Τα γκολ που του λείπουν δεν είναι μόνο αυτά των σέντερ φορ

Τα γκολ που του λείπουν δεν είναι μόνο αυτά των σέντερ φορ

Τα γκολ που του λείπουν δεν είναι μόνο αυτά των σέντερ φορ

bet365

Η περιορισμένη δημιουργία μετατρέπει το γκολ σε… είδους προς εξαφάνιση, αυτό αναζητεί απελπισμένα ο Άρης και θα το ψάξει μέσα από αυτούς που του το πρόσφεραν στο πρόσφατο παρελθόν.

Ο απολογισμός των τεσσάρων τερμάτων σε πέντε αγωνιστικές είναι τουλάχιστον πενιχρός για μια ομάδα της ποιότητας που διαθέτει ο Άρης στη μεσοεπιθετική γραμμή του, αλλά και ενδεικτικός της τρομερής δυσκολίας που αντιμετωπίζει στη διάσπαση των αμυνών. Πρόβλημα το οποίο είχε διαπιστωθεί και στη διάρκεια των φιλικών προετοιμασίας, δεν ήταν όμως τόσο έντονο, ώστε να σπείρει τον προβληματισμό, ασχέτως του ότι αναγνωρίστηκε και επιδιώχθηκε η αντιμετώπισή του. Προς την αντίθετη κατεύθυνση έπαιξαν ρόλο οι τραυματισμοί ποδοσφαιριστών οι οποίοι είτε το πρόσφεραν απλόχερα στο πρόσφατο παρελθόν είτε το σέρβιραν στους υπόλοιπους. Γιατί στον Άρη της τελευταίας τριετίας, το γκολ δεν ήταν ποτέ ζήτημα ενός παίκτη ή μάλλον του σέντερ φορ, αλλά των παικτών που έρχονται από την πίσω ζώνη.

Αυτό αναδεικνύεται και φέτος με τη διαφορά ότι αυτοί οι ποδοσφαιριστές δεν είναι το ίδιο δημιουργικοί ή αποτελεσματικοί. Από τα τέσσερα γκολ που σημείωσαν οι «κίτρινοι», μόλις το ένα ήρθε από τον φορ της ομάδας (Αμπουμπακάρ Καμαρά). Τα υπόλοιπα προήλθαν από τους παίκτες της μεσοεπιθετικής γραμμής καθώς έχουν σκοράρει οι Μπρούνο Γκάμα, Ματέο Γκαρσία και Ντάνιελ Μαντσίνι.

Ο Γκάμα έδωσε ασφάλεια

Αυτό έγινε την περασμένη αγωνιστική περίοδο καθώς ο Πορτογάλος έδωσε τα τρία από τα οκτώ γκολ των «κίτρινων» στις πρώτες πέντε αγωνιστικές. Και το πρόγραμμα δεν διέφερε με το αντίστοιχο φετινό. Περιλάμβανε ΟΦΗ, Παναθηναϊκό, Απόλλωνα Σμύρνης, όπως δηλαδή συνέβη και φέτος. Τότε οι «κίτρινοι» βασίστηκαν στην επιθετική πολυφωνία, στο ότι σκόραραν έξι διαφορετικοί παίκτες, αλλά αυτός ο απολογισμός προήλθε μέσα από την έντονη δημιουργία. Αντίστοιχη κατάσταση υπήρξε και στις πρώτες στροφές της αγωνιστικής περιόδου 2019-20 όπου ο μέσος όρος τους στα πρώτα πέντε παιχνίδια πλησίασε τα δύο γκολ! Τότε βέβαια ο σέντερ φορ (Μπράουν Ιντέγε) είχε συμμετοχή στο σκοράρισμα με τα δύο γκολ που είχε πετύχει, ασχέτως του ότι προϊόντος του χρόνου δεν αποδείχθηκε συνεπής. Τότε επίσης, οι «κίτρινοι» έβρισκαν σκορ και μέσα από τις στημένες φάσεις καθώς ο Φραν Βέλεθ είχε προσφέρει δύο τέρματα. Την ίδια ικανότητα εμφάνισαν και στα φιλικά προετοιμασίας αλλά... εξαφανίστηκε στα επίσημα παιχνίδια.

Η… μισή αλήθεια των αριθμών

Στο ποδόσφαιρο η στατιστική δεν είναι ο καθρέπτης μιας ομάδας ή ενός αγώνα, καθώς μπορεί να παραπλανήσει. Στην περίπτωση του Άρη η αλήθεια βρίσκεται στη μέση γιατί από τη μία πλευρά αποτυπώνει η δυσκολία που αντιμετωπίζει ο Άρης στη δημιουργία μέσα από το γεγονός ότι στα τρία από τα πέντε παιχνίδια που έδωσε, περιορίστηκε σε επτά ή και λιγότερες τελικές προσπάθειες. Ωστόσο, δεν είναι ίδιες όλες οι τελικές προσπάθειες. Για παράδειγμα, στην αναμέτρηση με τον Απόλλωνα Σμύρνης η στατιστική έγραψε για 12 τελικές προσπάθειες αλλά οι πραγματικές ευκαιρίες των «κίτρινων» δεν ήταν περισσότερες από τέσσερις. Βάσει στατιστικής πάντως, το φετινό επίπεδο αποτελεσματικότητας τους είναι 1/12. Το αντίστοιχο ποσοστό τους στις πρώτες πέντε αγωνιστικές του περσινού Πρωταθλήματος ήταν 1/6.4 και 1/7 τη σεζόν 2019-20.

Ο Καμαρά

Οι πέντε σέντερ φορ που είναι… δύο

Ανεξαρτήτων των ευθυνών που έχουν στο συγκεκριμένο κομμάτι οι ποδοσφαιριστές της μεσοεπιθετικής γραμμής, προφανώς δεν μπορείς να αποκλείσεις αυτούς που αποκτήθηκαν γι’ αυτόν τον σκοπό. Βέβαια, ο αριθμός των σέντερ φορ που αναγράφεται στο ρόστερ του Άρη δεν έχει καμία σχέση με τον πραγματικό καθώς οι τρεις από τους πέντε αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών με τελευταία περίπτωση τον Μοχανάντ Άλι ο οποίος θα υποβληθεί σε επέμβαση αποκατάστασης χιαστού και έσω μηνίσκου και δεν θα τον ξαναδούμε μέχρι το τέλος της αγωνιστικής περιόδου.

Ο Κώστας Μήτρογλου είναι τραυματίας από τα τέλη του Ιούλη και στο διάστημα των 2+ μηνών που μεσολάβησε από τότε, δεν έχει μπει στην καθημερινότητα της ομάδας. Για ένα διάστημα βρέθηκε στην Αθήνα όπου ακολούθησε πρόγραμμα αποθεραπειών σε γιατρό της επιλογής του και δεν υπάρχει ένδειξη για το διάστημα της επιστροφής του. Ο Κριστιάν Λόπεθ διανύει τις τελευταίες εβδομάδες τις αποθεραπείας του έπειτα από την επέμβαση που υποβλήθηκε στον χιαστό και η πιο αισιόδοξη εκτίμηση για τον Ισπανό προβλέπει την επιστροφή του κατά τα μέσα προς τέλη του Νοέμβρη. Αυτό σημαίνει ότι από τους πέντε σέντερ φορ που έχει ο Άρης, ο Άκης Μάντζιος μπορεί να υπολογίζει μόλις σε δύο. Στους Αμπουμπακάρ Καμαρά, Δημήτρη Μάνο. Ο πρώτος βρήκε γκολ στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο «Κλ. Βικελίδης», ενώ ο δεύτερος είδε τον χρόνο συμμετοχής του να συρρικνώνεται καθώς επέστρεψε (για 15-20 αγωνιστικά λεπτά) στην αναμέτρηση με τον Απόλλωνα Σμύρνης.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα