Μία κομβική τριάδα αγώνων για τον Ολυμπιακό και ο υπεραπαραίτητος Μαντί Καμαρά

Δημήτρης Τομαράς Δημήτρης Τομαράς
Μία κομβική τριάδα αγώνων για τον Ολυμπιακό και ο υπεραπαραίτητος Μαντί Καμαρά

bet365

Ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του μία σειρά αγώνων όπου δεν θέλει απώλειες ενώ ο Μαντί Καμαρά παραμένει από τους πλέον κομβικούς του παίκτες. Γράφει ο Δημήτρης Τομαράς.

Και τώρα αρχίζουν τα δύσκολα ή μάλλον τα πιο δύσκολα για τον Ολυμπιακό... Έναν Ολυμπιακό που έχει μπροστά του τρεις δύσκολες αναμετρήσεις, οι δύο εκ των οποίων θα είναι εκτός έδρας.

Η μία εκτός έδρας δοκιμασία είναι με τον Αστέρα στην Τρίπολη, έναν αντίπαλο που συνεχίζει να είναι από τις πιο ποιοτικές ομάδες του πρωταθλήματος και που παραδοσιακά βάζει δύσκολα στον Ολυμπιακό. Ο Ολυμπιακός όμως έχει και την Ευρώπη και να πάει στην Κωνσταντινούπολη να παίξει με τη Φενερμπαχτσέ του Βίτορ Περέιρα την Πέμπτη (Κυριακή - Πέμπτη οι αγώνες) και η τριάδα κλείνει με το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο Φάληρο στις 3 Οκτωβρίου και πριν την διακοπή για τις Εθνικές ομάδες.

Τι θέλει ιδανικά ο Ολυμπιακός; Δύο νίκες με Αστέρα και Παναθηναϊκό και να μην ηττηθεί στον αγώνα με τη Φενέρ του άλλοτε τεχνικού των Πειραιωτών, Βίτορ Περέιρα, για τη 2η αγωνιστική των ομίλων του Europa που και λόγω Τουρκίας θα έχει ιδιαιτερότητες και φυσικά δεν είναι και μία εύκολη έδρα. Όπως και θα χρειαστεί κάθε δυνατή βοήθεια από όλους τους διαθέσιμους παίκτες του αλλά και να τον βοηθήσουν παραπάνω οι παίκτες - κλειδιά του.

Κομβικός ο Εμβιλά αλλά ο Μαντί εξακολουθεί να είναι ο πλέον επιδραστικός χαφ

Ο Μαντί Καμαρά φέτος δεν έχει μπει με τις μηχανές στο φουλ. Ωστόσο ακόμα και έτσι εξακολουθεί να είναι ο πιο επιδραστικός μέσος του Ολυμπιακού. Είναι χρόνια στην ομάδα, την ξέρει καλά και δεν του λείπει τίποτα. Ακόμα και σε μία μέτριά του μέρα κάνει τη διαφορά.

Έχει δύναμη, ταχύτητα, αμυντικές αρετές και δημιουργεί αλλά και σκοράρει. Μπορεί να καλύψει τον ρόλο του σκληροτράχηλου εξαριού αλλά μπορεί να λειτουργήσει ακόμα και ως δεκάρι. Έχει το στοιχείο του απρόβλεπτου στις κινήσεις και το ρεπερτόριό του και δύο δυνατά πόδια. Υπό αυτήν την έννοια είναι ένας υπεραπαραίτητος μέσος που αυτό το διάστημα ο Ολυμπιακός θα τον χρειαστεί και θα τον χρειαστεί σε πολύ μεγάλο βαθμό. Εξάλλου ο ίδιος ο Μαρτίνς είπε πως τον άφησε εκτός με τον Απόλλωνα για να είναι πιο... φρέσκος για τη συνέχεια.

Τρία ματς που θα έχουν διαφορετική προσέγγιση από τον Μαρτίνς

Ο Πορτογάλος τεχνικός έχει ζητήσει από τους παίκτες του να είναι πλήρως αφοσιωμένοι στον αγώνα με τον Αστέρα στην Τρίπολη και να μην σκέφτονται τίποτε άλλο. Το ίδιο θα κάνει και ο Μαρτίνς. Άλλη προσέγγιση θα έχει με τον Αστέρα, άλλη με τη Φενέρ και άλλη με τον Παναθηναϊκό.

Η στήριξη του κόσμου στον αγώνα με τον Απόλλωνα Σμύρνης έδωσε έξτρα ώθηση στον κόουτς Μαρτίνς. Ωστόσο ανεξάρτητα από αυτό και από το εάν τελικώς προκύψει νέος κύκλος συζητήσεων για νέο συμβόλαιο ή όχι ο ίδιος ο Πέδρο Μαρτίνς βρίσκεται στον 4ο χρόνο του στον Ολυμπιακό και ξέρει πολύ καλά και τα δεδομένα και τις απαιτήσεις των πρωταθλητών Ελλάδας και την πίεση που υπάρχει και την ελληνική πραγματικότητα. Όπως και το ότι αυτοί οι τρεις αγώνες θα πρέπει να έχουν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα για την ομάδα του.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τομαράς
Δημήτρης Τομαράς

Ο Δημήτρης Τομαράς είναι γέννημα - θρέμμα Μαρουσιώτης όμως τον... διεκδικούν και άλλες πόλεις. Δημοσιογραφεί εδώ και 20 και πλέον χρόνια και στην οικογένεια του Gazzetta βρίσκεται από την πρώτη ημέρα. Από αυτήν εδώ τη φιλόξενη γωνιά θα συζητάμε κυρίως για Ολυμπιακό αλλά θα καταπιανόμαστε και με αρκετά ακόμα θέματα.