Νίκλας Ελίασον: Ενας Σουηδός με άγγιγμα «Samba» για την ΑΕΚ (vids)

Νίκλας Ελίασον: Ενας Σουηδός με άγγιγμα «Samba» για την ΑΕΚ (vids)

Κώστας Τόπας
Νίκλας Ελίασον: Ενας Σουηδός με άγγιγμα «Samba» για την ΑΕΚ (vids)

bet365

Ο 25χρονος Σουηδός Νίκλας Ελίασον, με βραζιλιάνικες ρίζες, αριστερό «φαρμάκι» και πρότυπα τους Ζουνίνιο, Ιμπραΐμοβιτς και Ροναλντίνιο είναι ο εκλεκτός της ΑΕΚ για το αριστερό άκρο τη επίθεσης.

Ο Νίκλας Ελίασον βρίσκεται στο στόχαστρο της ΑΕΚ για το αριστερό άκρο της επίθεσης. Ο 25χρονος Σουηδός μεσοεπιθετικός ανήκει στη Νιμ από τον περασμένο Οκτώβρη και ήδη κατάφερε να μπει στις καρδιές των Γάλλων οπαδών, χάρη στις εντυπωσιακές εμφανίσεις που πραγματοποίησε την περυσινή σεζόν.

Ο Ελίασον, ο οποίος έχει βραζιλιάνικες ρίζες καθώς η μητέρα του έχει καταγωγή από την χώρα του καφέ, έδωσε έμπνευση και ταχύτητα στη Νιμ αλλά στο τέλος παρά τις όποιες προσπάθειες του, είδε την ομάδα του να υποβιβάζεται στην δεύτερη κατηγορία πρωταθλήματος της Γαλλίας. Τα φετινά του νούμερα ήταν εντυπωσιακά. Πήρε φανέλα βασικού με το «καλημέρα» και κατέγραψε συνολικά 32 συμμετοχές, έχοντας 4 γκολ και 3 ασίστ. Οπως είναι λογικό, οι άνθρωποι της Νιμ, έμειναν εντυπωσιασμένοι από τις εμφανίσεις αλλά και δικαιωμένοι για την απόφαση τους να καταβάλουν 3 εκατομμύρια ευρώ στην Μπρίστολ Σίτι για να τον αποκτήσουν τον περασμένο Οκτώβρη. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι την περυσινή σεζόν, αποτέλεσε την ακριβότερη μεταγραφή του γαλλικού συλλόγου κι αυτό αποδεικνύει την μεγάλη επιθυμία της Νιμ να αποκτήσει τον Ελίασον.

Η εκτόξευση της χρηματιστηριακής του αξίας

Πριν όμως ο 25χρονος άσος ξεκινήσει το ταξίδι του στη Γαλλία αγωνιζόταν στην Μπρίστολ, με την οποία πραγματοποίησε τις περισσότερες εμφανίσεις στην καριέρα του έως τώρα. Συνολικά από το 2017 έως και τον Οκτώβριο του 2020, αγωνίστηκε σε 95 παιχνίδια, πετυχαίνοντας 7 γκολ και 21 ασίστ! Αυτές οι εμφανίσεις ήταν αρκετές για να εκτοξεύσουν τον Φλεβάρη του ’20 την χρηματιστηριακή του αξία στα 5 εκατομμύρια ευρώ! Η Μπρίστολ Σίτι, γνώριζε πως δύσκολα θα κρατούσε στο δυναμικό της έναν παίκτη με άριστη τεχνική κατάρτιση, εκρηκτικότητα στις κινήσεις του, με μεγάλη ταχύτητα αλλά και με ικανότητα στο σκοράρισμα αλλά και στο «σερβίρισμα». Τον περασμένο χειμώνα, ήρθε η πρόταση της Νιμ και κάπως έτσι η Γαλλία έγινε η τρίτη χώρα στην καριέρα του Ελίασον, μιας και στο παρελθόν είχε αγωνιστεί μόνο στην πατρίδα του και στην Αγγλία.

Όταν ο Ελίασον έφτασε στη Γαλλία για να φορέσει τη φανέλα της Νιμ, πρώτα τους κέρδισε με το πλατύ χαμόγελό του και στη συνέχεια με τις ικανότητες του στο γήπεδο. «Πάντα χαμογελάει όταν φτάνει στην προπόνηση και πάντα είναι σε καλή διάθεση. Είναι υπέροχο να έχουμε ανθρώπους στην ομάδα σαν τον Ελίασον», είχε δηλώσει ο προπονητής της Νιμ, Πασκάλ Πλανκ.

Η φετινή σεζόν μπορεί να μην κύλησε ιδανικά για τη Νιμ, καθώς υποβιβάστηκε στην δεύτερη κατηγορία, αλλά για τον Ελίασον ήταν κάτι παραπάνω από ικανοποιητική. Σε τέσσερις εμφανίσεις κατάφερε να σκοράρει 4 γκολ, εκ των οποίων τα δύο ήταν κόντρα στην Μαρσέιγ. Σε ένα ματς στο οποίο χάρη σε αυτόν η ομάδα του πήρε τη νίκη με 2-1 εκτός έδρας. Τελευταία φορά που είχε σκοράρει δύο τέρματα ήταν το 2016, όταν αγωνιζόταν με τη φανέλα της Νόρσεπινγκ στη Σουηδία. Βέβαια, το σκοράρισμα δεν είναι το «ατού» του, καθώς όπως είχε παραδεχθεί και ο ίδιος στο παρελθόν, προτιμάει να βοηθάει τους συμπαίκτες του στον αγωνιστικό χώρο, μοιράζοντας ασίστ.

«Κανονικά, όταν ήμουν στην Αγγλία και τη Σουηδία στο παρελθόν, είχα πάντα περισσότερες ασίστ από τα γκολ, αλλά φυσικά είναι ωραίο και να σκοράρω. Είμαι χαρούμενος που βοηθάω τους συμπαίκτες μου», είχε δηλώσει μετά από εκείνο το ματς ο 25χρονος αριστερός εξτρέμ.

Εμπνευσμένος από τον Ζουνίνιο

Ένα από τα γκολ που θα θυμάται από τη φετινή σεζόν ο Ελίασον είναι αυτό κόντρα στη Μονακό, για το πρωτάθλημα. Ναι μεν η ομάδα του γνώρισε την ήττα με 4-3 αλλά αδιαμφισβήτητα το τέρμα που σημείωσε με απευθείας εκτέλεση φάουλ κέρδισε τις εντυπώσεις όλων.

«Στο τέλος κάθε προπόνησης μένω στο γήπεδο και εξασκούμαι στις εκτελέσεις φάουλ, κόρνερ και γενικά σε όλα τα στημένα. Στο ποδόσφαιρο υπάρχουν πολλά γκολ πλέον τα οποία σημειώνονται με αυτόν τον τρόπο. Εάν μπορείς να τα καταφέρεις και να το δουλέψεις, νομίζω ότι είναι σημαντικό να κάνεις. Δεν κοιτάζω το αριστερό ή το δεξί πόδι κάποιου, κοιτάζω μόνο ποδοσφαιριστές που εκτελούν πραγματικά καλά στημένα. Όπως ο Βραζιλιάνος Ζουνίνιο, τον οποίο θαυμάζω και έβαζε πολλά γκολ με αυτόν τον τρόπο. Ο Κιμ Κάλστρομ στην Λυών ήταν πολύ καλός στα στημένα και είχε δυνατό σουτ. Απλώς πρέπει να προσπαθήσεις να πάρεις λίγο απ’ όλους και στο τέλος να φτιάξεις το δικό σου στυλ», ήταν τα λόγια του μετά το πανέμορφο γκολ που είχε σημειώσει κόντρα στου Μονεγάσκους.

Ακολουθώντας τα βήματα του Ζλάταν

Έχοντας τελειοποιήσει την τεχνική του στην δεύτερη κατηγορία πρωταθλήματος Αγγλίας με την Μπρίστολ Σίτι, ο Σουηδός άσος δεν δίστασε να μετακομίσει σε νεαρή ηλικία στη Γαλλία, για λογαριασμό της Νιμ. Αλλωστε όπως είχε παραδεχθεί και ο ίδιος, η απόφαση να πει το «ναι» ήταν θέμα χρόνου, καθώς γνώριζε για το γαλλικό πρωτάθλημα και τις ομάδες, λόγω του Ζλάταν, ο οποίος στο παρελθόν αγωνιζόταν στην Παρί Σεν Ζερμέν.

«Όταν ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς έπαιζε εδώ, υπήρχε μεγάλη προσοχή στη Σουηδία. Παρακολούθησα πολλά παιχνίδια του. Νομίζω ότι αυτό είναι επίσης ένα πράγμα που με βοήθησε να πω το "ναι" γιατί ήξερα πολλές για τις ομάδες και το γαλλικό πρωτάθλημα. Ο Ζλάταν είναι ένας από τους αγαπημένους μου παίκτες όπως και ο Ροναλντίνιο», είχε τονίσει χαρακτηριστικά.

Ο Νίκλας Ελίασον διανύει το 25ο έτος της ηλικίας του και ήδη στα πόδια του έχει 260 παιχνίδια, έχοντας πετύχει 25 γκολ και 75 ασίστ. Κύρια και φυσική του θέση είναι στο αριστερό άκρο της επίθεσης, καθώς στη συγκεκριμένη θέση έχει αγωνιστεί 85 φορές. Ωστόσο, μπορεί με ευκολία να αγωνιστεί και από την άλλη πλευρά του γηπέδου και συγκεκριμένα στο δεξί «φτερό». Το γεγονός ότι μπορεί να αγωνιστεί εξίσου καλά και στα δύο άκρα και το γεγονός ότι διαθέτει αριστερό «φαρμάκι» για τις στατικές φάσεις, πρόκειται να λύσει τα χέρια του Βλάνταν Μιλόγεβιτς, σε περίπτωση βέβαια που η Νιμ απαντήσει θετικά στη νέα πρόταση που κατέθεσε η ΑΕΚ για αγορά του παίκτη.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα