Ο Πέδρο κάνει σοβαρά λάθη, αλλά τώρα στα δύσκολα πρέπει να στηριχθεί. Kαι να στηρίξει κι ο ίδιος…

Ο Πέδρο κάνει σοβαρά λάθη, αλλά τώρα στα δύσκολα πρέπει να στηριχθεί. Kαι να στηρίξει κι ο ίδιος…

Ο Πέδρο κάνει σοβαρά λάθη, αλλά τώρα στα δύσκολα πρέπει να στηριχθεί. Kαι να στηρίξει κι ο ίδιος…

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος σχολιάζει στο blog του στο Gazzetta κάποια πράγματα για τον Ολυμπιακό και τον Μαρτίνς μετά και την χθεσινή πρεμιέρα.

Αν θέλουμε να σταθούμε σε αυτό καθ΄ εαυτό το χθεσινό παιχνίδι, πρέπει να σταθούμε σε δύο πράγματα.

Πρώτον, ο Ολυμπιακός από το 1ο έως το 60ο λεπτό ήταν λίγο καλύτερος απ΄ ότι ο ΠΑΟΚ στην Τούμπα κόντρα στον ΠΑΣ. Δηλαδή, ήταν λίγο καλύτερος από κακός! Επί 60 ολόκληρα λεπτά είχε μία καθαρή ευκαιρία για γκολ, κι αυτή δώρο από τον Κυριάκο Παπαδόπουλο, με τον Τικίνιο να κάνει πάσα το δώρο στον γκολκίπερ του Ατρόμητου.

Δεύτερον, ο Ολυμπιακός από το 60ο λεπτό και μετά ήταν η μακράν καλύτερη ελληνική ομάδα. Τον πάτησε, τον έλιωσε τον Ατρόμητο, αλλά το άγχος που στο μεταξύ είχε πιάσει όλη την ομάδα έφερε την αστοχία σε μία απίστευτη σειρά σπουδαίων ευκαιριών. Κι ήταν τόσες που έφταναν για να κερδίσει και τη Λαμία την άλλη Κυριακή!

Αν θέλουμε να μιλήσουμε πιο γενικά, το χθεσινό 0-0 με τον Ατρόμητο, έρχεται να προστεθεί στην αλυσίδα των κακών αποτελεσμάτων του Ολυμπιακού εδώ και κάποιους μήνες: ήττα 1-2 στον τελικό του Κυπέλλου από τον ΠΑΟΚ, αποκλεισμός από τη Λούντογκορετς έστω στα πέναλτι, ακόμη και πρόκριση επί της Σλόβαν με ισοπαλία στη ρεβάνς κι ενώ οι Σλοβάκοι έπαιζαν από το 28’ με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής και τώρα γκέλα μέσα στο Καραϊσκάκη στην πρεμιέρα με το Περιστέρι. Κι ακόμη και στα φιλικά, π.χ. στα δύο με τον Άρη, στο Καραϊσκάκη και στο Χαριλάου, η ομάδα έβγαλε περισσότερο προβληματισμό παρά καλή εικόνα.

Για να εκφράσω χωρίς περιστροφές την άποψη μου: ο Πέδρο Μαρτίνς έχει εδώ και κάμποσο καιρό πολλές και σοβαρές κακές, λανθασμένες εκτιμήσεις. Αλλά νομίζω ότι τώρα στα δύσκολα, γιατί στα δύσκολα έχουμε μπει αν δεν θέλουμε να κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας, είναι που πρέπει να στηριχθεί από όλη την οικογένεια του Ολυμπιακού. Και μόνο να σκεφθούμε πόσο θα χαρούν οι αντίπαλοι του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα αν προέκυπτε θέμα προπονητή στον πρωταθλητή Ελλάδας, μας δίνει αρκετές απαντήσεις, νομίζω.

Βεβαίως, μία σοβαρή στήριξη του προπονητή δεν λύνει αυτομάτως όλα τα προβλήματα. Θα πρέπει κι ο Πέδρο να αρχίσει να κάνει πιο σωστές επιλογές. Για παράδειγμα, δεν καταλαβαίνω γιατί ενώ η ομάδα σχεδόν τρεις σεζόν πήγαινε καλά έχοντας ένα συγκεκριμένο σχηματισμό, το 4-2-3-1, έπρεπε να το αλλάξει στο τέλος της περσινής σεζόν σε 3-4-3 και γιατί τώρα πρέπει να το αλλάξει πάλι σε 4-4-2. Στα δικά μου μάτια πιο πολύ έχει μπερδευτεί η ομάδα, παρά έχει βοηθηθεί.

Ο Τικίνιο

Ο Τικίνιο φαίνεται ότι μπορεί να βοηθήσει τον Ολυμπιακό, αλλά φαίνεται κι ότι ο βαθμός ετοιμότητας του είναι χαμηλός-χθες έπαιξε πρώτο επίσημο παιχνίδι μετά τις 20 του περασμένου Δεκέμβρη! Τι πιο νορμάλ να τον βλέπαμε να μπαίνει αλλαγή εκεί γύρω στο 60’, που άρχιζε η πίεση του Ολυμπιακού, όπως έμπαινε αλλαγή κι ο Χασάν, όταν οι «ερυθρόλευκοι» τα έβρισκαν σκούρα και άρχισαν να στριμώχνουν τον αντίπαλο τους. Προσπαθώ δε να κατανοήσω πώς μία ομάδα επιλέγει να παίζει με δύο φορ στην ενδεκάδα, χωρίς να έχει τρίτο, αφού ο Χασάν μόλις δόθηκε δανεικός στην Τουρκία…

Ένα ματς καλό έχει κάνει από την αρχή της σεζόν η ομάδα, το 3-0 με την Σλόβαν, παίζοντας με το γνωστό της σχηματισμό και με τους παίκτες που ήταν από πέρυσι-με εξαίρεση τον Αγκιμπού. Γιατί χθες έπρεπε να παίξουν από την αρχή κι ο Τικίνιο κι ο Ρόνι Λόπες κι ο Καρμπόβνικ (τέσσερις καινούργιοι, με τον Βατσλίκ), δεν το καταλαβαίνω. Ο Μαρτίνς μας έχει συνηθίσει να βάζει σταδιακά τους νέους παίκτες και τώρα τους βλέπουμε ξαφνικά όλους βασικούς.

Ο Καρμπόβνικ δεν είναι στον Ολυμπιακό καν δύο εβδομάδες-δεν ξέρω, φάνηκε τόσο καλύτερος του Λαλά και του Ανδρούτσου;…Τον Ρόνι Λόπες τον είχαμε δει και στην Μπρατισλάβα και στο Χαριλάου-είναι δυνατόν με αυτά που είχαμε δει να επιλέγεται στην αρχική ενδεκάδα της πρεμιέρας του πρωταθλήματος; Με τι ποδοσφαιρική λογική; Το παιδί μοιάζει εντελώς ανέτοιμο και μας γεμίζει και αμφιβολίες για το πότε κάποτε θα είναι έτοιμος-ο Βρουσάι θα ήταν πολύ πιο χρήσιμος. Αντίθετα, ο Ονιεκούρου είναι λίγο πιο πολύ καιρό στην ομάδα και κυρίως έχει δείξει πράγματα. Μπήκε ρε παιδί μου χθες και μπούκαρε, συνεργάστηκε, πάτησε περιοχή, τον ένιωσε η αντίπαλη άμυνα, πώς να το κάνουμε.

Πράγματι του έλειπαν χθες του Ολυμπιακού δύο πολύτιμες μονάδες, ο Μασούρας κι ο Μαντί. Αλλά και στον ΠΑΟΚ έλειπαν οι Ζίφκοβιτς, Ελ Καντουρί, Ολιβέιρα, Ίνγκασον! Απουσίες πάντα θα υπάρχουν, το θέμα είναι να καλύπτονται με ορθές επιλογές. Δεν ξέρω, ο Κούντε είναι τόσο κακός που δεν μπορεί να παίξει βασικός ούτε με απόντες τον Μαντί και τον Αγκιμπού;

Ο Μπα

Από εκεί και πέρα, δεν έχει νόημα να μπούμε σε πολύ ειδικότερες επισημάνσεις, αν και νομίζω ότι ο Βαλμπουενά (με μεγάλη αδυναμία χθες να δώσει λύσεις δημιουργικά) βγήκε στο 88’ την στιγμή που μόλις είχε ξεκινήσει τις δύο πιο επικίνδυνες επιθέσεις του Ολυμπιακού…Νομίζω ότι ο Πέδρο ήθελε να παίξει μια ζαριά με τον πιτσιρικά Αλγκασίμ-πήγε να του βγει μάλιστα, εκεί που έκλεψε και τσίμπησε την μπάλα μεταξύ των στόπερ κι αστόχησε για λίγο. Αλλά ζαριά ήταν.

Τέλος πάντων, κριτική, θέλω να πιστεύω ότι είναι καλόπιστη, εγώ δεν θα πάψω να κάνω στον Μαρτίνς, όπως και στον κάθε προπονητή του Ολυμπιακού, όταν βλέπω αυτά που βλέπω εδώ και κάποιους μήνες στον Ολυμπιακό. Αυτό, όμως, δεν αλλάζει την γνώμη μου: τώρα που έχουν έρθει τα δύσκολα, ο Πέδρο πρέπει να στηριχθεί, απ΄όλους, κι από τον κόσμο κι από τον Τύπο. Άλλωστε, πάντα οι ευθύνες είναι πιο συνολικές-για παράδειγμα, τις μεταγραφές, για τις οποίες ήδη εγείρονται κάποια πρώτα ερωτηματικά, δεν τις έκανε μόνος του, με τον Μοντέστο συνεργάστηκε γι΄ αυτές επί μήνες. Και δεν μπορώ εύκολα να κατανοήσω το πώς πέρασε «απαρατήρητος» ο πολύμηνος τραυματισμός του Φορτούνη από το πρώτο φιλικό, αφού ήταν λογικό χωρίς αυτόν η ομάδα να είχε πρόβλημα στη δημιουργία, με την απουσία ενός παίκτη στον άξονα που έμπαινε έστω ως αλλαγή κι έκανε τη διαφορά.

Τέλος πάντων, καπετάνιος στην ομάδα είναι ένας, ο προπονητής. Κι ο Πέδρο είναι 3,5 χρόνια πλέον στο Ρέντη και ξέρει πολύ καλά ότι ο Ολυμπιακός δεν είναι ομάδα που μπορεί να περιμένει…επ΄ αόριστο και να έχει αποδεκτά…άπειρα άσχημα αποτελέσματα. Άρα, πρέπει πρώτα αυτός να βρει λύσεις και κατ΄ επέκταση να στηρίξει κι ο ίδιος τον εαυτό του. Με στόχο πρωτίστως να ρολάρει η ομάδα και να παίρνει αποτελέσματα.

Άσχετο: Βεβαίως, κατά πάσα πιθανότατα θα μιλάγαμε τώρα αλλιώς, εάν ο διαιτητής Γκορτσίλας κι ο VAR Φωτιάς έδιναν το πέναλτι υπέρ του Βαλμπουενά μόλις στο 2ο λεπτό: τράβηγμα στον ώμο ήταν, δεν κατάλαβα, τα πέναλτι που γίνονται στα πρώτα λεπτά δεν δίνονται; Να υπενθυμίσω δε ότι οι νικητές της πρώτης αγωνιστικής, ΑΕΚ και ΠΑΟ, έπαιζαν με παίκτη παραπάνω αντίστοιχα από το...33’ με το σκορ 1-0 και από το 53’ με το σκορ 2-0…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.