ΠΑΟΚ: Ο Λουτσέσκου στον «πόλεμο» θα πάει με τα δικά του «παιδιά» (vids)

ΠΑΟΚ: Ο Λουτσέσκου στον «πόλεμο» θα πάει με τα δικά του «παιδιά» (vids)

bet365

Ο ΠΑΟΚ έχει κάνει τις καλύτερες εμφανίσεις του εκτός έδρας, κατεβαίνει στον Πειραιά με στόχο το έβδομο «διπλό» στη σειρά και ο Σταύρος Σουντουλίδης επιχειρεί να μπει στο μυαλό του Ραζβάν Λουτσέσκου

Ρίχνοντας μια γρήγορη ματιά στα ονόματα της αποστολής, που ανακοίνωσε το μεσημέρι ο Ραζβάν Λουτσέσκου, εύκολα καταλαβαίνεις προς τα που το πάει ο πολυμήχανος Ρουμάνος. «Μέσα», μετά 37 ημέρες απουσίας, δίχως άλλη σκέψη ο Κρέσπο. Το ίδιο και οι Πασχαλάκης, Βιεϊρίνια, Βαρέλα, Καντουρί, Μπίσεσβαρ. Όλη η «παλιά φρουρά», δηλαδή, του ΠΑΟΚ διαθέσιμη. Όλοι όσοι έχουν φάει με το κουτάλι τα μεγάλα παιχνίδια. Όλοι τους παρόντες στο «διπλό» του ’18, που ουσιαστικά οριοθέτησε την πορεία προς τον τίτλο και έβαλε τον «Δικέφαλο» στις ράγες για το πρώτο πρωτάθλημα ύστερα από 34 χρόνια.

Ο Λουτσέσκου θέλει να πάει στον πόλεμο με τα δικά του «παιδιά». Ο Αντρέ Βιεϊρίνια είναι ένα από αυτά, σήμερα φρόντισε να δώσει το σύνθημα: «Κατεβαίνουμε στην Αθήνα για να κερδίσουμε». Τίποτε άλλο, τίποτα λιγότερο. Έχει κάθε δικαίωμα να το λέει ο «κάπτεν» του «Δικεφάλου» με «έξι στα έξι» στη σειρά «διπλά», ειδικά μετά απ’ αυτό στην Κοπεγχάγη, όπου οι «ασπρόμαυροι» διόρθωσαν την ανορθογραφία της περασμένης Κυριακής και γέμισαν με αυτοπεποίθηση και ψυχολογία ενόψει του αυριανού ντέρμπι στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Με νέα «βερσιόν» στην άμυνα

Με τον Λούκας Τέιλορ να έχει μείνει στη Θεσσαλονίκη, όπως και οι περισσότεροι πιτσιρικάδες του ρόστερ (στην αποστολή βρίσκεται μόνο ο Γιαξής λόγω της απουσίας του Κούρτιτς και της λειψανδρίας στα χαφ) η παρουσία του αρχηγού στο δεξιό άκρο της άμυνας φαντάζει να είναι μια λογική επιλογή στα πλαίσια της διαχείρισης που πρέπει να κάνει ο Ρουμάνος τεχνικός με παιχνίδια, Κυριακή-Πέμπτη-Κυριακή. Εξάλλου με τον Σίντκλεϊ σε πολύ καλή κατάσταση η θέση στο αριστερό άκρο της άμυνας έχει «κλειδώσει» από τον Βραζιλιάνο. Εννιά διαφορετικές αμυντικές τετράδες έχει χρησιμοποιήσει ο Λουτσέσκου στα πρώτα 13 επίσημα παιχνίδια της σεζόν, προφανώς, στο Καραϊσκάκη θα δούμε τη δέκατη «βερσιόν» της. Μια θέση παίζει αυτή του παρτενέρ του Μιχαηλίδη στο κέντρο της άμυνας ανάμεσα σε Μιχάι και Βαρέλα.

Η αυτοπεποίθηση του Πασχαλάκη

Αν κάποιος θυμάμαι πολύ καλά το προ τριετίας ντέρμπι στο Φάληρο, αυτός δεν είναι άλλος από τον Αλέξανδρο Πασχαλάκη. Κοιτάζοντας τα στατιστικά εκείνης της βραδιάς στην πλατφόρμα του wyscout θα διαπιστώσεις εύκολα ότι ήταν αλάνθαστος. Με πέντε αποκρούσεις στα σουτ που βρήκαν εστία, 5/5 επεμβάσεις, 2/2 εξόδους στα επικίνδυνα γεμίσματα, δεν έτρωγε γκολ με τίποτα. Τσάμπα κόπο έκαναν οι Φορτούνης, Ποντένσε και Χασάν

Τα όσα έγιναν στην αναμέτρηση με το Βόλο, «ίσως για κάποιο λόγο ήρθε αυτό το 4-4», έλεγε χαρακτηριστικά στη Δανία, τον πήγαν λίγο προς τα πίσω, ωστόσο στο «Πάρκεν» της Κοπεγχάγης ο Έλληνας γκολκίπερ όταν χρειάστηκε έκανε την απόκρουση του αγώνα στην κεφαλιά του Λέραγκερ κρατώντας όρθιο τον ΠΑΟΚ.

«Όλα ξεκινούν από την εμπιστοσύνη και την αυτοπεποίθηση», υποστήριζε βλέποντας τον προπονητή να του δίνει συγχαρητήρια για την ομιλία του στα αποδυτήρια πριν τη σέντρα. Μετά την τριάδα Βιεϊρίνια-Βαρέλα-Κρέσπο, το περιβραχιόνιο του αρχηγού πηγαίνει στον Πασχαλάκη, που τον ζει καλά αυτόν τον ρόλο.

Ο «άλλος» Εσίτι και η «πατέντα» στα χαφ

O Λουτσέσκου στο δρόμο προς το Καραϊσκάκη έχει να διαχειριστεί μια ιδιαίτερη συνθήκη, διαμορφωμένη από τις αρχές Αυγούστου όταν έχασε τον βασικό φορ του, Νέλσον Ολιβέιρα. Ας μην ξεχνάμε, ότι έφτασε τον ΠΑΟΚ έως εδώ παρά τις κομβικές απουσίες από το κέντρο της άμυνας (Κρέσπο, Ίνγκασον), με τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς για μεγάλο διάστημα να ψάχνει τον παλιό (περσινό) καλό εαυτό του, με τον Γιάσμιν Κούρτιτς να βγαίνει «off» και τον Ομάρ Ελ Καντουρί εκτός για έξι-επτά εβδομάδες.

Η απουσία του Κούρτιτς από το ντέρμπι είναι πλήγμα για τους «ασπρόμαυρους», το κενό του Σλοβένου θα καλύψει εκ νέου ο Αντερσον Εσίτι, που με την απόδοσή του στην Κοπεγχάγη έστειλε ευχάριστα μηνύματα. Ο Νιγηριανός αρχίζει να χαίρεται το ποδόσφαιρο. Αντιλαμβάνεται το ρόλο που του έχει δώσει ο Λουτσέσκου κάτι που το πιστοποιούν και τα νούμερα του.

Ο Εσίτι μαζί με τον αναντικατάστατο Στέφαν Σβαμπ (βασικός στα 12 από τα 13 παιχνίδια) θα συνθέτουν το δίδυμο στη μεσαία γραμμή, μπροστά τους ο Ρουμάνος θα τοποθετήσει εκ νέου τον Ντάγκλας Αουγκούστο σ’ αυτή την «πατέντα» με τα τρία χαφ που του βγήκε στο προηγούμενο ντέρμπι με την ΑΕΚ και γενικά έχει πάει καλά. Άλλωστε, ο Καντουρί που θα μπορούσε να είναι μια επιλογή στο αρχικό σχήμα, μετά τον τραυματισμό του δεν έχει επιστρέψει στο 100%, ούτε φημίζεται για τα τρεξίματα που θα χρειαστούν να βγάλουν οι «ασπρόμαυροι» στο χορτάρι του «Γ. Καραϊσκάκης».

Ο Αντρίγια είναι εδώ

Με τον Αουγκούστο να ξεκινάει ως «δεκάρι», ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ θα επιστρέψει στο αριστερό άκρο της επίθεσης, στην κορυφή μπορεί να δούμε τον Τσούμπα Άκπομ κι όχι τον Κάρολ Σφιντέρσκι, ενώ ο φορμαρισμένος Αντρίγια Ζίβκοβιτς θα κινείται στο δεξί «φτερό» της επίθεσης.

Έχοντας βρει ρυθμό ο Σέρβος είναι εδώ. Καθοριστικός στο «διπλό» επί του ΟΦΗ πριν τη διακοπή, δύο γκολ με το Βόλο, εξαιρετικές εμπνεύσεις με μία ασίστ κι ένα γκολ στο «διπλό» επί της Κοπεγχάγης. Μέχρι το παιχνίδι στο Ηράκλειο, η καρτέλα των στατιστικών του ήταν λευκή… σαν όνειρο. Έκτοτε έχει «γράψει» τρία γκολ και δύο ασίστ. Κυρίως, δείχνει να μην επηρεάζεται καθόλου το μυαλό του από το ανοικτό θέμα του συμβολαίου του. Κι αυτό λέει πολλά.

Πάντοτε τα ντέρμπι εξελίσσονται σαν συνάρτηση, πόσα δικαιώματα τους δίνεις. Αν είναι πολλά, τότε και τα προβλήματά σου μπορεί να είναι πολλά. Κι αυτό το γνωρίζουν καλά στον ΠΑΟΚ. Άλλωστε, είναι πιστοί στο δόγμα ότι τα ντέρμπι και τους «τελικούς» δεν τους παίζεις, τους κερδίζεις…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Σταύρος Σουντουλίδης
Σταύρος Σουντουλίδης

Στα 17 του έκανε τα πρώτα του βήματα, ανεβαίνοντας με «κοντό παντελονάκι» τα σκαλοπάτια του κτιρίου της «Μακεδονίας», επί της Μοναστηρίου, χαζεύοντας από απόσταση «ιερά τέρατα» της θεσσαλονικιώτικης δημοσιογραφίας. Ένας κλασικός «εφημεριδάς» ολκής, ο αείμνηστος Σταύρος Μπαλτίδης φρόντισε και του έδωσε τα κατάλληλα εφόδια στα πρώτα του βήματα, άλλωστε η εφημερίδα παραμένει η πρώτη και μοναδική αγάπη του.

Έχοντας περάσει από το σύνολο των εντύπων της Θεσσαλονίκης («Μακεδονία», «Αγγελιοφόρος», «Σπορ του Βορρά»), αποτέλεσε βασικό στέλεχος του περιοδικού «Φωνή των Σπορ», μιας πρωτοποριακής προσπάθειας για τα δεδομένα της Βόρειας Ελλάδας στα τέλη της δεκαετίας του ’90. Το 1995 η τηλεόραση μπήκε στη ζωή του με το Star Channel, ακολούθησε η ΕΡΤ-3, βίωσε τη «μαγεία» του ραδιοφώνου (FM-100, Helexpo 105 FM, Flash 96.0) και αρκετά νωρίς, κάπου γύρω στο 2005, «κολύμπησε» στον ωκεανό του διαδικτύου, με τις πρώτες αμιγώς αθλητικές ιστοσελίδες, το «Sportnews.gr», πολύ πριν δηλαδή αποτελέσει μέλος της μεγάλης παρέας του Gazzetta.

Η ενασχόληση του με το ρεπορτάζ του ΠΑΟΚ τον οδήγησε να περάσει το κατώφλι της Τούμπας και να ζήσει «από μέσα», ως μέλος του Γραφείου Τύπου, την περίοδο της… επανάστασης του Ζαγοράκη.