Λουτσέσκου: «Αξίζαμε τη νίκη» (vid)

Λουτσέσκου: «Αξίζαμε τη νίκη» (vid)

Newsroom
 Λουτσέσκου: «Αξίζαμε τη νίκη» (vid)

bet365

Ο Ρουμάνος τεχνικός του ΠΑΟΚ χαρακτήρισε δίκαιη την επικράτησή του στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Με τους τρεις βαθμούς στις αποσκευές του έφυγε ο ΠΑΟΚ από τη Λεωφόρο και ο Ράζβαν Λουτσέσκου χαρακτήρισε δίκαιη τη νίκη (3-1) της ομάδας του στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. «Νομίζω πως ο ΠΑΟΚ έχει τη δυνατότητα να δημιουργήσει μια ομάδα να παλεύει για τίτλους, υπάρχουν θέματα όσον αφορά την ψυχολογία, τα οποία πρέπει να διορθώσουμε, παρόλα αυτά είμαστε μία ομάδα που αγωνίζεται και στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις οπότε κάποιες φορές τα πράγματα είναι πιο περίπλοκα για εμάς. Θεωρώ πως σήμερα δείξαμε ένα διαφορετικό πρόσωπο, καταφέραμε να έχουμε ένα ισορροπημένο παιχνίδι και νομίζω ότι κυριαρχήσαμε και πήραμε ένα τρίποντο, το οποίο αξίζαμε με βάση την εικόνα του αγώνα», είπε αρχικά στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε της αναμέτρησης.

Και μετά ρωτήθηκε αν δυσκόλεψε η αποχώρηση του Βιεϊρίνια την ανάπτυξη από την άμυνα: «Eίναι δύσκολο να τον αντικαταστήσει κάποιος στο επίπεδο το οποίο βρίσκεται ο Αντρέ, ένας ποδοσφαιριστής ο οποίος πραγματικά δεν έχει κάποιο άγχος όταν αγωνίζεται, μπορεί να μας βοηθήσει σε πολλές καταστάσεις. Παρόλα αυτά ο Ροντρίγκο μας έδωσε κάποια θετικά στοιχεία, δεν είναι καθόλου εύκολο όταν μπαίνεις στο γήπεδο και ειδικά σε μία τέτοια ατμόσφαιρα να ανταπεξέλθεις άμεσα αλλά θεωρώ πως ο Ροντρίγκο μας βοήθησε πολύ. Noμίζω πως δεν είναι φυσιολογικό οποιαδήποτε κατάσταση δημιουργούμε, να μπορούμε να βγάλουμε τη μπάλα τόσο εύκολα με ανάπτυξη από την άμυνά μας, νομίζω ότι δεν γίνεται να κάνουμε 100 ενέργειες και στις 100 να το καταφέρουμε, ένα από τα δυνατά στοιχεία του Παναθηναϊκού είναι η πίεση και η ένταση την οποία ασκεί, ειδικότερα όταν κάνει ο αντίπαλος την ανάπτυξη από την άμυνα, η μοναδική ομάδα στον κόσμο που κατάφερε να έχει πιθανότητα να σκοράρει μετά από κάθε τέτοια ανάπτυξη ήταν η Μπαρτσελόνα επί του Γκουαρντιόλα. Παρόλα αυτά θεωρώ πως σήμερα είχαμε πάρα πολλές ωραίες ενέργειες, καταφέραμε αρκετές φορές να φύγουμε από την πίεση του Παναθηναϊκού και νομίζω ότι λειτούργησε πολύ θετικά».


Για το αν το αποψινό (7/11) αποτέλεσμα θα βοηθήσει τον ΠΑΟΚ σε επίπεδο ψυχολογίας σχολίασε ότι «νομίζω ότι τέτοιες νίκες σαν τη σημερινή, απέναντι σε δυνατούς αντιπάλους, όπως ο Παναθηναϊκός, σου δίνουν σίγουρα τη σιγουριά και την αυτοπεποίθηση ότι μπορείς να καταφέρεις πάρα πολλά πράγματα. Υπάρχουν πάρα πολλοί τρόποι να πάρεις τους τρεις βαθμούς, δείξαμε μία σιγουριά, μία διαφορετική προσέγγιση στο παιχνίδι, εκμεταλλευτήκαμε τα διαστήματα, είχαμε την κατοχή, ήταν μία τελείως διαφορετική προσέγγιση στο παιχνίδι οπότε νομίζω πως αυτή η νίκη πραγματικά μας δίνει πολύ μεγάλη δύναμη για τη συνέχεια. Μία ομάδα χτίζεται με την αυτοπεποίθηση αλλά παρόλα αυτά πρέπει να έχει και γερά θεμέλια, αυτά τα θεμέλια μπαίνουν από τις νίκες, από τα καλά αποτελέσματα και τις καλές εμφανίσεις παράλληλα».

Για το πώς προετοίμασε την ομάδα στο ψυχολογικό κομμάτι, καθώς προέρχονταν από ήττα από την Κοπεγχάγη είπε ότι «προετοιμαστήκαμε για το παιχνίδι όπως και άλλες φορές. Δεν υπήρχε και πολύς χρόνος. Την επόμενη μέρα κάναμε προπόνηση με τους παίκτες που δεν έπαιξαν κόντρα στην Κοπεγχάγη. Μία μέρα πριν δουλέψαμε κάποια πράγματα. Όταν υπάρχουν άσχημα αποτελέσματα πρέπει να γίνονται κουβέντες μεταξύ παικτών και προπονητή. Αυτά τα θεωρώ αναγκαία. Είμαι χαρούμενος για οι παίκτες κατάλαβαν γιατί παίξαμε καλά και δεν αξίζαμε την ήττα. Μετά το 1-0 δεν παίξαμε με τον ίδιο τρόπο και το παιχνίδι άλλαξε μετά από κάποια δικά μας λάθη. Παρόλα ήταν ένα άδικο αποτέλεσμα για εμάς. Έτσι κατάλαβαν ότι εάν αγωνιστούν και αποφύγουν τα εύκολα λάθη τότε θα κερδίσουμε, όπως έγινε και σήμερα».

Υστερα ρωτήθηκε για την αντίδραση που είχε ο «Δικέφαλος του Βορρά» μετά το 1-1, κάτι που δεν συνέβη στα ματς με Βόλο και Ολυμπιακό.«Και με τον Απόλλωνα δεχθήκαμε γκολ, αλλά κερδίσαμε 4-1. Προφανώς καταλάβαμε ότι τα παιχνίδια τελειώνουν στο 90ο λεπτό. Μπήκαμε με αυτή την πλήρη αυτοπεποίθηση ότι θα κερδίσουμε το παιχνίδι. Αλλά υπάρχουν πολλοί παράγοντες που παίζουν ρόλο. Και με τον Απόλλωνα κερδίσαμε και σήμερα. Και ο Απόλλων έδειξε ότι δεν είναι τόσο εύκολη ομάδα για τον κερδίσεις».

Κλείνοντας έκανε ένα σχόλιο για τις εκτελέσεις του Κούρτιτς και την απόδοση του Εσίτι. «Είναι σημαντικό να έχεις παραπάνω τρόπους να σκοράρεις. Οι εκτελέσεις αυτές μας δίνουν αυτοπεποίθηση. Είμαστε ένα ισχυρό γκρουπ και είμαστε στη φάση που βελτιωνόμαστε. Δεν έχω να σχολιάσω κάτι ιδιαίτερο για τον Εσίτι. Για αυτό το λόγο βρέθηκε στο γήπεδο. Είναι φυσιολογικό για εμένα. Και σαν προπονητής είναι δική μου δουλειά να καταλάβω πότε ένας προπονητής δεν αποδίδει και μαζί με αυτόν να το αλλάξουμε».

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα