεί εύκολα να αποτελέσει ένα τεράστιο επιθετικό όπλο για τον Ολυμπιακό, με εντελώς διαφορετικά χαρακτηριστικά από του Μασούρα, αξιολογικά του μακράν καλύτερου «ερυθρόλευκου» ακραίου κυνηγού.

Ροντρίγκεζ - Μασούρας

Ο Μασούρας, με έξι γκολ και τέσσερις ασίστ, είναι ο παίκτης του Ολυμπιακού με τη μεγαλύτερη συμμετοχή στα γκολ της ομάδας κατά τη φετινή σεζόν, παρότι έχει χάσει και τρία παιχνίδια. Κι αν είχε μπορέσει να ισορροπήσει λίγο καλύτερα στο σκοράρισμα ανάμεσα στα πιο δύσκολα και στα πιο εύκολα γκολ (με τις φοβερές χαμένες ευκαιρίες στα τετ α τετ με τον γκολκίπερ της Φενέρμπαχτσε και με τον γκολκίπερ του Ιωνικού) θα ήταν και πρωτος σκόρερ της ομάδας, μολονότι ο Ελ Αραμπί εκτελεί τα πέναλτι!

Ο Ροντρίγκες είναι εντελώς άλλο στιλ εξτρέμ, αυτό όμως ακριβώς τους κάνει να αλληλοσυμπληρώνονται, μπορείς να πεις και ιδανικά! Να έχουμε δε υπόψιν μας ότι ο Ολλανδός διεθνής με το Πράσινο Ακρωτήρι κυνηγός βολεύεται καλύτερα να παίζει από τα αριστερά, κάνοντας την κλασική κίνηση να συγκλίνει προς τον άξονα για να σουτάρει η, να βγάλει συνεργασίες. Αλλά ο Μαρτίνς τον προτιμάει από δεξιά, γιατί έχει ανάγκη πιο πολύ η ομάδα από τις «μπούκες» που κάνει. Όταν δε μπουκάρει από δεξιά, μπορεί με το καλό του πόδι, το δεξί, να σεντράρει η, να γυρίσει την μπάλα στην περιοχή με μεγαλύτερη ευχέρεια, απ΄ότι αν μπουκάρει από αριστερά, όπου τότε θα χρειαστεί να γυρίσει την μπάλα με το αριστερό, που δεν είναι το καλό του. θα με θυμηθείτε, όμως, σιγά σιγά ο Ροντρίγκες θα αλλάζει θέσεις με τον Μασούρα η, τον Ονιεκουρού και θα είναι πολύ επικίνδυνος από αριστερά στο εκτελεστικό κομμάτι.

Απλά νομίζω ότι το παιχνίδι του βγάζει κάποιο άγχος για να σκοράρει και αυτό είναι ένα θέμα, γιατί έτσι γίνεται ενίοτε λιγότερο ομαδικός απ΄ ότι πρέπει. Θα πρέπει να το δει κι ο ίδιος καλύτερα, και να κατανοήσει ότι πλέον στο σύγχρονο ποδόσφαιρο, ασίστ ίσον γκολ. Ασφαλώς κι ο Ολυμπιακός θέλει να παίρνει και γκολ κι από τους άλλους εξτρέμ του, κι όχι μόνο από το Μασούρα. Η δε αλήθεια είναι ότι μετά από πολύ καιρό τουλάχιστον παίρνει εσχάτως κάποιες ασίστ, γιατί δεν έπαιρνε τίποτα! Βλέπε το κόρνερ του Ρόνι Λόπες στο Αγρίνιο με τον Τικίνιο να ανοίγει το σκορ, βλέπε την ασίστ του Ονιεκουρού για το γκολ του Ελ Αραμπί με την Άιντραχτ και το γύρισμα τώρα του Ροντρίγκες με τον Ιωνικό για το γκολ του Μασούρα.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ως προς το ότι οι εξτρέμ του Ολυμπιακού πρέπει…σιγά σιγά να περάσουν και στα γκολ. Όχι όμως εις βάρος της ομαδικής λειτουργίας. Και οι ασίστ, άλλωστε, πλέον καταμετρώνται στο ποδόσφαιρο σχεδόν σαν να είναι γκολ…

Άσχετο: O Σεμέδο λοιπόν έχει επιστρέψει στο Ρέντη, κάνοντας, για αρχή, ατομικές προπονήσεις προκειμένου σταδιακά να επανέλθει στην ομάδα. Στο πλαίσιο της συμφωνίας για την επιστροφή του δέχθηκε να χάσει ένα μέρος του συμβολαίου του, κάπου 200 χιλ. Ευρώ λένε οι πληροφορίες. Μία fair συμφωνία για το σύλλογο και τον παίκτη, καθώς επί τρεις μήνες για τους γνωστούς λόγους δεν πρόσφερε τις υπηρεσίες του στην ομάδα, οπότε δεν θα ήταν δίκαιο να πληρωθεί χωρίς να δουλεύει. Γι' αυτό λοιπόν το διάστημα, τα λεφτά που του αντιστοιχούν αποδέχθηκε να μην τα πάρει.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.