Απ’ την Ολλανδία -και λίγο από Γαλλία- με αγάπη… (Day 11)

Απ’ την Ολλανδία -και λίγο από Γαλλία- με αγάπη… (Day 11)

Απ’ την Ολλανδία -και λίγο από Γαλλία- με αγάπη… (Day 11)

bet365

To Gazzetta βρίσκεται δίπλα στον ΠΑΟΚ και ο Σταύρος Σουντουλίδης καταγράφει όλα όσα θα συμβαίνουν στην προετοιμασία (και όχι μόνο…) των «ασπρόμαυρων» στο Apeldoorn της Ολλανδίας.

Το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του ΠΑΟΚ πλησιάζει προς το τέλος του. Έμειναν τρεις μέρες ακόμη στο Apeldoorn, ένα φιλικό 120 λεπτών στο φημισμένο «Ντε Κάιπ» του Ρότερνταμ κόντρα στη Φέγενορντ το μεσημέρι της Κυριακής και… πίσω στην Ελλάδα.

Όλο αυτό το διάστημα της παρουσίας μας στην πανέμορφη ολλανδική πόλη που φιλοξένησε τους «ασπρόμαυρους» από τις 12 Ιουλίου, δεν προκύπτουν θέματα αποκλειστικά και μόνο από τις προπονήσεις και τα φιλικά παιχνίδια. Το καλοκαίρι με ανοικτές τις αγορές και την ανάγκη της ποιοτικής αναβάθμισης του «ασπρόμαυρου» ρόστερ, οι μεταγραφές είναι στο προσκήνιο.

Μεταγραφικές ανησυχίες

Το Gazzetta ήταν εδώ και υποδέχθηκε τον Γιάσμιν Κούρτιτς, που μπήκε στην προετοιμασία της νέας του ομάδας, άκουσε τον Ραζβάν Λουτσέσκου να αποθεώνει τον Σεμπαστιάν Τζιοβίνκο, τον πόθο του Ρουμάνου προπονητή και μεγάλο στόχο του ΠΑΟΚ ως το φινάλε της μεταγραφικής περιόδου, ενώ αποκάλυψε και τον «εκλεκτό» του «Δικεφάλου» για το αριστερό άκρο της άμυνας, που είναι ο Πέδρο Ρεμπότσο.

Ο ΠΑΟΚ είναι σε προχωρημένες συζητήσεις με την Γκινγκάμπ για την απόκτηση του 26χρονου Πορτογάλου μπακ, μια περίπτωση που τον είχε απασχολήσει και πριν από τέσσερα χρόνια. Μόνο που τότε επέλεξε τον Ντόριαν Λεβέκ και όπως είπαμε τα… υπόλοιπα είναι ιστορία.

Ο Λουτσέσκου είδε τις επιλογές που του έδωσαν για την κάλυψη της συγκεκριμένης θέσης, κατέληξε στον «απόφοιτο» των ακαδημιών της Μπενφίκα και με παραστάσεις από πρωταθλήματα όπως της Γαλλίας, της Τουρκίας (Μπεσίκτας) και της Πορτογαλίας (Μορεϊρένσε και Πάσος Φερέιρα).

Η διαχείριση του Τζόλη

Την Πέμπτη η ομάδα βρέθηκε το πρωί στο προπονητικό κέντρο για αποφόρτιση μετά το φιλικό με τη Χέρακλες. Ατομικό πρόγραμμα έκαναν οι μικροί και ο Κούρτιτς και μεταξύ αυτών που γυμνάστηκαν υπό την επίβλεψη του τεχνικού τιμ ήταν και ο Χρήστος Τζόλης.

Ο Λουτσέσκου έχει μπει στη λογική της διαχείρισης του μικρού, ο οποίος προέρχεται από μια ονειρική σεζόν, αλλά μέχρι τώρα στην προετοιμασία προσπαθεί να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα και τις υψηλότερες απαιτήσεις του προπονητή του.

Ο Ρουμάνος τεχνικός έχει από κοντά συνέχεια τον Τζόλη και στο τέλος της σημερινής προπόνησης στο Apeldoorn κάθισε και του μίλησε για αρκετή ώρα, εξηγώντας του πράγματα που θέλει να δει από εκείνον μέσα στο γήπεδο, όχι μόνο στο επιθετικό κομμάτι, αλλά και σε άλλα στοιχεία του παιχνιδιού τα οποία λείπουν από το ρεπερτόριο του νεαρού ταλαντούχου ποδοσφαιριστή.

Η επιστροφή του «Βίκινγκ»

Ύστερα από έντεκα ημέρες στην Ολλανδία, ο Ίνγκι Ινγκασον πάτησε γήπεδο. Ο Ισλανδός στόπερ, μετά από ένα μεγάλο διάστημα απουσίας λόγω της επέμβασης στο γόνατο, ήταν στην προετοιμασία του ΠΑΟΚ, αλλά ακολουθούσε ατομικό πρόγραμμα στο γυμναστήριο του ξενοδοχείου.

Πάντως, ακόμα έχει χρόνο μπροστά του, αφού η επιστροφή του υπολογίζεται μετά από τουλάχιστον ενάμιση μήνα, την ίδια ώρα που ο Χοσέ Κρέσπο έχει υποστεί θλάση στο δικέφαλο του δεξιού ποδιού και αυτό που απομένει είναι να διαπιστωθεί ο χρόνος της απουσίας του από τις προπονήσεις.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Σταύρος Σουντουλίδης
Σταύρος Σουντουλίδης

Στα 17 του έκανε τα πρώτα του βήματα, ανεβαίνοντας με «κοντό παντελονάκι» τα σκαλοπάτια του κτιρίου της «Μακεδονίας», επί της Μοναστηρίου, χαζεύοντας από απόσταση «ιερά τέρατα» της θεσσαλονικιώτικης δημοσιογραφίας. Ένας κλασικός «εφημεριδάς» ολκής, ο αείμνηστος Σταύρος Μπαλτίδης φρόντισε και του έδωσε τα κατάλληλα εφόδια στα πρώτα του βήματα, άλλωστε η εφημερίδα παραμένει η πρώτη και μοναδική αγάπη του.

Έχοντας περάσει από το σύνολο των εντύπων της Θεσσαλονίκης («Μακεδονία», «Αγγελιοφόρος», «Σπορ του Βορρά»), αποτέλεσε βασικό στέλεχος του περιοδικού «Φωνή των Σπορ», μιας πρωτοποριακής προσπάθειας για τα δεδομένα της Βόρειας Ελλάδας στα τέλη της δεκαετίας του ’90. Το 1995 η τηλεόραση μπήκε στη ζωή του με το Star Channel, ακολούθησε η ΕΡΤ-3, βίωσε τη «μαγεία» του ραδιοφώνου (FM-100, Helexpo 105 FM, Flash 96.0) και αρκετά νωρίς, κάπου γύρω στο 2005, «κολύμπησε» στον ωκεανό του διαδικτύου, με τις πρώτες αμιγώς αθλητικές ιστοσελίδες, το «Sportnews.gr», πολύ πριν δηλαδή αποτελέσει μέλος της μεγάλης παρέας του Gazzetta.

Η ενασχόληση του με το ρεπορτάζ του ΠΑΟΚ τον οδήγησε να περάσει το κατώφλι της Τούμπας και να ζήσει «από μέσα», ως μέλος του Γραφείου Τύπου, την περίοδο της… επανάστασης του Ζαγοράκη.