Ο Κούντε έδειξε ότι ο Ολυμπιακός έχει και αντιΕμβιλά…

Ο Κούντε έδειξε ότι ο Ολυμπιακός έχει και αντιΕμβιλά…

Ο Κούντε έδειξε ότι ο Ολυμπιακός έχει και αντιΕμβιλά…

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο Gazzetta περί…στήριξης και περί…Κούντε!

Πριν μόλις λίγες ημέρες είχα καταθέσει εδώ την άποψη ότι τώρα, στα δύσκολα, που δεν τραβάει η ομάδα όπως πρέπει, είναι που πρέπει όλη η οικογένεια του Ολυμπιακού να στηρίξει τον Πέδρο Μαρτίνς (

Χθες λοιπόν είδαμε στο Καραϊσκάκη την εξέδρα να στηρίζει-να αποθεώνει τον προπονητή (κι όχι μόνο μετά το 2-0, αλλά και στο τέλος του ημιχρόνου, που η ομάδα είχε ρίξει πολύ τις στροφές), να καταχειροκροτεί τον Μασούρα, τον Ρέαμπτσιουκ, τον Αβραάμ και τους άλλους «ερυθρόλευκους». Ο κόσμος βλέπει και στηρίζει. Βλέπει ότι ο Όλεγκ μπορεί να μην ήταν στην καλύτερη του ημέρα χθες, αλλά π.χ. βγήκε σαν «μαύρο σκυλί» κι έκλεψε την μπάλα στο 47’, σπρίνταρε και κέρδισε με τη σέντρα που επιχείρησε το κόρνερ από το οποίο προήλθε το 2-0…βλέπει ότι ο Μασούρας όσοι εξτρέμ κι αν χρυσοπληρώνονται, είναι ο πιο συνεπής σε εκτέλεση και δημιουργία…βλέπει ότι ο Αβραάμ είναι πάντοτε έτοιμος όποτε τον χρειαστεί η ομάδα…

Όλη η οικογένεια του Ολυμπιακού, από τον πρόεδρο του κλαμπ έως τον τελευταίο οπαδό, στηρίζει. Γκρίνια και μουρμούρα σε μία τέτοια λαοθάλασσα οπαδών όπως αυτή του Ολυμπιακού, δεν μπορεί να αποφευχθεί-το θέμα είναι να μην ξεφεύγει το πράγμα. Δεν αρνείται κανείς ότι ο Μαρτίνς δίνει κι αυτός, όπως κι όλη η ομάδα, δικαιώματα κάποιες στιγμές. Για παράδειγμα, είναι δύσκολο να καταλάβουμε γιατί να μπαίνει πρώτη αλλαγή ο Ρόνι Λόπες και όχι ο Βρουσάι.

Ο τελευταίος όποτε παίζει, πάντα κάτι δίνει: χθες έδωσε ένα όμορφο γκολ, ενώ έπρεπε να σκοράρει κι ένα δεύτερο στο 93’…με την Άντβερπ είχε δώσει το γύρισμα στον Όλεγκ για το νικητήριο γκολ…στην Μπρατισλάβα είχε δώσει απίστευτο τρέξιμο και συμμετοχή σε φάσεις…Αντίθετα, ο Λόπες δεν έχει δώσει τίποτα! Για την ακρίβεια το μόνο που κάνει όταν παίρνει την μπάλα και βγαίνει στην επίθεση είναι το ίδιο μονότονο πράγμα, να συγκλίνει στον άξονα και να σουτάρει, και ποτέ καλά. Δεν θυμάμαι να έχει κάνει μία πάσα σε συμπαίκτη του…

Από εκεί και πέρα, όμως, και στον προπονητή, όπως και γενικότερα στο ποδόσφαιρο, βλέπουμε πρωτίστως το κάδρο, τη μεγάλη εικόνα. Κι ο Μαρτίνς έχει αποδείξει τέσσερα χρόνια τώρα ότι μπορεί να το κουμαντάρει το δύσκολο αυτό παπόρι.

Κούντε

Πάμε παρακάτω: μακράν πρώτος παίκτης του γηπέδου ήταν ο Κούντε. Μετά από έξι συνεχόμενα παιχνίδια στα οποία ο Πέδρο τον χρησιμοποιούσε μόνο ως αλλαγή, χθες τον ξεκίνησε βασικό κι ο Καμερουνέζος ήταν χάρμα ιδέσθαι. Οκ, ο αντίπαλος δεν προσφέρεται για…πανηγυρισμούς, όμως η καλή απόδοση είναι καλή απόδοση! Νομίζω δε ότι είναι το δεύτερο δείγμα στο οποίο ο διεθνής αυτός άσος, μας «λέει» ότι ο Ολυμπιακός έχει και αντιΕμβιλά! Διότι ακριβώς το ρόλο του Εμβιλά πήρε χθες ο Κούντε και το ίδιο είχε κάνει, αν θυμάστε, και στο Αζερμπαϊτζάν, που και τότε είχε λείψει ο Εμβιλά-και ήταν επίσης εντυπωσιακά καλός ο Αφρικάνος.

Ο Ολυμπιακός πήρε τον Κούντε για να έχει έτοιμη λύση στο ενδεχόμενο πώλησης του Μαντί Καμαρά. Κι είναι αλήθεια ότι σαν οκτάρι έχει παίξει περισσότερο στην καριέρα του. Αλλά από αυτό που βλέπουμε εδώ, τουλάχιστον μέχρι στιγμής, είναι ότι ο Καμερουνέζος διεθνής μπορεί να παίξει και οκτάρι, ενίοτε και δεκάρι, αλλά η ομάδα μπορεί να πάρει τα πιο πολλά πράγματα βάζοντας τον εξάρι. Μου φαίνεται δύσκολο να το θεωρήσω τυχαίο ότι παίζοντας δύο φορές στη θέση του Εμβιλά πήγε τόσο καλά.

Χθες ο Κούντε τα έκανε όλα! Πρωτίστως ήλεγχε σχεδόν απολύτως την καλή κυκλοφορία της μπάλας, με την ευχέρεια που έχει στις πάσες, την καλή τεχνική, το κράτημα και κουβάλημα. Παράλληλα, έβγαζε ενέργεια και οι κινήσεις του ήταν σε καλό βαθμό ταχύτητας. Ανασταλτικά, έκλεψε, έκοψε, έδωσε μάχες. Δημιουργικά, πέρασε κάθετες πάσες ανάμεσα στις γραμμές, άλλαξε υπέροχα πλευρές, έβγαλε μπαλιές για σουτ από καλές θέσεις και τα κόρνερ του ήταν φαρμάκι (με κορυφαίο στη φάση του 2-0). Επιπλέον σούταρε δύο φορές επικίνδυνα κι από το δεύτερο του σουτ ξεκίνησε το 3-0. Έχει δε το προνόμιο να παίζει κάθετο ποδόσφαιρο σε επίπεδο που δύσκολα το βλέπουμε συχνά σε άλλους.

Τι δεν έκανε καλά; Νομίζω ότι στο αμυντικό κομμάτι του παιχνιδιού χρειάζεται δουλειά-θυμάμαι δύο στιγμές που δεν μπόρεσε να κόψει με τον αντίπαλο να φεύγει κάθετα. Αυτό πρέπει να το δουλέψει καλύτερα, γιατί με πιο ισχυρούς αντιπάλους θα φανεί ακόμη περισσότερο. Και σίγουρα εκεί στο τέλος που ρίσκαρε ένα γύρισμα στον Βάτσλικ, έβαλε ερωτηματικό στον τομέα της συγκέντρωσης.

Γενικά, πάντως, ο Κούντε έκανε όντως χθες την πιο γεμάτη εμφάνιση του στον Ολυμπιακό. Κι αυτό που περιμένουμε είναι συνέχεια. Γιατί και στο Μπακού είχαμε εντυπωσιαστεί, αλλά στο αμέσως επόμενο παιχνίδι, με τη Λούντογκορετς, ο Μαρτίνς τον έβαλε πάλι βασικό και στο ημίχρονο τον έκανε αλλαγή, ρίχνοντας άρον άρον τον Εμβιλά…

Άσχετο: Χωρίς σχόλια, στα 14 τελευταία παιχνίδια του με τον Παναιτωλικό, στην Τούμπα και στο Αγρίνιο, από το 2016 έως σήμερα, ο ΠΑΟΚ έχει 14 νίκες, έχοντας βάλει 33 γκολ κι έχοντας δεχθεί μόλις εφτά...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.