Βόλος – ΑΕΚ 4-3: Ήττα και... καμπάνες για την άμυνα

Δημήτρης Βέργος
Βόλος – ΑΕΚ 4-3: Ήττα και... καμπάνες για την άμυνα

bet365

Η ΑΕΚ προβλημάτισε τρομερά στην ανασταλτική της λειτουργία στο φιλικό με τον Βόλο γνωρίζοντας την ήττα με 4-3. Άμραμπατ με δύο ασίστ και Τάνκοβιτς με δύο γκολ ξεχώρισαν για την Ένωση.

Συνεχίζει να προβληματίζει στα φιλικά της παιχνίδια η ΑΕΚ. Αυτή τη φορά οι Κιτρινόμαυροι παρουσίασαν πολύ ευάλωτη ανασταλτική λειτουργία, θυμίζοντας τα περσινά, με αποτέλεσμα να γνωρίσουν την ήττα με 4-3 από τον Βόλο. Από την Ένωση ξεχώρισαν μεσοεπιθετικά ο Άμραμπατ με δύο ασίστ και ο Τάνκοβιτς με δύο γκολ (το ένα με πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος), ενώ ο Ανσαριφάρντ βρήκε επίσης δίχτυα. Για τους Βολιώτες που έδειξαν πανέτοιμοι ενόψει της έναρξης της σεζόν, δύο γκολ είχε ο Φερνάντες και από ένα οι Μπαριέντος και Ρεγκατίν με πέναλτι.

Βασικός ο Άμραμπατ για την ΑΕΚ, έτσι ξεκίνησαν Μιλόγεβιτς και Αμπασκάλ

Ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς είχε βασικό τον Άμραμπατ στο δεξί άκρο της επίθεσης, με τον Τάνκοβιτς να παίζει αριστερά και τον Αραούχο στην κορυφή σε σχηματισμό 4-3-3. Ο Στάνκοβιτς ήταν στην εστία, Τζαβέλλας και Βράνιες το κεντρικό αμυντικό δίδυμο, Μιτάι και Μισελέν στα αριστερά και δεξιά της άμυνας και στον άξονα ο Λε Ταλέκ μαζί με τους Σάκχοφ και Σιμάνσκι. Για τον Βόλο ο Γκιγέρμο Αμπασκάλ επέλεξε το 4-2-3-1 με τον Κλέιμαν στο τέρμα, τους Φεράρι, Γκρίλο, Ρομέρο και Πουρίτα από τα αριστερά προς τα δεξιά στην άμυνα, τους Τσοκάνη και Μπαριέντος στον άξονα, μπροστά τους τον Ρεγκατίν, στα άκρα τους Ροσέρο και Μπαρτόλο και στην κορυφή τον Φερνάντες.

Ο Άμραμπατ στο φιλικό Βόλος - ΑΕΚ

Άστοχες τελικές η ΑΕΚ, το πάνω χέρι ο Βόλος

Η ΑΕΚ στο πρώτο μέρος είχε κάποιες τελικές, χωρίς ωστόσο να καταφέρνει να βρει εστία. Καμία από αυτές δεν ήταν βέβαια κλασική ευκαιρία, με τον Βόλο να πατάει καλύτερα. Αρχικά ο Τζαβέλλας στο 13' και στη συνέχεια ο Αραούχο στο 17' απείλησαν με κεφαλιές, οι οποίες όμως πέρασαν άουτ. Ο Βόλος πίεζε ψηλά την άμυνα της ΑΕΚ και δεν της επέτρεπε να βγάλει με σωστό τρόπο την μπάλα μπροστά, με την Ένωση να αναπτύσσεται κυρίως από τα δεξιά με τον ορεξάτο Άμραμπατ.

Η πρώτη μεγάλη στιγμή του φιλικού ματς ανήκε στον Βόλο όταν στο 26' μετά από σέντρα του Ροσέρο και κεφαλιά του Ρομέρο, ο Μπαρτόλο από καλή θέση με σουτ είδε την μπάλα να περνάει δίπλα από το κάθετο. Η Ένωση συνέχιζε να προβληματίζει και οι Βολιώτες που είχαν το πάνω χέρι κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα στο 36'. Ο Σάκχοφ ανέτρεψε τον Ρεγκατίν στην περιοχή και ο Μπαριέντος με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι έκανε το 1-0. Οι κιτρινόμαυροι ολοκλήρωσαν το πρώτο μέρος με σουτ του Αραούχο στο 41' και ένα ακόμα από τον Άμραμπατ δύο λεπτά αργότερα μετά από ατομική ενέργεια, τα οποία όμως κι αυτά πέρασαν άουτ χωρίς να ανησυχήσουν τον Κλέιμαν.

Οι παίκτες του Βόλου πανηγυρίζουν το γκολ επί της ΑΕΚ

Ο Βόλος «πλήγωσε» την κακή ανασταλτική λειτουργία της ΑΕΚ

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Μιλόγεβιτς αντικατέστησε τον Σάκχοφ με τον Μάνταλο, προκειμένου να κάνει πιο δημιουργικό τον άξονα της μεσαίας γραμμής, ωστόσο ο Βόλος εκμεταλλεύτηκε την πρώτη ευκαιρία για να σκοράρει και δεύτερο γκολ. Για την ακρίβεια η ΑΕΚ πλήρωσε μια κόντρα έπειτα από εκτέλεση κόρνερ, με τον Φεράρι να περνάει την κάθετη, τον Ροσέρο να πασάρει στον Φερνάντες και τον τελευταίο με σουτ μέσα από την περιοχή να γράφει το 2-0 στο 49'. Η ΑΕΚ κατάφερε πάντως να απαντήσει άμεσα και να μειώσει σε 2-1 τέσσερα λεπτά αργότερα με τον Άμραμπατ να σεντράρει και τον Τάνκοβιτς να πετάγεται και με κεφαλιά να βρίσκει δίχτυα.

Παρά τη μείωση του σκορ, η ΑΕΚ προβλημάτιζε με την απόδοσή της και ακριβώς με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα ο Βόλος έφτασε και σε τρίτο γκολ με τον Φερνάντες να πραγματοποιεί μια ατομική ενέργεια και με σουτ να κάνει το 3-1. Η άμυνα της ΑΕΚ, όπως και στο δεύτερο γκολ, έτσι και στο τρίτο, εκτέθηκε στην αντεπίθεση από τον εξαιρετικό σε αυτό Βόλο. Οι κιτρινόμαυροι πάντως κατάφεραν στο 75' να μειώσουν εκ νέου ξανά με τον Τάνκοβιτς, ο οποίος μαζί με τον Άμραμπατ ξεχώριζαν μεσοεπιθετικά. Ο Σουηδός εξτρέμ ανατράπηκε από τον Κλέιμαν και με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι έκανε το 3-2 σημειώνοντας το δεύτερο προσωπικό του τέρμα.

Ο Τάνκοβιτς σκοράρει κόντρα στον Βόλο

Το φιλικό στο δεύτερο μέρος ήταν πολύ ανοικτό, με την μπάλα πάνω-κάτω. Μάλιστα η ΑΕΚ μετά από τέσσερα λεπτά θα μπορούσε να είχε φτάσει στον ισοφάριση. Ο Μάνταλος έπιασε ένα ωραίο σουτ από πλάγια θέση και ο Κλέιμαν με μια φανταστική απόκρουση έβγαλε σε κόρνερ. Στο 82' όμως η ΑΕΚ έμεινε ξανά με δύο γκολ πίσω στο σκορ. Ο Πουρίτα ανατράπηκε από τον Ραντόνια που μόλις είχε μπει στο ματς, ο Βόλος κέρδισε δεύτερο πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Ρεγκατίν γράφοντας το 4-2.

Το γεγονός ότι η ΑΕΚ ήταν ευάλωτη στα μετόπισθεν, αλλά μπροστά είχε πιάσει ρυθμό, επιβεβαιώθηκε λίγα λεπτά αργότερα όταν οι κιτρινόμαυροι μείωσαν για ακόμα μια φορά στο σκορ φτάνοντας στο 4-3. Ο Άμραμπατ εκτέλεσε το κόρνερ και ο Ανσαριφάρντ, που είχε περάσει στη θέση του Αραούχο, με κεφαλιά σκόραρε, με τον Μαροκινό άσο να βγάζει τη δεύτερη ασίστ στο ματς. Αυτό ήταν και το τελικό σκορ καθώς στα τελευταία λεπτά ο... τρελός ρυθμός του αγώνα έπεσε.

Οι συνθέσεις:

Βόλος (Γκιγέρμο Αμπασκάλ): Κλέιμαν, Πουρίτα, Ρομέρο, Γκρίλο, Φεράρι, Τσοκάνης, Μπαριέντος (78' Νίνης), Φερνάντες (89' Βοϊτκόφσκι), Ρεγκατέν, Μπαρτόλο (91' Τερεζίου), Ροσέρο (74' Φαν Βέερτ)

ΑΕΚ (Βλάνταν Μιλόγεβιτς): Στάνκοβιτς, Μιτάι (81' Ραντόνια), Τζαβέλλας, Βράνιες (63' Μήτογλου), Μισελέν, Λε Ταλέκ, Σάκχοφ (46' Μάνταλος), Σιμάνσκι (61' Σιμάνσκι), Άμραμπατ, Τάνκοβιτς, Αραούχο (61' Ανσαριφάρντ)

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα