Πέντε «πράγματα» από το Παναθηναϊκός-Λαμία κι ένα «καμπανάκι»

Πέντε «πράγματα» από το Παναθηναϊκός-Λαμία κι ένα «καμπανάκι»

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Πέντε «πράγματα» από το Παναθηναϊκός-Λαμία κι ένα «καμπανάκι»

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για όσα ενδιαφέροντα προέκυψαν από το τελευταίο φιλικό του Παναθηναϊκού και την γενική εικόνα από τα εννιά ματς προετοιμασίας του Τριφυλλιού.

Η οκτώ εβδομάδων προετοιμασία του Παναθηναϊκού στην εποχή του Ιβάν Γιοβάνοβιτς ολοκληρώθηκε το βράδυ του Σαββάτου στην Λεωφόρο. Το Τριφύλλι έκανε... σεφτέ στις νίκες στην ένατη φιλική του αναμέτρηση αυτό το καλοκαίρι, μία εβδομάδα πριν την έναρξη του πρωταθλήματος με το εντός έδρας παιχνίδι κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης. Όπως έχουμε επαναλάβει αρκετές φορές κατά το παρελθόν, το τελευταίο που μετρά σε αυτά τα ματς είναι το αποτέλεσμα αλλά όταν συσσωρεύονται 8 αγώνες χωρίς νίκη, το 3-2 επί της Λαμίας και μάλιστα με δύο γκολ στα τελευταία τέσσερα λεπτά, έχει μια κάποια αξία για την ψυχολογία και το κέφι των αποδυτηρίων ενόψει της πρεμιέρας.

Για το φιλικό αυτό μπορούμε να πούμε πέντε ενδιαφέροντα «πράγματα» που προέκυψαν από την εικόνα των «πρασίνων»:

1. Ο Ραμόν Λούντκβιστ έκανε ένα γεμάτο ουσία ντεμπούτο στην ενδεκάδα του Παναθηναϊκού. Ο Σουηδός μέσος που αγωνίστηκε στο «10» πίσω από τον Μακέντα, ξεχώρισε για τα εξαιρετικά του χτυπήματα στις στατικές φάσεις. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του αγώνα, απείλησε δύο φορές από μακρινή απόσταση και ανάγκασε τον Σαράνοφ να διώξει σε κόρνερ ενώ φυσικά πιστώνεται και την ασίστ στο 1-0 του Μαουρίσιο. Από δική του εκτέλεση στην «καρδιά» της περιοχής ο Βραζιλιάνος άνοιξε το σκορ με κεφαλιά.

ranoibn

2. Πρώτη εμφάνιση που σκόρπισε ελπίδες και από τον Ματέους Βιτάλ. Ο 23χρονος άσος είχε στιγμές ενδεικτικές της ποιότητάς του, έψαξε αρκετές φορές να παίξει το «1vs1» και έδειξε ιδιαίτερα αποτελεσματικός σε αυτό το κομμάτι. Από τα δικά του πόδια στο πρώτο ημίχρονο, έπειτα από ατομική ενέργεια και ντρίμπλα εντός περιοχής, ο Παναθηναϊκός δημιουργεί την πρώτη του πολύ καλή στιγμή με το σουτ του Σάντσες στο ημίωρο του αγώνα. Στο δεύτερο ημίχρονο κατέγραψε ακόμη ένα σλάλομ από αριστερά, «έκλεισε» προς τα μέσα αλλά το σουτ που επιχείρησε πέρασε λίγο άουτ.

ωψχ

3. Ο δρόμος για την ενδεκάδα έχει γίνει κάτι παραπάνω από δύσβατος με την έλευση των Λούντκβιστ και Βιτάλ, στην προετοιμασία δεν ήταν καθόλου καλός αλλά στο φιλικό με την Λαμία, ο Γιάννης Μπουζούκης έδειξε σημάδια «ποδοσφαιρικής ζωής». Μπήκε στο τελευταίο εικοσάλεπτο, έπαιξε στα δεξιά και με ένα υπέροχο αριστερό σουτ έφερε το ματς στα ίσια. Πρέπει να δουλέψει πάρα πολύ φέτος για να βρει χρόνο συμμετοχής, τίποτα δεν είναι όπως τις δύο πρώτες σεζόν με τον Γιώργο Δώνη στον πάγκο. Τα δεδομένα άλλαξαν, πρέπει να προσαρμοστεί για να έχει μέλλον στον Παναθηναϊκό. Με ενέργειες όπως η χθεσινή μπορεί να γυρίσει την παρτίδα.

bzou

4. Σε ακόμη ένα φιλικό, ο Παναθηναϊκός προβλημάτισε με την εικόνα του στις στατικές φάσεις. Το «καμπανάκι» χτυπάει από την αρχή του καλοκαιριού αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχει η πρέπουσα βελτίωση. Η Λαμία απείλησε δύο φορές στο πρώτο ημίχρονο από εκτελέσεις κόρνερ και στο «πράσινο στρατόπεδο» είναι υποχρεωμένοι να δουλέψουν ακόμη πιο εντατικά σε αυτό το κομμάτι. Είναι θέμα συγκέντρωσης και δουλειάς στην προπόνηση η αντιμετώπιση των «στημένων».

5. Ο Καρλίτος πέτυχε γκολ σε δεύτερο συνεχόμενο φιλικό και «φωνάζει» με την εικόνα του πως είναι καλά. Σίγουρα σε καλύτερη κατάσταση από τον Φεντερίκο Μακέντα που ξεκίνησε στο φιλικό με την Λαμία αλλά και από τον «άγουρο» αλλά ταλαντούχο, Φώνη Ιωαννίδη. Αυτή την στιγμή ο Ισπανός φορ έχει προβάδισμα για την κορυφή της επίθεσης στο ξεκίνημα της σεζόν. Ο Γιοβάνοβιτς λόγω συνθηκών και απουσιών τον χρησιμοποίησε πολλές φορές στο «10» αλλά σε αυτή την θέση προτιμά μέσο και όχι επιθετικό, οπότε ο ερχομός του Λούντκβιστ, του Βιτάλ και η ύπαρξη του Βιγιαφάνιες θα φέρουν πίσω από τον φορ έναν εκ των τριών, με τον Σουηδό να είναι λίγο πιο μπροστά αυτή την στιγμή.

Δέχθηκε σχεδόν 2 γκολ ανά παιχνίδι

Η εικόνα του Παναθηναϊκού στο δημιουργικό κομμάτι έχει βελτιωθεί, είναι σε καλά επίπεδα και θα πάει σε ακόμη καλύτερα όταν προσαρμοστούν οι Λούντκβιστ, Βιτάλ, Παλάσιος. Από τις αρχές Αυγούστου έχουμε επισημάνει πως η δουλειά του Ιβάν στην παραγωγή φάσεων βγαίνει πάνω στο χορτάρι και το «τριφύλλι» δεν θα θυμίζει αυτό το... πράγμα που βλέπαμε πέρσι επί Μπόλονι. Ανασταλτικά, όμως, υπάρχει «θέμα». Το πόσο μεγάλο ή μικρό είναι θα το διαπιστώσουμε όταν σε μια σειρά παιχνιδιών αγωνιστεί μία βασική πεντάδα στην άμυνα(Διούδης, Χουάνκαρ, Κότσιρας, Βέλεθ, Σάρλια το προβάδισμα). Στα φιλικά, πάντως, χτύπησε «καμπανάκι» πως κάτι δεν λειτουργεί σωστά. Ένα ερωτηματικό σίγουρα αποτελεί το πόσο αποτελεσματικό είναι το δίδυμο Ρούμπεν-Μαουρίσιο σε καταστάσεις αμυντικού τρανζίσιον, καθώς αμφότεροι δεν είναι και ιδιαίτερα γρήγοροι. Στα περισσότερα φιλικά είδαμε το δίδυμο Βέλεθ-Σιδεράς ενώ αναμένεται η επιστροφή του Μπαρτ Σένκεφελντ ενώ εκτός μέχρι πρότινος ήταν και ο Αχιλλέας Πούγγουρας.

xaz

Η αλήθεια είναι πως στα εννιά φιλικά του παιχνίδια, ο Παναθηναϊκός δέχθηκε 16 γκολ! Σχεδόν δύο ανά παιχνίδι. 1 από την Αλ Τααβόν, 3 από την ΑΖ, 2 από την Φένλο, 2 από την Λοκομοτίβα, 1 από το ΑΠΟΕΛ, 2 από την Μίλαν, 2 από τον Παναιτωλικό, 1 από τον Αστέρα και 2 από την Λαμία. Με εξαίρεση την κυριαρχία της Μίλαν στην Τεργέστη, σε όλα τα υπόλοιπα ματς η εστία του παραβιάστηκε στην πρώτη, άντε στην δεύτερη καλή στιγμή του αντιπάλου και ενώ ήταν εκείνος το «αφεντικό» της συνάντησης...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.