Πώς είδα τον Κουντέ στο τελευταίο παιχνίδι του!

Πώς είδα τον Κουντέ στο τελευταίο παιχνίδι του!

Πώς είδα τον Κουντέ στο τελευταίο παιχνίδι του!

bet365

Ο Κώστας Νικολακόπουλος καταγράφει στο blog του στο Gazzetta όσα είδε από τον Κουντέ στο τελευταίο παιχνίδι του, πριν μόλις λίγες ημέρες.

Θέλησα να χαζέψω λίγο τον Πιέρ Κουντέ στο τελευταίο παιχνίδι του. Γιατί τα γενικά χαρακτηριστικά του Καμερουνέζου διεθνή τα ξέρουμε, αλλά έχει σημασία να τον δεις σε τι κατάσταση είναι τώρα κι όχι πριν ένα χρόνο η, έξι μήνες.

Μιλάμε για ένα φιλικό της Εθνικής του Καμερούν με τη Νιγηρία στις αρχές του μήνα-φιλικό μεν, ανάμεσα σε δύο από τις πιο σημαντικές ομάδες της Αφρικής δε. Εννοώ ότι αν μη τι άλλα κάποια πράγματα μπορείς να τα δεις. Κι αυτό που είδα από τον Κουντέ ήταν μία καλή εικόνα. Δεν λέω ότι ενθουσιάστηκα, αλλά ούτε περίμενα να ενθουσιαστώ. Και διότι μιλάμε για ένα φιλικό στο τέλος της σεζόν, αλλά και γιατί ο νέος άσος του Ολυμπιακού από τα μέσα του περασμένου Δεκέμβρη έχει παίξει όλα κι όλα τρία-τέσσερα παιχνίδια, κι αυτά με την Εθνική του, αφού στη Μάιντζ ήταν ανενεργός, αρχικά λόγω ενός δίμηνου τραυματισμού και στη συνέχεια γιατί ο νέος προπονητής δεν τον είχε στα πλάνα του.

Πού μπορώ να σταθώ; Στον Κουντέ είναι ευδιάκριτη η ποιότητα.

Ποιότητα στην πάσα, αφού μπορεί να αλλάξει την μπάλα με 40άρα η, 30άρα πάσα στον δεξί η, στον αριστερό μπακ.

Ποιότητα στην προσωπική ενέργεια, αφού παίρνει την μπάλα με στιλ, ακόμη και με το στήθος, και έχει μία μεγάλη άνεση στο να μπουκάρει κατά μέτωπο και να απειλεί στο τέλος της ενέργειας με κάποιο επικίνδυνο σουτ η, σωστή πάσα.

Ποιότητα στον ποδοσφαιρικό χαρακτήρα, αφού ζητάει πολύ την μπάλα και θέλει να συμμετέχει πολύ στο παιχνίδι, ενώ θα κλέψει μπάλες και θα κοιτάξει να πιέσει αρκετά ψηλά.

Επί της ουσίας ήταν ο Κουντέ που ξέρουμε, αλλά σε χαμηλότερη ένταση θα έλεγα, προφανώς λόγω του φιλικού χαρακτήρα του παιχνιδιού και της έλλειψης ρυθμού από τον ίδιο, με τέτοια αποχή από την δράση.

Σίγουρα υπήρχαν και πράγματα που δεν ήταν καλά στο παιχνίδι του, κάποιες μπαλιές που δεν πέρασε, κάποιες επιπόλαιες κινήσεις, μία διεκδίκηση που την έχασε, αλλά σε γενικές γραμμές έβγαλε μία καλή εικόνα, με ορισμένα πραγματικά καλά στιγμιότυπα όπως όταν έκανε καλή προσποίηση κι αποφεύγοντας τον αντίπαλο του πέρασε και μία καλή πάσα στην επίθεση του, όταν είχε άλλη καλή απαλλαγή κερδίζοντας φάουλ, ενώ είναι πραγματικά εντυπωσιακή η ικανότητα του να «τρέχει» την μπάλα μπροστά.

Η αίσθηση που αποκόμισα είναι ότι η επιτυχία του Κουντέ στον Ολυμπιακό θα είναι καθαρά θέμα γρήγορης προσαρμογής κι αποφυγής τραυματισμών, τέτοια πράγματα. Να μπει δηλαδή σύντομα στις προπονήσεις του Ολυμπιακού, να βγάλει χημεία με τον Εμβιλά και τους άλλους συμπαίκτες του και να «μπει» στον τρόπο παιχνιδιού του Πέδρο Μαρτίνς.

Δυσκολεύομαι να να πιστέψω ότι δεν θα βοηθήσει τον Ολυμπιακό, αυτός ο παίκτης. Τώρα, το πόσο θα τον βοηθήσει, που είναι και το καίριο ερώτημα, δεν μπορώ να το απαντήσω. Αυτά τα πράγματα συνήθως τα απαντάνε μόνο οι αγωνιστικοί χώροι…

Άσχετο: Σημειώστε ένα όνομα για την ΑΕΚ, ίσως και για τον ΠΑΟΚ-Χοσέ Ροντρίγκες, 26χρονος, Ισπανός, 8άρι, της πρωταθλήτριας Ισραήλ Μακάμπι Χάιφα…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.