Διπλό στο Ντε Κάιπ, με ΠΑΟΚ κάτω από το 50%!

Διπλό στο Ντε Κάιπ, με ΠΑΟΚ κάτω από το 50%!

Διπλό στο Ντε Κάιπ, με ΠΑΟΚ κάτω από το 50%!

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για τη νίκη του ΠΑΟΚ επί της Φέγενορντ, επισημαίνει τα καλά και τα αρνητικά διαστήματα της ομάδας του Λουτσέσκου και εξηγεί γιατί αισιοδοξεί ενόψει της συνέχειας…

Μετά το φιλικό Φέγενορντ-ΠΑΟΚ 1-2, ο Ραζβάν Λουτσέσκου δήλωσε ότι… τη νίκη αυτή την ήθελε περισσότερο από κάθε άλλη σε φιλικό που έδωσε σε ΟΛΗ την καριέρα του! Εκπληκτικό…

Το… γιατί, έχει να κάνει με την αυτοπεποίθηση που θεωρεί απαραίτητη για τους παίκτες του, τώρα που προσπαθούν να αλλάξουν τη φιλοσοφία του παιχνιδιού τους. Όταν κερδίζεις, αρχίζεις να πιστεύεις περισσότερο στη δουλειά που κάνεις. Όταν χάνεις, αρχίζεις και αμφισβητείς τα πάντα, συνειδητά ή υποσυνείδητα.

Ο ΠΑΟΚ προσπαθεί να γίνει πιο κυριαρχικός, γιατί η μεγάλη ομάδα έτσι κερδίζει σε βάθος χρόνου μεγάλους-μακροπρόθεσμους στόχους. Το θέμα βέβαια είναι να κερδίζει (στις μεμονωμένες βραδιές) ακόμη και αν δεν είναι καλός! Είναι σημαντικό να τα καταφέρνεις, ακόμη και με μέτρια εμφάνιση, μέσα στο Ντε Κάιπ, ακόμη και σε φιλικό προετοιμασίας, απέναντι βέβαια σε έτοιμο αντίπαλο που ήδη έχει ξεκινήσει τους επίσημους αγώνες…

ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ επικράτησε και αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία για τους λόγους που ανέφερε και ο προπονητής! Από εκεί και πέρα βέβαια ΠΟΤΕ δεν κρίνω ένα παιχνίδι μόνο από το αποτέλεσμα. Η εικόνα μετράει πάρα πολύ. Γελάω με κρίσεις του στυλ… «κέρδισε ο ΠΑΟΚ 2-1, άρα… έπαιξε καλά» ή… «έχασε ο ΠΑΟΚ, άρα ήταν κακός».

Στο πρώτο μέρος του χθεσινού φιλικού, το 60-70% του βασικού κορμού είχε μερικές καλές στιγμές ανάπτυξης, αλλά και αρκετά λάθη πίσω! Στο δεύτερο μέρος, με πιο πολλούς νεαρούς, αλλά και Βιεϊρίνια-Ελ Καντουρί-Κούρτιτς, ο ΠΑΟΚ αμύνθηκε καλά, αλλά… δεν πέρασε το κέντρο με αξιώσεις πάνω από τρεις φορές!! Ειδικά αυτή η εικόνα του δευτέρου μέρους, δεν μου άρεσε. Τα λάθη απέναντι στην πίεση των Ολλανδών, ήταν… άπειρα! Δεν έβρισκαν συμπαίκτη ούτε με πλάγιο άουτ!

ΠΑΟΚ

Λογικά -και αισιοδοξώ γι’ αυτό- θα είναι θέμα χρόνου ώστε η καλή αμυντική λειτουργία, να συνδυαστεί και με την σοβαρή ανάπτυξη, το σωστό συνδυαστικό ποδόσφαιρο και τη διάσπαση της πίεσης που ασκεί ο αντίπαλος. (Όποιος τέλος πάντων τον πιέσει, γιατί στο 60-70% των αγώνων του, ο ΠΑΟΚ θα βρει απέναντί του ομάδες που θα τον περιμένουν πίσω, κλειστά και παθητικά).

Η αισιοδοξία βασίζεται σε πολλούς παράγοντες. Μετά από τέσσερις εβδομάδες προετοιμασίας, εκτιμώ ότι η ομάδα πλησιάζει μόνο στο 50% της, το οποίο σύντομα θα ανέβει εκεί που πρέπει…

Γιατί;

- Ο Λουτσέσκου δεν έχει πολύ καιρό την ομάδα στα χέρια του! Κυρίως στον Λουτσέσκου και στη δουλειά του, βασίζεται η αισιοδοξία.

ΠΑΟΚ

Επιπροσθέτως…

- Ο ΠΑΟΚ αλλάζει φιλοσοφία και το κυριαρχικό ποδόσφαιρο που θέλει να παίξει, χρειάζεται δουλειά και σαφώς περισσότερη ποιότητα.

- Δεν είδαμε ακόμη τον βασικό κορμό να αγωνίζεται σε μεγάλη διάρκεια. Ούτε καν βασική ενδεκάδα δεν είδαμε. Και τα πόδια είναι ακόμη πολύ βαριά. (Μερικοί είναι που είναι… στην προετοιμασία δυσκολεύονται ακόμη περισσότερο).

-Η ομάδα του ΠΑΟΚ από την Τετάρτη που γυρίζει στο γήπεδο, αλλάζει ρόστερ. Θα μείνουν πιο πίσω κάποιοι νεαροί και θα ενσωματωθούν σταδιακά οι Ίνγκασον, Ντόουγκλας Αουγκούστο, Μπίσεσβαρ αλλά και οι Κρέσπο-Σφιντέρσκι που έχασαν κομμάτι της προετοιμασίας. Είναι πέντε έμπειροι παίκτες!

-Σύντομα ο ΠΑΟΚ θα κάνει άλλες δυο μεταγραφές ποιοτικών παικτών. (Οι πέντε συν δύο, αλλάζουν εντελώς την ποιότητα και την προσωπικότητα του ρόστερ που βλέπουμε μέχρι τώρα).

- Τέλος-τέλος, έρχεται και η στιγμή ώστε η ομάδα του ΠΑΟΚ να έρθει σε επαφή (επιτέλους) και με τον κόσμο της! Η σχέση αυτή είναι πολύ ξεχωριστή! Οι μισοί από τους παίκτες του ρόστερ δεν έχουν παίξει ποτέ με κόσμο στην Τούμπα!

Άρα… Χθες στο Ρότερνταμ είδαμε μόνο ένα κομμάτι του ΠΑΟΚ που θα αλλάξει σε μεγάλο ποσοστό το προσεχές διάστημα. Αν μάλιστα αποκτηθεί και ο Τζιοβίνκο, σε υπόθεση που όλος ο ΠΑΟΚ έχει χειριστεί μέχρι τώρα με υποδειγματικό τρόπο, τότε το ταβάνι… ψηλώνει πολύ-πολύ περισσότερο.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.