ΑΕΚ-Αρης ή καλύτερα «Μαύρη Θάλασσα»

Μιχάλης Λεάνης Μιχάλης Λεάνης
ΑΕΚ-Αρης ή καλύτερα «Μαύρη Θάλασσα»

bet365

«Όταν με το καλό φτάσουμε στο βαθμό να αντιληφθούμε την διαφορά του ποδοσφαίρου από την μπάλα, τότε θα είμαστε σε θέση να συζητήσουμε για ποιότητα». Γράφει ο Μιχάλης Λεάνης.

Αν η ΑΕΚ έπιανε την απόδοση του Άρη τα περισσότερα σάιτ αλλά και οι αθλητικές εφημερίδες θα έγραφαν διθυράμβους για την Ένωση μέχρι το ερχόμενο Πάσχα για το οποίο δεν γνωρίζω ειλικρινά αν πέφτει νωρίς ή αργά ώστε να προσδιορίσω ακριβώς το χρονικό περιθώριο της αποθέωσης!

Αν η ΑΕΚ είχε σε ένα ντέρμπι την κατοχή μπάλας του Άρη, την παραγωγή σε τελικές προσπάθειες και σε κόρνερ , τότε οι περισσότεροι θα μιλούσαν για την μεταμόρφωση της Ένωσης, έργο Γιαννίκη το δίχως άλλο, και πως στο πρόσωπο του έλληνα τεχνικού ο οργανισμός ΑΕΚ στόχευσε διάνα! Να ευλογήσουν τρόπον τινά τα γένια της διοίκησης ώστε να μην περάσουν απαρατήρητα τα σχόλια τους εις τους ανωτέρους!

Το γεγονός βέβαια ότι η ΑΕΚ θα μπορούσε να είχε υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με τον έλληνα κόουτς από το καλοκαίρι αλλά τον παρέκαμψε προφανώς γιατί δεν πίστευε στις ικανότητες του,σηματοδοτώντας άλλη μία αστοχία στις επιλογές της , καταλήγοντας τελικά στην in extremis πρόσληψη του όταν τα περιθώρια επιλογών είχαν στενέψει δραματικά, αυτό είναι κάτι που δεν χρειάζεται να το υπενθυμίζουμε στον κόσμο γιατί η δουλειά μας , έτσι όπως αποφασίσαμε να την κάνουμε εμείς, είναι άλλη!

Και η δουλειά μας δεν είναι άλλη από το να χαϊδεύουμε αυτιά και οφθαλμούς , να μην στεναχωρούμε την οπαδική ομήγυρη αλλά και τους διοικούντες! Πρακτική που δεν αφορά μόνο την ΑΕΚ , αλλά αν θέλουμε να λέμε τα πράματα με το όνομα τους, αφορά όλες τις ομάδες πρώτη γραμμής. Απλά η περίπτωση της Ένωσης βρίσκεται στην επικαιρότητα.

Λαμπρά! Καλά να πάθουμε όλοι μας, γιατί όλοι μας έχουμε ευθύνες, από την στιγμή που παραδώσαμε ζωτικό χώρο στα λογής λογής λιβανιστήρια να εκπαιδεύσουν την φίλαθλη κοινή γνώμη με αυστηρά οπαδικά κριτήρια!

Και αυτά τα κριτήρια απαγορεύουν σε ένα δημοσιογράφο να εξετάζει τα γεγονότα ψύχραιμα και αποστασιοποιημένα όπως επιβάλλει ο ρόλος του , του απαγορεύουν να αναγνωρίσει στην συγκεκριμένη αναμέτρηση την ανωτερότητα του Άρη σε σημείο να τον εγκαλούν οι ποδοσφαιρικά πρεσβύωπες και να του προτείνουν για την περίπτωση του την χρήση φακών όρασης!

Βρε θα το ξαναγράψω! Λαμπρά! Καλά να πάθουμε , αυτοί μας αξίζουν εκεί που φτάσαμε! Και μην σας πιάνει απελπισία. Στους σώφρονες απευθύνομαι. Μην σας πιάνει απελπισία γιατί έχει και παρακάτω! Απύθμενο το βάθος της φαυλότητας!

Την ίδια ώρα που το ποδόσφαιρο σε χώρες προηγμένες , διασκεδάζει , ψυχαγωγεί, γίνεται αντικείμενο για εμπεριστατωμένες αναλύσεις εμείς εδώ σκοτωνόμαστε στην κυριολεξία για την... μπαλίτσα!

Όταν με το καλό φτάσουμε στο βαθμό να αντιληφθούμε την διαφορά του ποδοσφαίρου από την μπάλα, τότε θα είμαστε σε θέση να συζητήσουμε για ποιότητα , για ανωτερότητα για τεχνικές προδιαγραφές, για συστήματα και τακτικές.

Έρεβος η ψυχή αλλά και η ψυχοσύνθεση της φίλαθλης κοινής γνώμης. Οι πονηροί , σε διατεταγμένη υπηρεσία, βρήκαν επιτέλους ανταπόκριση στο ακροατήριο που έπλασαν και το ακροατήριο βρήκε επιτέλους τους κατάλληλους για να τους θωπεύουν τα ώτα!

Το είχε γράψει και τραγουδήσει συνάμα ο Διονύσης Σαββόπουλος χρόνια πριν, την περίοδο της μεγάλης έμπνευσης , στην Μαύρη Θάλασσα:

Τα παιδιά με τα μαλλιά και με τα μαύρα ρούχα
φέρνουνε μηνύματα για μιαν αγάπη που `χα (τώρα όπου αγάπη βάλτε το ποδόσφαιρο)
και στις φλέβες μου βαθιά μαύρη θάλασσα σαν αίμα
λέει λόγια πικραμένα

Να πούμε λόγια άγρια, παράξενα κι ατόφια
σάβανα και χώματα στη μούρη της τη τζούφια
η φωνή της η σκληρή λιώνει σαν μεγάλο σώμα
μέσα στο δικό μου στόμα

Για να συμπληρώσει:

Φταίνε τα τραγούδια του, φταίει κι ο λυράρης,
μα φταίει κι ο ίδιος του ο λαός γιατί είναι μαραζιάρης…

Α ρε μαραζιάρηδες….Θέλετε τώρα μετά από όλα αυτά να γράψω την άποψη μου για το παιχνίδι; Ό Αρης ήταν μια κλάση καλύτερος και σαν ομάδα και σαν μονάδες από την ΆΕΚ , αλλά στο ποδόσφαιρο δεν κερδίζει πάντα ο καλύτερος. Τα υπόλοιπα βρείτε τα μόνοι σας. Μεγάλα παιδιά λέτε ότι είστε.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Μιχάλης Λεάνης
Μιχάλης Λεάνης

Σύμφωνα με καλά εξακριβωμένες πηγές και μετά από άνοιγμα μυστικών αρχείων η γέννηση του τοποθετείται το σωτήριο έτος 1862 το πολύ!

Από μικρός ήθελε πολύ να κάνει ότι κάνουν όλα τα παιδιά!!!

Ξεκίνησε να αρθρογραφεί στην παρανομία πριν ο Γουτεμβέργιος ανακαλύψει την τυπογραφία και ο Μητσοτάκης την διαπλοκή!

Έκτοτε η εξέλιξη του, γενικά στον χώρο, υπήρξε ραγδαία και άκρως εντυπωσιακή!

Άριστος σκοπευτής , χωρίς να κλείνει το ένα μάτι, άσος του βολάν στους δυο τροχούς, δεινός σκακιστής, ικανότατος ισορροπιστής σε ζαρωμένο σχοινί και φοβερός ματάκιας της καθημερινής έγκυρης ειδησιογραφίας!

Παντοτινός λάτρης του ωραίου φύλου, εισαγωγέας και προμηθευτής ειδών αλιείας στην Πίνδο και στα Άγραφα, επιφανής αυτοδύτης ενυδρείου, παρασημοφορημένος αμπελουργός, πολέμιος των Ισμαηλιτών του Μπεγκ Ουμ , πρώτος χορευτής του Βασιλικού Μπαλέτου του Πόγραδετς, πρύτανης στην Κρατική Σχολή των Φυσιολατρών του Βούπερταλ, πρωτοσύγκελος της σκήτης του Προφήτη Δανιήλ, αρχισυναγωγός του Ιωσήφ Βησσαριόνοβιτς Στάλιν, παντοτινός νοσηρός θαυμαστής της φυγόκεντρης περιπέτειας σ’αυτούς τους μίζερους καιρούς τους γεμάτους από μέτριους συντηρητές φαντασίας και ονείρων, μα πάντα ευχάριστος στα πάρτι!!!