Aτρόμητος - ΠΑΣ Γιάννινα 1-1 (vids)

bet365

Ο Μορέιρα ισοφάρισε στο 90' + 1΄το γκολ του Κλωναρίδη και ο ΠΑΣ διατήρησε το αήττητο σερί του, αφήνοντας τον Ατρόμητο χωρίς νίκη, στα χαμηλά στρώματα της βαθμολογίας...

Ο Ατρόμητος βρέθηκε κοντά στην πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής, αλλά δεν τα κατάφερε ούτε αυτή τη φορά. Η ομάδα του Περιστερίου προηγήθηκε στο 6' με τον Κλωναρίδη και στο 90'+1' ο Μορέιρα «εκτέλεσε» τον Πίριτς για να διαμορφωθεί το τελικό 1-1.

Έτσι έπαιξαν

Ο Παράσχος παρέταξε τον Ατρόμητο με διάταξη 3-5-2. Ο Πίριτς ήταν κάτω από τα γκολπόστ. Η τριάδα των μετόπισθεν απαρτίστηκε από Παπαδόπουλο, Χατζηισαΐα και Γκαλβάο. Την αριστερή πλευρά κάλυψε ο Καστεγιάνο, τη δεξιά ο Βασιλαντωνόπουλος, μεσαία γραμμή με Σάλομον, Ντένιτς και Καρτάλη, με Κουλούρη και Κλωναρίδη στην κορυφή.

Ο Μεταξάς παρέταξε τον ΠΑΣ Γιάννινα με 4-4-2. Τερματοφύλακας ήταν ο Λοντίγκιν. Στην άμυνα από δεξιά έπαιξαν οι Σάλιακας, Εραμούσπε, Κάργας και Πίρσμαν. Από δεξιά προς τα αριστερά στη μεσαία γραμμή αγωνίστηκαν οι Μορέιρα, Ντομίνγκες, Καραχάλιος και Σνάιντερ, ενώ ο Τριάδης έπαιξε μπροστά κοντά στον Περέα.

Ο Κλωναρίδης τιμώρησε το λάθος του Πίρσμαν

Ο Βίκτωρας Κλωναρίδης «χτύπησε» στο 6' και τιμώρησε την άμυνα του ΠΑΣ, στο πρώτο του γκολ με τη φανέλα του Ατρόμητου. Ο Πίρσμαν έκανε κακό γύρισμα προς τον Λοντίγκιν με το δεξί και ο επιθετικός των γηπεδούχων που έφτασε πρώτος στη μπάλα, απέφυγε τον γκολκίπερ του ΠΑΣ και σούταρε από κοντά για το 1-0. Αυτό ήταν και το πρώτο τέρμα που δέχτηκε η ομάδα των Ιωαννίνων στο εφετινό πρωτάθλημα σε κανονική ροή αγώνα.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να έχουν την υπεροχή και στο 15' πέταξαν διπλή σημαντική ευκαιρία για το 2-0. Ο Βασιλαντωνόπουλος έκανε τη σέντρα από δεξιά, ο Κλωναρίδης άφησε τη μπάλα να περάσει και να φτάσει στον Καστεγιάνο, ο οποίος σούταρε, αλλά έδιωξε ο Λοντίγκιν. Ακολούθησε νέο σουτ από τον Ισπανό μπακ, το οποίο μπλόκαρε ο κίπερ του ΠΑΣ.

Ο Βασιλαντωνόπουλος «τάιζε» τον Καστεγιάνο

Η άμυνα της ομάδας της Ηπείρου δεν είχε σταθερότητα, ο Ηρακλής Μεταξάς είχε παράπονα από τους ποδοσφαιριστές του και η μοναδική φορά στο πρώτο 45λεπτο που απείλησαν σημαντικά, ήταν στο 21'. Ήταν φάση που προκλήθηκε από λανθασμένη εκτίμηση του Χατζηισαΐα, ο οποίος δεν έδιωξε σωστά, με αποτέλεσμα να φύγει στην κόντρα ο Περέα υπό την πίεση του Παπαδόπουλου. Έκανε το σουτ ο Κολομβιανός μέσα από την περιοχή και ο Πίριτς έδιωξε σε κόρνερ.

Ο Ατρόμητος επεδίωκε να «χτυπάει» κυρίως από δεξιά με τον Βασιλαντωνόπουλο, οι σέντρες του οποίου προκάλεσαν προβλήματα στην άμυνα των φιλοξενούμενων. Στο 34' ο Καστεγιάνο έκανε σουτ στην κίνηση μέσα από την περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από το δοκάρι. Κι αυτή η τελική προήλθε από σέντρα του Βασιλαντωνόπουλου. Η τελευταία άξια αναφοράς ευκαιρία σημειώθηκε στο 36' με την κεφαλιά του Παπαδόπουλου που πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι, μετά από κόρνερ του Καρτάλη.

Ο ΠΑΣ δεν έβρισκε χώρους, αδυνατούσε να απειλήσει την εστία του Πίριτς εκτός από τη φάση του Περέα και γενικά ο Ατρόμητος ήταν δίκαια μπροστά στο σκορ.

«Ξύπνησε» ο ΠΑΣ

Με το ξεκίνημα του δεύτερου 45λέπτου ο Μεταξάς πέρασε στον αγώνα τον Λώλη αντί του Τριάδη, δίχως να αλλάξει διάταξη. Ο ΠΑΣ σε αντίθεση με το πρώτο μισό, μπήκε δυναμικά στην επανάληψη και με τον Μορέιρα να έχει περάσει αριστερά (και δεξιά ο Σνάιντερ). Αυτή η αλλαγή αποδείχθηκε ευεργετική για την ομάδα των Ιωαννίνων, τουλάχιστον στο ξεκίνημα, αφού ο εξτρέμ από τη Γουινέα έκανε πολύ επικίνδυνα γυρίσματα από αριστερά.

Ο Παράσχος φώναζε στην ομάδα του να «ξυπνήσει» και να μην οπισθοχωρήσει άλλο. Στο 54' ο Κλωναρίδης νικήθηκε σε τετ α τετ από τον Λοντίγκιν, ενώ στο 55' η κεφαλιά του Παπαδόπουλου πέρασε πάνω από το δοκάρι.

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν πολύ καλύτερο σε σχέση με το πρώτο, καθώς και οι δύο ομάδες έφταναν πιο εύκολα μπροστά στις δύο εστίες. Στο 64' το σουτ του Νάτσου ήταν άστοχο, το ίδιο κι αυτό του Κουλούρη στο 68', ώσπου στο 70' η κεφαλιά του Κλωναρίδη, μετά την παρέμβαση του Σάλιακα, δυσκόλεψε τον Λοντίγκιν που έδιωξε σε κόρνερ.

Κάθετη Παντελάκη, ασίστ Μίνα, γκολ Μορέιρα

Η απόδοση του ΠΑΣ Γιάννινα έπεσε μετά τα πρώτα δέκα λεπτά στο δεύτερο 45λεπτο, αλλά στο 72' ο νεοεισελθών Μπρένερ έχασε μεγάλη ευκαιρία για το 1-1. Επωφελήθηκε από τις κόντρες, έκανε αφύλαχτος το σουτ μέσα από την περιοχή, από τον άξονα, και ο Πίριτις με σπουδαία απόκρουση έδιωξε σε κόρνερ με το ένα χέρι.

Ο Παράσχος μετά την είσοδο των Κωτσόπουλου και Μπεντινέλι άλλαξε τον σχηματισμό της ομάδας του σε 5-4-1, προκειμένου να θωρακίσει τη μεσοαμυντική γραμμή. Στο 78' ο Κωτσόπουλος προσπάθησε να κρεμάσει ανεπιτυχώς τον Λοντίγκιν και το εύθραστο 0-1 παρέμενε. Στο 82' ο Μεταξάς έριξε στο ματς Μίνα και Παντελάκη, δύο παίκτες που πρωταγωνίστησαν στη φάση του 88', που έκρινε το ματς.

Ο Παντελάκης που είναι στόπερ έκανε φοβερή κάθετη πάσα στον Μίνα, τον 17χρονο επιθετικό που έκανε ντεμπούτο, αυτός έκανε το γύρισμα προς τα αριστερά και ο Μορέιρα με πλασέ έγραψε το 1-1.

Αρχικά το τέρμα ακυρώθηκε, καθώς ο επόπτης έκρινε ότι ο Μίνα ήταν οφσάιντ. Όταν η φάση ελέγχθηκε στο VAR, το γκολ μέτρησε και το 1-1 ήταν το τελικό σκορ.

MVP: Αχμάντ Μέντες Μορέιρα. Ο εξτρέμ του ΠΑΣ Γιάννινα από τη Γουινέα ήταν ο πιο επικίνδυνος παίκτης του ΠΑΣ από τη στιγμή που μετατοπίστηκε στο αριστερό φτερό. Έμελλε να σημειώσει το γκολ που χάρισε στην ομάδα του τον βαθμό. Ο Αφρικανός παίρνει τον τίτλο του πολυτιμότερου.

Αδύναμος κρίκος: Ο Ευθύμης Κουλούρης είναι το αστέρι του Ατρόμητου, αλλά και σε αυτό το ματς δεν κατάφερε να βρει δίχτυα. Ακόμη κι όταν έφτασε σε τελική, η προσπάθειά του δεν ήταν αντίστοιχη της κλάσης του. Όταν κάνει την αρχή και φύγει το άγχος, τότε λογικά θα... ρολάρει.

Στο ύψος του: Σταύρος Βασιλαντωνόπουλος. Ο δεξιός μπακ χαφ του Ατρόμητου έτρεξε πάρα πολύ, έκανε εξαιρετικές σέντρες από δεξιά, οι οποίες δεν αξιοποιήθηκαν. Μέχρι τέλους, μέχρι να γίνει αλλαγή στο 90'+3' είχε δυνάμεις να πιέσει, να μαρκάρει και να βοηθήσει την ομάδα του.

Η «γκάφα»: Ο Πίρσμαν στη φάση του 1-0 έκανε λανθασμένο γύρισμα προς τον Λοντίγκιν, με αποτέλεσμα ο Κλωναρίδης να σκοράρει. Υποχρέωσε έτσι την ομάδα του να κυνηγά από νωρίς. Όπως επίσης στη φάση του 1-1, κακό υπολογισμό έκανε ο Κυριάκος Παπαδόπουλος που δεν κατάφερε να διώξει, με αποτέλεσμα να επωφεληθεί ο Παντελάκης και να περάσει την κάθετη πάσα στον Μίνα.

Το «στραγάλι»: Συνολικά η διαιτησία του Τζοβάρα ήταν καλή, αν και στο 88' η απόφαση του Βασίλειου Μωυσιάδη να σηκώσει το σημαιάκι για να καταλογίσει οφσάιντ τον Μίνα, αποδείχθηκε λανθασμένη.

Το «ταμείο» του gazzetta.gr: Ο ΠΑΣ Γιάννινα απέδειξε ότι είναι σκληρός για να πεθάνει. Παρότι δεν είχε διαθέσιμους δύο επιθετικούς του, Κόντε και Μιλιντσεάνου, βρήκε γκολ ισοφάρισης με πρωταγωνιστές έναν 17χρονο, έναν στόπερ που έκανε φοβερή κάθετη πάσα, αλλά και τον Μορέιρα που αποδεικνύεται σε εξαιρετική προσθήκη. Οι Ηπειρώτες έμειναν αήττητοι για πέμπτο ματς, για δεύτερη φορά στην ιστορία τους (η πρώτη τη σεζόν 1976-1977). Ο Ατρόμητος είχε διπλάσιες τελικές, αλλά έμεινε χωρίς νίκη και η ψυχολογία συνεχίζει να βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Γιώργος Παράσχος): Πίριτς, Βασιλαντωνόπουλος (90'+3' Μουνίθ), Γκαλβάο, Κ. Παπαδόπουλος, Χατζηϊσαΐας, Καστεγιάνο, Σάλομον, Ντένιτς, Καρτάλης (61' Νάτσος), Κλωναρίδης (75' Μπεντινέλι), Κουλούρης (75' Κωτσόπουλος).

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Ηρακλής Μεταξάς): Λοντίγκιν, Σάλιακας, Κάργας, Εραμούσπε (82' Παντελάκης), Πίρσμαν, Καραχάλιος (82' Μίνα), Ντομίνγκες, Μορέιρα (90'+5' Λιάσος), Σνάιντερ (65' Μπρένερ), Τριάδης (46' Λώλης), Περέα.

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα