Οι λύσεις του Γιαννίκη ενόψει Άρη!

Γιώργος Τσακίρης
Οι λύσεις του Γιαννίκη ενόψει Άρη!

bet365

Δίχως Γκαρσία και Άμραμπατ (εκτός αν προκύψει θαύμα), ο τεχνικός της Α.Ε.Κ. έχει πολλή (και δύσκολη) δουλειά για το δεξί φτερό της επίθεσης στην ενδεκάδα της Κυριακής...

Σήμερα για το ποδοσφαιρικό τμήμα της ΑΕΚ το πρόγραμμα έχει ρεπό... Γεγονός γνωστό πριν καν φτάσει η ομάδα στον Βόλο για την αναμέτρηση που προηγήθηκε και έφερε τη νίκη στους «κιτρινόμαυρους». Day off που λένε και οι φίλοι μας οι Εγγλεζάδες αλλά κάτι τέτοιο αφορά μόνο τους ποδοσφαιριστές της ομάδας και τους ανθρώπους που εργάζονται καθημερινά για την άριστη λειτουργία του προπονητικού κέντρου του club, με σκοπό να μην έχουν το παραμικρό πρόβλημα στη διάρκεια της παραμονής τους σε αυτό οι ποδοσφαιριστές και τα μέλη του τεχνικού team.

Για τον Αργύρη Γιαννίκη και τους άμεσους συνεργάτες του ρεπό ΔΕΝ υπάρχει! Σήμερα είναι η πλέον σημαντική μέρα για τον Έλληνα τεχνικό, τον άμεσο συνεργάτη του Λετιέρι, τον Παναγιωτάρα και φυσικά τον Αντωνόπουλο... Όλοι μαζί θα εστιάσουν στον Άρη, θα αναλύσουν το παιχνίδι του, προκειμένου να είναι ξανά απόλυτα διαβασμένοι οι παίκτες της ΑΕΚ για τον αντίπαλό τους και πολύ περισσότερο για να σχεδιάσουν και να αποφασίσουν οι ίδιοι (προπονητής και συνεργάτες) το πλάνο που θα φέρει τη νίκη στην ομάδα...

Από τις πρώτες δυο αγωνιστικές, ειδικότερα από εκείνη προ δυο ημερών στον Βόλο, επιβεβαιώθηκε ότι ένα σημαντικό ατού του 41χρονου τεχνικού είναι το απόλυτο διάβασμα του αντιπάλου. Αυτό του δίνει τη δυνατότητα να προετοιμάζει σωστά την ομάδα του και να 'χει πριν καν αρχίσει το παιχνίδι το πάνω χέρι σε αυτό. Τουλάχιστον πρόκειται για ένα γεγονός που έχει αποδειχθεί – επιβεβαιωθεί στο χορτάρι!

Βέβαια τούτη τη φορά έχει πολλά περισσότερα να δουλέψει με τους συνεργάτες του προτού ξεκινήσει τη δουλειά με τους ποδοσφαιριστές του. Κι αυτό διότι έχει περισσότερα προβλήματα να λύσει ελέω απουσιών και δη στην καλή του γραμμή, τη μεσοεπιθετική, αφού δεδομένα θα λείψουν από το ματς της Κυριακής με τον Άρη (πλην του Γέβτιτς και) οι Γκαρσία και Άμραμπατ. Δεν το λες και μικρό πρόβλημα... Από όσα δει να κάνει ο Άρης και έπειτα οι ποδοσφαιριστές του θα καταλήξει και στις επιλογές του σε επίπεδο τακτικής προσέγγισης και αλλαγής προσώπων.

Ο Τάνκοβιτς και οι λύσεις ενόψει Άρη...

Τάνκοβιτς

Το μεγάλο ερώτημα είναι αν θα πάει σε ίδια τακτική επιλογή, κοινώς 4-2-3-1, ή αν θα επιλέξει να αλλάξει το στήσιμο της ομάδας του. Έως τώρα πάει με αυτό (το 4-2-3-1), ωστόσο, όποτε χρειάστηκε για τη διαχείριση του αγώνα το άλλαξε, όπως στον Βόλο όπου το γύρισε σε 4-3-3 όταν χρειάστηκε να κλειδώσει τον αντίπαλο! Από αυτή του την επιλογή θα εξαρτηθεί και αν θα επιλέξει να πάει σε μια (με τον Αραούχο ίσως δυο) αλλαγή στο βασικό σχήμα σε ότι αφορά στην γραμμή κρούσης.

Αν συμβεί αυτό, αν επιλεχθεί το 4-2-3-1 για να υπάρξει συνέχεια και συνέπεια στο αγωνιστικό πλάνο της ΑΕΚ, τότε η επιλογή του Τάνκοβιτς στο δεξί... φτερό της επίθεσης πρέπει να μοιάζει (αν και τίποτα με τον Έλληνα κόουτς δεν είναι) δεδομένη. Με αυτήν την επιλογή διατηρεί την ίδια διάταξη και τους Τσούμπερ (αριστερά), Μάνταλο (πίσω απ' το φορ) και εφόσον έχει στο 100% τον Αραούχο στην 11άδα (αν είναι καλά ο Αργεντινός φορ θα τον ξεκινήσει αντί του Ανσαριφάρντ)... Θα συνιστά (και) μια σημαντική ευκαιρία για τον Σουηδό εξτρέμ...

Στην περίπτωση που δεν βλέπει ότι θα πάρει όσα θέλει απ' αυτόν, τον Τάνκοβιτς ντε, ο Έλληνας τεχνικός της ΑΕΚ θα πρέπει να... βαφτίσει το ψάρι – κρέας εκ των έσω και να αλλάξει θέσεις σε παίκτες. Θα μπορούσε ακόμη να πάει την πλευρά και με δυο δεξιά μπακ: Ρότα – Μισελέν και να μη προκύψει αλλαγή τακτικής προσέγγισης. Δύναται να βάλει στο ένα άκρο και τον Αραούχο, έχει παίξει στο παρελθόν εκεί ο «Τσίνο», τόσο στην ΑΕΚ, όσο και στην Λας Πάλμας.

Υπάρχει και το ενδεχόμενο του απόλυτου αιφνιδιασμού (και του αντιπάλου) με την επιλογή αλλαγής τακτικής: να επιλέξει 4-3-3, να δούμε 4-4-2 με ρόμβο στη μεσαία γραμμή (ακόμη και 3-5-2) και γενικά άλλο σύστημα από το 4-2-3-1... Αυτό θα αποδειχθεί από την Πέμπτη και μετά στη δουλειά που θα κάνει στη τακτική ο Γιαννίκης με τους ποδοσφαιριστές του. Δεδομένα όμως αυτές είναι οι λύσεις που 'χει για το ματς που έρχεται από τη στιγμή που του λείπουν οι δυο επιλογές που είναι (και οι δυο) για το δεξί άκρο της επίθεσης!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα