Παναθηναϊκός: Το κομβικό τρίγωνο που προσπαθεί να δώσει λύσεις

Παναθηναϊκός: Το κομβικό τρίγωνο που προσπαθεί να δώσει λύσεις

Κώστας Ζάλιαρης
Παναθηναϊκός: Το κομβικό τρίγωνο που προσπαθεί να δώσει λύσεις

bet365

Οι Ρούμπεν Πέρεθ, Μαουρίσιο και Βιγιαφάνιες δείχνουν με τη συμπεριφορά τους στο γήπεδο πως γνωρίζουν ότι (και) η μεταξύ τους επικοινωνία πρέπει να βγάλει κερδισμένο τον Παναθηναϊκό.

Ο Παναθηναϊκός στο πρώτο του ματς στη Λεωφόρο για τη φετινή προετοιμασία και με την επιστροφή του κόσμου στις εξέδρες του γηπέδου για πρώτη φορά από τον Μάιο του 2018, έμεινε στο 1-1 απέναντι στον ΑΠΟΕΛ.

Η ομάδα έδωσε πράγματα στον Ιβάνοβιτς για να σκεφτεί, να προβληματιστεί και να προσπαθήσει να βρει τρόπους ώστε να ελαχιστοποιηθούν τα κακώς κείμενα στα επίσημα ματς.

Και μπορεί στο κομμάτι της δημιουργίας να παρουσιάστηκαν εμπόδια που έκαναν το «τριφύλλι» να μην μπορεί ν' ανταποκριθεί όπως θα ήθελε από τον άξονα, ωστόσο, το τρίγωνο των Ρούμπεν Πέρεθ, Μαουρίσιο και Βιγιαφάνιες ξέρει πολύ καλά πως θα πρέπει να δίνει λύσεις από τον άξονα.

  • Επικοινωνία, κίνηση, αλλαγή ρόλων

Οι Πέρεθ και Μαουρίσιο πρέπει να «κουμπώσουν» μεταξύ τους και φυσικά εν συνεχεία να το κάνουν και με τον Δημήτρη Κουρμπέλη σε λίγο καιρό, αλλά και να πλαισιωθούν σωστά από τον Σωτήρη Αλεξανδρόπουλο.

Το δουλεύουν, μιλούν συνεχώς ο ένας στον άλλον, ανταλλάζουν οδηγίες και κουβέντες στο γήπεδο και η δική τους παρουσία στον άξονα είναι τέτοια που θα πρέπει να βελτιώσει τον Παναθηναϊκό.

Ο Ισπανός είναι συνήθως εκείνος που μένει περισσότερο πίσω ως 6άρι και αφήνει τον Βραζιλιάνο να πάρει μέτρα, εκτός κι αν ο Μαουρίσιο αποφασίσει να γυρίσει πίσω και να κάνει αμέσως νόημα με τα χέρια για να βγει πιο μπροστά ο Ρούμπεν.

Ο τελευταίος, λόγω και της καταγωγής του φυσικά, μιλάει συνεχώς και με τον Φραν Βέλεθ στα στόπερ μπαίνοντας αρκετά συχνά στις θέσεις κοντά στους δυο κεντρικούς αμυντικούς για να βοηθήσει και να πάρει μπάλα.

Ο Μαουρίσιο όταν αποφασίζει να παίξει πιο μπροστά θα κάνει συνεχώς κινήσεις, θα ζητήσει τροφοδότηση, θα ελιχθεί για να ανοίξουν χώροι και θα δείχνει συνέχεια με τα χέρια τα σημεία που θέλει τη μπάλα. Προσπαθεί και πρέπει να συμπαρασύρει τους γύρω του.

Οι πράσινοι πανηγυρίζουν

  • Ο Βιγιαφάνιες το ψάχνει και πρέπει να βρει σταθερότητα

Την περασμένη σεζόν ήθελε ν' αγωνίζεται σε μια από τις δύο πλευρές για να μπορεί να επιτίθεται με χώρο μπροστά του όταν παίρνει τη μπάλα. Να μπορεί να βλέπει που είναι οι συμπαίκτες του, αφού περιορίζεται γρήγορα και βρίσκεται ανάμεσα σε πολλά κορμιά όταν τοποθετείται πιο κεντρικά.

Φέτος, με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς στον πάγκο, ο Αργεντινός αγωνίζεται ως 10άρι ανάμεσα σε Χατζηγιοβάνη και Ενγκμπακοτό, έτσι όπως έχουμε δει σε αυτά τα τελευταία φιλικά ματς την παράταξη των «πράσινων» στην έναρξη των αναμετρήσεων.

Ο «Βίγια» θα μιλάει συνεχώς με τον Καρλίτος ή τον Μακέντα, ανάλογα ποιος βρίσκεται στην επίθεση, ενώ, θα τα πει αρκετά και με τον Μαουρίσιο στις κουβέντες των παικτών στον αγωνιστικό χώρο για να καταφέρουν να βγάλουν αυτό που πρέπει στο χορτάρι.

Ήταν ήταν εκείνος που έβγαλε την μπαλιά προς τον Ενγκμπακοτό που πάτησε περιοχή από δεξιά και βρήκε το δοκάρι στο 43', ενώ, στο δεύτερο μέρος είχε σηκώσει για τον Αϊτόρ που συγκρούστηκε με τον τερματοφύλακα του ΑΠΟΕΛ στην περιοχή. Αυτές οι μπαλιές είναι κάτι που «το 'χει» και το έχει αποδείξει, ωστόσο, οφείλει να σταθεροποιηθεί ο αντίκτυπός του στο παιχνίδι της ομάδας.

Η δημιουργία περνάει από τα δικά του πόδια και θα πρέπει να γίνει βασικό κομμάτι, πέρα από τα ανεβάσματα των συμπαικτών τους στις πτέρυγες, όπου συνήθως φορτώνεται η δεξιά πλευρά με τον εξαιρετικό το φετινό καλοκαίρι, Τάσο Χατζηγιοβάνη.

Βέβαια, στις ευκαιρίες που θα πάρει για να συμβάλει στο μεσοεπιθετικό κομμάτι, οφείλει και ο Γιάννης Μπουζούκης να διεκδικήσει ό,τι περισσότερο μπορεί από τον Ιβάνοβιτς, αφού έχει τη δυνατότητα να φτιάξει πράγματα...

Οι οδηγίες του Βιγιαφάνιες

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα