Κλείσε εισιτήριο για Ελλάδα, γυρνάμε σπίτι

Newsroom
Κλείσε εισιτήριο για Ελλάδα, γυρνάμε σπίτι

bet365

Αρκετοί Ελληνες ποδοσφαιριστές που έπαιζαν μέχρι πέρσι στο εξωτερικό επέστρεψαν πρόσφατα στα εγχώρια ποδοσφαιρικά μας δρώμενα και θα τους δούμε τη νέα σεζόν στη μεγάλη κατηγορία.

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για να ξεκινήσει η νέα Super League Interwetten, όπου μεταξύ άλλων θα έχουμε εκ νέου κοντά μας ορισμένα «δικά μας» παιδιά.

Αρκετοί Ελληνες που αγωνίζονταν μέχρι πέρσι στο εξωτερικό επαναπατρίστηκαν και θα μας… συστηθούν ξανά, ενώ στη σχετική λίστα συμπεριλάβαμε και όσους αρχικά προορίζονται για τις Β ομάδες, αφού έχουν το δικαίωμα και είναι άλλωστε πιθανό να τους δούμε εν δράση και στο πρωτάθλημα.

Λάζαρος Ρότα (ΑΕΚ)

Λάζαρος Ρότα (ΑΕΚ)

Γιώργος Τζαβέλλας (ΑΕΚ)

Γιώργος Τζαβέλλας (ΑΕΚ)

Σάββας Γκέντσογλου (Λαμία)

Σάββας Γκέντσογλου (Λαμία)

Ευθύμης Κουλούρης (Ατρόμητος)

Ευθύμης Κουλούρης (Ατρόμητος)

Δημήτρης Χατζηϊσαϊας (Ατρόμητος)

Δημήτρης Χατζηϊσαϊας (Ατρόμητος)

Βίκτωρ Κλωναρίδης (Ατρόμητος)

Βίκτωρ Κλωναρίδης (Ατρόμητος)

Κώστας Αποστολάκης (Παναιτωλικός)

Κώστας Αποστολάκης (Παναιτωλικός)

Γιώργος Βαλεριάνος (Ιωνικός)

 Γιώργος Βαλεριάνος (Ιωνικός)

Παναγιώτης Τριάδης (ΠΑΣ Γιάννινα)

 Παναγιώτης Τριάδης (ΠΑΣ Γιάννινα)

Δημήτρης Κωνσταντινίδης (Ιωνικός)

 Δημήτρης Κωνσταντινίδης (Ιωνικός)

Γιώργος Ξενιτίδης (Ολυμπιακός Β')

Γιώργος Ξενιτίδης (Ολυμπιακός Β')

Αλέξανδρος Βοϊλης (Ολυμπιακός Β’)

 Αλέξανδρος Βοϊλης (Ολυμπιακός Β’)

Γιώργος Βαγιαννίδης (Παναθηναϊκός Β’)

Γιώργος Βαγιαννίδης (Παναθηναϊκός Β’)

Γιάννης Ιατρούδης (ΑΕΚ Β’)

 Γιάννης Ιατρούδης (ΑΕΚ Β’)

Μάριος Τσαούσης (ΠΑΟΚ Β')

 Μάριος Τσαούσης (ΠΑΟΚ Β')

Γεννημένος στην Κατερίνη, ξεκίνησε την καριέρα του από τον Ηρακλή και το 2017 πήρε τον δρόμο της... ξενιτιάς, καθώς βρέθηκε στη Σλοβακία για την Σλάβοφ Τρέμπισοφ. Ακολούθησε η Ζεμπλίν και τον Γενάρη του 2020 βρήκε την ποδοσφαιρική του «Ιθάκη» στην Ολλανδία, όταν και υπέγραψε στη Φορτούνα Σιτάρντ.

Εκεί έμεινε μέχρι και στα τέλη του καλοκαιριού και την «αποχαιρέτησε» ύστερα από 1,5 σεζόν και 33 ματς, ενώ ενδιάμεσα ο 24χρονος πλέον δεξιός μπακ χρίστηκε και διεθνής με την Εθνική μας ομάδα. Επόμενος σταθμός του είναι η Ενωση, καθώς επέστρεψε στην Ελλάδα για χάρη των «κιτρινόμαυρων».

Ηταν Γενάρης του 2017 όταν ο διεθνής κεντρικός αμυντικός έφυγε από τον ΠΑΟΚ με προορισμό την Τουρκία και την Αλάνιασπορ. Εκεί έμεινε 4,5 σεζόν, συνολικά αγωνίστηκε σε 140 παιχνίδια της σε όλες τις διοργανώσεις, έκανε ορισμένες εξαιρετικές εμφανίσεις που του άνοιξαν τον δρόμο της επιστροφής στην Εθνική μας ομάδα.

Μέχρι που φτάσαμε στο περασμένο καλοκαίρι, όπου και πήρε τον δρόμο της επιστροφής για χάρη της Ενωσης. Οι «κιτρινόμαυροι» κατέθεσαν το buy out του που ανέρχονταν σε 400.000 ευρώ και ο 34χρονος στόπερ υπέγραψε μαζί τους συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2023.

«Αθόρυβα» ο 31χρονος μέσος έγινε και πάλι κάτοικος Ελλάδος. Η τελευταία του εδώ παρουσία ήταν τη σεζόν 2014/15 όταν και έπαιξε στον Εργοτέλη και έκτοτε αγωνίστηκε σε Μπάρι, Χάιντουκ, ΑΠΟΕΛ, Αλ Ανταλάχ, διαγράφοντας μία σημαντική εκτός των συνόρων καριέρα.

Ωστόσο το «έψαχνε» να γυρίσει και ένα... μεσημέρι του Ιουλίου υπέγραψε στην ομάδα της Φθιώτιδας. Χωρίς να διαρρεύσει κάτι, γύρισε στα μέρη μας.

Ηταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής του ελληνικού πρωταθλήματος τη σεζόν 2018/19, όταν ως παίκτης του Ατρόμητου αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ με 19 γκολ σε 28 ματς. Λίγο αργότερα πήρε μεταγραφή για την Τουλούζ από τον ΠΑΟΚ που ανήκε και στη Γαλλία ξεκίνησε με το πόδι στο γκάζι, αλλά για κάποιον λόγο που μόνο αυτοί ξέρουν αποφάσισαν να τον βάλουν στο περιθώριο.

Δεν είναι τυχαίο πως μετά τον παραγκωνισμό του όπου και έπαιζε λίγο, η ομάδα υποβιβάστηκε στη Ligue 2 και δεν επέστρεψε στα «σαλόνια». Το καλοκαίρι έλυσε τη συνεργασία του και επέστρεψε σε γνώριμα λημέρια, καθώς ο 25χρονος φορ υπέγραψε και πάλι στους Περιστεριώτες.

Ο 29χρονος πλέον κεντρικός αμυντικός ήταν εκ των κορυφαίων της ομάδας του Περιστερίου τη διετία 2017-2019 όταν και πλασαρίζονταν ψηλά. Εκείνο το καλοκαίρι πήρε μεταγραφή από τον ΠΑΟΚ που ανήκε για τη Ρίζεσπορ, όπου και ήταν μέχρι πέρσι με ένα ενδιάμεσο πέρασμά του από τη βελγική Σερκλ Μπριζ.

Ωστόσο πρόσφατα έμεινε ελεύθερος και δεν το… σκέφτηκε πολύ. Με συνοπτικής διαδικασίες έγινε εκ νέου κάτοικος Μαζαράκειου.

Μόλις πέρσι το καλοκαίρι έφυγε ο 29χρονος μεσοεπιθετικός από την ΑΕΚ με προορισμό την Κύπρο και τον ΑΠΟΕΛ. Υστερα από μία «γεμάτη» σεζόν στο «Νησί της Αφροδίτης» (39 ματς/7 γκολ), ήρθε η ώρα της επιστροφής για χάρη του Ατρόμητου.

Οι υπογραφές έπεσαν τον Ιούλιο όταν και έμεινε ελεύθερος και μετά την Ενωση και τον Παναθηναϊκό θα παίξει και στους Περιστεριώτες.

Μόλις ένα χρόνο έμεινε εκτός Ελλάδος ο 22χρονος δεξιός μπακ, καθώς έφυγε πέρσι από τον Παναθηναϊκό με προορισμό το ΑΠΟΕΛ και πρόσφατα υπέγραψε στα «καναρίνια». Μάλιστα θα βαδίσει στα χνάρια του πατέρα του Στράτου, αφού και εκείνος έχει αγωνιστεί στους «κυανοκίτρινους» από τους οποίους μάλιστα ξεκίνησε την καριέρα του.

Η ώρα της επιστροφής έφτασε για τον 29χρονο αριστερό μπακ, που μετά τον Ολυμπιακό, τον ΟΦΗ, τον Πλατανιά και τον Αρη, θα παίξει στη μεγάλη κατηγορία και με τον Ιωνικό. Από τα μέρη μας έφυγε το 20129 με προορισμό την Πάφο, αγωνίστηκε και στο Champions League με τη Ρίγα και πλέον είναι κάτοικος Νίκαιας.

Υστερα από μία διετία στην Ινδία με την Νορθιστ, έφτασε η ώρα της επιστροφής για τον 29χρονο μεσοεπιθετικό. Γεννημένος μεν στη Γερμανία αλλά δικό μας παιδί, στην Ελλάδα ήρθε το 2012 για την Ξάνθη, ακολούθησε ο Απόλλων Σμύρνης και πλέον φορά τη φανέλα του ΠΑΣ.

Επίσημα ο 27χρονος δεξιός μπακ δεν έχει γίνει παίκτης του Ιωνικού, αλλά επί της ουσίας λογίζεται ως τέτοιος. Ετσι μετά από 1,5 χρόνο στο εξωτερικό αρχικά στη Σλοβακία (Ζεμπλίν και Σπάρτακ Τρνάβα) και ύστερα στην Κύπρο (Ολυμπιακός Λευκωσίας), θα αγωνίζεται και πάλι στα μέρη μας, όπου στη μεγάλη κατηγορία τον έχουμε δει με τον ΠΑΟΚ και τον Αρη.

Τον Ιούλιο του 2020 ο 22χρονος χαφ ντεμπουτάρισε με τα «ερυθρόλευκα» στα «σαλόνια» και πέρσι έπαιξε για πρώτη φορά εκτός των συνόρων, καθώς ήταν ως δανεικός στη Ζεν Ες του Λουξεμβούργου. Εκεί «έγραψε» 29 ματς (2 γκολ) και πλέον επέστρεψε στους «ερυθρόλευκους».

Ο 21χρονος φορ προέρχεται από την πρώτη του εκτός των συνόρων εμπειρία, καθώς πέρσι αγωνίστηκε στο Λουξεμβούργο με τη Ζεν Ες και μάλιστα με αρκετά καλές επιδόσεις. (29 ματς/6 γκολ). Το καλοκαίρι επέστρεψε στους «ερυθρόλευκους».

Η μετακίνησή του από τους «πράσινους» στην Ιντερ ήταν ένα από τα «σήριαλ» του περασμένου καλοκαιριού, όμως δεν έμεινε πολύ στους «νερατζούρι» και παραχωρήθηκε δανεικός στη Σιντ Τρούιντεν. Στο Βέλγιο έπαιξε λίγο και πλέον επέστρεψε σε γνώριμα λημέρια.

Ο 20χρονος μπακ φορά πάλι τη φανέλα με το «τριφύλλι» στο στήθος, με σκοπό να κάνει δυναμικό come back στα εγχώρια δρώμενά μας.

Ηταν ο μεγάλος άτυχος της σεζόν 2019/20, όταν και προέρχονταν από μία εξαιρετική χρονιά με τον Εργοτέλη αλλά στις αρχές της υπέστη ρήξη χιαστών. Παρόλα αυτά πήγε στην ΑΕΚ και πέρσι ήταν δανεικός στην ολλανδική Φόλενταμ.

Ο 22χρονος πλέον επιθετικός επέστρεψε το καλοκαίρι στην Ενωση και αρχικά παραχωρήθηκε δανεικός στον Ιωνικό, όμως γύρισε στους «κιτρινόμαυρους» και εκεί θα αγωνίζεται.

Από ένα «γεμάτο» δεύτερο εξάμηνο στη Σλοβακία με την Σπάρτα Τρνάβα προέρχεται ο 21χρονος αριστερός μπακ, όπου και είχε παραχωρηθεί από τον ΠΑΟΚ. Μετά τη λήξη της περασμένης σεζόν επέστρεψε στην Τούμπα και στα μέρη όπου... ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά.