Πρωτάθλημα Κ17: Πήρε το ντέρμπι «αιωνίων» ο Παναθηναϊκός, πάτησε κορυφή η ΑΕΚ

Γιώργος Μανταίος
Πρωτάθλημα Κ17: Πήρε το ντέρμπι «αιωνίων» ο Παναθηναϊκός, πάτησε κορυφή η ΑΕΚ

bet365

Το Gazzetta καταγράφει όσα συνέβησαν στη νίκη του Παναθηναϊκού επί του Ολυμπιακού (1-0) για το πρωτάθλημα Κ17.

Η Κ17 του Παναθηναϊκού συνήλθε μετά από διαδοχικές μέτριες εμφανίσεις και πήρε το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό (1-0) στο Κορωπί. Όπως ήταν αναμενόμενο, το ενδιαφέρον για τα παιδιά αυτά είναι πολύ έντονο και το «παρών» έδωσαν σχεδόν όλα τα μεγάλα μανατζερικά γραφεία της χώρας.

Μετά το τέλος, μάλιστα, υπήρξαν και κάποιες προσεγγίσεις προς γονείς παικτών που δεν έχουν ακόμα δεσμευτεί με agents. Αγωνιστικά οι «πράσινοι» πέτυχαν ένα γκολ νωρίς με τον αρχισκόρερ τους, Γιώργο Ναλιτζή, ήταν ανώτεροι και στηρίχθηκαν σε ποδοσφαιριστές όπως ο Λιατίφης, ο Πιτσώτης, ο Νότας και ο Διαμαντής. Κανένας γεννηθείς του 2006 στα αρχικά σχήματα, πλην του βασικού τερματοφύλακα του Ολυμπιακού, Μακρή, γεγονός που έδειξε και τις προθέσεις των δύο προπονητών να πάει το παιχνίδι (και) στη δύναμη. Από την άλλη πλευρά ο Ολυμπιακός με τον Δημήτρη Μαυρογενίδη να κάνει ντεμπούτο στον πάγκο μετά την μετακίνησή του από την Κ19, δεν ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις του παιχνιδιού και μόνο προς το τέλος, με την είσοδο των Μαυρόπουλου, Μουζακίτη έγινε απειλητικός. Μάλλον υπήρχε και πέναλτι σε μια ατομική ενέργεια του Παπακανέλλου που δεν καταλογίστηκε, λίγα λεπτά πριν από τη λήξη.

Το ματς παρακολούθησε ο Ομοσπονδιακός Προπονητής Κ15, Άγγελος Χατζόπουλος και φυσικά προπονητικά επιτελεία και από τους δύο συλλόγους, ο προπονητής του Παναθηναϊκού Β΄ Γιάννης Βονόρτας, ο διευθυντής των Ακαδημιών (και προπονητής της Κ19) Βαγγέλης Σάμιος, από τον Ολυμπιακό ο Αριέλ Ιμπαγάσα, όλοι μαζί στη γνωστή «ταράτσα» του κεντρικού κτιρίου στο Κορωπί. Στις κερκίδες βρισκόταν και ο Γιώργος Καραγκούνης και ο Γιώργος Βαγιαννίδης, ο πρώτος για τον γιο του Θανάση, ο δεύτερος για τον αδελφό του, Αιμίλιο, αλλά αμφότεροι έμειναν στον πάγκο του Παναθηναϊκού.

Έτσι, ολοκληρώθηκε ένα πολύ κακό τετραήμερο για τους «ερυθρόλευκους» που ηττήθηκαν στην Κ19 από τον ΠΑΣ Γιάννινα, στην Κ15 από τον Αστέρα Τρίπολης και χθες (20/10) έχασαν και το ντέρμπι. Τραυματίστηκε κι ο Γατόπουλος ο οποίος είχε παίξει και με την Κ19 στα Γιάννινα, ξεκίνησε βασικός και στο ντέρμπι. Ευτυχώς, όπως πληροφορούμαστε, δεν έχει κάτι σοβαρό κι έτσι δεν διακυβεύεται η συμμετοχή του με την εθνική Παίδων (U17) στους προκριματικούς του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Την «πράσινη» επικράτηση εκμεταλλεύτηκε η ΑΕΚ, που νίκησε 5-1 τον Απόλλωνα στο Γαλάτσι και ανέβηκε στην κορυφή της βαθμολογίας και εκεί θα μείνει τουλάχιστον για τις επόμενες τρεις εβδομάδες. Κι αυτό γιατί το πρωτάθλημα διακόπτεται έως τις 7 Νοεμβρίου και στην ημερομηνία αυτή αντιμετωπίζει τον πολύ αδύναμο Πανιώνιο. Εάν ψάχνετε στο google πότε πήρε η Ένωση τον τελευταίο της τίτλο σε επίπεδο Ακαδημιών, μην κοπιάζετε άδικα. Η απάντηση είναι, ποτέ! Άραγε είναι φέτος διεκδικήτρια του πρωταθλήματος Κ17; Σκληρή ομάδα, με μεγάλο όπλο της την εξαιρετική αμυντική της λειτουργία (χθες μάλιστα τα τέσσερα πρώτα γκολ σημείωσαν οι σέντερ μπακ Γιαματζίδης, Κοσίδης και ο αμυντικός χαφ Μαρούτσης) και προπονητή το Γενναίο Καραχάλιο που μοιάζει ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα περίπτωση. Ένας θεωρητικός του ποδοσφαίρου ο οποίος βελτιώνει μέρα με τη μέρα τον τρόπο λειτουργίας της ομάδας του. Είναι πολύ νωρίς ακόμα, αλλά η ΑΕΚ παραμένει μόνη αήττητη στο 1ο όμιλο και είναι ξεκάθαρο ότι θα διεκδικήσει ένα από τα δύο εισιτήρια για το Final Four μαζί με τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό. Όσο για τον Απόλλωνα, το σκορ 100% τον αδικεί αφού κρατούσε το 0-0 χωρίς ιδιαίτερο κόπο μέχρι το ημίχρονο, όμως πετά τα πρώτα δύο γκολ οι παίκτες του πέταξαν λευκή πετσέτα.

Στο Γαλάτσι όπως πάντα ήταν και ο Γιάννης Παπαδημητρίου, ο μόνος τόσο υψηλόβαθμος παράγοντας ΠΑΕ που παρακολουθεί επισταμένα και τις ακαδημίες. Είδαμε επίσης τον Κώστα Φρατζέσκο και τον Ηλία Κώτσιο, λίγες μέρες μετά την απομάκρυνσή τους από την ΑΕΛ, καθώς και αρκετούς scout από τα εγχώρια γραφεία διαμεσολαβητών.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα