Ο καύσωνας «έκαψε» το χορτάρι της Τούμπας μαζί και τον ΠΑΟΚ!

Ο καύσωνας «έκαψε» το χορτάρι της Τούμπας μαζί και τον ΠΑΟΚ!

Ο καύσωνας «έκαψε» το χορτάρι της Τούμπας μαζί και τον ΠΑΟΚ!

bet365

Οι παρατεταμένες υψηλές θερμοκρασίες, κοινώς ο καύσωνας του καλοκαιριού, «έκαψε» τον χλοοτάπητα του γηπέδου της Τούμπας, σύμφωνα με την εξήγηση που δίνουν οι ειδικοί της λίγκας.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου, όχι μία, αλλά δύο και τρεις φορές, αναφέρθηκε στην τραγική εικόνα του αγωνιστικού χώρου της Τούμπας. Μέχρι και για την γκάφα του Ζίβκο Ζίβκοβιτς, στη μοιραία φάση του 86ου λεπτού για τους «ασπρόμαυρους» από την οποία προήλθε το γκολ του ΠΑΣ, έδειχνε να πιστεύει ότι μπορεί να έπαιξε κάποιο ρόλο η κάκιστη κατάσταση του.

Ο Ρουμάνος είπε επί λέξη στις δηλώσεις του: «Δεν ξέρω αν στην περίπτωση του Ζίβκο, τι ρόλο έπαιξε και ο αγωνιστικός χώρος…», τον οποίο νωρίτερα είχε χαρακτηρίσει «με τρίτης Εθνικής κατηγορίας», θεωρώντας ότι έτσι η ομάδα του δεν απέκτησε πλεονέκτημα να παίξει, όπως θα ήθελε, καθώς πολλές φορές οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ δεν μπορούσαν ούτε κοντρόλ να κάνουν, καταφεύγοντας σε γιόμες και σήκωμα της μπάλας, στοιχεία που «σκότωναν» κάθε αγωνιστικό πλάνο.

Οι «ασπρόμαυροι» είχαν την κατοχή, αλλά κοιτάζοντας στο τέλος του αγώνα την στατιστική θα δει κάποιος ότι έκαναν 52 λάθη, οκτώ περισσότερα από τους παίκτες του ΠΑΣ, που σε πολλές περιπτώσεις ήθελαν απλά να διώξουν την μπάλα από τα πόδια τους προκειμένου να ανταπεξέλθουν στην (όποια) πίεση.

H εξήγηση για το… κάψιμο

Η Super League Interwetten μία μόλις μέρα πριν από την πρεμιέρα δημοσίευσε στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος τις εκτιμήσεις των εξειδικευμένων επιστημονικών συνεργατών της Grassform, της εταιρείας που έχει επιλεγεί από το Διοικητικό Συμβούλιο της Λίγκας για την αξιολόγηση των αγωνιστικών χώρων.

Εκεί, ο κ. Αντώνης Γκριμότσης, επιστημονικός υπεύθυνος της Grassform, σημείωνε αναφορικά με την κατάσταση στα 14 γήπεδα των ομάδων της μεγάλης κατηγορίας.

«Βρισκόμαστε στην δεύτερη φάση της εξέλιξης του σχεδίου βελτίωσης αγωνιστικών χώρων της Super League. Τα θερμόφιλα γήπεδα (Άρης, Γιάννενα, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, Παναιτωλικός, ΟΦΗ, Βόλος, Ατρόμητος) βρίσκονται σε εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση και είναι απαλλαγμένα από ασθένειες. Τα ψυχρόφιλα γήπεδα ( ΟΑΚΑ, ΠΑΟΚ, Τρίπολη, Λαμία, Ιωνικός, Απόλλωνας) πιέστηκαν από τις παρατεταμένες υψηλές θερμοκρασίες και θα επανέλθουν σε πλήρη δραστηριότητα όταν οι θερμοκρασίες σταθεροποιηθούν κάτω από τους 25 βαθμούς Κελσίου».

Σε καλύτερη κατάσταση στο ΠΑΟΚ - ΑΕΚ

Αυτή, λοιπόν, είναι η εξήγηση που δίνεται για την κάκιστη κατάσταση του αγωνιστικού χώρου της Τούμπας, που θα φιλοξενήσει εκ νέου παιχνίδι στις 26 Σεπτεμβρίου όταν ο ΠΑΟΚ θα υποδεχθεί την ΑΕΚ στο μεγάλο ντέρμπι της 4ης αγωνιστικής.

Ο επιστημονικός συνεργάτης της Super League, επισημαίνει και κάτι άλλο πολύ σημαντικό αναφορικά με την κατάσταση των αγωνιστικών χώρων:

«Οι εργασίες βελτίωσης και συντήρησης συνεχίζονται καθ’ όλη τη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου, με τους αρμόδιους φορείς της Grassform να υποδεικνύουν, με επιστημονικά αδιάβλητες μετρήσεις, τις παρεμβάσεις που απαιτούνται, ώστε οι ομάδες να είναι σε θέση να πραγματοποιούν τα απαιτούμενα έργα, είτε αυτά αφορούν σε επισπορές, απομάκρυνση ζιζανίων, είτε σε παρεμβάσεις στα συστήματα άρδευσης και αποστράγγισης

Σε κάθε περίπτωση, προκειμένου να διατηρηθούν οι χλοοτάπητες σε καλή κατάσταση, απαιτείται από τις ομάδες συστηματική παρακολούθηση και άμεση παρέμβαση, σύμφωνα με τις υποδείξεις των εμπειρογνωμόνων της Grassform, καθώς οποιαδήποτε ολιγωρία ή καθυστέρηση, ενδέχεται να προκαλέσει ζημιές στους χλοοτάπητες».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα