Παναθηναϊκός - ΟΦΗ 0-0 (vids): «Δάγκωνε» ο ΟΦΗ, μπλόκαρε ο Παναθηναϊκός, πρώτη απώλεια στη Λεωφόρο

Νίκος Αθανασίου
Παναθηναϊκός - ΟΦΗ 0-0 (vids): «Δάγκωνε» ο ΟΦΗ, μπλόκαρε ο Παναθηναϊκός, πρώτη απώλεια στη Λεωφόρο

bet365

Ο Παναθηναϊκός δημιούργησε μόνο δύο ευκαιρίες εναντίον του μαχητικού ΟΦΗ που είχε δοκάρι στο 12' με τον Γκαγιέχος και υποχρέωσε τους Πράσινους στην πρώτη εντός έδρας απώλειά τους, μένοντας αήττητος εκτός Κρήτης.

Έτσι έπαιξαν

Με τους δέκα από τους έντεκα που νίκησαν τον Ατρόμητο μεσοβδόμαδα και πήραν την πρόκριση στους 16 του Κυπέλλου, παρέταξε τον Παναθηναϊκό, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Ο Μπρινιόλι υπερασπίστηκε την εστία του Τριφυλλιού, αριστερός μπακ ο Χουάνκαρ, δεξιός ο Κότσιρας και ο Βέλεθ με τον Σάρλια στο κέντρο της άμυνας. Ρούμπεν και Αλεξανδρόπουλος οι δύο κεντρικοί μέσοι. Στο αριστερό φτερό ο Βιτάλ, στο δεξί ο Χατζηγιοβάνης, ο Καρλίτος σε ελεύθερο ρόλο και στην κορυφή ο Ιωαννίδης.

Ο ΟΦΗ του Νίκου Νιόπλια, ο οποίος αποτελεί τον τελευταίο προπονητή με τον οποίοι οι πράσινοι πήραν το πρωτάθλημα το μακρινό 2010, ξεκίνησε με τον Επασί κάτω από τα δοκάρια. Αριστερός μπακ ο Μπαλογιάννης, δεξιός ο Μαρινάκης και ο Διαμαντής με τον Βούρο οι δύο στόπερ. Μεγιάδο, Γκαγιέγος, Νέιρα η τριάδα στην μεσαία γραμμή. Αριστερός εξτρέμ ο Λάμπρου, δεξιός ο Τοράλ και... φουνταριστός ο Ντουρμισάι.

O OΦΗ μπλόκαρε τον κουρασμένο Παναθηναϊκό

Για πρώτο παιχνίδι φέτος στην Λεωφόρο ο Παναθηναϊκός δεν είχε την ενέργεια, την ορμή, την κυριαρχία πάνω στο χορτάρι, γεγονός που έδωσε την δυνατότητα στον ΟΦΗ να του μπλοκάρει τον άξονα, να τον οδηγήσει σε βιαστικές επιλογές και να μην μπορεί να κρατήσει την μπάλα. Οι Κρητικοί ήταν εκείνοι που είχαν τον έλεγχο του ματς, με τους πράσινους να περιμένουν παθητικά στο μεσαίο τρίτο και στην συνέχεια να προσπαθούν να κλέψουν για να εκμεταλλευτούν τους χώρους.

Η αναμέτρηση δεν είχε πολλές φάσεις, με τους φιλοξενούμενους να φτάνουν κοντά στο γκολ στο 12᾽με το εκτός περιοχής σουτ του Γκαγιέγος μετά από λάθος του Αλεξανδρόπουλου και τον Παναθηναϊκό να έχει μόλις μία μεγάλη ευκαιρία στο 38᾽, όταν ο Βούρος έδιωξε πάνω στην γραμμή το σουτ του Ρούμπεν.

Το σύνολο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς εμφάνισε σημάδια κούρασης, ο ΟΦΗ ήταν άριστα τακτοποιημένος και οργανωμένος πάνω στο χορτάρι, κατέθεσε καλή κυκλοφορία της μπάλας στα 2/3 του γηπέδου και πήγε το παιχνίδι στα μέτρα του.

Ανούσιος, πέταξε εύκολα ακόμη δύο βαθμούς

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός ήταν εκείνος που κράτησε περισσότερη ώρα την μπάλα στα πόδια του αλλά ο ΟΦΗ ήταν εξαιρετικός ανασταλτικά και δεν άφηνε χώρους στην ομάδα του Γιοβάνοβιτς. Οι πράσινοι περιορίστηκαν σε μια ανούσια κατοχή της μπάλας και δεν κατάφερα να απειλήσουν ουσιαστικά την εστία του Επασί. Mάλιστα οι φιλοξενούμενοι στο 58᾽ απείλησαν με σουτ του Μπαλογιάννη που έβγαλε δύσκολα ο Μπρινιόλι σε κόρνερ.

Μοναδική καλή στιγμή για το Τριφύλλι ήταν στο 73᾽ όταν ο Καρλίτος μετά από σέντρα του Χουάνκαρ σημάδεψε την αγκαλιά του πορτιέρε του ΟΦΗ. Ο Παναθηναϊκός αν και έφτανε με αξιώσεις έξω από την περιοχή, η συντριπτική πλειοψηφία των επιλογών του ήταν κάκιστες, με τον Χατζηγιοβάνη να κάνει ρεσιτάλ άστοχων σεντρών και επιλογών, με τις συνθήκες να είναι ιδανικές για ένα σωστό γύρισμα.

Ο ΟΦΗ κράτησε μέχρι τέλους το μηδέν, ο επόπτης Χασάν ορθά ακύρωσε το γκολ του Καρλίτος και ο Παναθηναϊκός πέταξε ακόμη δύο βαθμούς στο φετινό πρωτάθλημα.

MAN OF THE MATCH: Μιγκέλ Μεγιάδο. Ο αμυντικός μέσος του ΟΦΗ πάτησε κάθε σπιθαμή του γηπέδου, κέρδισε πολλές μονομαχίες, πάγωνε τον ρυθμό όταν έπρεπε και ήταν εξαιρετικός στις επιλογές του με την μπάλα στα πόδια.

ΣΤΟ ΎΨΟΣ ΤΟΥ: Πραξιτέλης Βούρος. Σπουδαίο παιχνίδι από τον στόπερ του ΟΦΗ, ο οποίος μεταξύ άλλων κατέγραψε στο ενεργητικό του μια επέμβαση πάνω στην γραμμή σε σουτ του Ρούμπεν.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Τάσος Χατζηγιοβάνης. Πήρε πολλές προσπάθειες από τα δεξιά και μάλιστα κάτω από εξαιρετικές προϋποθέσεις 1vs1 έξω από την περιοχή. Τραγικές επιλογές, πρόχειρες, άστοχες, θα έπρεπε να έχει γίνει πολύ νωρίτερα από το 80’.

Η ΓΚΑΦΑ: Προς το φινάλε του ματς, ο Μαουρίσιο βρήκε την μπάλα στρωμένη στο ύψος της μεγάλης περιοχής και αμαρκάριστος αλλά το τελείωμά του ήταν τραγικό.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Γκορτσίλας είχε αρκετά ανάποδα σφυρίγματα απόψε στην Λεωφόρο, τα περισσότερα εις βάρος του Παναθηναϊκού. Ο επόπτης Χασάν ορθά ακύρωσε το γκολ του Καρλίτος στις καθυστερήσεις, με το VAR να επιβεβαιώνει την απόφαση.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Ο Παναθηναϊκός παρουσιάστηκε αγνώριστος στην Λεωφόρο, δεν είχε την κυριαρχία των προηγούμενων παιχνιδιών της Λεωφόρου και έδειξε κουρασμένος ποδοσφαιρικά και πνευματικά. Ο ΟΦΗ με απόλυτη συγκέντρωση, σωστό παιχνίδι πίσω από την μπάλα στο δεύτερο μέρος και χωρίς να απειληθεί, πήρε σχετικά εύκολα τον βαθμό της ισοπαλίας.

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Σάρλια, Βέλεθ, Χουάνκαρ, Ρούμπεν Πέρεθ, Αλεξανδρόπουλος (60’ Μαουρίσιο), Χατζηγιοβάνης (80’ Μπουζούκης), Καρλίτος, Βιτάλ (81’ Παλάσιος), Ιωαννίδης (63’ Βιγιαφάνιες)

ΟΦΗ (Νίκος Νιόπλιας): Επασί, Μαρινάκης, Βούρος, Διαμαντής, Μπαλογιάννης, Μεγιάδο, Νέιρα (22’ Καμάου), Γκαγιέγκος, Λάμπρου (80’ Γιαννούλης), Ντουρμισάι (72’ Καστάνιος), Τοράλ.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα