Τα «9άρια» επέστρεψαν στο ελληνικό ποδόσφαιρο (vids)

Γιώργος Ντυμένος
Τα «9άρια» επέστρεψαν στο ελληνικό ποδόσφαιρο (vids)

bet365

Η κομβική αυτή θέση στο ποδόσφαιρο γίνεται ξανά μέρος της τακτικής των ελληνικών ομάδων. Διαβάστε στο Gazzetta τους παίκτες που χρεώθηκαν να είναι το «9άρι» της ομάδας τους.

Ως το καλοκαίρι των «επιστροφών» μπορεί να χαρακτηριστεί αυτό που «τρέχουμε» και θα φύγει σε μερικές ημέρες, καθώς αρκετοί γνώριμοί μας ποδοσφαιριστές που ήταν στο εξωτερικό γύρισαν στη Super League Interwetten και στις ομάδες που έγιναν ευρέως γνωστοί.

Το «φαινόμενο» γίνεται ιδιαίτερα αισθητό στους φορ, όπου υπάρχουν 4 χαρακτηριστικά παραδείγματα κλασικών και καλών «9αριών» που θα αγωνιστούν εκ νέου με τις φανέλες που άφησαν το... στίγμα τους. Πιο συγκεκριμένα και κατά αλφαβητική σειρά πρόκειται για τους Ακπομ, Αραούχο, Κόντε και Κουλούρη που έγιναν ξανά παίκτες του ΠΑΟΚ, της ΑΕΚ, του ΠΑΣ Γιάννινα και του Ατρόμητου αντίστοιχα, σε συλλόγους δηλαδή που έχουν γράψει «ξεχωριστή» ιστορία.

Αν μάλιστα θελήσουμε να... διευρύνουμε την γκάμα «επαναπατρισμό» είχαμε π.χ. και για τον Τουράμ, ο οποίος μας «συστήθηκε» με Κέρκυρα, Λαμία και μετά από περίπου 1,5 χρόνο στην Τουρκία ο Βραζιλιάνος επιθετικός ήρθε στην Ελλάδα για λογαριασμό του Ιωνικού, όμως ας σταθούμε στους στράικερ που συνάντησαν ξανά παλιούς γνωστούς και φίλους.

Τσούμπα Ακπομ (ΠΑΟΚ)

Τσούμπα Ακπομ (ΠΑΟΚ)

Σέρτζιο Αραούχο (ΑΕΚ)

Σέρτζιο Αραούχο (ΑΕΚ)

Πέδρο Κόντε (ΠΑΣ Γιάννινα)

Πέδρο Κόντε (ΠΑΣ Γιάννινα)

Ευθύμης Κουλούρης (Ατρόμητος)

Ευθύμης Κουλούρης (Ατρόμητος)

Μόλις ένα χρόνο έμεινε ο 28χρονος στράικερ μακριά από τον ΠΑΟΚ. Στη Θεσσαλονίκη έφτασε για πρώτη φορά το καλοκαίρι του 2018 και σε δύο σεζόν σημείωσε με τη φανέλα του 18 γκολ σε όλες της διοργανώσεις, ενώ κατέκτησε και ένα νταμπλ.

Πέρσι παραχωρήθηκε στη Μίντλεσμπρο όπου σε 38 εμφανίσεις του στη Τσάμπιονσιπ βρήκε δίχτυα 5 φορές και κατέγραψε ακόμη μία χρονιά με θετικό πρόσημο. Ομως οι μεγάλες αγάπες δεν ξεχνιούνται ποτέ. Ο Αγγλος φορ γύρισε πριν από μερικές ημέρες ξανά στην Τούμπα και θα αγωνιστεί εκ νέου με τον «Δικέφαλο» στο στήθος.

Πρόκειται για έναν από τους πλέον αγαπημένους παίκτες του κόσμου της ΑΕΚ και ο Αργεντινός «τρέχει» την 4η του σεζόν στην Ενωση. Με μία μεγάλη διαφορά όμως. Οταν στις 16 Ιουλίου ανακοινώθηκε για ισάριθμη φορά από τους «κιτρινόμαυρους» αυτή τη φορά δεν ήταν ως δανεικός από τη Λας Πάλμας αλλά πλέον τους ανήκει στο 100% αφού αγόρασαν τα δικαιώματά του.

Τον Γενάρη του 2017 ήρθε για πρώτη φορά στα μέρη μας και στις 3 προηγούμενες χρονιές του στην ομάδα βρήκε δίχτυα 26 φορές σε 79 εμφανίσεις του, ενώ κατέκτησε και ένα πρωτάθλημα. Πέρσι βρίσκονταν στα Κανάρια Νησιά, αλλά πριν από περίπου 1,5 μήνα ήρθε ξανά στην Αθήνα για... μόνιμη εγκατάσταση.

Ο Ισπανός στράικερ ήρθε για πρώτη φορά στην Ελλάδα το καλοκαίρι του 2016, κακά τα ψέμματα ως ένας «άγνωστος Χ» για τα εγχώριά μας πεπραγμένα. Ομως άφησε το στίγμα του και σε δύο χρόνια «έφτιαξε» ένα εξαιρετικό όνομα. Σε 61 παιχνίδια του με τον «Αγιαξ της Ηπείρου» σημείωσε 34 γκολ και το 2018 έφυγε με μεταγραφή (800.000 ευρώ) για την Μπανίγιας των ΗΑΕ.

Επί μία τριετία αγωνίζονταν στην ευρύτερη περιοχή, αλλά πριν από μερικές εβδομάδες έγινε ξανά κάτοικος Ιωαννίνων και παίκτης του «Αγιαξ της Ηπείρου».

Ηταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής του Ατρόμητου τη σεζόν 2018/19, όταν σημείωσε 19 γκολ στο πρωτάθλημα και αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ της κατηγορίας. Εκείνο το καλοκαίρι ο 25χρονος πλέον φορ πήρε μεταγραφή στην Τουλούζ από τον ΠΑΟΚ που ανήκε και παρότι ξεκίνησε εντυπωσιακά στα γαλλικά γήπεδα (4 τέρματα σε 9 ματς), έκτοτε για εξωαγωνιστικούς λόγους έπαιξε λίγο. Δεν είναι τυχαίο πως μετά τον παραγκωνισμό του στο Stadium municipal πήγαν από το... κακό στο χειρότερο.

Μετά τη λήξη της περασμένης σεζόν έμεινε ελεύθερος και γύρισε σε γνώριμα λημέρια, αφού υπέγραψε ξανά στον Ατρόμητο. Ηδη άνοιξε λογαριασμό στα πρώτα του φιλικά.