Ρίσκο ή μήπως όχι η αποχώρηση Χασάν;

Δημήτρης Σαμόλης Δημήτρης Σαμόλης
Ρίσκο ή μήπως όχι η αποχώρηση Χασάν;

bet365

Ο Δημήτρης Σαμόλης σχολιάζει την απόφαση δανεισμού του Αχμέντ Χασάν στην Κόνιασπορ και αναλύει αν η απόφαση αποχώρησης του Αιγύπτιου φορ συνιστά ρίσκο ή όχι.

Στις 27 Ιανουαρίου 2021 ο Ολυμπιακός τέθηκε αντιμέτωπος με τον ΠΑΟΚ, νίκησε 3-0 και λίγο μετά «σκάει» η είδηση ότι την επομένη ο Παπ Σισέ πετάει για Γαλλία, ώστε να υπογράψει δανεικός με οψιόν αγοράς στη Σεντ Ετιέν. Ο Ολυμπιακός θα έμενε στο κέντρο της άμυνας με τους Ρούμπεν Σεμέδο, Ουσεϊνού Μπα, Σωκράτη Παπασταθόπουλο και Αβραάμ Παπαδόπουλο. Ποσοτικά δεν υπήρχε πρόβλημα, αλλά στο κέντρο των μετόπισθεν προέκυψε ντόμινο προβλημάτων, ειδικά ενόψει των αγώνων με την Αϊντχόφεν. Για το πρώτο παιχνίδι ο Σεμέδο ήταν τιμωρημένος, ο Αβραάμ Παπαδόπουλος τραυματίας και στα δύο παιχνίδια, ενώ για τον Σωκράτη υπήρχαν αμφιβολίες για την ετοιμότητά του, προερχόμενος από αγωνιστική απραξία με την Άρσεναλ.

Τελικά όλα πήγαν καλά για τον Ολυμπιακό. Ο Σωκράτης στάθηκε στο ύψος του και οι «ερυθρόλευκοι» πέταξαν εκτός τους Ολλανδούς, έστω κι αν στο πρώτο παιχνίδι η ομάδα είχε μείνει με δύο κεντρικούς αμυντικούς. Στα επόμενα δύο ευρωπαϊκά παιχνίδια, στη φάση των «16» του Europa League, οι «ερυθρόλευκοι» θα αντιμετώπιζαν την Άρσεναλ. Και πάλι είχαν προκύψει προβλήματα στο κέντρο της άμυνας. Ο Σεμέδο είχε τραυματιστεί στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Βόλο, με αποτέλεσμα να χάσει και τα δύο ματς. Ο Αβραάμ ήταν επίσης εκτός και στο Φάληρο και στο Λονδίνο. Στο πρώτο παιχνίδι η συμμετοχή του Μπα έγινε σίριαλ. Ο Σενεγαλέζος, που είχε πρόβλημα με τη μέση του, μπήκε τελικά στην αποστολή, δηλώθηκε μάλιστα στην ενδεκάδα και τελικά στην προθέρμανση είδε πως δεν είναι σε θέση να παίξει. Ελλείψει επιλογών, ο Πέδρο Μαρτίνς υποχρεώθηκε να αλλάξει τη διάταξη που είχε στο μυαλό του, επιλέγοντας για παρτενέρ του Παπασταθόπουλου τον Εμβιλά. Εντός έδρας ήττα με 3-1, εκτός έδρας νίκη με 1-0 και αποκλεισμός για τον Ολυμπιακό.

Κάπως έτσι κύλησαν τα πράγματα στην ομάδα μετά την αποχώρηση του Σισέ, με αποτέλεσμα πολλοί να οδηγηθούν στο συμπέρασμα ότι κακώς παραχωρήθηκε ο Σισέ. Ποιος να το περίμενε πως θα προκύψουν τόσες αναποδιές; Η αλήθεια είναι πως ο διεθνής αμυντικός ήθελε και ο ίδιος να παίξει στη Γαλλία, ήθελε να πάρει παιχνίδια στα πόδια του, αφού έμενε πίσω στην ιεραρχία, και ο Ολυμπιακός δεν του έκοψε το δρόμο.

Σισέ - Χασάν

Σχεδόν οκτώ μήνες αργότερα, ο Ολυμπιακός συμφώνησε με την Κόνιασπορ και παραχωρεί δανεικό τον Αχμέντ Χασάν, ο οποίος θα ξεκινούσε ως τρίτος επιθετικός. Οι «ερυθρόλευκοι» θα μείνουν τώρα με τον Αραμπί και τον Τικίνιο, δύο πρωτοκλασάτες λύσεις, ειδικά για τα δεδομένα της Ελλάδας. Ειδικά, δε, αν έμενε και ο Αιγύπτιος, θα μιλούσαμε για μια μια τριπλέτα 421 γκολ. Τόσα έχουν βάλει και οι τρεις όλα αυτά τα χρόνια στην καριέρα τους.

Κατά κάποιο τρόπο η παραχώρηση του Χασάν φέρνει στο μυαλό την περίπτωση Σισέ - Σεντ Ετιέν. Ενός παίκτη που άξιζε να μείνει στο ρόστερ, αλλά και που θα ήθελε περισσότερο χρόνο συμμετοχής. Από τη μια η παραμονή του θα ήταν πολυτέλεια, από την άλλη θα πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας ότι ο Ολυμπιακός ναι μεν θα μείνει με δύο εξαιρετικές λύσεις, αλλά πάντα εγκυμονεί η πιθανότητα τραυματισμών ή τιμωρίας. Αν επίσης ο Αραμπί κληθεί στην εθνική του Μαρόκου για τα τελικά του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής (9 Ιανουαρίου 2022-6 Φεβρουαρίου 2022), μοναδικός διαθέσιμος στράικερ θα είναι ο Τικίνιο. Αυτό ασφαλώς θα ίσχυε είτε έμενε είτε όχι ο Χασάν, ο οποίος κι αυτός λογικά θα συμμετείχε στην αποστολή της Αιγύπτου.

Πρέπει βέβαια να εξεταστούν κι άλλοι παράμετροι για να καταλήξει κανείς στο συμπέρασμα αν ο δανεισμός του Χασάν στην Κόνιασπορ είναι ρίσκο ή όχι. Πέρυσι ο Ολυμπιακός μια χαρά τα κατάφερε με δύο επιθετικούς (Αραμπί - Χασάν) και με συμπληρωματική λύση τον Κάιπερς. Κομβικό ρόλο στο να μην υπάρξει πρόβλημα στη γραμμή κρούσης έπαιξε ο «βράχος» Αραμπί, ο οποίος -να μην τον ματιάσουμε- δεν τραυματίζεται. Πέρυσι έκανε πέρυσι 49 συμμετοχές, με απολογισμό 28 γκολ, ενώ στην πρώτη του χρονιά σημείωσε 27 τέρματα σε 51 ματς. Τι υπάρχει τώρα πίσω από Αραμπί και Τικίνιο;

Ο 18χρονος Αλγκασίμ Μπα και ο 20χρονος Δημήτρης Πινακάς, οι οποίοι σε πρώτη φάση υπολογίζονται για τον Ολυμπιακό Β'. Από εκεί και πέρα, δίχως αυτή να είναι η φυσική τους θέση, στην κορυφή έχουν αγωνιστεί σε κάποια παιχνίδια της πορείας τους οι Μασούρας, Ονιεκούρου, Ρόνι Λόπες και Αγκιμπού Καμαρά. Αυτά είναι τα δεδομένα που υπάρχουν.

Το αν αποδειχθεί σωστή ή όχι η κίνηση να δοθεί ο Χασάν, ένας παίκτης ο οποίος έβαλε κρίσιμα γκολ στον Ολυμπιακό, αλλά όποτε ξεκινούσε βασικός δεν είχε την ίδια απόδοση, θα το δείξει το γήπεδο.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Σαμόλης
Δημήτρης Σαμόλης