SuperLeague U19: Η πτήση συνεχίζεται για Ατρόμητο και ΠΑΣ Γιάννινα

Γιώργος Μανταίος
SuperLeague U19: Η πτήση συνεχίζεται για Ατρόμητο και ΠΑΣ Γιάννινα

bet365

Το Gazzetta σας παρουσιάζει όλα όσα έγιναν την τελευταία αγωνιστική στο πρωτάθλημα U-19 της Superleague, εστιάζοντας και σε σημαντικά παιχνίδια της U-17 Λίγκας.

Η προέλαση του Ατρόμητου συνεχίζεται, με τους Περιστεριώτες να είναι η μοναδική ομάδα που διατηρούν το απόλυτο στις πρώτες τέσσερις αγωνιστικές της Super League Κ19. Πάντα ψηλά και ο ΠΑΣ Γιάννινα μετά τη νίκη 4-1 επί του ΟΦΗ, ενώ επικράτησε και ο Ολυμπιακός σε «θρίλερ» στην Τρίπολη. Στην Κ17 στη Λάρισα είχαμε σύγκρουση των σέντερ φορ του μέλλοντος, ενώ η ΑΕΚ πέτυχε έξι γκολ εκτός έδρας μετά από έξι χρόνια.

* Στο γήπεδο του Ήφαιστου υπό το βλέμμα του ομοσπονδιακού προπονητή Κ19 Τάσου Θέου και του γυμναστή της εθνικής Νεκτάριου Πανταζή, ο Ατρόμητος «καθάρισε» μέσα σε 38 λεπτά τον Άρη καθώς στο σημείο εκείνο το σκορ ήταν ήδη 3-0. Ο πρόεδρος της «κιτρινόμαυρης» ΠΑΕ, Θόδωρος Καρυπίδης ήταν παρών, όμως είδε την ομάδα του να υποτάσσεται με το τελικό 4-0. Δίκαιο σκορ, αποτέλεσμα της δουλειάς του Γιώργου Κορακάκη, αφού –όπως αναφέρουν οι επαΐοντες- η συγκεκριμένη φουρνιά παικτών 2003, 2004 ίσως είναι η καλύτερη της δεκαετίας για τον Ατρόμητο. Ξεχώρισαν ο σκόρερ δύο γκολ, Δαλαμήτρας, και ο Λάγγας (πρώην του Ολυμπιακού) που έκανε «άνω κάτω» τη δεξιά πλευρά του Άρη

* «Προεδρική» παρουσία καταγράφεται και στα Γιάννινα, όπου ο Γιώργος Χριστοβασίλης είδε την ομάδα Νέων να συνεχίζει με φόρα τα θετικά αποτέλεσμα επικρατώντας 4-1 του ΟΦΗ, που παραμένει στο απόλυτο «μηδέν» μετά από τρεις αγώνες. Ξεχώρισε ο Άγγελος Τσίρης (2004) ένας παίκτης που έφυγε ελεύθερος από την ΑΕΚ όταν διαλύθηκε η Κ19. Γενικά ο ΠΑΣ του Χρήστου Αγγέλη παρουσιάζει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και τα μάτια είναι στραμμένα πάνω του, κάτι που αναμένεται να αποτυπωθεί –όπως πληροφορούμαστε- και στις επόμενες κλήσεις στην εθνική Κ19. Όμως πριν από λίγες ημέρες υπήρξε και μία αρνητική εξέλιξη με την ξαφνική απομάκρυνση του προπονητή της Κ17, Μιχάλη Μπόλου, από τα χέρια του οποίου έχουν περάσει πολλοί παίκτες της εφετινής ομάδας που πρωταγωνιστεί στο πρωτάθλημα Κ19.

* Στο Κορωπί ο Παναθηναϊκός είχε πολύ εύκολο έργο απέναντι στο Βόλο (4-0) σε ματς το οποίο επίσης παρακολούθησε ο Τάσος Θέος. Διακρίναμε και το Νίκο Νταμπίζα που καμάρωσε το γιο του, Νάσο, με την Κ19 των νικητών.

* Για το Δημήτρη Μαυρογεννίδη ισχύει το «αν έχεις τύχη διάβαινε». Ο προπονητής της Κ19 του Ολυμπιακού έλαβε διορία από τη διοίκηση και στόχο να φέρει άμεσα αποτελέσματα. Το Σάββατο ο «Θρύλος» κατάφερε να αποδράσει από την Τρίπολη (0-1) με γκολ στο 90+3΄ μέσα στην... αναμπουμπούλα και σκόρερ τον Καράκουτη που επέστρεψε μετά από αρκετό καιρό απουσίας λόγω τραυματισμού.

* Σε επίπεδο Κ17 πολύ ενδιαφέρον ματς έγινε στα Δένδρα, στο προπονητικό κέντρο της ΑΕΛ. Εκεί συγκρούστηκαν τρεις σέντερ φορ για τους οποίους ακούγονται πολύ θετικά σχόλια. Ο ΠΑΟΚ επικράτησε 3-1 των «βυσσινί» με τον βασικό φορ της εθνικής Κ17 Γιάννη Γκιτέρσο (2005) να ανοίγει το σκορ και τον Στέφανο Τζίμα (2006) να το κλείνει στις καθυστερήσεις, σκοράροντας για 3η συνεχόμενη αγωνιστική.

Αυτούς τους γνωρίζαμε. Εκείνον που δεν ξέραμε ήταν ο σκόρερ της ΑΕΛ, Νίκος Βλιώρας. Σε επικοινωνία μας με scout στη Λάρισα η απάντηση ήταν «Καλώς τους κι ας άργησαν!» εξηγώντας ότι μπορεί στην Αθήνα να τον ακούμε πρώτη φορά, όμως στον κάμπο ο σέντερ φορ Βλιώρας (2006) θεωρείται ήδη σπουδαίο project. Τον είχε ζητήσει στο παρελθόν ο Ολυμπιακός, αλλά τον κράτησε στις ακαδημίες της η ερασιτεχνική ΑΕΛ (η ΠΑΕ συντηρεί τμήματα μόνο Κ17 και Κ19) καθώς τον θεωρούν ό,τι καλύτερο σε αυτή την ηλικία. Είναι ο ίδιος που σκόραρε και την προηγούμενη Τετάρτη στην ήττα 2-1 από τη Λαμία. Θα τον παρακολουθούμε, λοιπόν...

* ΑΕΚ και Ολυμπιακός συνέχισαν με εύκολες νίκες πριν από το μεταξύ τους ματς, στο πρώτο μεγάλο crash test της σεζόν, το προσεχές Σαββατοκύριακο. Στο γήπεδο της Προοδευτικής η Κ17 του Ολυμπιακού επικράτησε 4-0 του Αστέρα Τρίπολης σε ένα ματς με δύο κύρια στοιχεία. Το πρώτο ότι οι φιλοξενούμενοι αγωνίστηκαν με 4 παίκτες του 2006 στο αρχικό σχήμα, ενώ ο Ολυμπιακός είχε μόνο έναν, τον τερματοφύλακα Μακρή. Το δεύτερο ότι ο Αντώνης Παπακανέλλος πέτυχε δύο γκολ (το δεύτερο μάλιστα με εντυπωσιακό αριστερό έξω από την περιοχή, παρότι είναι δεξιοπόδαρος) και «πλήγωσε» την παλιά του ομάδα. Με καταγωγή από τα Καλάβρυτα, ξεκίνησε από τις ακαδημίες του Αστέρα Τρίπολης, αλλά εγκαταστάθηκε στο Ρέντη το 2017 σε ηλικία μόλις 12 ετών.

* Έξι γκολ εκτός έδρας σημείωσε η Κ17 της ΑΕΚ, όσα και τα χρόνια που πέρασαν από την τελευταία φορά που πέτυχε κάτι παρόμοιο! Φαίνεται πως γίνεται σπουδαία δουλειά από τον Γενναίο Καραχάλιο στην ομάδα που πέρασε με το εντυπωσιακό 6-2 επί του ΟΦΗ από το Ηράκλειο. Πρώτη φορά που οι Έφηβοι της ΑΕΚ πετυχαίνουν μισή ντουζίνα γκολ, μετά από το Λεβαδειακός-ΑΕΚ 0-6 στις 11 Οκτωβρίου 2015.

* Η Κ17 του Παναθηναϊκού έχουμε αναφέρει ότι ξεχειλίζει από ποιότητα. Μάλλον όμως υποτίμησε τον Ιωνικό που στάθηκε εξαιρετικά, έχασε ευκαιρίες αλλά τελικά ηττήθηκε 2-1 στη Νίκαια. Μάλιστα ο γκολκίπερ του Τριφυλλιού, Παπανικολόπουλος, απέκρουσε πέναλτι για δεύτερη σερί αγωνιστική! Συνεχίζει να σκοράρει ο Γιώργος Ναλιτζής που έφτασε τα έξι γκολ στα πρώτα τρία ματς της σεζόν. Το ματς παρακολούθησε ο ομοσπονδιακός Κ15, Άγγελος Χατζόπουλος.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα