ΟΦΗ: Η ηχηρή και αναγκαία επιστροφή του Αντίλ Ναμπί (vid)

ΟΦΗ: Η ηχηρή και αναγκαία επιστροφή του Αντίλ Ναμπί (vid)

Δημήτρης Σαμόλης
ΟΦΗ: Η ηχηρή και αναγκαία επιστροφή του Αντίλ Ναμπί (vid)

bet365

Η πορεία του Αντίλ Ναμπί στον ΟΦΗ έχει σημαδευτεί από γκολ παραμονής, σοβαρούς τραυματισμούς και πολύμηνη αποχή. Ο Άγγλος «super star» των Κρητικών έμαθε στα δύσκολα και επέστρεψε δυναμικά με τη γκολάρα εναντίον του Πασχαλάκη.

Ο ΟΦΗ δέχτηκε τρία γκολ για δεύτερη φορά σε τρία εντός έδρας παιχνίδια. Πρώτα ήταν η ΑΕΚ και το βράδυ της Κυριακής (3/10) ο ΠΑΟΚ. Αυτή τη φορά η ομάδα του Ηρακλείου δεν είχε τη δύναμη για το come back και ηττήθηκε 1-3. Οι πολλές απουσίες αποδυνάμωσαν τους Κρητικούς, οι οποίοι παρόλα αυτά είχαν σημαντικές ευκαιρίες και αν τις αξιοποιούσαν, το ματς θα έπαιρνε διαφορετική τροπή. Σε ένα κακό βράδυ για το κλαμπ, σημειώθηκε και ένα γεγονός που σκόρπισε μπόλικα χαμόγελα. Αυτό δεν ήταν άλλο από την επιστροφή στη δράση του Αντίλ Ναμπί. Του ποδοσφαιριστή που λάτρεψε ο κόσμος -λόγω... Πλατανιά- και τον οποίο δεν έχει χαρεί όσο θα ήθελε, αφού η μια αναποδιά ακολουθεί την άλλη.

2

Το Gazzetta καταγράφει την πορεία του Άγγλου στον ΟΦΗ: Από το γκολ παραμονής στο μπαράζ, μέχρι τη δυναμική επιστροφή στο ματς κόντρα στον ΠΑΟΚ.

Το αλησμόνητο γκολ εναντίον του Πλατανιά

Τον Μάιο του 2019 ο Αντίλ Ναμπί εκτελούσε φάουλ στο 90'+5', έστελνε τη μπάλα στα δίχτυα του Γκοτ, σημείωνε το 3-2 και κρατούσε τον ΟΦΗ στη μεγάλη κατηγορία, στέλνοντας τον Πλατανιά ξανά στη Super League 2. Από εκείνη τη στιγμή και μετά ο Άγγλος μεσοεπιθετικός, με την καταγωγή από το Πακιστάν, έμπαινε στις καρδιές των οπαδών του ΟΦΗ, μόλις τέσσερις μήνες μετά την άφιξή του στην Κρήτη για λογαριασμό της ομάδας (αποκτήθηκε Ιανουάριο του 2019). Εννέα συμμετοχές στο πρωτάθλημα με τρία γκολ και μια ασίστ, δύο συμμετοχές στο μπαράζ παραμονής και το κρίσιμο γκολ που οδήγησε τους «μελανόλευκους» στη σωτηρία.

Καιρό αργότερα μάλιστα θα αποκάλυπτε: «Δεν ήξερα καν ότι ίσχυαν τα εκτός έδρας γκολ, νόμιζα ότι με το 2-2 πάμε στην παράταση. Είχα σκοράρει ξανά από το ίδιο σημείο με τη δεύτερη ομάδα της Γουέστ Μπρομ, οπότε σκέφτηκα "γιατί όχι, έχει μείνει ένα λεπτό". Όλοι περίμεναν σέντρα, αλλά το είχα ξανακάνει και μου αρέσει να κάνω πράγματα έξω από το κουτί. Και ευτυχώς το έκανα και μπήκε, γιατί αν δεν έμπαινε θα υποβιβαζόμασταν. Μετά από αυτό ήταν όλα τρελά, ζήσαμε ένα χάος. Ήταν ένα απίστευτο συναίσθημα».

Τραυματισμός στον πανηγυρισμό, δύο μήνες εκτός

Την επόμενη σεζόν ο Ναμπί αποτελεί βασικό στέλεχος για την ομάδα του Ηρακλείου. Στις 8 Δεκεμβρίου ο ΟΦΗ φιλοξενείται στη Λαμία και ο Άγγλος ανοίγει το σκορ στο 11'. Την ώρα που πήγε να πανηγυρίσει με τους οπαδούς των Κρητικών στο ΔΑΚ, στην πόλη της Φθιώτιδας, τραυματίστηκε και πέρασε εκτός αγώνα με τρόπο... πρωτοποριακό. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι υπέστη θλάση στον οπίσθιο μηριαίο. Ο ΟΦΗ έχασε τελικά το παιχνίδι με 2-1 και τον Ναμπί για σχεδόν δύο μήνες, καθώς η αναμέτρηση στην οποία επέστρεψε ήταν αυτή κόντρα στην ΑΕΛ, την 1η Φεβρουαρίου 2020. Σε μια εξαιρετική σεζόν για την ομάδα του, καθώς κατέλαβε την 5η θέση και έπαιξε στην Ευρώπη για πρώτη φορά μετά από 20 χρόνια, ο Ναμπί κατάφερε να παίξει σε 25 ματς, να σημειώσει τέσσερα γκολ και να μετρήσει τρεις ασίστ.

Ρήξη του παλιού μοσχεύματος στον χιαστό

Ο γεννημένος στο Μπέρμιγχαμ της Αγγλίας μεσοεπιθετικός αρχίζει τη σεζόν 2020-2021 αγωνιζόμενος τόσο στο ευρωπαϊκό παιχνίδι εναντίον του Απόλλωνα Λεμεσού, όσο και στα πέντε από τα πρώτα έξι παιχνίδια του πρωταθλήματος. Στο εκτός έδρας ματς κόντρα στον Αστέρα, στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής (25/10/2020), έπεσε στην περιοχή των γηπεδούχων ολομόναχος, έχοντας τραυματιστεί στο αριστερό γόνατο. Σχεδόν δέκα ημέρες αργότερα τα νέα είναι εξαιρετικά δυσάρεστα. Η ΠΑΕ ενημέρωσε: «Ο Ναμπί παρουσίασε ρήξη του παλαιού μοσχεύματος στον πρόσθιο χιαστό και με τις ελάχιστες ίνες που κρατούσαν δεν ήταν δυνατόν να συνεχίσει την αθλητική του δραστηριότητα. Για τον λόγο αυτό αποφασίστηκε να γίνει επέμβαση αποκατάστασης πρόσθιου χιαστού, η οποία ήταν απόλυτα επιτυχημένη». Νέα ρήξη χιαστού (η πρώτη το 2013), στο ίδιο γόνατο.

Η ανανέωση μέχρι το 2023

Τον Ιούνιο του 2021, αφού πρώτα μεσολάβησε μια πολύ δύσκολη χρονιά για τον ΟΦΗ, αφού κινδύνευσε με υποβιβασμό συμμετέχοντας στα play out, μία από τις πρώτες κινήσεις της διοίκησης ήταν να ανανεώσει το συμβόλαιο του 27χρονου ικανότατου μεσοεπιθετικού. Ο Ναμπί υπέγραψε μέχρι το 2023 και η πρώτη του συμμετοχή ύστερα από εκείνη του αγώνα στην Τρίπολη ήρθε το βράδυ της Κυριακής (3/10) κόντρα στον ΠΑΟΚ στο «Γεντί Κουλέ», ακριβώς 343 ημέρες μετά. Έντεκα μήνες και οκτώ ημέρες.

Η επιστροφή με τη γκολάρα

Στο 78', ενώ ο ΟΦΗ έχανε 0-3 από τον Δικέφαλο, ο Νίκος Νιόπλιας έριξε στον αγώνα τον Άγγλο αντί του Φαν Ντάινεν. Στο 90'+1' γύρισε με πανέμορφο τρόπο το σώμα του, επιχείρησε φοβερό σουτ από το όριο της μεγάλης περιοχής και έστειλε τη μπάλα στο αριστερό δοκάρι και στα δίχτυα του Πασχαλάκη. Ασφαλώς και θα προτιμούσε το τέρμα του να είχε δώσει βαθμό ή βαθμούς στον ΟΦΗ, αλλά τουλάχιστον η επιστροφή του στη δράση σημαδεύτηκε από πανέμορφο γκολ, που μπορεί να του δώσει ψυχολογία για τη συνέχεια. Η ομάδα του Ηρακλείου έχει πραγματικά μεγάλη ανάγκη τον Ναμπί, τον οποίο η ΠΑΕ αποκάλεσε «super star». Όσο ο Βρετανός είναι υγιής, τότε ο ΟΦΗ έχει μόνο να κερδίζει από τον μπαλαδόρο μεσοεπιθετικό, ο οποίος σε 43 ματς έχει απολογισμό εννέα γκολ και τέσσερις ασίστ με τους Κρητικούς.

@Photo credits: eurokinissi

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα