Ολυμπιακός: Ο μοναδικός αναντικατάστατος είναι από τους πιο υποτιμημένους

Ολυμπιακός: Ο μοναδικός αναντικατάστατος είναι από τους πιο υποτιμημένους

Δημήτρης Σαμόλης
Ολυμπιακός: Ο μοναδικός αναντικατάστατος είναι από τους πιο υποτιμημένους

bet365

Ο Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ δεν ανήκει στους σταρ, ούτε στους πιο ακριβοπληρωμένους παίκτες του Ολυμπιακού, αλλά δέκα μήνες μετά τη μεταγραφή του έχει προσαρμοστεί απόλυτα, έχει κερδίσει απόλυτα την εμπιστοσύνη του Μαρτίνς κι εφέτος είναι ο παίκτης με τα περισσότερα λεπτά συμμετοχής.

Μέσα σε διάστημα 95 ημερών (τρεις μήνες και τρεις μέρες) ο Ολυμπιακός έχει δώσει 16 παιχνίδια. Επτά για το πρωτάθλημα, τέσσερα για τα προκριματικά του Champions League και ακόμα πέντε για το Europa League. Ο ποδοσφαιριστής που έχει αγωνιστεί σε όλα τα ματς των «ερυθρόλευκων» είναι ο Παπ Σισέ. Ο Σενεγαλέζος κεντρικός αμυντικός ήταν από τα φαβορί να πουληθεί το καλοκαίρι και τελικά όχι μόνο έμεινε, είναι ο μοναδικός που έχει χρησιμοποιηθεί και στις 16 αναμετρήσεις που έχει δώσει η ομάδα του εφέτος. Κι όμως, δεν είναι αυτός με τον περισσότερο χρόνο συμμετοχής. Εκείνος που δεν βγαίνει με τίποτα από την ενδεκάδα του Ολυμπιακού και δεν αντικαθίσταται με τίποτα είναι ο Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ. Ο Μολδαβός αριστερός μπακ έχει χάσει ένα παιχνίδι των πρωταθλητών Ελλάδας κι αυτό επειδή δεν ήταν σε θέση να αγωνιστεί.

Πρόκειται για το εκτός έδρας ματς εναντίον της Νέφτσι Μπακού, στο οποίο παρεμπιπτόντως το ίδιο είχε συμβεί και με τους Παπασταθόπουλο, Μαντί, Μπουχαλάκη, Αγκιμπού και Εμβιλά. Ο Ρέαμπτσιουκ λοιπόν έχει αγωνιστεί σε όλα τα υπόλοιπα 15 παιχνίδια και ο προπονητής του δεν τον έχει κάνει ποτέ αλλαγή. Μέσα μέχρι τέλους. Μιλάμε για 14 90λεπτα και ένα ακόμη το οποίο οδηγήθηκε στην παράταση (120 λεπτά) και ακολούθως στα πέναλτι. Ο 23χρονος ακραίος αμυντικός μετρά 1357 λεπτά συμμετοχής και ο δεύτερος στη σχετική κατάταξη Παπ Σισέ μετρά 87 λιγότερα (1270). Ο διεθνής μπακ αποτέλεσε προσωπική επιλογή του Πέδρο Μαρτίνς και είχε ανακοινωθεί την Πρωτοχρονιά του 2021 με σκοπό να αποτελέσει τον αντί - Τσιμίκα. Στο πρώτο του πεντάμηνο με τον Ολυμπιακό έκανε 26 συμμετοχές, δεν ήταν ποτέ αδιάφορος, αλλά δεν κατάφερε να πείσει απόλυτα ότι αξίζει να αποτελεί τον βασικό αριστερό μπακ των «ερυθρόλευκων».

Επί της ουσίας ο εφετινός Ολυμπιακός έχει έναν καθαρόαιμο αριστερό μπακ για την πρώτη ομάδα, τον Ρέαμπτσιουκ. Αποκτήθηκε και ο Μίχαλ Καρμπόβνικ ως δανεικός από τη Μπράιτον, ο οποίος ναι μεν έχει δώσει πολλά παιχνίδια ως αριστερός μπακ, αλλά το «καλό» του πόδι είναι το δεξί. Και, κακά τα ψέματα, κι αυτός δεν έχει ενθουσιάσει στα πέντε παιχνίδια που τον είδαμε να αγωνίζεται. Στο ρόστερ των «ερυθρόλευκων» υπάρχει και ο 19χρονος Απόστολος Αποστολόπουλος, ο οποίος όμως δεν θεωρείται έτοιμος για να πάρει την ευκαιρία και να παίξει σε αγώνα της πρώτης ομάδας (δεν αποκλείεται βέβαια να το δούμε να συμβεί εφέτος, ειδικά αν παραστεί ανάγκη). Από τη μία λοιπόν ο Ρέαμπτσιουκ δεν έχει... αντίπαλο στο αριστερό άκρο της άμυνας, από την άλλη σε σχέση με την περασμένη σεζόν είναι αρκετά βελτιωμένος.

Όχι, δεν έχει πιάσει τα στάνταρ απόδοσης του Κώστα Τσιμίκα, αλλά δεν αποτελεί και αδύναμο κρίκο. Με βάση τα στοιχεία του wyscout, πέρυσι είχε 61,4% σε επιτυχημένες ενέργειες κι εφέτος το ποσοστό του έχει ανέβει στο 64,5%. Πέρυσι είχε 51% σε μονομαχίες στις οποίες βγήκε νικητής κι εφέτος 56%. Μεγαλύτερο ποσοστό έχει και στις εναέριες μονομαχίες (43,9% - 49%). Σαφέστατα, το απόλυτο highlight της «ερυθρόλευκης» θητείας του δεν είναι άλλο από το καταπληκτικό γκολ που σημείωσε το βράδυ της 16ης Σεπτεμβρίου εναντίον της Αντβέρπ. Το φοβερό σουτ που επιχείρησε στο 87' από πάσα του Βρουσάι κατέληξε στο δοκάρι και στα δίχτυα του Μπουτέζ, τέρμα που έδωσε τη νίκη (2-1) στον Ολυμπιακό, στην πρεμιέρα των ομίλων του Europa League. Σε αυτά τα 41 ματς κατά τα οποία έχει φορέσει τη φανέλα του Ολυμπιακού ο Ρέαμπτσιουκ δεδομένα δεν μπορεί να κατηγορηθεί για αδιαφορία, «σκίζεται» να βοηθήσει την ομάδα του, τρέχει πάρα πολύ και καλύπτει πολλά χιλιόμετρα. Ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να είχε έναν ακόμη ποιοτικότερο ποδοσφαιριστή από τον Μολδαβό, αλλά όσο περνάει ο καιρός δείχνει να είναι όλο και καλύτερος.

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα