Η -σπάνια- στιγμή που δεν διχάστηκε η ΑΕΚ

Η -σπάνια- στιγμή που δεν διχάστηκε η ΑΕΚ

Η -σπάνια- στιγμή που δεν διχάστηκε η ΑΕΚ

bet365

Δεν υπήρξε διχασμός στους ΑΕΚτζήδες. Οι φίλοι της Ενωσης ύψωσαν φωνή και ανάστημα.

Όσοι από εσάς διαβάζετε αυτό το κείμενο και είστε φίλαθλοι της ΑΕΚ, ξέρετε πολύ καλά πως σε αυτήν την ομαδα:
Α) οι χαρές δεν κρατούν πολύ
Β) ο διχασμός είναι κάτι που την χαρακτηρίζει.

Μετά τις ενθουσιασμό και την αισιόδοξη ανάσα που έδωσαν οι πρόσφατες μεταγραφές των Αραούχο, Τζαβέλλα, Λε Ταλεκ, ήρθε - για αρκετούς φίλους του συλλόγου- η απογοήτευση, το «κράξιμο», αλλά και σε κάποιους η ετεροντροπή.

Γιατί ετεροντροπή; Γιατί δεν είναι λίγοι οι φίλοι του συλλόγου που μόνο περήφανοι δεν δηλώνουν για το γεγονός ότι φόρεσε την κιτρινόμαυρη φανέλα ένας άνθρωπος με τέτοιου είδους ρατσιστικές, ακροδεξιές και ομοφοβικές απόψεις, εκ διαμέτρου αντίθετες με το πνεύμα και την φιλοσοφία του Δικέφαλου. Πόσο μάλλον όταν από χθές ακουγόταν ότι θα αναλάβει και την β’ ομάδα.

Συνοψίζοντας εν συντομία όσα έγιναν, γράφτηκαν και ακούστηκαν το τελευταίο 24ωρο, θεωρώ ότι πρόκειται για μία από τις σπάνιες στιγμές της ΑΕΚ, από την ημέρα της δημιουργίας της έως και σήμερα που δεν διχάστηκε. Από τις στιγμές που η ανακοίνωση της Original γράφτηκε με τα χέρια του μεγαλύτερου ποσοστού των φιλάθλων της και όχι από μια μειοψηφία.

Η δικαιολογία που προέβαλε ο βετεράνος ποδοσφαιριστής και παρ’ ολίγον προπονητής «επειδή δεν θέλω να διχάσω τους φιλάθλους της αγαπημένης μου ομάδας και μόνο για αυτόν τον λόγο δεν κάνω αποδεκτή την πρότασή της», δεν ευσταθεί.

Διχασμό προκαλεί ένα ζήτημα όταν χωρίζει ένα γκρουπ -μεγάλο ή μικρό, δεν έχει σημασία- στα δύο. Οι μισοί από εδώ και άλλοι μισοί από εκεί.

Στην προκειμένη περίπτωση, δεν υπήρξε τέτοιο πράγμα. Οι φίλοι της ΑΕΚ έδειξαν ξεκάθαρα πως ένας άνθρωπος με αυτές τις αντιλήψεις δεν είναι ο κατάλληλος για να αναλάβει ένα τόσο σημαντικό πόστο.

Γιατί ένας προπονητής δεν είναι εκεί μόνο για να δίνει εντολές, να κατεβάζει ενδεκάδες και να επιλέγει σχήματα.

Είναι ένας καθοδηγητής, είναι ένας σμιλευτής χαρακτήρων, είναι ένας πατέρας για τα παιδιά που βρίσκονται υπό τις οδηγίες -και γιατί όχι; την προστασία- του.

Κάποιοι στάθηκαν στις γνωστές αναρτήσεις του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Κάποιοι θυμήθηκαν την άρνησή του να βοηθήσει την ομάδα όταν βρισκόταν στο χείλος του οικονομικού γκρεμού. Αλλά ήταν και εκείνοι που σκέφτηκαν: «Δηλαδή αποκλείεται στην ομάδα που θα προπονεί να βρίσκονται παιδιά μεταναστών; Παιδιά προσφύγων; Παιδιά που δεν είναι χριστιανοί ορθόδοξοι, που ο θεός τους είναι άλλος, ή που είναι άθεοι; Παιδιά που δεν έχουν λευκό χρώμα στο δέρμα τους; Ή παιδιά που έχουν συνειδητοποιήσει ότι οι σεξουαλικές τους προτιμήσεις είναι άλλες από αυτές που καποιοι θεωρούν φυσιολογικές. Τι θα γίνει; Θα κάνει την ΑΕΚ μια άλλη άρια φυλή;». Ναι, σκέφτηκαν και αυτό.

Όλα τα παραπάνω έκαναν τους ΑΕΚτζήδες να υψώσουν φωνή και ανάστημα. Και επουδενί να διχαστούν.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Μαρία Ζαφειράτου
Μαρία Ζαφειράτου