Ο Ολυμπιακός νικάει πάντα τον ΠΑΟΚ, όταν…

Ο Ολυμπιακός νικάει πάντα τον ΠΑΟΚ, όταν…

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος καταγράφει στο blog του στο Gazzetta τα δεδομένα του αποψινού ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ.

Για κάθε παιχνίδι, πριν αρχίσει, υπάρχουν κάποια δεδομένα, κάποια στοιχεία, τα οποία παρατηρείς και στη συνέχεια περιμένεις να δεις αν θα επιβεβαιωθούν.

Κατά την γνώμη μου, το πιο σημαντικό στοιχείο για το αποψινό Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ είναι ότι οι δύο ομάδες παίζουν σήμερα για 7η φορά υπό μία παρόμοια συνθήκη-δηλαδή και με τις δύο να έχουν παίξει μεσοβδόμαδα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Μία συνθήκη που στα έξι προηγούμενα μεταξύ τους ντέρμπι, όπως αποδεικνύεται τουλάχιστον, τους έχει επηρεάσει. Δείτε τα αποτελέσματα στα έξι αυτά παιχνίδια, αλλά και τι είχε προηγηθεί λίγες ημέρες πριν τα δώσουν.

  • 23.10.2016 Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 2-1. Στις 20.10 Ολυμπιακός-Αστάνα 4-1 και στις 20.10 Καραμπάγκ-ΠΑΟΚ 2-0
  • 4.10.2015 ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 0-2. Στις 29.9 Άρσεναλ-Ολυμπιακός 2-3 και στις 1.10 ΠΑΟΚ-Ντόρτμουντ 1-1
  • 10.11.2013 Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 4-0. Στις 5.11 Ολυμπιακός-Μπενφίκα 1-0 και στις 7.11 Μακάμπι Χάιφα-ΠΑΟΚ 0-0
  • 2.10.2011 Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 2-1. Στις 28.9 Άρσεναλ-Ολυμπιακός 2-1 και στις 29.9 Ρούμπιν-ΠΑΟΚ 2-2
  • 27.11.2000 ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 2-4. Στις 23.11 Ολυμπιακός-Λίβερπουλ 2-2 και στις 23.11 PSV-ΠΑΟΚ 3-0
  • 8.11.1999 Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 4-1. Στις 3.11.1999 Ολυμπιακός-Πόρτο 1-0 και στις 4.11 Μπενφίκα-ΠΑΟΚ 1-2 κι αποκλεισμός του στα πέναλτι

Συμπεράσματα:

Ένα. Ο Ολυμπιακός νικάει πάντα τον ΠΑΟΚ όταν και οι δύο ομάδες έχουν παίξει ευρωπαϊκά παιχνίδια λίγες ημέρες πριν το μεταξύ τους ντέρμπι. Μάλιστα, οι νίκες του Ολυμπιακού είναι οι τρεις με τεσσάρες (4-0, 4-1, 4-2) και οι άλλες τρεις βάζοντας από δύο γκολ σε κάθε ματς (2-0 η, 2-1)!

Δύο. Και τα έξι αυτά μεταξύ τους παιχνίδια έχουν γίνει στο πρώτο μισό της σεζόν, σε ίδια περίπου εποχή με το αποψινό παιχνίδι, από αρχές Οκτώβρη έως τέλη Νοέμβρη. Με τη διαφορά ότι το πιο κοντινό ματς είναι πριν πέντε χρόνια.

Τρία. Από τα έξι αυτά παιχνίδια, τα τέσσερα παιχνίδια έχουν γίνει στο Καραϊσκάκη, όπως θα γίνει και το σημερινό, και τα δύο στην Τούμπα.

Τέσσερα. Από τα έξι παιχνίδια, τα δύο έχουν γίνει υπό ακριβώς ίδιες χρονικές συνθήκες, δηλαδή και με τον Ολυμπιακό και με τον ΠΑΟΚ να έχουν παίξει την ίδια ημέρα μεσοβδόμαδα στην Ευρώπη, όπως συμβαίνει και σήμερα. Σε άλλα δύο ο Ολυμπιακός είχε μία ημέρα παραπάνω ξεκούρασης. Και σε άλλα δύο ο Ολυμπιακός είχε δύο ημέρες παραπάνω ξεκούρασης.

Πέντε. Πριν από αυτά τα έξι παιχνίδια, ο Ολυμπιακός είχε παίξει μεσοβδόμαδα στην Ευρώπη τέσσερις φορές ως γηπεδούχος και δύο ως φιλοξενούμενος. Αντίθετα, ο ΠΑΟΚ είχε παίξει πέντε φορές ως φιλοξενούμενος και μόνο μία ως γηπεδούχος. Απόψε παίζουν προερχόμενοι και οι δύο από εκτός έδρας ευρωπαϊκό ματς, κάτι που έχει ξανασυμβεί μόνο μία φορά, το 2011. Με τον Ολυμπιακό τότε να είχε το πλεονέκτημα ότι είχε μία ημέρα παραπάνω ξεκούρασης από τον ΠΑΟΚ.

Ολυμπιακός ΠΑΟΚ

Πάμε παρακάτω.

Άλλο δεδομένο του αποψινού ντέρμπι, η διεξαγωγή του κεκλεισμένων των θυρών. Κι εδώ βλέπουμε τον Ολυμπιακό να υπερτερεί, έστω με μικρή διαφορά, καθότι έχουν γίνει πέντε παιχνίδια τους στο Καραϊσκάκη χωρίς κόσμο, με τον Ολυμπιακό να έχει πάρει τα τρία (δύο πέρυσι για το πρωτάθλημα, 3-0 στην κανονική διάρκεια και 1-0 στα πλέι οφς. Και ένα πρόπερσι, 2-0 για το Κύπελλο) και τον ΠΑΟΚ τα δύο (ένα πρόπερσι για το πρωτάθλημα, 1-0 στα πλέι οφς. Κι ένα το 2005 για το πρωτάθλημα με 2-1).

Άλλο δεδομένο: ο Ολυμπιακός επί Μαρτίνς δεν έχει κερδίσει ντέρμπι, προερχόμενος από εκτός έδρας ευρωπαϊκή υποχρέωση. Πάντοτε φέρνει ισοπαλία! Με την ΑΕΚ 1-1 εκτός έδρας τον Οκτώβριο του 2018, μετά την ήττα του 1-3 από τη Μίλαν στην Ιταλία…Με τον ΠΑΟΚ 1-1 εντός έδρας το Δεκέμβριο του 2019, μετά την ήττα 2-4 από την Τότεναμ στην Αγγλία…Με τον ΠΑΟ 0-0 φέτος εντός έδρας στις αρχές του μήνα, μετά τη νίκη του 3-0 στην Τουρκία επί της Φενέρμπαχτσε…

Άλλο δεδομένο: ο ΠΑΟΚ εδώ και κάποια χρόνια παίρνει αρκετά συχνά, για τα δεδομένα του Ολυμπιακού, αποτελέσματα μέσα στο Καραϊσκάκη. Έχει δύο διπλά και μία ισοπαλία στα έξι τελευταία παιχνίδια τους στον Πειραιά, με τον Ολυμπιακό να έχει κερδίσει τα τρία (το ένα στο Κύπελλο).

Σούμα: οι πιθανότητες δείχνουν να είναι σημαντικά με το μέρος του Ολυμπιακού απόψε. Αλλά τουλάχιστον η ισοπαλία είναι ένα αποτέλεσμα αρκετά ισχυρό, πάντοτε από πλευράς πιθανοτήτων.

Προσωπικά, σε περιπτώσεις τέτοιων αγώνων, ειδικά τέτοια εποχή, λέω ότι και μία ισοπαλία δεν θα ήταν άσχημο αποτέλεσμα για τον Ολυμπιακό, υπό την έννοια ότι είναι ακόμη νωρίς, 7η αγωνιστική, ότι πάλι ο Ολυμπιακός θα είναι πάνω από τον ΠΑΟΚ έστω ένα πόντο κι ότι στη χειρότερη θα περάσει η ΑΕΚ ένα βαθμό μπροστά. Καλό δεν θα είναι ένα Χ για τους «ερυθρόλευκους», αλλά δεν θα είναι και καταστροφή. Αντίθετα, μία ήττα θα είναι ένα πολύ βαρύ αποτέλεσμα, ίσως όχι τόσο βαθμολογικά, όσο στη διαχείριση του…

Για να είμαι, όμως, ειλικρινής, απόψε ο Ολυμπιακός πρέπει να κερδίσει, έστω και με το (θεωρητικά τουλάχιστον…) μειονέκτημα της απουσίας του κόσμου του. Έχοντας ήδη στα τρία πρώτα παιχνίδια του στο Καραϊσκάκη δύο 0-0 με τον (ουραγό…) Ατρόμητο και με τον (όλο ήττες στα τρία άλλα εκτός έδρας παιχνίδια του…) ΠΑΟ, θα έχει καταγράψει αποτυχία αν παραμείνει εντός έδρας με μία νίκη σε τέσσερα παιχνίδια, αυτή επί του Απόλλωνα…

Και, τέλος πάντων, ο Ολυμπιακός έχασε την πρωτιά του ομίλου του στο Europa League την Πέμπτη το βράδυ στην Φρανκφούρτη, δεν πρέπει να χάσει την πρωτιά του και στο πρωτάθλημα απόψε το βράδυ μέσα στο σπίτι του…

Παρεμπιπτόντως, τι είπε ο Πέδρο Μαρτίνς off the record, στους ανθρώπους του Ολυμπιακού, για την ήττα στην Φρανκφούρτη; Δύο πράγματα. Πρώτον, «δεν το πιστέψαμε το αποτέλεσμα». Και δεύτερον, «ο διαιτητής δεν μας έδωσε καμία ευκαιρία να κάνουμε κάτι»…

Άσχετο: Διαπρέπει ο Κάιπερς στο βελγικό πρωτάθλημα! Έχει παίξει και στις 12 πρώτες αγωνιστικές (στις 11 βασικός), με τρία γκολ κι έξι ασίστ στο ενεργητικό του. Κι όλοι μιλάνε για ένα σέντερ φορ που δουλεύει πολύ για την ομάδα, αλλά βάζει και τα γκολάκια του. Η δε ομάδα του, η μικρομεσαία Μαλίν, είναι στη ζώνη των έξι ομάδων για τα playoffs!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.