Μπορείς να παίξεις μπάλα μετά από ταξίδια 10.000 χιλιομέτρων και συνεχόμενα ματς;

Γιώργος Ντυμένος
Μπορείς να παίξεις μπάλα μετά από ταξίδια 10.000 χιλιομέτρων και συνεχόμενα ματς;

bet365

Οι ελληνικές ομάδες έχουν αρκετούς διεθνείς εκτός Ευρώπης και ορισμένοι σε διάστημα λίγων μόνο ημερών θα κάνουν πολύωρα ταξίδια, ξέχωρα από τα σερί παιχνίδια που έχουν να δώσουν.

Διαχρονικά η αγωνιστική που ακολουθεί κάθε διακοπής για Εθνικές ομάδες είναι ένας «μεγάλος πονοκέφαλος» για τους προπονητές που μετρούν στο ρόστερ τους αρκετούς διεθνείς. Ξέχωρα από το αυτονόητο γεγονός πως τις προηγούμενες ημέρες δεν μπορείς να «δουλέψεις» σωστά αν σου λείπουν 7,8, 9 ή και 10 παίκτες από τους «μεγάλους».

Παράλληλα και ίσως το κυριότερο ενόψει της επανέναρξης του πρωταθλήματος αφορά παράγοντες όπως η κόπωση από τα «κολλητά» παιχνίδια και φυσικά τις σερί μετακινήσεις και αν το δεύτερο σκέλος κάπως «μετριάζεται» για όσους παίζουν στην Ευρώπη, μεγιστοποιείται για την Αφρική, την Ασία, την Αμερική και την Ωκεανία. Ας μην λησμονούμε πως η Super League Interwetten διαθέτει… παντού εκπροσώπους.


Οι διεθνείς από το εξωτερικό, όπου και αν παίζουν όπως φυσικά και οι Ελληνες, θα δώσουν αυτό το διάστημα 2 ίσως και 3 ματς και τα ταξίδια τους θα «αφορούν» αρκετές χιλιάδες χιλιόμετρα. Εκτός και αν κάποιος σταθεί, ελέω προγράμματος, «τυχερός», όπως π.χ. συνέβη με τον Σλίβκα του Απόλλωνα Σμύρνης όπου η Λιθουανία έχει αυτό το διάστημα 2 εντός έδρας παιχνίδια (Βουλγαρία, Ελβετία) και οι μετακινήσεις του έγκεινται «μόνο» στο Αθήνα-Βίλνους μετ’ επιστροφή (περίπου 3.700 χιλιόμετρα). Οχι φυσικά πως πρόκειται για αμελητέα ποσότητα, αλλά δεν συγκρίνεται με άλλους και κυρίως όσους άλλαξαν ήπειρο. Ας εστιάσουμε σε αυτούς.

Αρκετοί παίζουν στην Αφρική


Στην Αφρική το «δίδυμο» των Επασί, Κουντέ, των ΟΦΗ και Ολυμπιακού αντίστοιχα, θα «γράψει» πάνω από 11.000 χιλιόμετρα σε ταξίδια, αφού με το Καμερούν έπαιξαν δις κόντρα στη Μοζαμβίκη (το 1 ματς έγινε στη Νέα Γουινέα).

....
Η Γουινέα των Μαντί Καμαρά, Ακιμπού Καμαρά του Ολυμπιακού και του Μορέιρα του ΠΑΣ ναι μεν έπαιξε δις με το Σουδάν στο Μαρόκο και σήμερα (12/10) θα αντιμετωπίσει εκείνο, όμως τα «πήγαινε-έλα» και μεταξύ των πόλεων που γίνονται οι αναμετρήσεις, 3 τον αριθμό, υπολογίζονται σε 6.800 χιλιόμετρα. Στα ίδια «βρίσκονται», πάνω-κάτω, και οι Σισέ, Ροντρίγκεζ των «ερυθρολεύκων» που αυτό το διάστημα έχουν υποχρεώσεις με Σενεγάλη, Πράσινο Ακρωτήρι αντίστοιχα, ενώ σε ακόμη πιο «δυσχερή» θέση μοιάζει ο Ρομαό του Ιωνικού που πήγε στο Τόγκο.

Ο έμπειρος χαφ υποδέχθηκε στις 9 του μηνός το Κονγκό, σήμερα παίζει εκεί και μετά θα ξεκινήσει τον δρόμο της επιστροφής για την Αθήνα. Το όλο σύνολο είναι πάνω από 10.500 χιλιόμετρα (μόνο το Ελλάδα-Κονγκό είναι 4.779 χλμ), plus 2 ματς!

20.000 plus χιλιόμετρα για Κορνέλιους, Φλόρες



Οσο… απομακρυνόμαστε από την Ευρώπη τόσο αυξάνονται, εύλογα, και οι αποστάσεις. Μάλιστα πέρα από τον Ατλαντικό, στη ζώνη της Αμερικής, έχουν «φιξ» 3 επίσημα παιχνίδια για την Προκριματική Φάση του Μουντιάλ και στον Παναιτωλικό το «θερμόμετρο» βρίσκεται στο… κόκκινο. Οι Κορνέλιους, Φλόρες είναι με τις Εθνικές των Καναδά και Ονδούρας αντίστοιχα (ξημερώματα Πέμπτης ολοκληρώνουν τις υποχρεώσεις τους) και ο πρώτος θα επιστρέψει με περίπου 23.000 χιλιόμετρα ταξιδιού στην πλάτη (Μεξικό-Τζαμάικα-Κανάδα-Ελλάδα) και ο δεύτερος με πάνω από 25.000 (Ονδούρα-Μεξικό-Ονδούρα-Ελλάδα). Δεν τα λες και λίγα…

....


Οι «εκπρόσωποι» στην Ασία

Με μία «βαλίτσα στο χέρι» είναι και η τριάδα των Ιρανών της ΑΕΚ. Οι Ανσαριφάρντ, Χατζισαφί, Μοχαμαντί είναι στην αποστολή του αντιπροσωπευτικού τους συγκροτήματος για τα παιχνίδια με ΗΑΕ και Ν. Κορέα. Το πρώτο έγινε στο Ντουμπάι, το δεύτερο θα διεξαχθεί σήμερα στην Τεχεράνη και με έναν πρόχειρο υπολογισμό θα… γράψουν στο κοντέρ τους 7.500 χιλιόμετρα (π.χ. μόνο 2.700 θα είναι το ταξίδι της επιστροφής).

Αρκετές περισσότερες ώρες θα «φάνε» στο αεροπλάνο οι Ουές, Αοσμαν του ΟΦΗ και του Ιωνικού αντίστοιχα που αγωνίζονται στην Εθνική Συρίας. Πρώτα έπαιξαν στη Νότιο Κορέα και απόψε θα φιλοξενήσουν τον Λίβανο στην Ιορδανία. «Χοντρικά» εκείνοι θα… πετάνε για πάνω από 12.000 χιλιόμετρα.
....

Θεσσαλονίκη-Ντόχα-Σαϊτάμα-Θεσσαλονίκη

Κλείνοντας μία κατηγορία μόνος του μοιάζει ο Τζέκο του Αρη. Ο 29χρονος χαφ είναι στην αποστολή της Αυστραλίας και πρόσφατα υποδέχθηκε στην Ντόχα το Ομάν. Αμέσως μετά, μαζί φυσικά με τα άλλα μέλη της, πήγε στη Σαϊτάμα για το σημερινό παιχνίδι με την Ιαπωνία και ύστερα θα ξεκινήσει για την επιστροφή του στη Θεσσαλονίκη. Μόνο το τελευταίο του ταξίδι είναι κοντά στα 10.000 χιλιόμετρα και όλες μαζί οι μετακινήσεις του υπολογίζονται σε πάνω από 21.000 χλμ.

Με γνώμονα τα παραπάνω και σε συνάρτηση φυσικά με την κόπωση που θα υπάρχει από τις σερί αγωνιστικές υποχρεώσεις, φαντάζει άγνωστη η κατάσταση που θα βρίσκονται οι συγκεκριμένοι ποδοσφαιριστές στα παιχνίδια του ερχόμενου Σαββατοκύριακου. Και φυσικά όπως προ είπαμε δεν είναι μόνο αυτοί αφού υπάρχουν και δεκάδες διεθνείς στην Ευρώπη, αλλά στις περιπτώσεις τους υπάρχει το μεγάλο «αγκάθι» των μεγάλων μετακινήσεων.

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα