Σοκ για ΠΑΟΚ με μικρή ποδοσφαιρική λογική

Σοκ για ΠΑΟΚ με μικρή ποδοσφαιρική λογική

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για ένα από τα πιο παράξενα παιχνίδια, για ένα ματς που όμοιό του μπορεί να προκύψει μία φορά στα δέκα χρόνια, για το ΠΑΟΚ-Βόλος που δύσκολα θα ξεχαστεί σε όλη αυτή την αγωνιστική περίοδο.

Στο περασμένο blog όπου έγραφα ότι (και) στον ΠΑΟΚ κάνουν τον σταυρό τους όταν φεύγουν οι διεθνείς (μετά έγινε ό τι έγινε και με το νέο κρούσμα κορονοϊού) σημείωνα για το ματς με τον Βόλο: « Ο αγώνας ΠΑΟΚ-Βόλος είναι όσο δύσκολος δείχνει η βαθμολογία. Τόσο απλά… Μέχρι τώρα ο ΠΑΟΚ δεν με έχει πείσει ότι... αποκλείεται να κάνει κι’ άλλη γκέλα. Βλέπεις μία ομάδα και καταλαβαίνεις. Ο ΠΑΟΚ όσο δέχεται πολλές φάσεις από τους αντιπάλους του, δεν πείθει ότι έχει βρει τον πολύ καλό δρόμο στον οποίο αργά ή γρήγορα θα τον βάλει ο Λουτσέσκου. Θυμίζουμε ότι αύριο ο ΠΑΟΚ παίζει κόντρα στην καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος…».

Θα έρχονταν λοιπόν και το ματς όπου ο Πασχαλάκης δεν θα τα κατάφερνε! Έδωσε και δίνει πολλές φάσεις ο ΠΑΟΚ στους αντιπάλους του και αυτό είναι ένα ζήτημα. Χθες βέβαια, όπου ο Πασχαλάκης είχε… μηδέν αποκρούσεις, ο αντίπαλος του Βόλου, σε ματς που «έφαγε» τέσσερα γκολ, είχε άλλες εφτά αποκρούσεις! Τις τέσσερις σε τετ α τετ και φυσικά στο πέναλτι!

Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή…

Κατ’ αρχάς να ζητήσω από όλους τους οπαδούς των θεωριών συνωμοσίας, που χθες έγραφαν στο 0-1 ότι ο Βόλος θα… καθίσει να χάσει και μετά το γύρισαν και… δεν ήξεραν τι έγραφαν στο 4-4, να διαβάζουν κάτι άλλο. Δεν θέλω καμία επαφή με τέτοιους. Από την άλλη, είμαστε στο 2021 και όχι στο 2014, όπου όλα ήταν προδιαγεγραμμένα. Τέλος πάντων η χώρα ταλαιπωρείται πάρα πολύ από τις θεωρίες συνωμοσίας και πραγματικά δεν έχω καμία διάθεση να ανοίξω οποιονδήποτε διάλογο με όλους αυτούς. Έχει πολύ κόσμο να απευθυνθούν και να τα «πουν».

Κούρτιτς

Ο ΠΑΟΚ απέτυχε και πάλι σε εντός έδρας παιχνίδι. Είναι το τρίτο μετά τον ΠΑΣ και τη Σλόβαν. Στα εκτός είναι πιο σοβαρός και πιο αποτελεσματικός. (Όλως τυχαίως, σε αυτά τα τρία ματς με τις γκέλες της Τούμπας συν την ήττα από την Μποέμιανς, ο Κούρτιτς δεν ήταν βασικός).

Το χθεσινό 4-4 έδωσε ένα βαθμό, αλλά όλο το σκηνικό και ειδικά ο τρόπος που γύρισε το ματς στο δεύτερο ημίχρονο, προκαλούν σοκ! Άρα, πέρα από τους πόντους, ο ΠΑΟΚ μπορεί να έχασε και πολλή από την αυτοπεποίθηση την οποία πάντα ζητάει ο Λουτσέσκου. Η επόμενη μέρα και οι επόμενες ημέρες μετά από ένα τέτοιο ματς, είναι πολύ δύσκολες. Ίσως είναι καλό για τη συγκέντρωση της ομάδας ότι ακολουθούν δύο τόσο δύσκολα ματς στη Κοπεγχάγη και στο Καραϊσκάκη.

Πώς όμως και γιατί το 4-1 έγινε 4-4; Οι πολλοί μένουν στο σκορ και… χωρίς να έχουν δει ή να έχουν αναλύσει το ματς, βγάζουν συμπεράσματα. Για 100η φορά σημειώνω: Άλλο το σκορ, άλλο τι δείχνει η εικόνα ενός αγώνα. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο.

ΠΑΟΚ

Από το 10΄έως το 20΄ ο Βόλος ήταν καλύτερος. Με το άκρως επιθετικό του παιχνίδι, θα μπορούσε και να προηγείται με 0-2. Ο ΠΑΟΚ αντέδρασε όμως και εκμεταλλεύτηκε αυτό το επιθετικό πνεύμα των αντιπάλων. Μετά το 1-1 τους έπαιξε γρήγορα στις μεταβάσεις. Και τους έβαλε τρία γκολ, βρίσκοντάς τους ανοργάνωτους. (Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Πάντα κάτι κερδίζεις, αλλά και κάτι χάνεις αν δεν έχεις ισορροπία…).

Ο Βόλος επέμεινε στο ίδιο παιχνίδι (αυτό ξέρει, αυτό εμπιστεύεται) και στο δεύτερο μέρος. Μία ομάδα που πιέζει ψηλά, που τρέχει, παίζει με μεγάλες εντάσεις και πολλούς παίκτες μπροστά από την μπάλα. Τι έφερε όλη αυτή η εικόνα του Βόλου; Ο ΠΑΟΚ έβγαλε τρία ανεπανάληπτα τετ α τετ! Αυτή είναι η αλήθεια! Αυτή ήταν η εικόνα! ΜΟΝΟ ο ΠΑΟΚ έβρισκε χώρους στο ματς ροντέο που επεδίωκε ο Βόλος! Οι φιλοξενούμενοι ΔΕΝ εκμεταλλεύτηκαν τον ρυθμό όπως και εγώ πίστεψα αρχικά. Ήταν απρόσεκτοι, ήταν αφελείς, ήταν εντελώς ανοικτοί πίσω και όμως το ματς αντί να λήξει 6-2, έληξε 4-4! Ματς 16 τελικών του ΠΑΟΚ με τις 13 στον στόχο! Με πέντε μεγάλες φάσεις μόνο στο Β΄ μέρος! Γιατί όλα αυτά;

Γιατί ο Βόλος έβαλε τρία γκολ με τρία γεμίσματα από τα 30-40-50 μέτρα στην περιοχή του ΠΑΟΚ (δεν είχε την παραμικρή άλλη ευκαιρία) και ο ΠΑΟΚ στις 5-6 μεγάλες του φάσεις μπροστά, δεν κατάφερε να τελειώσει το ματς. Το δεύτερο μέρος με την εικόνα αυτή, έληξε 0-3! Ούτε ολιγώρησε ο ΠΑΟΚ, ούτε εφησύχασε, ούτε κάθισε, ούτε παρασύρθηκε σε έναν γρήγορο ρυθμό. ούτε κινδύνευσε, ούτε τίποτα! Απλά οι αμυντικοί του είχαν κακές-ανύπαρκτες αντιδράσεις σε κάθε γέμισμα του Βόλου! Και όμως το 4-1 με τον τρόπο που περιγράφεται πιο επάνω (τετ α τετ ο ΠΑΟΚ-αποκρούσεις ο Κλέιμαν, γέμισμα ο Βόλος από το πουθενά και γκολ) έληξε με αυτό τον απροσδόκητο τρόπο! Φυσικά πρέπει να τονιστεί ότι στο 4-2 και στο 4-3 ο απρόσεκτος και κακός αμυντικά Τέιλορ (κακή επιλογή να μείνει έξω ο Ροντρίγκο) ήταν απλά θεατής! Αυτές οι στιγμές καθόρισαν το αποτέλεσμα. Γεμίσματα ο Βόλος (χωρίς καμία άλλη υποψία φάσης) και γκολ με τους παίκτες του ΠΑΟΚ να είναι εκεί αλλά να… παρακολουθούν. Τετ α τετ ο ΠΑΟΚ και… μεγάλες χαμένες ευκαιρίες.

ΠΑΟΚ

Γι’ αυτό θεωρώ ότι ο ΠΑΟΚ ήταν αναποτελεσματικός και στην άμυνα, αλλά και στην επίθεση. Γιατί όταν ο αντίπαλος σε παίζει με 8 παίκτες μπροστά και σου δίνει 10 μεγάλες φάσεις, εσύ του βάζεις τόσα γκολ (6-7-8) όσα χρειάζονται για να σταματήσει να πιστεύει ότι μπορεί να πάρει κάτι από το παιχνίδι και να γυρίσει πίσω. Ναι! Τέτοιο ματς έγινε. Που μπορούμε και μιλάμε για 6-7-8 γκολ.

Σωστά είπε ο Γιώργος Κωστίκος ότι… «τέτοια ματς γίνονται μια φορά στα δέκα χρόνια». Όχι μόνο λόγω σκορ! Λόγω εικόνας. Γιατί η εικόνα δεν δικαιολογούσε αυτό το 0-3 του δευτέρου ημιχρόνου. Δεν γίνεται, δεν μπορεί αυτό το ημίχρονο με τη συγκεκριμένη εικόνα να έληξε 0-3!!

Αυτό όμως είναι το ποδόσφαιρο. Το οποίο εν έτη 2021 γίνεται προσπάθεια να παιχθεί κανονικά στην Ελλάδα (όχι όπως πριν 5-10 χρόνια) και έτσι ΠΡΙΝ τα ματς κανείς δεν είναι σίγουρος για την εξέλιξη, ενώ και στη διάρκεια, όλοι έχουν δικαίωμα στο αποτέλεσμα. Φυσικά θα έχουμε και εξαιρέσεις σε ματς όπου κάποιοι διαιτητές επηρεάζονται-φοβούνται και δεν σφυρίζουν ό τι βλέπουν. Αλλά και αυτοί θα αποκαλύπτονται, αν βέβαια παρουσιάζονται στα Μέσα όλες οι αμφισβητούμενες φάσεις…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.