Ολυμπιακός: Η μεγάλη επιστροφή του Εμβιλά

Δημήτρης Τομαράς
Ολυμπιακός: Η μεγάλη επιστροφή του Εμβιλά

bet365

Ο Γάλλος χαφ έχει κάνει το πλέον δυναμικό come back του αναδεικνύοντας ξανά το πόσο διαφορετικό είναι το κέντρο του Ολυμπιακού με αυτόν.

Απέναντι στον ΠΑΟΚ για πρώτη φορά φέτος στο πρωτάθλημα με τον Ολυμπιακό ο Γιάν Εμβιλά έβγαλε 90+ λεπτά μετά την πρεμιέρα με τον Ατρόμητο.

Ήταν το πρώτο πλήρες / ολοκληρωμένο του παιχνίδι από πλευράς λεπτών συμμετοχής μετά την 1η αγωνιστική και ήρθε η 7η αγωνιστική για να συμβεί αυτό. Ο Γάλλος που είναι από τους πιο σημαντικούς παίκτες του άξονα στον Ολυμπιακό και το κομβικότερο εξάρι της ομάδας έδειξε στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ πόσο αλλιώτικο είναι το κέντρο των πρωταθλητών Ελλάδας με αυτόν στη διάταξή του.

Ο Εμβιλά - που αντιμετώπισε και μυϊκά θέματα τα οποία τον ταλαιπώρησαν - είχε δείξει πως επανήλθε στο παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Εκεί όπου μπήκε ως αλλαγή στο ημίχρονο και έκανε πραγματικά διαφορά πιστοποιώντας το τι μπορεί να δώσει τακτικά, αμυντικά αλλά και ως ο παίκτης που παίρνει την πρώτη μπάλα από την άμυνα για να αρχίσει να φτιάχνει παιχνίδι.

Η συνέχεια ήρθε με τον ΠΑΟΚ όπου και εκεί ανέδειξε την αξία του και το τι σημαίνει η παρουσία του στον αγωνιστικό χώρο για τον Ολυμπιακό. Σύμφωνα με τα επίσημα διαθέσιμα στατιστικά της Λίγκας ο Εμβιλά με τον ΠΑΟΚ είχε μόλις 1 λάθος. Είχε τα πιο πολλά κλεψίματα (3) στον Ολυμπιακό μαζί με τον Αγκιμπού Καμαρά. Είχε και 1 επέμβαση και 6 πάσες.

Κοιτάζοντας και το Wyscout εκτός από το 81% που είχε με τον ΠΑΟΚ σε σύνολο ενεργειών κέρδισε τις περισσότερες μονομαχίες που έδωσε. Είχε 2/3 με 67% αλλά και 7 αναχαιτίσεις της μπάλας. Το Wyscout δίνει ότι έπαιξε 97 λεπτά με τον ΠΑΟΚ στο Φάληρο.

Το σπουδαιότερο όλων για τον Ολυμπιακό είναι το να έχει τον Εμβιλά υγιή και σε καλή αγωνιστική κατάσταση. Να τον έχει σε ετοιμότητα διότι με την καταπόνηση των χαφ φέτος η παρουσία του παραμένει πιο σπουδαία από ποτέ. Φέτος συνολικά ο Εμβιλά στον Ολυμπιακό έχει 10 ματς με 1 γκολ και 1 ασίστ.

Τα λεπτά του Εμβιλά στο πρωτάθλημα φέτος

  • 99 λεπτά με τον Ατρόμητο (86% στο σύνολο των ενεργειών του σύμφωνα με το Wyscout)
  • 37 λεπτά με τον Αστέρα Τρίπολης (76% στο σύνολο των ενεργειών του)
  • 50 λεπτά με τον ΠΑΣ (90% στο σύνολο των ενεργειών του)
  • 97 λεπτά με τον ΠΑΟΚ (81% στο σύνολο των ενεργειών του)
@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα