Ο Ζίβκοβιτς που «ξεχωρίζει» στα ντέρμπι της Τούμπας (vids)

Ο Ζίβκοβιτς που «ξεχωρίζει» στα ντέρμπι της Τούμπας (vids)

Γιώργος Ντυμένος
Ο Ζίβκοβιτς που «ξεχωρίζει» στα ντέρμπι της Τούμπας (vids)

bet365

O Σέρβος μεσοεπιθετικός του ΠΑΟΚ έχει αφήσει το «στίγμα» του στα περισσότερα «μεγάλα» ματς των Θεσσαλονικιών ως γηπεδούχοι.

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για το αυριανό (26/9) ντέρμπι του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ, που θα συγκρουστούν στη Θεσσαλονίκη. Αναμετρήσεις όπως η συγκεκριμένη και τέτοιου επιπέδου ενδέχεται να έχει/αναδείξει πολλούς εκατέρωθεν «πρωταγωνιστές» και ως ένας εκ των «υποψηφίων» για τον συγκεκριμένο τίτλο προβάλει ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς, καθώς ο Σέρβος μεσοεπιθετικός που «τρέχει» τη 2η του σεζόν στον «Δικέφαλο του Βορρά» παρουσιάζεται ιδιαίτερα επιδραστικός στο παιχνίδι του.

Αν μάλιστα ανατρέξει κάποιος στα περσινά του πεπραγμένα θα δει πως στα περισσότερα ντέρμπι της Τούμπας έκανε... αισθητή την παρουσία του, αφού σε 8 παιχνίδια της ομάδας του με ΑΕΚ, Αρη, Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό (κατά αλφαβητική σειρά) σημείωσε αθροιστικά 6 γκολ και έδωσε 1 ασίστ, ενώ σε αρκετά απώλεσε ο ίδιος καλές ευκαιρίες για να σκοράρει ή «έφτιαξε» άλλες για συμπαίκτες του.

Αυτόματα ο διεθνής Σέρβος δείχνει σε θέση να... ξεχωρίσει στα «μεγάλα» ματς.

Πάντα «κάτι» κάνει με την ΑΕΚ


Κατά μία σύμπτωση η ΑΕΚ είναι η ελληνική ομάδα που ο Ζίβκοβιτς έχει αντιμετωπίσει τις περισσότερες φορές στην καριέρα του και πιο συγκεκριμένα 7. Ως παίκτης των Θεσσαλονικιών είναι οι 6 (ακόμη 1 με την Μπενφίκα), εκ των οποίων οι 3 ήταν στην Τούμπα. Μάλιστα όλα τα ντέρμπι των «Δικεφάλων» με εκείνον στην πλευρά των γηπεδούχων... άφησε το στίγμα του.

Η πρώτη, στις 24 Ιανουαρίου του 2021, δεν ανέδειξε νικητή (2-2) και εκείνος έδωσε την τελική πάσα/ασίστ στον Βιεϊρίνια που στο 70' διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα. Περίπου 2 μήνες μετά (21 Μαρτίου) ο ΠΑΟΚ επικράτησε 3-1 με εκείνον MVP της αναμέτρησης. Πιο συγκεκριμένα ο Σέρβος βρήκε δις στόχο (3',89'), είχε 1-2 καλά σουτ (π.χ. 15') και «έφτιαξε» ευκαιρίες για τους συμπαίκτες του (π.χ. Ελ Καντουρί 62').

Την τελευταία φορά που «υποδέχθηκε» την Ενωση ήταν στις 29 Απριλίου, στον δεύτερο ημιτελικό του Κυπέλλου. Οι Θεσσαλονικείς επικράτησαν με 2-1 αν και βρέθηκαν να χάνουν με 1-0 και προς στιγμήν η ΑΕΚ «πάτσισε» τότε το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα. Ο Ζίβκοβιτς με όμορφη μακρινή λόμπα διαμόρφωσε λίγο πριν το φινάλε (88') το μετέπειτα τελικό σκορ, ένα γκολ που ψηφίσθηκε ως το ομορφότερο των «ασπρόμαυρων» την προηγούμενη σεζόν, ενώ προηγουμένως είχε βοηθήσει αρκετά στο δημιουργικό σκέλος της ομάδας του (π.χ. «έφτιαξε» μία καλή ευκαιρία του Ουάρντα).


Αντρίγια Ζίβκοβιτς vs ΑΕΚ στην Τούμπα
24/04/21 1-1 (1 ασίστ)
21/03/21 3-1 (2 γκολ)
29/04/21 2-1 (1 γκολ)


Εκ των πρωταγωνιστών στο 2-0 επί του Αρη

Ο Σέρβος έχει «υποδεχθεί» 2 φορές τον Αρη και στο ένα ματς διεκδικεί τον τίτλο του κορυφαίου. Στο πρώτο ο ΠΑΟΚ παραχώρησε 2-2 και απέφυγε την ήττα με γκολ στο φινάλε, αλλά σε εκείνο της 9ης Μαΐου του 2021 ήταν εκ των πρωταγωνιστών. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» επικράτησε με 2-0 και ο Ζίβκοβιτς στο 66' έδωσε την τελική πάσα στον Κρμέντσικ που πήρε πέναλτι σε μαρκάρισμά του από τον Σάσα (ο Σβαμπ έκανε το 1-0), ενώ με πλασέ στις καθυστερήσεις διαμόρφωσε το μετέπειτα τελικό 2-0 υπέρ της ομάδας του.

Αντρίγια Ζίβκοβιτς vs Αρη στην Τούμπα
07/03/21 2-2
09/05/21 2-0 (1 γκολ)


Η «μεγάλη» του εμφάνιση στο 2-0 επί του Ολυμπιακού

Η πρώτη φορά που ο 25χρονος μεσοεπιθετικός «φιλοξένησε» τον Ολυμπιακό ήταν στο 1-1 της 13ης Ιανουαρίου του 2021. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» άνοιξε τότε το σκορ στο 51' με κοντινή προβολή του Ινγκασόν σε φάση που ξεκίνησε από εκείνον, καθώς σέντραρε για τον Ουάρντα που πήρε την κεφαλιά και η μπάλα «στρώθηκε» στον Ισλανδό στόπερ μετά την απόκρουση του Σα.

Περίπου 3 μήνες μετά ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής στο 2-0 που επικράτησε ο «Δικέφαλος του Βορρά» (στις 18 Απριλίου του 2021) και συμπλήρωσε τότε τις 1000 νίκες στη μεγάλη κατηγορία. Ο Σέρβος σημείωσε και τα 2 τέρματα του ΠΑΟΚ (49', 63'), ενώ στο πρώτο ημίχρονο (32') είδε τον Σα να αποκρούει με εντυπωσιακό τρόπο το πλασέ του. Η συγκεκριμένη του εμφάνιση ήταν ίδως η κορυφαία του με τη φανέλα της ομάδας.

Αντρίγια Ζίβκοβιτς vs Ολυμπιακός στην Τούμπα
13/01/21 1-1
18/04/21 2-0 (2 γκολ)


Η μία του φορά με τον Παναθηναϊκό

Ο Ζίβκοβιτς στη μέχρι στιγμής εν Ελλάδι καριέρα του φιλοξένησε μία φορά τον Παναθηναϊκό. Στο 2-1 της 20ης Δεκεμβρίου του 2020. Είχε καλή παρουσία, έβγαλε όλο το ντέρμπι και στο 63' «φλέρταρε» με το γκολ, όταν σούταρε άουτ από καλή θέση μέσα από την περιοχή του Ξενόπουλου.

Αντρίγια Ζίβκοβιτς vs Παναθηναϊκού στην Τούμπα
20/12/20 2-1

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα