Ολυμπιακός και Λαλά: Περί ελπίδας, αξιοπιστίας κι εμπιστοσύνης…

Ολυμπιακός και Λαλά: Περί ελπίδας, αξιοπιστίας κι εμπιστοσύνης…

Ολυμπιακός και Λαλά: Περί ελπίδας, αξιοπιστίας κι εμπιστοσύνης…

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος σχολιάζει στο blog του στο Gazzetta το θέμα Λαλά στον Ολυμπιακό.

Έβλεπα τον Λαλά στο φιλικό του Ολυμπιακού στο Χαριλάου, σε ένα παιχνίδι δηλαδή στο οποίο οι «ερυθρόλευκοι» για 65 λεπτά δεν βλέπονταν.

Θα ήμουν άδικος να υποστηρίξω ότι o Γάλλος αμυντικός δεν το πάλεψε. Όπως το ίδιο έχει συμβεί και σε άλλα παιχνίδια. Το θέμα είναι ότι παρότι βρίσκεται στον Ολυμπιακό πλέον οκτώ μήνες, που δεν το λες και μικρό διάστημα, και παρότι έχει κάνει και προετοιμασία, δεν σου βγάζει μία εμπιστοσύνη, μία σταθερότητα για τη θέση του δεξιού μπακ. Ίσως γιατί του λείπει η διάρκεια από αγώνα σε αγώνα, ενίοτε κι από διάστημα σε διάστημα μέσα στον ίδιο αγώνα. Τόσο αμυντικά, όσο και επιθετικά.

Με τον Άρη είναι αλήθεια ότι βγήκε αρκετές φορές μπροστά και προσπάθησε να βοηθήσει επιθετικά, με σπριντ και με κατεβασιές. Μάλιστα, πέρασε κι αρκετές καλές σέντρες-θα έλεγα ότι οι καλές σέντρες ήταν περισσότερες από αυτές που δεν του πέρασαν. Γενικά είχε καλές ενέργειες, και ανασταλτικά, με αποκορύφωμα τον έξοχο τρόπο με τον οποίο πρόλαβε τον Μάνο και δεν τον άφησε να σουτάρει από θέση γκολ-μία φάση που την έχει ο Γάλλος, με καλές επιστροφές πίσω και έξυπνες επεμβάσεις.

Από την άλλη εξίσου αλήθεια είναι ότι τον έβλεπες να κάνει ένα σπριντ για να βγει μπροστά κι ο αντίπαλος να του βγαίνει μπροστά στην μπάλα με χαρακτηριστική ευκολία. Η, κάμποσες φορές να μην είναι πιεστικός όσο πρέπει στα μαρκαρίσματα του, τόσο μέσα, όσο κι έξω από την περιοχή, αυτό που λέμε να πηγαίνει δεύτερος στη φάση-όπως συνέβη και στο γκολ του Ματέο με το κεφάλι (και το χέρι). Και πάνω απ΄ όλα με την έλλειψη σταθερότητας στο παιχνίδι του δεν σου βγάζει την αξιοπιστία που χρειάζεται. Θυμάμαι την πρώτη του κίνηση στο φιλικό: είχε την μπάλα, έκανε ένα κακό κοντρόλ, την έχασε και μετά έσπευσε κι έκοψε.

Πραγματικά καταλαβαίνω τον Μαρτίνς που θα έχει πονοκέφαλο για το τι θα κάνει με τη θέση του δεξιού μπακ. Ο Λαλά είναι αυτός που είναι, ο Ανδρούτσος χρειάζεται παιχνίδια για να στρώσει στη θέση (και είδαμε τι έγινε στη Λούντογκορετς…) κι ο Καρμπόβνικ μόλις έχει έρθει το παιδί στην ομάδα.

Θεωρητικά μπορεί κάποιος να πει ότι ο προπονητής πρέπει να εμπιστευθεί τον Λαλά, που είναι πιο έμπειρος και προέρχεται από το γαλλικό πρωτάθλημα, άρα έχει παραστάσεις κλπ, κλπ. Πάντως, για να έχουμε μία καθαρή εικόνα στο μυαλό μας για τον 30χρονο Γάλλο δεξιό μπακ, πρέπει να ξέρουμε ότι στην Α΄ κατηγορία έπαιξε αρχικά στα νιάτα του περίπου 25 παιχνίδια με τη Βαλανσιέν και στη συνέχεια για 3,5 σεζόν με την Στρασμπούρ πριν έρθει στον Ολυμπιακό, ενώ στην ενδιάμεση τριετία έπαιζε στη Β΄ Γαλλίας. Επιπλέον να γνωρίζουμε ότι στην πρώτη διετία του στην Στρασμπούρ είχε πραγματικά εντυπωσιακά στατιστικά, με 15 ασίστ, αλλά τόσο πρόπερσι, όσο και πέρυσι, στη μισή σεζόν που έπαιξε στη Γαλλία, είχε κατακόρυφη πτώση με μόλις τρεις ασίστ στο ενεργητικό του. Εκεί που έχει εκπληκτικά νούμερα είναι στις εκτελέσεις πέναλτι, με δέκα στα δέκα! Και νομίζω ότι ξεκάθαρα αυτός κι ο Ελ Αραμπί πρέπει να εκτελούν τα πέναλτι.

Ολυμπιακός

Γενικά ο Λαλά είχε στην καριέρα του μία εκπληκτική σεζόν, το όχι πια τόσο κοντινό 2018-19, στο οποίο έκανε 40 παιχνίδια με πέντε γκολ (μόνο το ένα με πέναλτι) και 10 ασίστ, σα συνέχεια της σεζόν 2017-18 με 37 παιχνίδια, τρία γκολ κι έξι ασίστ. Ήταν μία διετία που έπιασε ταβάνι, έχοντας σκοράρει και μερικά εντυπωσιακά γκολ (π.χ. ένα αριστουργηματικό απευθείας φάουλ, ένα με έξοχο σουτ, ένα με σπριντ σε αντεπίθεση). Αλλά η δημιουργική ικανότητα του, σε ένα βαθμό που την έχει τέλος πάντων, δεν μπορεί να αμφισβητηθεί. Έχει φτιάξει γκολ με σέντρες με το δεξί, αλλά και το αριστερό πόδι (αγωνιζόμενος αριστερό μπακ παρακαλώ!), έχει ασίστ με μακρινές πάσες και με κόντρα επιθέσεις και σίγουρα έχει ασίστ από εκτελέσεις φάουλ και κόρνερ, στις οποίες είναι σπεσιαλιτέ! Όπως και στα πέναλτι.

Κι όμως, δεν τον έχουμε δει ποτέ στον Ολυμπιακό να αναλαμβάνει μία στημένη φάση!!! Δηλαδή, δεν έχουμε δει ποτέ τον προπονητή «να του δίνει» ένα κόρνερ η, ένα φάουλ-κακώς, κατά την γνώμη μου. Αναρωτιέμαι, για να είμαι ειλικρινής χωρίς να μπορώ να έχω απάντηση, μήπως λίγη παραπάνω εμπιστοσύνη στον Λαλά μας έδινε πιο καθαρή εικόνα για το τι μπορεί εν τέλει να κάνει αυτό το παιδί με την «ερυθρόλευκη»;

Άσχετο: Ενισχύεται, λέει, με μεταγραφές της τελευταίας στιγμής η Φενέρμπαχτσε ενόψει των αγώνων της στο Γιουρόπα Λιγκ με Ολυμπιακό κλπ. Λεπτομέρεια-η λίστα στην ΟΥΕΦΑ έχει ήδη δοθεί εδώ και τέσσερις ημέρες και δεν επιτρέπεται σε αυτή καμία αλλαγή…Emoji

Κι επειδή μιλάμε για Τουρκία, στην Κωνσταντινούπολη λένε ότι ο ΠΑΟΚ κι η Γαλατασαράι, δύο πρώην ομάδες του, πάνε να πάρουν τον Γκάρι Ροντρίγκες.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.