Λόπεθ στο Gazzetta: «Θέλω τον Ατρόμητο να παίζει στα ίσια κόντρα σε όλους και να με θυμούνται γι' αυτό»

Λόπεθ στο Gazzetta: «Θέλω τον Ατρόμητο να παίζει στα ίσια κόντρα σε όλους και να με θυμούνται γι' αυτό»

Λόπεθ στο Gazzetta: «Θέλω τον Ατρόμητο να παίζει στα ίσια κόντρα σε όλους και να με θυμούνται γι' αυτό»

bet365

Ο Άνχελ Λόπεθ στην πρώτη του αποκλειστική συνέντευξη στο Gazzetta ως προπονητής του Ατρόμητου μίλησε για τους στόχους που έχει με τον σύλλογο, για την καλοκαιρινή προετοιμασία και τα πλάνα του, τονίζοντας πως θέλει να δώσει τη δική του ταυτότητα στην ομάδα και να τον θυμούνται γι' αυτό.

Συνέντευξη στους Μάκη Σταθάτο και Δημήτρη Βέργο

Photo Credits: Δώρα Δημητρίου

Παρασκευή πρωί στο Μαζαράκη. Έναν χώρο τον οποίο με φροντίδα οι άνθρωποι του Ατρόμητου δημιούργησαν για να παρέχουν ό,τι καλύτερο στην καθημερινότητα των ποδοσφαιριστών. Με γυμναστήριο, spa και όλα τα απαραίτητα για τη δουλειά που γίνεται όλη την εβδομάδα προκειμένου τόσο το τεχνικό επιτελείο όσο και οι παίκτες να προετοιμάζονται κατάλληλα και να αισθάνονται σαν το σπίτι τους.

Στον τρίτο όροφο του κτιρίου του προπονητικού κέντρου, στο καθιστικό, εμφανίστηκε λίγο μετά τις 11:00 ο Άνχελ Λόπεθ. Ο Ισπανός τεχνικός μετά το εξαιρετικό του έργο πέρυσι στον Βόλο έκανε το παραπάνω βήμα στην καριέρα του αναλαμβάνοντας την τεχνική ηγεσία της ομάδας του Περιστερίου. Λίγες μέρες μετά την επιστροφή από την πατρίδα του, όπου ο Ατρόμητος πραγματοποίησε το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του, ο Λόπεθ με χαμόγελο μας υποδέχθηκε, έτοιμος να μας αναλύσει τα πάντα μπαίνοντας στην τελική ευθεία για την έναρξη της σεζόν. Μια σεζόν που όλοι στον Ατρόμητο ευελπιστούν να είναι πολύ καλύτερη σε σχέση με την περσινή.

Η ενίσχυση του ρόστερ ήταν επιβεβλημένη και ο Ατρόμητος με 11 μεταγραφές ετοιμάζεται να παρουσιαστεί βελτιωμένος και τολμηρός. Αυτό θέλει ο Λόπεθ, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε στην αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στο Gazzetta. Μια ομάδα που δεν θα φοβάται κανέναν και θα αντιμετωπίζει όλους στα ίσια ανεξαρτήτου δυναμικότητας. Ο 38χρονος προπονητής από τη Μαδρίτη επιθυμεί να αφήσει το στίγμα του στον Ατρόμητο και να τον θυμούνται γι' αυτό. Ζει το ποδόσφαιρο με πάθος και το βγάζει στην πλάγια γραμμή γιατί είναι η ζωή του, προσπαθώντας να περάσει στους παίκτες του αυτό το μαχητικό πνεύμα.

Με το ίδιο πάθος μας μίλησε για τα πάντα. Για τον ίδιο, τη μέχρι τώρα πορεία του, τη φιλοσοφία του, τον λόγο που επέλεξε τον Ατρόμητο, την προετοιμασία της ομάδας, τη συνεργασία του με τους ανθρώπους του συλλόγου, τους στόχους του στο Περιστέρι. Έτοιμος και αποφασισμένος στο κατώφλι της νέας σεζόν να πετύχει...

«Στην Ελλάδα υπάρχει προσήλωση στην τακτική και αυτό είναι πολύ καλό για έναν προπονητή»

Συνέντευξη Άνχελ Λόπεθ

-Συνεχίζεις για δεύτερη σεζόν στην Ελλάδα μετά την περσινή παρουσία σου στον Βόλο. Αυτό σημαίνει ότι αισθάνεσαι καλά στη χώρα μας έτσι;

Είναι ένα καλό πρωτάθλημα το ελληνικό και μια ωραία χώρα η Ελλάδα. Έχω προσαρμοστεί πολύ καλά στη φιλοσοφία της χώρας και με το στυλ που δίνω στις ομάδες μου θεωρώ πως μπορώ να τις βοηθήσω για να παρουσιάζουν ένα καλό αγωνιστικό πρόσωπο.

-Μιλώντας καθαρά ποδοσφαιρικά, τι είναι αυτό που σε έκανε να θέλεις να παραμείνεις ως προπονητής στο ελληνικό πρωτάθλημα; Είχες εκφράσει αυτή την επιθυμία μετά την αποχώρησή σου από τον Βόλο άλλωστε.

Ήθελα να συνεχίσω στην Ελλάδα γιατί πλέον γνωρίζω καλά το πρωτάθλημα, τους αντιπάλους, τους παίκτες, τα γήπεδα. Αυτή τη χρονιά δεν ξεκινάω από το μηδέν. Έχω μια ολοκληρωμένη άποψη για το ελληνικό πρωτάθλημα και μπορώ να εξελίξω τη δουλειά μου αφού έχω βάλει τις βάσεις.

-Αρκετοί Ισπανοί προπονητές επιλέγουν την Ελλάδα. Παρά τη διαφορά φιλοσοφίας που υπάρχει μεταξύ του ισπανικού και του ελληνικού ποδοσφαίρου, τι είναι αυτό που κάνει έναν Ισπανό προπονητή να επιλέγει την Ελλάδα; Παίζει ρόλο η παρόμοια κουλτούρα των ανθρώπων των δύο χωρών;

Το ισπανικό ποδόσφαιρο είναι πιο τεχνικό, πιο δημιουργικό. Το ελληνικό ποδόσφαιρο επικεντρώνεται περισσότερο στην τακτική και οι ομάδες είναι προσηλωμένες σε αυτή. Είναι ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα γιατί οι αγώνες είναι κλειστοί, κάτι που φαίνεται και από τα αποτελέσματα που είναι στο όριο. Το ελληνικό πρωτάθλημα είναι πλούσιο σε τακτική και αυτό είναι πολύ καλό για έναν προπονητή. Στην Ισπανία υπάρχουν παίκτες που μπορούν να κάνουν μόνοι τους τη διαφορά. Στην Ελλάδα υπάρχει προσήλωση στην τακτική και στη στρατηγική και αυτό είναι πολύ καλό για έναν προπονητή.

-Είσαι ένας νεαρός προπονητής με φιλοδοξίες και θέλεις να κάνεις καριέρα. Πως ξεκίνησε το όνειρο της προπονητικής για εσένα;

Σπούδασα προπονητής φυσικής κατάστασης από τα 19 μου χρόνια για πέντε έτη. Και σε αυτήν την περίοδο είχα ξεκινήσει να ασχολούμαι με την προπονητική. Όταν τελείωσα το πανεπιστήμιο είχα μια πρόταση από τη Χετάφε για να ενταχθώ στο προπονητικό τιμ ως βοηθός και εκεί για οκτώ χρόνια είχα την ευκαιρία να δουλέψω δίπλα σε διάφορους προπονητές. Κοντά στον Μουνιόθ, τον Μίτσελ και τον Κόντρα. Μετά δούλεψα με τον Κόντρα και στην Κίνα και στη Ρουμανία, με τον Τζούκιτς στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και έπειτα είχε έρθει η στιγμή για να κάνω το επόμενο βήμα ως πρώτος προπονητής. Πήγα στην Ισπανία στην τρίτη κατηγορία, έπειτα στην Ισημερινή Γουινέα στην Εθνική ομάδα και στο πρωτάθλημα του Εκουαδόρ, αλλά αυτό που έψαχνα ήταν να δουλέψω σε ομάδα πρώτης κατηγορίας στην Ευρώπη, όπου θεωρώ ότι το ποδόσφαιρο είναι καλύτερου επιπέδου που θα μου επέτρεπε να εξελίξω περισσότερο τη μεθοδολογία μου. Για αυτό η παραμονή μου στην Ελλάδα ήταν πολύ σημαντική γιατί μου αρέσει πολύ το πρωτάθλημα, η χώρα, η κουλτούρα της χώρας και έχω εγκλιματιστεί πολύ καλά εδώ. Σίγουρα είμαι ένας νεαρός προπονητής, αλλά είμαι στους πάγκους από 24 χρονών και 14 χρόνια ασχολούμαι με την προπονητική. Οπότε μπορεί να είμαι νεαρός, αλλά έχω πάρει τις κατάλληλες εμπειρίες. Δεν ήμουν ποδοσφαιριστής που σταμάτησα και ξεκίνησα την προπονητική, αλλά άρχισα απευθείας ως προπονητής.

-Πέρυσι έδειξες ότι είσαι ένας προπονητής που θέλει να μεταδίδει τη νοοτροπία του νικητή στις ομάδες του και εστιάζεις επίσης στην ένταση. Θεωρείς ότι αυτοί οι δύο τομείς ήταν μέχρι στιγμής τα δύο «κλειδιά» της περσινής επιτυχίας σου;

Αυτό που θέλω είναι να δημιουργώ μια ομάδα ανταγωνιστική. Η επιτυχία μου πέρυσι ήταν ότι μια μικρή ομάδα την έκανα θαρραλέα, τολμηρή, την έκανα να πιέζει ψηλά τον αντίπαλο και να παίζει με την άμυνα ψηλά και αν σκόραρε ένα γκολ, να έψαχνε το επόμενο γκολ και όχι να κοιτάζει να αμυνθεί. Αυτές οι λεπτομέρειες και το στυλ του παιχνιδιού ήταν η βάση της επιτυχίας μου γιατί πραγματικά ήταν επιτυχημένη η περσινή σεζόν με τον Βόλο. Οι παίκτες μου κατανόησαν αυτά που ήθελα να τους περάσω και αυτά βγήκαν στον αγωνιστικό χώρο.

«Μου άρεσε ο τρόπος που με προσέγγισε ο Ατρόμητος, κατάλαβα ότι ήμουν η πρώτη τους επιλογή»

Συνέντευξη Άνχελ Λόπεθ

-Πάμε τώρα στον Ατρόμητο. Τι ήταν αυτό που σε έκανε να επιλέξεις τον Ατρόμητο και να αποδεχθείς την πρόταση που σου έγινε;

Ήταν ο τρόπος που με προσέγγισε ο Ατρόμητος. Ένας τρόπος σοβαρός, επαγγελματικός και ευθύς. Μου άρεσε ο τρόπος που ενδιαφέρθηκαν για μένα και κατάλαβα ότι πραγματικά με ήθελαν και ήμουν η πρώτη τους επιλογή. Όλες οι πληροφορίες που συνέλεξα για τον σύλλογο, όλος ο κόσμος μου μίλησε με τα καλύτερα λόγια για έναν σοβαρό και οργανωμένο σύλλογο που εκπληρώνει όλα όσα υπόσχεται και αυτό με έκανε να θέλω να έρθω στον Ατρόμητο. Έτσι καταλήξαμε σε συμφωνία και τώρα είμαστε εδώ.

-Σου είπε κάτι ο κ. Σπανός όταν μιλήσατε για πρώτη φορά στο τηλέφωνο; Σου έκανε κάτι εντύπωση; Γιατί από ό,τι γνωρίζουμε σε είχε σε μεγάλη εκτίμηση.

Ο πρόεδρος είναι ένα άτομο φιλόδοξο. Είναι πολύ δεμένος με τον σύλλογο και ενθουσιασμένος με την ομάδα του και θέλει να επαναφέρει τον Ατρόμητο στα καλά του στάνταρ. Τις τελευταίες δύο σεζόν δεν επιτεύχθηκαν οι στόχοι της ομάδας και αυτό το καλοκαίρι ο σύλλογος κάνει μια σοβαρή προσπάθεια για να επιστρέψει στο επίπεδο που ήταν. Έχουμε ένα πρότζεκτ που χτίζουμε με αρκετούς νέους ποδοσφαιριστές και γενικότερα συνθέτουμε τα κομμάτια του παζλ για να έχουμε τα σωστά αποτελέσματα το συντομότερο δυνατό.

-Τι ήταν αυτό που σου έχει κάνει μέχρι στιγμής τη μεγαλύτερη εντύπωση στον Ατρόμητο, όχι μόνο καθαρά στο αγωνιστικό κομμάτι, αλλά γενικότερα ως οργανισμός;

Έχει ένα πολύ καλό προπονητικό κέντρο και μου άρεσε επίσης ότι ο σύλλογος ανταποκρίθηκε στην επιθυμία μου και δέχθηκε κατευθείαν το αίτημά μου να κάνουμε προετοιμασία στην Ισπανία για 16 μέρες. Γενικότερα είναι ένας οργανωμένος σύλλογος που κανονίζει τα πάντα εγκαίρως, τα ξενοδοχείο, τα ταξίδια, το πρωτόκολλο του covid και όλα δουλεύουν σύμφωνα με ένα πρόγραμμα. Επίσης η ομάδα διαθέτει φυσιοθεραπευτές, γιατρούς, έχει δύο προπονητές φυσικής κατάστασης, αναλυτές, σκάουτς και είναι ένας σύλλογος στελεχωμένος σε πολλές θέσεις. Τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό όσο και σε εγκαταστάσεις υπάρχει οργάνωση. Δεν έχουν όλες οι ομάδες στην Ελλάδα αυτές τις δυνατότητες που σου παρέχει ο Ατρόμητος.

-Ποιες είναι οι πρώτες σου εντυπώσεις από την προετοιμασία;

Υπάρχουν δέκα με έντεκα καινούργιοι ποδοσφαιριστές, όπως και αρκετοί παίκτες από την Κ19. Το πιο σημαντικό είναι ότι από τα φιλικά παιχνίδια έχω δει από την ομάδα δείγματα της καινούργιας φιλοσοφίας που θέλω να περάσω. Βλέπω ποδοσφαιριστές που θέλουν να κάνουν πράξη αυτά που προσπαθώ να τους περάσω και δείχνουν εμπιστοσύνη στο πλάνο που υπάρχει. Επίσης μεταξύ των παικτών στις σχέσεις τους επικρατεί καλή χημεία και δημιουργείται ένα καλό περιβάλλον, παρά το γεγονός ότι υπάρχουν αρκετοί καινούργιοι ποδοσφαιριστές στο ρόστερ.

-Θα έχεις βγάλει κάποια πρώτα συμπεράσματα από τα φιλικά παιχνίδια στην Ισπανία. Κατά πόσο ανταποκρίνονται οι παίκτες μέχρι στιγμής σε αυτό που θέλεις να παίξει φέτος ο Ατρόμητος;

Η πρόοδος που έχει κάνει η ομάδα ήταν καλή. Πήρα πολλές πληροφορίες για τους νέους σε ηλικία παίκτες που ήταν ήδη στην ομάδα. Σε γενικές γραμμές αντιμετωπίσαμε ομάδες της Primera Divsion που είναι ανώτερου επιπέδου και ξεκινάνε τις υποχρεώσεις νωρίτερα από εμάς, αλλά στα δύο – τρία τελευταία φιλικά είδα ότι έχουμε αρχίσει να χτίζουμε αυτό που θέλουμε βάζοντας καλές βάσεις. Έχουμε μια καλή δυναμική στη δουλειά που βρίσκεται σε εξέλιξη. Οι παίκτες ήταν επίσης πολύ κουρασμένοι γιατί οι προπονήσεις που κάνω διαθέτουν αρκετή ένταση, αλλά έβλεπα αυτά τα παιχνίδια σαν μια καλή προπόνηση και δεν με ενδιέφερε τόσο το αποτέλεσμα. Ο στόχος ήταν να δημιουργήσουμε ένα μοντέλο παιχνιδιού και όχι να κερδίσουμε το παιχνίδι. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος από τα φιλικά που δώσαμε.

«Όποιον αντίπαλο και να αντιμετωπίζουμε, όπου και να παίζουμε, η φιλοσοφία μας θα είναι η ίδια»

Συνέντευξη Άνχελ Λόπεθ

-Στα φιλικά παιχνίδια είδαμε και μας έκανε εντύπωση τον Ατρόμητο να πιέζει ψηλά τον αντίπαλο και να να δημιουργεί προβλήματα σε ομάδες επιπέδου της Primera Division. Θα είναι αυτή η φιλοσοφία της ομάδας φέτος; Θα πιέζει ψηλά και θα προσπαθεί να πνίγει τον αντίπαλο ακόμα και όταν αντιμετωπίζει μεγάλους αντιπάλους;

100%. Όποια ομάδα και να αντιμετωπίζουμε. Είτε παίζουμε εντός, είτε εκτός έδρας, αυτή θα είναι η φιλοσοφία μας με κάθε αντίπαλο. Ο Ατρόμητος είναι Ατρόμητος. Θα δείτε την ίδια προσέγγιση απέναντι σε όλες τις ομάδες.

-Έχουμε δει 4-2-3-1 και 4-3-3 όσον αφορά το σύστημα που έχεις δουλέψει στην προετοιμασία. Θα είναι αυτή η βάση; Σκέφτεσαι και κάτι άλλο για τον σχηματισμό;

Το νορμάλ θα είναι να παίζουμε με 4-2-3-1. Αλλά σε κάθε παιχνίδι και σε κάθε διαφορετική κατάσταση θα πρέπει να έχουμε διαφορετικά πλάνα έτοιμα. Όποιο και να είναι το σύστημα δεν έχει να κάνει. Η στρατηγική θα είναι η ίδια. Να πιέζουμε ψηλά, να παίζουμε με αντεπιθέσεις, να είμαστε μια σκληρή ομάδα, μια τολμηρή ομάδα και αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει όποιο σύστημα κι αν επιλέξουμε.

-Με αυτήν την απάντηση καταλαβαίνουμε ότι κανείς από τους παίκτες δεν θα πρέπει να θεωρείται βασικός έτσι;

Όχι (σ.σ. γέλια)!

-Ο Ατρόμητος έκανε φέτος πολλές και αξιόλογες μεταγραφές κερδίζοντας τις εντυπώσεις. Το γεγονός ότι υπάρχουν τόσοι ποιοτικοί παίκτες της ομάδας αποτελεί για σένα έναν ευχάριστο πονοκέφαλο σε ότι αφορά την βασική ενδεκάδα;

Έχουμε κάνει 11 μεταγραφές, όμως έχουν φύγει και 11 ποδοσφαιριστές. Έχουμε ένα ρόστερ που αποτελείται από 22 ποδοσφαιριστές. Είναι ένα νορμάλ νούμερο. Σίγουρα έχουν γίνει πολλές μεταγραφές και υπάρχουν αρκετοί καλοί παίκτες, αλλά είναι και αρκετοί αυτοί που έφυγαν. Είμαι ικανοποιημένος από τις μεταγραφές που έγιναν καθώς και από αυτούς που έμειναν στην ομάδα. Όμως το ποδόσφαιρο δεν είναι παίρνω ένα καλό παίκτη και τον βάζω εδώ και άλλον και τον βάζω εκεί και ούτω καθεξής. Ήμουν προπονητής Εθνικής Ομάδας και έπρεπε να επιλέξω παίκτες. Το κριτήριο όμως δεν ήταν πως έπαιζε ο καθένας μεμονωμένα, αλλά συνολικά πως λειτουργούσε η ομάδα. Για παράδειγμα ο Κουλούρης μπορεί να είναι πολύ καλός, ο Κλωναρίδης και ο Πισάνο το ίδιο, αλλά αυτό που χρειάζεται είναι να παίζουμε σαν ομάδα. Πρέπει να δέσουν οι παίκτες μεταξύ τους για να ανεβάσουν το επίπεδο της ομάδας. Το ατομικό ταλέντο σίγουρα είναι πολύ καλό, αλλά αυτό που προσφέρει είναι η ομαδική δουλειά.

-Έχεις καταλήξει σε κάποιο βασικό κορμό;

Όλοι οι προπονητές έχουμε ένα συγκεκριμένο πλάνο. Όμως κάθε ποδοσφαιριστής πρέπει να κερδίσει τη θέση του μέσα από τις προπονήσεις. Κανένας δεν θα πρέπει να έχει την θέση στην ενδεκάδα εγγυημένη.

«Έχω πολύ πάθος, το ποδόσφαιρο είναι η ζωή μου και θέλω οι παίκτες να νιώθουν τη βοήθειά μου»

Συνέντευξη Άνχελ Λόπεθ

-Ένα από τα στοιχεία σου που ξεχώρισε ο Γιώργος Σπανός την περυσινή περίοδο ήταν το πάθος σου κατά την διάρκεια των αγώνων. Ζεις όντως τόσο έντονα τα παιχνίδια;

Έχω πολύ πάθος. Το ποδόσφαιρο για μένα είναι τρόπος ζωής. Δεν είναι απλά ένα επάγγελμα, είναι η ζωή μου. Ο τρόπος που ζω τα παιχνίδια από τον πάγκο είναι επειδή θέλω να βοηθήσω τους ποδοσφαιριστές μου με κάθε τρόπο. Θέλω να νιώθουν την βοήθειά μου και ότι είμαι δίπλα τους και τους στηρίζω από τον πάγκο. Έτσι ώστε κανένας να μην μπορεί να χαλαρώσει. Πάντα με σεβασμό στους αντιπάλους και στους διαιτητές. Δεν αποβλήθηκα ούτε μια φορά την περασμένη σεζόν. Η ένταση που βγάζω είναι για να βοηθήσω τους ποδοσφαιριστές μου. Εάν θέλεις να έχεις μια ομάδα επιθετική και σκληρή, χρειάζεται ο ηγέτης της ομάδας να εμφυσήσει στους παίκτες του αυτό το πάθος.

-Ποιος είναι ο στόχος της ομάδας; Να παίξει ελκυστικό ποδόσφαιρο ή να μπει στα πλέι οφ και να διεκδικήσει την έξοδο στην Ευρώπη; Ή μήπως και τα δύο μαζί;

Ο στόχος είναι να δημιουργήσω ένα στυλ που ο κόσμος της ομάδας να ταυτίζεται με τον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας. Θέλω όταν ο οπαδός του Ατρομήτου θα βλέπει την ομάδα στο γήπεδο να λέει ‘να αυτή είναι η ομάδα μου’. Από εκεί και πέρα ο στόχος είναι να φτιάξουμε μια ομάδα ανταγωνιστική. Εντάξει, τι είναι το να παίζεις καλά; Πρέπει να κερδίζεις. Ο στόχος είναι να κερδίζεις. Και αυτή η αλληλεπίδραση μεταξύ οπαδών-παικτών είναι πολύ σημαντική διότι θα μας βοηθήσει και στις κακές στιγμές. Και όταν παίζουμε στην έδρα μας να είναι πολύ δύσκολο για τον αντίπαλο να έρθει στο Περιστέρι και να πάρει το αποτέλεσμα. Χρειαζόμαστε τον κόσμο μας.

-Η διοίκηση έκανε φέτος ηχηρές μεταγραφές, όμως ο Ατρόμητος παραδοσιακά είναι μια ομάδα που επενδύει και στις Ακαδημίες του. Είναι ένα κομμάτι που σκέφτεσαι να το αξιοποιήσεις; Σου αρέσει να δουλεύεις με νεαρούς και ανερχόμενους ποδοσφαιριστές;

«Ο Δουβίκας και ο Μήτογλου νομίζω είναι χαρακτηριστικά παραδείγματα. Είναι δύο ποδοσφαιριστές που δεν είχαν λεπτό συμμετοχής στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Ο ένας πήγε στην ΑΕΚ και ο άλλος στην Ολλανδία. Μου αρέσει να δουλεύω με νεαρούς ποδοσφαιριστές που θέλουν να κατακτήσουν τον κόσμο. Θέλω να έχω νέους ποδοσφαιριστές με φιλοδοξίες.

-Άρα να περιμένουμε μια άμεση συνεργασία με τα τμήματα Ακαδημιών…

Είμαστε σε άμεση επαφή. Περιμένω πολλά από τον Τζαβίδα που ήρθε από τον Παναθηναϊκό, έχουμε τον Αθανασίου στο αριστερό άκρο που πάει πολύ καλά, ο Μανδάς επίσης, που κι αυτός τα έχει πάει πολύ καλά στην προετοιμασία στην Ισπανία. Υπάρχουν επίσης ο Οικονομίδης, ο Νάτσος, οι οποίοι είναι 23 χρονών αλλά δεν έχουν πάρει μέχρι στιγμής την επιβεβαίωση. Είναι σημαντικό αυτοί οι ποδοσφαιριστές κάτω των 23 ετών να έχουν υποστήριξη. Εξάλλου, δεν πρόκειται ποτέ να κοιτάξω την ηλικία για να επιλέξω ποιους θα χρησιμοποιήσω. Αυτό που θα κοιτάξω είναι οι εμφανίσεις τους στο γήπεδο.

-Πως είναι η συνύπαρξη με τους πρώην ποδοσφαιριστές της ομάδας που έχουν αναλάβει διάφορα πόστα;

Μου αρέσει που αυτά τα παιδιά είναι στην ομάδα διότι μπορούν να μου μεταδώσουν τι σημαίνει Ατρόμητος. Μιλάμε για θρύλους του συλλόγου. Γι αυτό τρέφω μεγάλο σεβασμό και τους θαυμάζω. Έχουν ένα νέο ρόλο στην ομάδα και όλοι μαζί πρέπει να είμαστε ενωμένοι για να κάνουμε έναν Ατρόμητο πιο δυνατό. Επίσης, θέλω να σταθώ ιδιαίτερα στην παρουσία του Ούμπιδες και του Μπρίτο καθώς μιλάμε την ίδια γλώσσα. Αλλά και ο Λαζαρίδης που είναι χρόνια στην ομάδα με βοηθάει πάρα πολύ.

«Δεν θέλω να με θυμούνται από τις νίκες, αλλά για το στυλ του Ατρόμητου»

Συνέντευξη Άνχελ Λόπεθ

-Η συνεργασία σου με τον Γιάννη Αγγελόπουλο και ο κομβικός ρόλος του στην ομάδα;

Πρόκειται για τον εγκέφαλο του Ατρομήτου. Έχει μεγάλη εμπειρία, δημιουργεί την ομάδα πάρα πολλά χρόνια και πάντα ακούω τη γνώμη του. Ο ρόλος του είναι σημαντικός για όλους μας.

-Πως θα ήθελες να σε θυμούνται μετά από μερικά χρόνια στον Ατρόμητο;

Θέλω να αναγνωρίζουν την ομάδα από τον τρόπο που έπαιζε. Δεν θέλω να με θυμούνται για τις νίκες, αλλά για το στυλ που έπαιζε η ομάδα. Θέλω μια ομάδα θαρραλέα, να παίζει χωρίς φόβο, να πιέζει ψηλά, να παίζει στα ίσια ακόμα και τους μεγάλους αντιπάλους. Έτσι θα ήθελα να θυμάται ο κόσμος το πέρασμά μου από τον Ατρόμητο.

-Ποιες είναι οι προσδοκίες σου; Σκέφτεσαι κάποια στιγμή τη La Liga;

Ακόμα δεν έχω τέτοιες προσδοκίες, δεν είναι κάτι που σκέφτομαι. Είμαι στην Ελλάδα, είμαι χαρούμενος εδώ και αυτή τη στιγμή θέλω να αναπτύσσομαι προπονητικά. Δεν θα με δυσαρεστήσει αν δεν εργαστώ στην Ισπανία. Δεν είναι στόχος μου αυτή τη στιγμή. Θέλω να εξελίσσομαι, δεν με νοιάζει που θα το κάνω αυτό. Και ο Ατρόμητος είναι μια ομάδα που μπορώ να πετύχω. Μέχρι στιγμής εκπληρώνω τα όνειρά μου. Ο Ατρόμητος είναι ένας μεγάλος σύλλογος. Αυτό που σκέφτομαι μόνο είναι πως θα δημιουργήσουμε αυτό το πρότζεκτ εδώ. Το πρότζεκτ αυτό θέλω να δίνει αποτελέσματα. Το μυαλό μου είναι συγκεντρωμένο μόνο σε αυτό το πράγμα. Ο Ατρόμητος μου προσφέρει τα πάντα για να τα καταφέρω.

-Άρα μπορεί να σε δούμε για πολλά χρόνια στην ομάδα;

Δεν ξέρω, από αυτόν εξαρτάται! (δείχνοντας τον Γιάννη Αγγελόπουλο-γέλια). Έχω έναν χρόνο στον Ατρόμητο αλλά όλα είναι ανοιχτά.

-Οι πρώτες σου εντυπώσεις από τη ζωή στην Αθήνα και η διαφορά με τη Μαδρίτη;

Εγώ ζω στην Μαδρίτη, επομένως είμαι συνηθισμένος στο να ζω σε μεγάλες πόλεις. Είμαι συνηθισμένος στην κίνηση. Αλλά εδώ είμαι χαρούμενος γιατί έχω θάλασσα, κάτι που δεν έχω στην Μαδρίτη. Νιώθω σαν το σπίτι μου.

Συνέντευξη Άνχελ Λόπεθ

Ο Άνχελ Λόπεθ σε δέκα μονολεκτικές απαντήσεις:

-Αγαπημένη ομάδα στην Ισπανία;

Χετάφε

-Καλύτερος ποδοσφαιριστής στον κόσμο;

Λιονέλ Μέσι

-Καλύτερος προπονητής στον κόσμο;

Πεπ Γκουαρδιόλα

-Καλύτερος προπονητής στην Ισπανία;

Ουνάι Έμερι

-Καλύτερος Ισπανός ποδοσφαιριστής;

Πέδρι

-Καλύτερος Έλληνας ποδοσφαιριστής;

Κώστας Φορτούνης

-Αγαπημένος προορισμός για διακοπές;

Μαγιόρκα

-Αγαπημένο χόμπι;

Πάντελ, μικρό τένις

-Αγαπημένο φαγητό;

Παέγια

-Αγαπημένη ταινία;

El secreto de sus ojos - Το μυστικό των ματιών της

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα