Έχει κανείς να προτείνει παίκτη στον Λουτσέσκου;

Έχει κανείς να προτείνει παίκτη στον Λουτσέσκου;

Έχει κανείς να προτείνει παίκτη στον Λουτσέσκου;

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για τα μεταγραφικά του ΠΑΟΚ και τη διαδικασία που ακολουθείται με πρωταγωνιστή τον προπονητή της ομάδας, ο οποίος έχει επιλέξει και τον Νέλσον Ολιβέιρα για την επίθεση.

Για τον ΠΑΟΚ, θέμα αυτό το καλοκαίρι είναι η απουσία τεχνικού διευθυντή. Το γράψαμε, αναρωτηθήκαμε, το σχολιάσαμε, «γιορτάσαμε» γενέθλια στο τρίμηνο… Τι άλλο να κάνουμε; Απολύτως συνειδητά, ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ έχει επιλέξει άλλο τρόπο μεταγραφικής λειτουργίας. Τόσους μήνες έχει που εκκρεμεί το ζήτημα… Έτσι αποφάσισε λοιπόν και όλο αυτό κρίνεται και θα κριθεί.

Από εκεί και πέρα επανέφερε τον Ραζβάν Λουτσέσκου, στην πιο μεγάλη κίνηση του καλοκαιριού και των επόμενων χρόνων. Ο Λουτσέσκου που θα δουλέψει, θα χτίσει, θα επικοινωνήσει, θα δημιουργήσει κλίμα, θα επαναφέρει νοοτροπία, θα διαχειριστεί προσωπικότητες και καταστάσεις, θα κάνει-επιλέξει και μεταγραφές! Αυτή είναι η αλήθεια. Ο Λουτσέσκου θα κάνει τα πάντα, γιατί τα κάνει καλά! Γι’ αυτό επέστρεψε… Για όλα αυτά που προσφέρει και επειδή είναι ο πιο επιτυχημένος στην ιστορία της ομάδας.

Μεταγραφικά, έχει αποφασιστεί απολύτως συνειδητά και πάλι, ότι ο προπονητής θα ζητάει παίκτες σε θέσεις με χαρακτηριστικά που εκείνος ξέρει και θα έχει επιλογές μέσα από τις προτάσεις που θα φθάνουν στην ΠΑΕ και φυσικά από τις λίστες του σκάουτινγκ. Αυτός είναι ο τρόπος, αυτή είναι η μέθοδος. Αν είναι λανθασμένη και υπάρχουν ελλείψεις, θα το δει ο προπονητής, θα το διαπιστώσει ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ. Κάπως έτσι πάντως ο Λουτσέσκου επέλεξε δεξιό μπακ, ενώ για τον φορ, ο Ρουμάνος προπονητής ήθελε έναν μαχητή σκόρερ, όχι ένα στατικό παίκτη, έναν παίκτη να πιέσει, να κυνηγήσει, να δημιουργήσει, να «παλέψει». Του κάνει ο Ολιβέιρα, ο οποίος απλά προτάθηκε πριν λίγες εβδομάδες! Τι να κάνουμε;

Πώς είναι δυνατόν να κατηγορούμε τον ΠΑΟΚ το 2019 επειδή δεν έκανε εκείνο που επιθυμούσε ο προπονητής και τώρα το 2021 να κάνουμε… κριτική, επειδή ο προπονητής διαλέγει; Θα τρελαθούμε τελείως;

Ο προπονητής ξέρει, ο προπονητής «χτίζει», ο προπονητής παίρνει παίκτες που πιστεύει ότι θα τον βοηθήσουν να δημιουργήσει μια καλή ομάδα η οποία θα πρωταγωνιστήσει. Αυτό δεν ήθελαν όλοι; Αυτό γίνεται, αλλά και πάλι έχουμε… θέματα, γιατί δεν παίρνει τον… Παπαδόπουλο, τον… Δημόπουλο, τον… Κωστίκο, τον Πρίγιοβιτς και όποιον άλλο έχει στο μυαλό του ο κάθε προπονητής της κερκίδας και του πληκτρολογίου…

Ας πάει όποιος έχει παίκτη και να τον προτείνει στον Λουτσέσκου (ας προσπαθήσει και να τον επιβάλει) αφού… αυτός δεν ξέρει τι είναι καλό για την ομάδα που σχεδιάζει να φτιάξει και ξέρει ο κάθε ένας άμπαλος, ο οποίος ΚΑΙ το 2018 για να λαϊκίσει, έκανε γκάλοπ ώστε να πείσει ότι έπρεπε να φύγει ο Λουτσέσκου από τον ΠΑΟΚ.

Τέλος πάντων, μεγαλύτερη σημασία έχει η ομάδα, η δουλειά που θα γίνεται από αύριο, ενώ έπονται τα δύο τελευταία πρόσωπα που θα επιλεχθούν (επίθεση και κέντρο) στον πρώτο μεταγραφικό κύκλο που κλείνει τώρα, για να ανοίξει και πάλι μέσα στον Ιούλιο όταν θα χει αξιολογήσει το ρόστερ και θα κάνει διορθωτικές κινήσεις.

Για τον τρόπο και τη μέθοδο αποφάσισε ο μεγαλομέτοχος που είχε πάρα πολύ χρόνο για το θέμα και τώρα πλέον διαλέγει ο προπονητής, που και τεχνικός διευθυντής να υπήρχε, πάλι θα είχε λόγο. Απλά τότε (αν υπήρχε τεχνικός διευθυντής εδώ και 2 μήνες και όχι τώρα) ίσως να υπήρχαν και περισσότερες επιλογές. Ίσως… Και όταν υπήρχε βέβαια τέτοια κατάσταση, ο προπονητής ήθελε τον Σάκχοφ και τον Λουντ. Αυτοί του έκαναν τη δουλειά και όχι κάποιοι άλλοι με… μεγάλα ονόματα και μεγαλύτερα συμβόλαια.

* Μια και μιλάμε για επίπεδο παικτών, ή για παίκτες που και ο ΠΑΟΚ βοήθησε να ανέβουν επίπεδο, ας μην ξεχνάμε ότι στο Euro που παρακολουθούμε, έπαιξε ο Σφιντέρσκι, που πλέον είναι άλλος παίκτης από εκείνον που ήρθε πριν δύο χρόνια. Ο Κρμέντσικ που αγωνίστηκε φέτος στον ΠΑΟΚ και έτσι επιλέχθηκε στην Εθνική του. Οι μόνοι(!) παίκτες από το ελληνικό πρωτάθλημα που συμμετείχαν στη διοργάνωση. Ο Σλοβάκος Μακ, τον οποίο ο ΠΑΟΚ ανέβασε και καθιέρωσε στην Εθνική του. Ο Όλσεν που έπαιξε στον ΠΑΟΚ όταν πρωτοβγήκε από την πατρίδα του. Φυσικά και ο Ολιβέιρα που επίσης βοηθήθηκε πάρα πολύ από τους ασπρόμαυρους, στη φάση που πέρασε κρίση με την Πόρτο, για να επιστρέψει μετά ως ηγέτης…

Σε ένα Euro που φυσικά, άλλο πράγμα βλέπαμε στους ομίλους και άλλα σε νοκ άουτ βραδιές. Μεγάλες οι διαφορές. Εκεί που χθες το Βέλγιο πέρασε, χωρίς να πατήσει καν στην αντίπαλη περιοχή, απέναντι στους Πορτογάλους που έχασαν τα… πάντα. Τι να κάνουμε; Αυτό είναι το ποδόσφαιρο…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.