Παναθηναϊκός-Λαμία 3-2

Παναθηναϊκός-Λαμία 3-2

Νίκος Αθανασίου
Παναθηναϊκός-Λαμία 3-2

bet365

Ο Παναθηναϊκός νίκησε 3-2 την Λαμία στην Λεωφόρο στο τελευταίο φιλικό πριν την έναρξη του πρωταθλήματος. Μαουρίσιο, Μπουζούκης, Καρλίτος τα γκολ, άρεσε ο Βιτάλ, σούπερ ο Χουάνκαρ.

Στο τελευταίο του φιλικό πριν την έναρξη του πρωταθλήματος, ο Παναθηναϊκός στο ένατο φετινό του αγώνα προετοιμασίας αυτό το καλοκαίρι επιβλήθηκε της Λαμίας με 3-2 και έκανε... σεφτέ στις νίκες. Το Τριφύλλι με αντίδραση στο τελευταίο τέταρτο του αγώνα και δύο όμορφα γκολ από Μπουζούκη και Καρλίτος στο φινάλε έφερε τούμπα ένα ματς, στο οποίο ήταν ανώτερος αλλά πλήρωσε και πάλι τις αμυντικές του αδυναμίες.

Ο Βιτάλ στο ντεμπούτο του ήταν καλός, δημιούργησε ρήγματα και έδειξε έτοιμος να βοηθήσει. Θετικό πρόσημο και η πρώτη εμφάνιση στην ενδεκάδα του Λούντκβιστ ενώ τις εντυπώσεις κέρδισε ο Μπουζούκης με το γκολ που πέτυχε, με τον Χουάνκαρ να αλλάζει από αριστερά την εικόνα του ματς και να... σερβίρει το τρίτο γκολ στον Καρλίτος.

Έτσι έπαιξαν

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με τον Ξενόπουλο κάτω από τα δοκάρια. Αριστερός μπακ ο Χατζηθεοδωρίδης, δεξιός ο Σάντσες και ο Σάρλια με τον Πούγγουρα στο κέντρο της άμυνας. Ρούμπεν Πέρεθ και Μαουρίσιο οι δύο κεντρικοί μέσοι. Αϊτόρ στο δεξί άκρο της επίθεσης, Βιτάλ στο αριστερό, ο Λούντκβιστ επιτελικός μέσος και στην κορυφή ο Μακέντα.

Στο 61᾽ ο Γιοβάνοβιτς έριξε στο ματς Βιγιαφάνιες, Βέλεθ, Χουάνκαρ και Κότσιρα αντί Βιτάλ, Πούγγουρα, Χατζηθεοδωρίδη, Σάντσες ενώ στο 70᾽ τους Καρλίτος, Μπουζούκη αντί Μακέντα και Λούντκβιστ.

xx

Η Λαμία είχε τον Σαράνοφ στην εστία. Στο δεξί άκρο της άμυνας τον Σκόνδρα, στο αριστερό τον Ορτέγκα και τους Αντέτζο, Τζανετόπουλο στόπερ. Τζανδάρης και Γκέντζογλου(στο 36᾽ τον αντικατέστησε ο Τιρόνε) στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Νούνες, Ρόμανιτς, Ελευθεριάδης η μεσοεπιθετική τριπλέτα και μπροστά ο Καραμάνος.

Καλός στο πρώτο ημίωρο, εξαφανίστηκε μετά την ισοφάριση

Το Τριφύλλι πήρε από την αρχή τα ηνία της αναμέτρησης με την Λαμία να περιμένει καλά οργανωμένη στο μισό γήπεδο και να μην επιτρέπει στους γηπεδούχους να απειλήσουν. Οι πράσινοι είχαν μια καλή απευθείας εκτέλεση του Λούντκβιστ που απέκρουσε ο Σαράνοφ στο 5῾ ενώ οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να εκμεταλλευθούν το μόνιμο πρόβλημα των πρασίνων στις στατικές φάσεις και απείλησαν με κεφαλιά του Τζανδάρη στο 23᾽ μετά από κόρνερ.

Ο Παναθηναϊκός είχε καλό αγωνιστικό πρόσωπο και στο 29᾽ μετά από ωραία ατομική ενέργεια του Βιτάλ από αριστερά, το σουτ του Σάντσες έδιωξε ο Σαράνοφ. Τελικά η υπεροχή των παικτών του Γιοβάνοβιτς καρποφόρησε στο 31᾽. Από εξαιρετική εκτέλεση κόρνερ του Λούντκβιστ, ο Μαουρίσιο πήρε την κεφαλιά και άνοιξε το σκορ.

xsx

Η Λαμία, όμως, κατάφερε στα... καπάκια να ισοφαρίσει μετά από λάθος του Πέρεθ, σέντρα του Νούνιες και δυνατό σουτ του Ορτέγκα. Από εκείνο το σημείο και μετά η ομάδα του Γρηγορίου ήταν καλύτερη, κράτησε την μπάλα περισσότερη ώρα στα πόδια τους, με τον Παναθηναϊκό να μην έχει καθόλου καλή αντίδραση από την ισοφάριση και έπειτα.

Σεφτέ στις νίκες με ανατροπή και σούπερ Χουάνκαρ!

Στο δεύτερο μέρος ο Παναθηναϊκός βελτίωσε την εικόνα του σε σχέση με το τελευταίο τέταρτο του πρώτου, πίεσε την Λαμία και ξανά από απευθείας εκτέλεση φάουλ του Λούντκβιστ απείλησε τον Σαράνοφ που έδιωσε σε κόρνερ στο 58᾽. Ένα λεπτό αργότερα ο Βιτάλ που έκανε πολύ ελπιδοφόρο ντεμπούτο, πέρασε από αριστερά δύο αντιπάλους, σούταρε αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ.

ωωω

Ο Λούντκβιστ στο 69᾽ αστόχησε από το ύψος της περιοχής και στο 73᾽ μετά από σέντρα του Χουάνκαρ, ο Μαουρίσιο από το ύψος της μικρής περιοχής έστειλε την μπάλα άουτ με το κεφάλι.

pslx

Ο Παναθηναϊκός πίεζε η Λαμία ήταν εκείνη, όμως, που βρήκε το γκολ. Στο 75᾽ σε μία πολύ καλή αντεπίθεση ο Βλαχομήτρος έβαλε μπροστά στο σκορ την ομάδα του. Ο Παναθηναϊκός, όμως, έβγαλε αντίδραση και ο Μπουζούκης στο 86᾽ έφερε το ματς στα ίσια με γκολάρα. Από τα δεξιά πέρασε τον αντίπαλο, σούταρε με το αριστερό και βρήκε πλεκτό. Το σύνολο του Γιοβάνοβιτς δεν τα παράτησε και στο 90᾽ μετά από μπαλιά του Αϊτόρ, στον Χουάνκαρ, ο Ισπανός μπακ έδωσε έτοιμο γκολ στον Καρλίτος που έδωσε την νίκη στον Παναθηναϊκό.

ςσ

Παναθηναϊκός: Ξενόπουλος, Σάντσες(61᾽ Κότσιρας), Σάρλια, Χατζηθεοδωρίδης(61᾽ Χουάνκαρ), Πούγγουρας(61᾽Βέλεθ), Μαουρίσιο, Πέρεθ(74᾽ Αθανασακόπουλος), Αϊτόρ, Βιτάλ(61᾽Βιγιαφάνιες), Λούντκιβστ(70᾽Μπουζούκης), Μακέντα(70᾽ Καρλίτος)

Λαμία: Σαράνοφ, Σκόνδρας(62᾽Μαζουλουξής), Αντέτζο(62᾽Βύντρα), Ορτέγκα(56᾽ Σαραμαντάς), Τζανετόπουλος, Ρόμανιτς, Τζανδάρης, Νούνες, Γκέντζογλου(36᾽ Τιρόνε), Καραμάνος, Ελευθεριάδης.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα