Βόλος: Στον Χουλιάν Μπαρτόλο δεν χαρίστηκε τίποτα (vids)

Βόλος: Στον Χουλιάν Μπαρτόλο δεν χαρίστηκε τίποτα (vids)

Δημήτρης Βέργος
Βόλος: Στον Χουλιάν Μπαρτόλο δεν χαρίστηκε τίποτα (vids)

bet365

Το Gazzetta γράφει για τον Αργεντινό εξτρέμ του Βόλου, ο οποίος άρπαξε από πέρυσι την ευκαιρία για να ζήσει το όνειρό του στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο και κατάφερε να καθιερωθεί στην ομάδα της Μαγνησίας.

Με το δεξί, όπως το συνηθίζει, ξεκίνησε ο Βόλος τις υποχρεώσεις του και στη φετινή Super League Interwetten χάρη στο 2-1 επί της Λαμίας. Οι Βολιώτες θέλουν και την τρέχουσα σεζόν να διατηρήσουν τον πήχη ψηλά και να πραγματοποιήσουν τουλάχιστον μια χρονιά ανάλογη της περσινής επιτυχημένης.

Από τους διακριθέντες του Βόλου στην πρεμιέρα ήταν αναμφίβολα ο Χουλιάν Μπαρτόλο, ο οποίος άνοιξε τον δρόμο της νίκης με δικό του γκολ, επιβεβαιώνοντας ότι πλέον αποτελεί μία από τις βασικές μονάδες της ομάδας της Μαγνησίας, κάτι που κατάφερε να κερδίσει με το σπαθί του.

Άρπαξε την ευκαιρία και ζει το ποδοσφαιρικό του όνειρο στην Ευρώπη

Στον 25χρονο Αργεντινό αριστερό εξτρέμ δεν χαρίστηκε τίποτα. Όχι μόνο όταν πήρε μεταγραφή στον Βόλο, αλλά από τότε που αγωνιζόταν στα γήπεδα της Αργεντινής. Ξεκίνησε να παίζει μπάλα στις ακαδημίες της Λανούς, έχοντας το όνειρο που υπήρχε στο μυαλό όλων των πιτσιρικάδων στη χώρα. Να φτάσει να παίξει στην πρώτη κατηγορία και στη συνέχεια να πάρει μεταγραφή στην Ευρώπη.

Στο ξεκίνημα της καριέρας του όμως τα πράγματα δεν πήγαν όπως τα σχεδίαζε με συνέπεια να φύγει από τη Λανούς χωρίς να καταφέρει να βρει θέση στην πρώτη ομάδα και να συνεχίσει σε ομάδες δεύτερης και τρίτης κατηγορίας της Αργεντινής, όπως τη Σαν Μιγκέλ, τη Γκιγέρμο Μπράουν και την Ακασούσο. Παντού πάλευε για το καλύτερο, προκειμένου να του δοθεί η πραγματική ευκαιρία και να την... αρπάξει από τα μαλλιά. Και η επιμονή του απέφερε καρπούς καθώς του παρουσιάστηκε η ευκαιρία πέρυσι να φύγει για την Ευρώπη, με τον Βόλο να του ανοίγει την πόρτα, και εκείνος να το εκμεταλλεύεται στο απόλυτο.

Πάλεψε και κέρδισε με το σπαθί του τη θέση, με καθοριστικά γκολ και ασίστ

Κάθε αρχή και δύσκολη όμως, και για τον Μπαρτόλο τίποτα δεν ήταν εύκολο ούτε όταν πήρε μεταγραφή. Στο ξεκίνημα έμπαινε κυρίως ως αλλαγή. Πιθανότατα να είχε αδικηθεί λίγο και από τον πρώην προπονητή του Βόλου, Άνχελ Λόπεθ, όμως στη συνέχεια με τις εμφανίσεις, τα γκολ και τις ασίστ του, αποτέλεσε ένα βασικό μέλος της ομάδας. Ο ίδιος ωστόσο δεν απογοητεύτηκε ποτέ. Είτε ξεκινούσε είτε όχι στην ενδεκάδα πάντα πάλευε για να εκμεταλλευτεί όποια ευκαιρία του δινόταν.

Κάπως έτσι ο Μπαρτόλο ολοκλήρωσε την περσινή σεζόν με τρία γκολ και έξι ασίστ, βοηθώντας σημαντικά τον Βόλο καθώς στα παιχνίδια που έβαλε την υπογραφή του οι Βολιώτες κατάφεραν να μαζέψουν βαθμούς. Και μάλιστα ανάμεσα σε αυτά τα αποτελέσματα μερικά ήταν απέναντι στους μεγάλους της χώρας. Σκόρερ του εκτός έδρας 1-1 με τον Παναθηναϊκό, ασίστ και γκολ στο εκπληκτικό come back του Βόλου στο 3-3 με τον Απόλλωνα Σμύρνης, ασίστ στο εκτός έδρας 2-2 με την ΑΕΚ ήταν μερικά από τα επιτεύγματά του που τον έκαναν να μπει δυναμικά στην εξίσωση.

Πρόθυμος να προσφέρει και ως αριστερό μπακ με νοοτροπία νικητή

Παράλληλα η επιθυμία και η διάθεση που έδειχνε ο Μπαρτόλο να αγωνιστεί σε οποιαδήποτε θέση τον χρειαζόταν ο Βόλος, αποτέλεσε ακόμα ένα σημαντικό ατού για να υπολογίζεται πλέον στο αρχικό σχήμα. Ακόμα κι όταν ο Βόλος λόγω της απουσίας του Φεράρι σε κάποια ματς τον χρειαζόταν ως αριστερό μπακ, ο Μπαρτόλο παρότι αριστερό εξτρέμ κάλυψε με επιτυχία τη συγκεκριμένη θέση. Δεν το σκέφτηκε λεπτό όταν του ζητήθηκε καθώς κάθε στιγμή είναι πρόθυμος να προσφέρει εκεί που θα του δώσει εντολή ο προπονητής του.

Η νοοτροπία που χαρακτηρίζει τον Μπαρτόλο είναι αυτή του νικητή. Μια φιλοσοφία που είχε διαμορφώσει από τα πρώτα του βήματα στο ποδόσφαιρο καθώς το μόνο που ήθελε ήταν να σκοράρει και να κερδίζει. Ανέκαθεν παραμόνευε για να... χτυπήσει την κατάλληλη στιγμή και να εκμεταλλευτεί το παραμικρό γιατί γνωρίζει ότι η όποια ευκαιρία που θα του παρουσιαστεί μπορεί να είναι και η μοναδική. Τίποτα δεν αφήνει να πάει χαμένο...

Σκληρή δουλειά με ταπεινότητα για να εξελίσσεται συνεχώς

Στον Βόλο, όπως αναφέραμε στο ξεκίνημα, ο πήχης έχει πλέον ανέβει και ο Μπαρτόλο το γνωρίζει πολύ καλά. Είναι κάτι που το γουστάρει, μιας και θέλει πάντα οι απαιτήσεις να είναι μεγάλες. Το γεγονός μάλιστα ότι ο Βόλος διαθέτει ισπανική φιλοσοφία με την παρουσία του Γκιγέρμο Αμπασκάλ στον πάγκο που ζητάει παιχνίδι με την μπάλα κάτω και ανάπτυξη από πίσω είναι κάτι που αρέσει ακόμα περισσότερο στον Μπαρτόλο. Είναι το στυλ παιχνιδιού που του ταιριάζει άλλωστε.

Ο 25χρονος Αργεντινός εξτρέμ νιώθει ωραία στον Βόλο έχοντας εγκλιματιστεί καλά, ενώ σε αυτό έχουν βοηθήσει και οι αρκετοί ισπανόφωνοι που υπάρχουν στο ρόστερ της ομάδας. Αυτό που θέλει είναι να βελτιώνεται συνεχώς και να βοηθάει την ομάδα που του έδωσε τη δυνατότητα να κάνει το βήμα παραπάνω στην καριέρα του για το οποίο είναι ευγνώμων. Η συνέχεια για τον ίδιο είναι δουλειά με ταπεινότητα και με το κεφάλι του συγκεντρωμένο, όπως έκανε πάντα χωρίς να τον απογοητεύει ποτέ τίποτα...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα