Η άφιξη του Καμαρά και το τέλος μιας επεισοδιακής σχέσης

Η άφιξη του Καμαρά και το τέλος μιας επεισοδιακής σχέσης

Η άφιξη του Καμαρά και το τέλος μιας επεισοδιακής σχέσης

bet365

Οι επίσημες ανακοινώσεις απομένουν για την επικύρωση της μεταγραφής του Αμπουμπακάρ Καμαρά στον Άρη κι όταν γίνει, θα πέσουν οι τίτλοι τέλους σε μια συνεργασία (με τη Φούλαμ) η οποία δεν εξελίχθηκε έτσι όπως περίμενε ο Μαυριτανός επιθετικός.

Ο Αμπουμπακάρ Καμαρά μετακόμισε στο Λονδίνο λίγο μετά τη συμπλήρωση του 22ου έτους της ηλικίας του, με προίκα την εξαιρετική χρονιά που είχε πραγματοποιήσει με την Αμιάν και με κόστος μεταγραφής το οποίο ξεπέρασε ελαφρώς τα 6.000.000 ευρώ. Όπως επίσης και με την αίσθηση ότι τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά του «κούμπωναν» σ’ αυτά που απαιτούνται για να αντέξει κανείς το επίπεδο του αγγλικού ποδοσφαίρου. Έκλεισε τετραετία στο Λονδίνο, στην πραγματικότητα όμως τα χρόνια παραμονής του δεν ήταν περισσότερα από δυόμισι. Τουλάχιστον, τόσα ήταν αυτά που πραγματικά απόλαυσε καθώς στο υπόλοιπο διάστημα είτε ήταν σε… καραντίνα, είτε δανεικός σε άλλη ομάδα.

Ενδεχομένως να έπαιξε ρόλο ο αντιδραστικός χαρακτήρας του, η δίψα της καθιέρωσης και οι υψηλές απαιτήσεις από τον εαυτό του. Λεπτομέρειες για την εξέλιξη αυτής της σχέσης γνωρίζει καλύτερα ο ίδιος. Ήταν αρκετά επεισοδιακή, υπήρξε μάλιστα περιστατικό όπου χρειάστηκε η παρέμβαση της αστυνομίας καθώς είχε σοβαρό επεισόδιο με πρόσωπα της ασφάλειας της Φούλαμ. Αυτό αποκαλύφθηκε από τη Daily Mail στις 23 Ιανουαρίου 2019, συνέβη στο προπονητικό κέντρο της ομάδας (σ. σ. Motspur Park) και είχε προκαλέσει την έντονη αντίδραση του συλλόγου αλλά και την τιμωρία του.

Το πέναλτι και το ξύλο στην αίθουσα yoga

Όλα άρχισαν τον Δεκέμβριο του 2018, στη διάρκεια του αγώνα με τη Χάντερσφιλντ. Ο μόνιμος εκτελεστής των πέναλτι, Αλεξάντερ Μίτροβιτς, είδε τον Καμαρά να παρακούει τις εντολές του Κλαούντιο Ρανιέρι καθώς του πήρε την μπάλα από τα χέρια, λίγο έλειψε μάλιστα να… παίξουν μπουνιές μπροστά στα μάτια του έκπληκτου κοινού. Ο Μαυριτανός δεν έδωσε σημασία ούτε στις φωνές του Ιταλού τεχνικού, έκανε αυτό που του επέβαλε ο ψυχισμός του, για κακή του τύχη όμως ήταν άστοχος. Εκεί έπεσαν οι τίτλοι τέλους της σχέσης του με τον Ρανιέρι. Ο τελευταίος τον κατηγόρησε για έλλειψη σεβασμού, παραδέχθηκε ότι ήθελε να τον… σκοτώσει και χαρακτήρισε το περιστατικό ως μοναδικό στην πολυετή καριέρα του.

Λίγες ημέρες αργότερα (15/1/2019) «πνίγηκε» και η τελευταία ελπίδα επιστροφής, στην αίθουσα yoga των εγκαταστάσεων της Φούλαμ. Αυτό που δεν είχε γίνει στο χορτάρι του Craven Cottage, συνέβη σ’ ένα περιβάλλον στο οποίο υποτίθεται δεν πρέπει να ακούγονται ούτε ψίθυροι. Μίτροβιτς και Καμαρα πλακώθηκαν στο ξύλο μετά από έντονη λογομαχία και ο δεύτερος τέθηκε εκτός ομάδας.

Ο Καμαρά

Οι ρατσιστικές επιθέσεις

Στο μεσοδιάστημα, τα νεύρα του Καμαρά ήταν τεντωμένα λόγω των ρατσιστικών επιθέσεων που δέχθηκε μετά το χαμένο πέναλτι στον αγώνα με τη Χάντερσφιλντ. Κλονίστηκε η σχέση του με τον Ρανιέρι, είχε πλακωθεί και με τον Μίτροβιτς, παράλληλα είχε τεθεί εκτός ομάδας για να… δέσει το γλυκό στις 23 Ιανουαρίου 2019 με το σοβαρό περιστατικό με άτομα της security της Φούλαμ. Οκτώ ημέρες μετά παραχωρήθηκε (υπό τη μορφή δανεισμού) στη Μαλάτιασπορ.

Η απομάκρυνση του Ρανιέρι από τη τεχνική ηγεσία της Φούλαμ καλλιέργησε ελπίδα επιστροφής και ανασύνταξης, στην πραγματικότητα όμως δεν τα βρήκε ούτε με τον Σκοτ Πάρκερ. Δεν βρήκε δίχτυα σε τρεις διαδοχικές συμμετοχές, ήρθε και μια αποβολή με απευθείας κόκκινη κάρτα και στη συνέχεια τα λεπτά συμμετοχής περιορίστηκαν στο ελάχιστο. Εκεί έπεσαν οι τίτλοι τέλους αυτής της συνεργασίας καθώς ο δανεισμός στη Ντιζόν στοιχειοθέτησε αναγκαστική επιλογή, όπως και η δημιουργία προϋποθέσεων αποχώρησης από το Λονδίνο.

Η τελευταία εκκρεμότητα

Αναλαμβάνοντας την τεχνική ηγεσία της Φουλαμ, ο Μάρκο Σίλβα εκδήλωσε την πρόθεση παροχής ευκαιριών σε όλους τους παίκτες, αυτή που έδωσε όμως στον Καμαρά ήταν περισσότερο από ανάγκη. Ο Πορτογάλος τεχνικός ουδέποτε έβαλε τον Μαυριτανό στο αγωνιστικό σχέδιό του και οι εξελίξεις του deal με τον Άρη θα είχαν τρέξει νωρίτερα αν είχε προστεθεί ο επιθετικός που ήθελε. Ο λόγος για τον Ροντρίγκο Μουνίθ της Φλαμένγκο του οποίου η μεταγραφή έκλεισε με καθυστέρηση κι αυτή έγινε ακόμη μεγαλύτερη από τη στιγμή που ο παίκτης προσβλήθηκε από COVID 19.

Μη έχοντας επιλογές στην κορυφή της επίθεσης, ο Σίλβα αναγκάστηκε να κρατήσει τον Καμαρά για την πρεμιέρα της Championship. Αυτό ανέφεραν στις τελευταίες ώρες τα βρετανικά ΜΜΕ τα οποία σημείωσαν ότι η μεταγραφή έχει «κλειδώσει», δίχως όμως να προσδιορίσουν την ημερομηνία έκδοσης των επίσημων ανακοινώσεων. Για τον ίδιο λόγο ο Άρης δεν έχει επισημοποιήσει την ημέρα άφιξης του παίκτη στη Θεσσαλονίκη ο οποίος προφανέστατα δεν θα αγωνιστεί στον επόμενο αγώνα της Φούλαμ. Κατά διαβολική σύμπτωση, αυτός είναι απέναντι στη Χάντερσφιλντ!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα