ΟΦΗ - ΠΑΟΚ 1-3: Κυρίαρχος με τριάρα! (vids)

ΟΦΗ - ΠΑΟΚ 1-3: Κυρίαρχος με τριάρα! (vids)

bet365

Ενας ΠΑΟΚ επιβλητικός και κυρίαρχος. Δια περιπάτου πέρασμα από το «Γέντι Κουλέ» με το 3-1 επί του ΟΦΗ, χάρη στα γκολ των Σφιντέρσκι, Κούρτιτς και Αουγκούστο. Ο Ναμπί μετά από 12 μήνες επέστρεψε και σκόραρε για τους Κρητικούς.

Μέχρι το 1980 ο ΠΑΟΚ δεν είχε κερδίσει στο Ηράκλειο. Το «Γεντί Κουλέ» ήταν μια αφιλόξενη έδρα για τον Δικέφαλο» στις οκτώ πρώτες επισκέψεις του, όμως αυτό έχει αλλάξει άρδην τα τελευταία χρόνια με τον «Δικέφαλο» να «χτίζει» παράδοση πετυχαίνοντας σήμερα τη δέκατη νίκη (1-3) στα τελευταία έντεκα παιχνίδια των δύο ομάδων.

Οι Κυπελλούχοι Ελλάδας πάτησαν προσωρινά στην κορυφή με την τρίτη, εντός συνόρων, εκτός έδρας νίκη τους, πάνε με ηρεμία και καλή διάθεση στη διακοπή περιμένοντας και τις επιστροφές σημαντικών ποδοσφαιριστών.

Ο ΠΑΟΚ με σχήμα που θύμιζε… ΑΕΚ

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου με έξι παίκτες νοκ άουτ (Βαρέλα, Κρέσπο, Καντουρί, Ίνγκασον, Ολιβέιρα, Μουργκ) και έναν ακόμη, τον Τέιλορ, να μένει στη Θεσσαλονίκη, για λόγους αποφόρτισης, πήγε σ’ ένα σχήμα που θύμιζε κατά πολύ αυτό κόντρα στην ΑΕΚ, με δύο νέα πρόσωπα στα άκρα της άμυνας, τον Ροντρίγκο στο δεξί και τον Βιεϊρίνια στο αριστερό, καθώς και ο Σίντκλεϊ χρειαζόταν να πάρει ανάσες μετά τα συνεχόμενα παιχνίδια. Κατά τα άλλα δεν άλλαξε την τακτική προσέγγιση, επιμένοντας στους τρεις χαφ (Σβαμπ, Κούρτιτς, Αουγκούστο) και τον Μπίσεσβαρ στο αριστερό άκρο της επίθεσης.

«Χτυπημένος» από απουσίες ο ΟΦΗ

Πάντως κι ο Νίκος Νιόπλιας μετρούσε όχι μία, όχι δύο, αλλά εννιά απουσίες, με πιο σημαντικές αυτές των Βούρου και Γκαγιέγος, ενώ δύο ποδοσφαιριστές του ΟΦΗ έχουν μπει σε καραντίνα, καθώς βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό. Σε σχέση με τον ισόπαλο αγώνα στα Γιάννινα κόντρα στον ΠΑΣ (1-1), ο Έλληνας τεχνικός προχώρησε σε πέντε αλλαγές, με την στοχευμένη κίνηση της παρουσίας του Ουές στο δεξιό άκρο της μεσαίας γραμμής να δείχνει ότι φοβάται ιδιαίτερα το δίδυμο Βιεϊρίνια-Μπίσεσβαρ στα αριστερά του ΠΑΟΚ, όμως η όλη ζημιά για τους Κρητικούς ήρθε από το δίδυμο Ροντρίγκο-Ζίβκοβιτς στο δεξί άκρο.

Μια του Κάρολ, δυο του Κάρολ τρεις και… 0-1

Με το… καλησπέρα ο Κάρολ Σφιντέρσκι αστόχησε από το ένα μέτρο και με τον Επασί εξουδετερωμένο στην πρώτη μεγάλη ευκαιρία του ΠΑΟΚ που μπήκε σ’ ένα ακόμη παιχνίδι με σαφέστατη πρόθεση να βρει ένα γρήγορο γκολ. Άλλωστε όποτε ήθελε έφτανε και έμπαινε με χαρακτηριστική ευκολία στην περιοχή του ΟΦΗ. Το πλησίασε εκ νέου με τον Πολωνό επιθετικό προτού συμπληρωθεί το πρώτο πεντάλεπτο, τελικά το βρήκε στο 15ο λεπτό στην τρίτη προσπάθεια του από τη (νέα) συστημένη σέντρα του Αντρίγια Ζίβκοβιτς.

Πριν ο «Δικέφαλος» μπει μπροστά στο σκορ, ο ΟΦΗ είχε δύο καλές στιγμές. Αρχικά με το δυνατό σουτ του Νέιρα εκτός περιοχής (10’), τον Πασχαλάκη να είναι στη σωστή θέση, ενώ εκείνος που βρέθηκε στο πιο σωστό σημείο ήταν ο Βιεϊρίνια που σταμάτησε την μπάλα πάνω στη γραμμή στο πλασέ του Ντουρμισάι (12’).

Μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους ο ΠΑΟΚ ήταν η ομάδα που έλεγξε τον ρυθμό και η ομάδα που πλησίασε πιο κοντά σ’ ένα δεύτερο γκολ, με το σουτ του Βιεϊρίνια και τον Επασί να τον σταματάει (40’).

Το χρωστούσε ο Κούρτιτς

Το πρώτο ημίχρονο βρήκε τους… πορτοκαλί παίκτες του Λουτσέσκου να είναι μπροστά στο σκορ. Είχαν με τον Βιεϊρίνια την ευκαιρία να «κλειδώσουν» το ματς και από τη στιγμή που δεν το έκαναν (απέκρουσε σωτήρια ο Επασί) στο πρώτο 45λεπτο, ήταν υποχρεωμένοι να βρουν τρόπο να το κάνουν νωρίς στο δεύτερο γιατί οι δυνάμεις θα άρχιζαν να τους εγκαταλείπουν στο φινάλε του έβδομου επίσημου αγώνα σε διάστημα 21 ημερών.

Με το που ο Αουγκούστο κέρδισε το φάουλ έξω από την περιοχή από τον Μαρινάκη, ο Κούρτιτς γύρισε και είπε στον Βιεϊρίνια, «άστο θα το χτυπήσω, εγώ…». Κάτι ήξερε ο Σλοβένος που με αριστουργηματικό χτύπημα «εκτέλεσε» τον Επασί γράφοντας το 0-2 πριν από την συμπλήρωση μίας ώρας (58’). Το... χρωστούσε αυτό το φάουλ ο Κούρτιτς, από την αναμέτρηση με τον ΠΑΣ. Τις έχει τέτοιες εκτελέσεις, αποδεδειγμένα.

Το «καθάρισε» με Αουγκούστο

Ο ΠΑΟΚ «καθάρισε» το ματς στο 71ο λεπτό με τον Ντάγκλας Αουγκούστο από την ασίστ του εξαιρετικού Ροντρίγκο Σοάρες, ο Λουτσέσκου έβγαλε τους δύο από τους τρεις σκόρερ, πέρασε τους Εσίτι και Άκπομ, σε μια προσπάθεια να βάλει φρέσκα πόδια στο γήπεδο.

Και η ΑΕΚ είχε προηγηθεί με 0-3, ωστόσο οι Κυπελλούχοι Ελλάδας δεν έδειχναν καμία διάθεση να την πάθουν όπως οι «κιτρινόμαυροι», με τον Πασχαλάκη να λέει «όχι» στον Ντε Γκούζμαν και το «Γεντί Κουλέ» να σηκώνεται στο πόδι στο 78ο λεπτό για την επιστροφή του Αντίλ Ναμπί στην αγωνιστική δράση ύστερα από σχεδόν 12 μήνες απουσίας.

Στις καθυστερήσεις ο Ναμπί έδωσε το δικαίωμα στην κερκίδα και στον Νιόμπλια να τον χειροκροτήσουν για το γκολ που πέτυχε μετά από πολύ όμορφη ενέργεια (1-3). Ό,τι το καλύτερο για τον Άγγλο μεσοεπιθετικό.

MVP: Ο Γιάσμιν Κούρτιτς, μετά τα πρώτα είκοσι λεπτά, ανέβασε ρυθμό, βρήκε τα πατήματά του και ένα δεύτερο γκολ με τη φανέλα του ΠΑΟΚ, αυτή τη φορά με απευθείας εκτέλεση φάουλ. Το χρωστούσε ο Σλοβένος…

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥΣ: Εντυπωσιακά σταθεροί στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα οι Σβαμπ και Ροντρίγκο, ο αρχηγός Βιεϊρίνια δεν έχασε σχεδόν ούτε μια μονομαχία, ενώ μετά από καιρό «εμφανίστηκε» στο γήπεδο με πολύ καλή απόδοση ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Σελίμοβιτς έχασε όλες σχεδόν τις μονομαχίες στη μεσαία γραμμή και δεν μπόρεσε να αντιμετωπίσει, ούτε τον Σβαμπ, ούτε τον Κούρτιτς.

Η «ΓΚΑΦΑ»: Η άμυνα του ΟΦΗ δεν πήρε το μάθημά της στις δύο πρώτες σέντρες του Ζίβκοβιτς, το πλήρωσε ακριβά την τρίτη φορά με τον Σφιντέρσκι να εκθέτει τους αμυντικούς της κρητικής ομάδας.

ΤΟ «ΣΤΡΑΓΑΛΙ»: Ο Σιδηρόπουλος δεν είχε κάποια πολύ δύσκολη φάση να διαχειριστεί, στην κεφαλιά του Μαρινάκη η μπάλα ξεκάθαρα χτυπάει στο στήθος του Βιεϊρίνια.

ΤΟ «ΤΑΜΕΙΟ» ΤΟΥ GAZZETTA: Ο «Δικέφαλος» έφτασε τις πέντε διαδοχικές νίκες, τρεις στο πρωτάθλημα και δυο στην Ευρώπη, εκτός έδρας. Είχε να το κάνει από το Φεβρουάριο του 2018, όταν συμπλήρωνε τότε δέκα διαδοχικές νίκες (έξι ματς πρωταθλήματος και τέσσερα Κυπέλλου), που αποτελεί και ρεκόρ στην ιστορία του. Πέρασε από το Ηράκλειο με χαρακτηριστική ευκολία πατώντας πάνω στην… πατέντα που του έδωσε τη νίκη στο ντέρμπι με την ΑΕΚ. Ο ΟΦΗ είχε την καλή στιγμή με τον Ντουρμισάι, αλλά με την εικόνα του, κυρίως μεσοαμυντικά, δεν έπειθε ότι ακόμα κι αν έμπαινε μπροστά στο σκορ θα μπορούσε να ανταποκριθεί και να «αντέξει».

ΟΦΗ (Νίκος Νιόπλιας): Επασί, Μαρινάκης, Διαμαντής, Πασαλίδης, Κοροβέσης (65’ Φροίξος), Ουές (84’ Μπαλογιάννης), Ντε Γκούζμαν, Σελίμοβιτς, Νέιρα (85’ Γιαννούλης), Φαν Ντάινεν (78’ Ναμπί), Ντουρμισάι.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Ροντρίγκο, Μιχαηλίδης, Μιχάι, Βιεϊρίνια (77’ Σίντκλεϊ), Σβαμπ, Κούρτιτς, Αουγκούστο (72’ Εσίτι), Μπίσεσβαρ (77’ Μιτρίτσα), Ζίβκοβιτς (85’ Κωνσταντέλιας), Σφιντέρσκι (72’ Άκπομ).

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα