Το παρασκήνιο της μεταγραφής του Βάτσλικ στον Ολυμπιακό!

Το παρασκήνιο της μεταγραφής του Βάτσλικ στον Ολυμπιακό!

Το παρασκήνιο της μεταγραφής του Βάτσλικ στον Ολυμπιακό!

bet365

Ο Κώστας Νικολακόπουλος καταγράφει στο blog του στο Gazzetta πώς ο Ολυμπιακός έφτασε στην μεταγραφή του Βάτσλικ!

Ο Ολυμπιακός λοιπόν θα καλωσορίσει αύριο τον Τόμας Βάτσλικ και μεθαύριο θα υπογράψει μαζί του τριετές συμβόλαιο συνεργασίας (για την ακρίβεια 2+1, όπως είχε κάνει και με τον Ελ Αραμπί).

Μία μεταγραφή γκολκίπερ από αυτές που λέμε ότι κλέβουν την παράσταση, καθότι μιλάμε για «άσο» με 94 παιχνίδια στην τριετία του στη Σεβίλλη (δηλαδή κατά μέσο όρο είχε 31 συμμετοχές ανά σεζόν!) και με εξαιρετική παρουσία στο ΓΙΟΥΡΟ που μόλις ολοκληρώνεται, έχοντας φτάσει στα προημιτελικά με την Τσεχία, έχοντας αποκλείσει ολόκληρη Ολλανδία.

Κλασικά μία μεταγραφή από αυτές που λέμε ότι μόνο ο Ολυμπιακός μπορεί να κάνει στην Ελλάδα όπως άλλωστε συνέβη και με εκείνες του Τικίνιο (3,5 χρόνια βασικός φορ της Πόρτο, μέχρι και το περασμένο καλοκαίρι) και του Κουντέ (διεθνή Καμερουνέζου, με τριετία στην Μπουντεσλίγκα)…Με τον 32χρονο Τσέχο να παίρνει ένα συμβόλαιο της τάξης του ενός εκ. Ευρώ περίπου ετησίως (μαζί με τα μπόνους υπογραφής κλπ), δηλαδή πάρα πολύ περισσότερα απ΄ όσα αμείβονταν ο Ζοζέ Σα, τον οποίο και θα αντικαταστήσει στο ρόστερ του πρωταθλητή Ελλάδας.

Αλήθεια είναι ότι ο Ολυμπιακός αρχικά είχε κινηθεί για την απόκτηση του Βραζιλιάνου Φαμπιάνο της Ομόνοιας, που άρεσε για την πολύ καλή εικόνα του την τελευταία σεζόν κι είχε και παραστάσεις στην καριέρα του. Αλλά όσο η πρωταθλήτρια Κύπρου αντιστεκόταν στις «ερυθρόλευκες» προτάσεις, τόσο και γίνονταν σκέψεις στον Ολυμπιακό για μία επιλογή από ακόμη πιο ψηλό ράφι. Και κάπως έτσι, επικεντρώθηκε ο σύλλογος σε τέσσερις λύσεις: στον Βάτσλικ, στους δύο γκολκίπερ της Παρί Σεν Ζερμέν, τον Αρεολά και τον Σέρτζιο Ρίκο, και στον Μπιζότ της ΑΖ Άλκμααρ.

Κουντέ

Πρώτα απ΄ όλους ο Ολυμπιακός μίλησε με τον Τσέχο, που είχε το πλεονέκτημα ότι είναι ελεύθερος, άρα δεν χρειάζονταν διαπραγμάτευση με ομάδα-όμως ζήτησε να τελειώσει τις υποχρεώσεις του στο ΓΙΟΥΡΟ και τότε να ανακοινώσει την απόφαση του. Παράλληλα, άρχισαν συζητήσεις και με τους άλλους στόχους, καθότι αυτή είναι η πολιτική του συλλόγου: να μην μιλάει μόνο με ένα παίκτη, ώστε να έχει εναλλακτικές αν για κάποιο λόγο δεν γίνει.

Η επιλογή του 28χρονου Αρεολά, στην αποστολή της Γαλλίας όταν στέφθηκε πρωταθλήτρια κόσμου το 2018, ήταν πράγματι ιντριγκαδόρικη. Κάπως έτσι, ο Μαρινάκης μίλησε ο ίδιος με τον ατζέντη του διεθνή «άσου», τον περιβόητο Ραϊόλα, ο οποίος έχει προσωπική φιλία με τον πρόεδρο του Ολυμπιακού…Η Σουλούκου μίλησε τόσο με τον Ελ Κελαϊφί, τον ιδιοκτήτη της Παρί, με τον οποίο υπάρχει σχέση από την Ομοσπονδία Ευρωπαϊκών Συλλόγων, την ECA (νέος πρόεδρος της ο Ελ Κελαϊφί και μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της η γενική διευθύντρια της ΠΑΕ), όσο και με τον Λεονάρντο, τεχνικό διευθυντή της Παρί…Κι ο Μοντέστο τηλεφώνησε στον ίδιο τον Αρεολά, με τον οποίο ήταν συμπαίκτες στην Μπαστιά τη σεζόν 2014-15 και τα πήγαιναν πολύ καλά!...Ο Γάλλος, όμως, απάντησε ότι θέλει να συνεχίσει την καριέρα του στην Αγγλία η, στην Ισπανία. Όπως κι ο Ισπανός Σέρτζιο Ρίκο.

Σχετικά γρήγορα λοιπόν το δίδυμο που ξεχώρισε και μπήκε στην τελική ευθεία ήταν ο Βάτσλικ κι ο Ολλανδός Μπιζότ-και για τους δύο οι άνθρωποι του κλαμπ στο Ρέντη είχαν πολύ καλή άποψη για την ποιότητα τους. Στη μάχη στήθος με στήθος ξεχώρισε ο Τσέχος! Γιατί; Για κάποιους συγκεκριμένους λόγους, συν το ότι ευθύς εξ αρχής έκανε αυτό που λέμε πιο μεγάλο γκελ.

Πρώτον, λόγω διαφορετικών παραστάσεων. Ο Βάτσλικ είχε τρεις σεζόν στην Ισπανία και δη στη Σεβίλλη, 4η δύναμη του ισπανικού πρωταθλήματος…Είχε 42 εμφανίσεις με την Τσεχία, με αποκορύφωμα αυτές τις πέντε στην τελική φάση του ΓΙΟΥΡΟ…Και είχε και 28 παιχνίδια στο Τσάμπιονς Λιγκ (τα 24 σε φάσεις ομίλων και νοκ άουτ)…Ο Μπιζότ είχε εμπειρίες από βελγικό κι ολλανδικό πρωτάθλημα…Και μία εμφάνιση στην Εθνική του…Και μόλις δύο στο Τσάμπιονς Λιγκ, κι αυτές στα προκριματικά…

Δεύτερον, λόγω διαφορετικών επιτυχιών καριέρας. Ο Βάτσλικ έχει δύο νταμπλ, με τη Βασιλεία και την Σπάρτα Πραγας κι άλλα δύο πρωταθλήματα με την ελβετική ομάδα…Με την δε Σεβίλλη πήρε πέρυσι το Γιουρόπα Λιγκ, έστω κι αν αυτός ήταν ο βασικός στο πρωτάθλημα κι ο Μπουνού στην Ευρώπη…Ο Μπιζότ δεν είχε κάποια ιδιαίτερη διάκριση με την Γκενκ η, την ΑΖ, με εξαίρεση την περσινή σεζόν στην οποία ήταν ισόβαθμη με τον Άγιαξ, όταν διακόπηκε το ολλανδικό πρωτάθλημα λόγω πανδημίας, με την ΑΖ να χάνει τον τίτλο λόγω της διαφοράς στα μεταξύ τους παιχνίδια…

Τρίτον, λόγω των συνθηκών της μεταγραφής. Ο Βάτσλικ συζητούσε μόνος του, για την ακρίβεια μέσω του μάνατζερ του, τον γιό του Τσέχου παλιού άσου Νέχοντα, ενώ για τον Μπιζότ χρειάζονταν να πληρωθεί η ΑΖ. Βέβαια, τα χρήματα που ήθελε ο ολλανδός δεν είχαν καμία σχέση με αυτά που θα πάρει ο Τσέχος (ήταν πολύ λιγότερα του Μπιζότ), αλλά η ΑΖ είχε αξιώσεις που κρίνονταν υπερβολικές για παίκτη που του χρόνου μένει ελεύθερος και που φτάνοντας στα 30 του δεν είχε κάνει κάποια σπουδαία μεταγραφή στην καριέρα του.

Τέταρτον, λόγω της «τελευταίας εικόνας». Ο Βάτσλικ κατά κοινή ομολογία διακρίθηκε ιδιαιτέρως στο ΓΙΟΥΡΟ, ενώ ο Μπιζότ δεν είχε κάποια ιδιαίτερα καλή σεζόν στην Ολλανδία, δεχόμενος 41 γκολ με την ΑΖ να έχει την μόλις έκτη καλύτερη άμυνα, παρότι τερμάτισε 3η, μόλις ένα βαθμό πίσω από τη δεύτερη PSV, ενώ στη δε φάση των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ αποκλείστηκε ως τρίτη χάνοντας τελευταία αγωνιστική από την…Ριέκα με 1-2 στην Κροατία.

Σα

Κάτι τελευταίο: είναι ένα θέμα ότι ο Βάτσλικ έβγαλε πρόβλημα στα γόνατα του, τον περασμένο Ιούλιο και το δίμηνο Δεκέμβρη-Γενάρη. Αλλά εξίσου αλήθεια είναι ότι σε μία καριέρα 12 και πλέον ετών ποτέ άλλοτε δεν είχε τραυματισμούς, ενώ και το θέμα το τωρινό έδειξε να το διαχειρίζεται», καθώς μέσα στη σεζόν έπαιξε σε συνολικά 21 παιχνίδια με την Εθνική του (13) και τη Σεβίλλη (8).

Άλλωστε, δεν νομίζω ότι υπάρχει λόγος να παίξει και τα…50 παιχνίδια στον Ολυμπιακό τη νέα σεζόν, υπαρχόντων των Κρίστινσον και Τζολάκη, που άλλωστε αξίζουν να πάρουν κι αυτοί τον χρόνο τους.

Άσχετο: Στη συμφωνία Ολυμπιακού-Γουλβς για τη μεταγραφή του Σα δεν περιλαμβάνεται παραχώρηση εκ μέρους των Άγγλων ποσοστού μεταπώλησης προς τον πρωταθλητή Ελλάδας. Ο Ολυμπιακός θα πάρει τα 7-8 εκατομμύρια που είναι να πάρει, το δε συνολικό ποσό μπορεί να φτάσει και τα 10 εκ. Ευρώ, λόγω των μπόνους σε σχέση με την επίτευξη στόχων.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.