ΑΕΚ: Ο «λογαριασμός» του Τάνκοβιτς στο δεξί άκρο της επίθεσης

ΑΕΚ: Ο «λογαριασμός» του Τάνκοβιτς στο δεξί άκρο της επίθεσης

Δημήτρης Βέργος
ΑΕΚ: Ο «λογαριασμός» του Τάνκοβιτς στο δεξί άκρο της επίθεσης

bet365

Ο Μουαμέρ Τάνκοβιτς ενδέχεται να ξεκινήσει ως δεξιός εξτρέμ για την ΑΕΚ απέναντι στον Άρη, θέση από την οποία πέρυσι έδωσε δύο γκολ και τέσσερις ασίστ.

Ο Λιβάι Γκαρσία είναι έτοιμος να επιστρέψει πολύ πριν από το αναμενόμενο καθώς παρότι οι αρχικές εκτιμήσεις τον ήθελαν να μένει εκτός μέχρι και τη διακοπή μετά τον σοκαριστικό του τραυματισμό στον Βόλο, ο 24χρονος εξτρέμ από το Τρινιντάντ και Τομπάγκο κατάφερε να βγάλει μέρος του κανονικού προγράμματος το πρωί του Σαββάτου. Αυτό τον θέτει υποψήφιο για να βρίσκεται στην 20αδα της ΑΕΚ που θα ανακοινώσει ο Αργύρης Γιαννίκης μετά την πρωινή ενεργοποίηση της Κυριακής, λίγες ώρες πριν από την αναμέτρηση με τον Άρη στο ξενοδοχείο που θα γευματίσει και θα ξεκουραστεί η αποστολή. Ωστόσο, όπως γίνεται αντιληπτό, έχοντας χάσει όλες τις προπονήσεις τη βδομάδα που πέρασε, θα μιλάμε για τεράστια έκπληξη αν ο Λιβάι ξεκινήσει στο αρχικό σχήμα. Βέβαια το γεγονός ότι καταφέρνει σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα να είναι κοντά στην επιστροφή, δείχνει τόσο ότι η θέλησή του να προσφέρει είναι τεράστια όσο και το ότι η φυσική του κατάσταση βρίσκεται σε εξαιρετικά επίπεδα.

Η ευκαιρία του Τάνκοβιτς αν ξεκινήσει στην 11αδα

Ο Τάνκοβιτς με τον Γκαρσία

Καθώς ο Νόρντιν Άμραμπατ είναι δεδομένα νοκ-άουτ από τον κυριακάτικο αγώνα με τον Άρη στο ΟΑΚΑ (19:30), ο Αργύρης Γιαννίκης καλείται να βρει λύση για το δεξί άκρο της επίθεσής του. Η λογική επιλογή και η επικρατέστερη φαίνεται πως είναι ο Μουαμέρ Τάνκοβιτς, αν και με τον Γιαννίκη ποτέ δεν μπορεί να είναι σχεδόν κανείς σίγουρος για την ενδεκάδα καθώς μέχρι και την τελευταία στιγμή μπορεί να υπάρξουν διαφοροποιήσεις. Άλλωστε ο 41χρονος τεχνικός επιλέγει σε σημαντικό βαθμό μέσα από την εικόνα στις προπονήσεις κατά τη διάρκεια της εβδομάδας τους 11 εκλεκτούς για κάθε παιχνίδι, δοκιμάζοντας αρκετά πρόσωπα χωρίς να «δείχνει» τις επιλογές του.

Αν ο Τάνκοβιτς αποτελέσει την επιλογή του τελικά, τότε αυτή θα είναι μια ευκαιρία για τον Σουηδό εξτρέμ που πρέπει να την αρπάξει. Από το ξεκίνημα της φετινής σεζόν με τον Μιλόγεβιτς είχε χάσει τη θέση του από το αρχικό σχήμα, ενώ με τον Γιαννίκη στον πάγκο σε δύο παιχνίδια δεν έχει χρησιμοποιηθεί. Στο ντεμπούτο του Έλληνα τεχνικού με τον Ατρόμητο ο 26χρονος εξτρέμ είχε μείνει εκτός αποστολής, ενώ με τον Βόλο έμεινε στον πάγκο σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης. Η φυσική θέση του Τάνκοβιτς είναι βέβαια στο αριστερό άκρο της επίθεσης, παίζοντας με το «αντίθετο» πόδι, το δεξί, και συγκλίνοντας προς τα μέσα. Σε περίπτωση λοιπόν που ξεκινήσει απέναντι στον Άρη θα κληθεί να παίξει στο δεξί άκρο, καθώς στο αριστερό ο Τσούμπερ δεν... κουνιέται.

Δύο γκολ και τέσσερις ασίστ πέρυσι ως δεξιός εξτρέμ

Ο Τάνκοβιτς με Ιωνικό

Στη δεξιά πτέρυγα με την κιτρινόμαυρη φανέλα είχε αγωνιστεί και πέρυσι σε διάφορα παιχνίδια. Την περσινή σεζόν, την πρώτη του με τη φανέλα της ΑΕΚ, ο Τάνκοβιτς χρησιμοποιήθηκε 13 φορές ως δεξιός εξτρέμ (από τις 38 συνολικά συμμετοχές του), προσφέροντας από εκεί δύο γκολ και τέσσερις ασίστ. Εδώ βέβαια να σημειώσουμε ότι αυτό δεν σημαίνει ότι ήταν πάντα «καρφωμένος» στη δεξιά πλευρά, καθώς σε αρκετές περιπτώσεις ξεκινούσε από δεξιά και έμπαινε σε πιο κεντρικό ρόλο.

Συγκεκριμένα βρήκε δίχτυα στην εντός έδρας ήττα από τον ΠΑΟΚ στα πλέι οφ και στην ήττα με 1-2 στο ΟΑΚΑ από τη Λέστερ για τον όμιλο του Europa League, ενώ βρήκε ασίστ στην ήττα από τον ΠΑΟΚ με 2-1 στην Τούμπα για το Κύπελλο, στο... επεισοδιακό διπλό με 4-3 επί του Απόλλωνα Σμύρνης στη Ριζούπολη, στην εκτός έδρας νίκη με 2-1 επί του Αστέρα στην Τρίπολη και στο ισόπαλο 1-1 με τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ για το πρωτάθλημα. Φέτος από τις πέντε συμμετοχές που μετράει, στις δύο έχει αγωνιστεί στο δεξί άκρο της επίθεσης. Στο 1-0 επί της Λαμίας, όπου αντικατέστησε τον τραυματία Άμραμπατ στο ημίχρονο και έβγαλε ασίστ στον Αραούχο μπαίνοντας στην περιοχή, και στα μόλις τέσσερα λεπτά που αγωνίστηκε στην ήττα με 2-0 από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, όπου πήρε τη θέση του Λιβάι Γκαρσία για τα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης.

Φυσικά, πέρα από το δημιουργικό κομμάτι, σε περίπτωση που ο Γιαννίκης όντως επιλέξει τον Τάνκοβιτς για το δεξί «φτερό» στο παιχνίδι με τον Άρη, σημαντικός θα είναι ο τρόπος με τον οποίο θα ανταποκριθεί χωρίς την μπάλα. Πόσο δηλαδή θα βοηθήσει στο πρέσινγκ που εφαρμόζει ο Γιαννίκης και πόσο θα συνεισφέρει ανασταλτικά ενισχύοντας τον πλάγιο αμυντικό στη δεξιά πτέρυγα. Στοιχεία εξίσου σπουδαία με τα επιθετικά στο στυλ ποδοσφαίρου του Γιαννίκη...

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα