Γιοβάνοβιτς: «Να έχουμε εικόνα αντάξια του Παναθηναϊκού»! (vid)

Γιοβάνοβιτς: «Να έχουμε εικόνα αντάξια του Παναθηναϊκού»! (vid)

Γιοβάνοβιτς: «Να έχουμε εικόνα αντάξια του Παναθηναϊκού»! (vid)

bet365

Ο Σέρβος προπονητής του Παναθηναϊκού μίλησε για την πρόκληση της επιστροφής του κόσμου στο πλευρό της ομάδας, την αξιοποίηση του υπάρχοντος ρόστερ και την ποδοσφαιρική του φιλοσοφία.

Κάτω η μπάλα, σεμνά και ταπεινά και 100% σοβαρότητα. Αυτά ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά της επίσημης παρουσίασης του νέου προπονητή του Παναθηναϊκού, Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Ο Σέρβος τεχνικός τόνισε πως θα είναι ικανοποιημένος αν ο κόσμος της ομάδας είναι χαρούμενος με όσα βλέπει μέσα στο γήπεδο, ξεκαθάρισε πως η ιστορία του συλλόγου υπαγορεύει τους στόχους ενώ αναφέρθηκε και σε κομμάτια της δικής του φιλοσοφίας.

Την συνέντευξη Τύπου προλόγισε ο διευθυντής επικοινωνίας της ΠΑΕ, Νικόλας Βασιλαράς, ο οποίος είπε πως ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς ήταν η πρώτη επιλογή, καθώς ο σύλλογος τον θεωρούσε την καλύτερη δυνατή επιλογή για την ομάδα.

Αναλυτικά:

Είμαι πολύ χαρούμενος που μετά από αρκετά χρόνια θα μιλήσω στα ελληνικά. Μπορεί να λείπω πολλά χρόνια, ελπίζω να έχετε κατανόηση. Θέλω να ευχαριστήσω την διοίκηση για την εμπιστοσύνη και την ευκαιρία που μου δόθηκε να είμαι προπονητής της ομάδας. Είναι πολύ μεγάλη τιμή για εμένα. Τιμή και ευθύνη όσον αφορά το σήμερα και το μέλλον της ομάδας. Την δέχομαι με πολύ μεγάλη ευχαρίστηση, έχω διάθεση, ώστε σύντομα να γυρίσει εκεί όπου πρέπει να είναι. Πρωτίστως σε ότι αφορά το ελληνικό πρωτάθλημα και μετά στην Ευρώπη.

Η πρώτη μου επαφή με τον Παναθηναϊκό ήταν τον Οκτώβριο. Δεν μπορούσε να προχωρήσει η συζήτηση γιατί εγώ εκείνη την εποχή δεν είχα ιδιαίτερη γνώση για την ομάδα, για το έμψυχο δυναμικό και πολλά πράγματα που αφορούν το ελληνικό ποδόσφαιρο. Θεώρησα πως ήταν μεγάλο ρίσκο τότε και για εμένα και για τον Παναθηναϊκό από την στιγμή που δεν είχα άποψη για την ομάδα. Θα χρειαζόμουν χρόνο ενώ η ομάδα ήταν σε αγωνιστική δράση. Δεν θα υπήρχε χρόνος να κάνω αυτό που ήθελα. Η δεύτερη επαφή έγινε όταν ήρθα στην Αθήνα μετά το τέλος του πρωταθλήματος.

Κατάλαβα πως ο Παναθηναϊκός είχε διάθεση στο να είμαι εγώ αυτός που θα έρθει, να δουλέψουν μαζί μου. Ξέρετε, επειδή πέρασα εδώ στην Ελλάδα τα καλύτερά μου χρόνια ως ποδοσφαιριστής, ξέρω ποιος είναι ο Παναθηναϊκός, τι πρεσβεύει στο ποδόσφαιρο και την κοινωνία. Είναι πολύ μεγάλη μου τιμή και πρόκληση ως προπονητής να δουλέψω και να δημιουργήσω συνθήκες, ώστε ο Παναθηναϊκός να είναι σύντομα εκεί που θέλουμε όλοι και ειδικά οι φίλαθλοι που είναι απογοητευμένοι. Υπήρχαν αρκετά προβλήματα τα τελευταία χρόνια, ξέρω ότι υπάρχει μεγάλη απογοήτευση. Είμαι, όμως, πεπεισμένος πως θα παρουσιάσουμε ένα έργο, που θα κάνει τους φιλάθλους του Παναθηναϊκού να υποστηρίξουν την προσπάθεια, να την αγκαλιάσουν, να μας δώσουν βοήθεια. Ο κόσμος παίζει σπουδαίο ρόλο, για αυτούς αγωνιζόμαστε και αυτοί θα μας δώσουν την πνοή για περισσότερα πράγματα.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς στη συνέντευξη Τύπου

Όσο είμαι στην ομάδα στόχος ήταν να αξιολογήσουμε την ομάδα και να μπορέσουμε ανάλογα με κάποια θέματα που αφορούν το ρόστερ, τις θέσεις, μετά να ενισχύσουμε την ρόστερ. Σέβομαι το ρόστερ, έχουμε πλήρη εικόνα για το έμψυχο δυναμικό. Θα είναι διαφορετική εικόνα όταν εργάζεται ο προπονητής με τους παίκτες αλλά και αυτή η διαδικασία είναι στην δουλειά του προπονητή, να εκμεταλλευθεί και να βελτιώσει τα παιδιά, πολλά από αυτά που είναι στο ρόστερ. Όσον αφορά την ενίσχυση θα προσπαθούμε να την κάνουμε, ώστε ο Παναθηναϊκός να παρουσιαστεί πιο δυνατός.

Έχω μεγάλο χρέος και ευθύνη, ώστε να δημιουργήσουμε ένα αγωνιστικό προφίλ που θα ικανοποιήσει τους φίλους του Παναθηναϊκού. Είναι πολύ μεγάλη ομάδα, πρέπει να έχει ταιριαστό προφίλ. Πρέπει όλοι να εκπροσωπούμε μια μεγάλη ομάδα στον αγωνιστικό χώρο, με τον τρόπο που πρέπει να έχει.

Μαζί μου θα είναι και τα παιδιά που είχα τα προηγούμενα χρόνια. Ο Κόντης, ο Έρακ, ο Κολομπούρδας, ο Δανιηλίδης, ο Γιώργος, ο Στέφανος, να προσπαθήσουμε να δουλέψουμε για να μπορέσουμε να καταφέρουμε αυτό που θέλουμε. Αυτό περιμένω και από το ιατρικό τιμ, από όλους, να δείξουν μέγιστη προσπάθεια και σοβαρότητα για να λειτουργούμε ως μεγάλη ομάδα. Είναι πολύ μεγάλη ευθύνη αυτή που έχουμε.

Ποια είναι τα βασικά χαρακτηριστικά που θέλετε να δώσετε στην ομάδα;

Ένας προπονητής σαν εμένα μετά από κάποια χρόνια εμπειρίας, ξέρει πως κάθε προπονητής έχει δικό του στιλ. Αυτό δεν αλλάζει ανάλογα με τι ομάδα έχει στα χέρια του ένας προπονητής. Σίγουρα αυτό που με ενδιαφέρει είτε είμαι σε ομάδα όπως ο Παναθηναϊκός ή σε ομάδες με λιγότερο ειδικό βάρος, το ποδόσφαιρο που μου αρέσει είναι το ποδόσφαιρο που μπορεί να καταλάβει κάποιος πως αυτή η ομάδα έχει συγκεκριμένο στιλ ανεξάρτητα από τις συνθήκες, πως υπάρχει σφραγίδα του προπονητή. Πόσω μάλλον όταν μιλάμε για τον Παναθηναϊκό, θα πρέπει το παιχνίδι μας να ικανοποιεί τους οπαδούς γιατί είναι και πολύ απαιτητικοί. Με ότι ρίσκο μπορεί να περιλαμβάνει, με την δουλειά μπορούμε να έχουμε μια εικόνα που να εκπροσωπεί τον Παναθηναϊκό και να ικανοποιεί τους φιλάθλους.

Για το τι θα κάνουμε εμείς ακριβώς, θα μας χρειαστεί πολύ χρόνος. Θα το δείτε σύντομα σε κάποιο διάστημα στα παιχνίδια μας. Εκεί θα κρινόμαστε όλοι για το αν αυτό που σας λέω είναι αλήθεια ή μια προσπάθεια. Πιστεύω θα είναι μια αλήθεια.

Έχετε ολοκληρώσει την μελέτη του ρόστερ; Σε ποιες θέσεις θέλει ενίσχυση η ομάδα;

Σίγουρα και εγώ και το επιτελείο σε καθημερινή βάση αξιολογούμε το ρόστερ, δεν σταματάει αυτό. Έχουμε πλήρη εικόνα, απλά αυτή είτε επιβεβαιώνεται είτε ψάχνουμε και άλλα πράγματα. Ξέρω τι είναι αυτό που θα μας χρειαστεί για να κάνουμε καλύτερη την ομάδα. Σε μία συνέντευξη, λόγω του ότι βρισκόμαστε σε περίοδο μεταγραφών, δεν θα ήταν σωστό εκ μέρους μου να εκφράζω απόψεις για θέματα που αφορούν παίκτες που θα αποχωρήσουν, είτε το στιλ ή τα ονόματα, τις θέσεις που θα προσπαθήσουμε να ενισχύσουμε την ομάδα. Ο Παναθηναϊκός έχει πολλούς παίκτες με συμβόλαιο, είμαι πλήρως ενημερωμένος. Θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί σε ότι αποφάσεις παίρνουμε. Η διοίκηση είναι ενημερωμένη όσον αφορά τις προθέσεις μου και το σκεπτικό μου για την ομάδα.

Που εντοπίσατε τα κυριότερα αγωνιστικά προβλήματα της ομάδας; Είστε ικανοποιημένος από το μεταγραφικό μπάτζετ; Είστε καλυμμένος από το μπάτζετ για να φτιάξετε την ομάδα που θέλετε;

Σας αρέσει η λέξη μπάτζετ. Δεν είμαι προπονητής που πάει σε ομάδες και μιλάει για μπάτζετ. Δεν το έχω κάνει ποτέ. Δεν το κάνω. Υπάρχει διάθεση για ενίσχυση από την πλευρά της διοίκησης, ναι υπάρχει. Εγώ είμαι υπεύθυνος για τον προγραμματισμό και την εξεύρεση των παικτών, το μπάτζετ είναι θέμα της διοίκησης. Όχι δική μου. Ξέρω τι έχει περάσει ο Παναθηναϊκός τα τελευταία χρόνια. Στις επιλογές μου πάντα έχω το σκεπτικό πως ότι και να κάνουμε θα πρέπει να είναι στα πλαίσια της ομαλής λειτουργίας της ομάδας. Υπάρχει διάθεση για αύξηση, αυτό είναι αλήθεια. Η δουλειά μου είναι στον αγωνιστικό χώρο. Δεν θα έλεγα πως έρχομαι αλλά θέλω αυτό το ποσό για μπάτζετ. Οι ευθύνες μου είναι πολύ μεγάλες και πάντα πρέπει να τις διαχειριστώ με τον σωστό τρόπο.

Για τα προβλήματα της περσινής χρονιάς; Δεν είναι δίκαιο. Θέλω να σας απαντήσω. Δεν είναι δίκαιο. Δούλεψαν δύο άνθρωποι πριν από εμένα, δεν θέλω να σχολιάσω την δουλειά των άλλων. Είναι λίγο άδικο. Τα προβλήματα που είχε ο Παναθηναϊκός είτε αγωνιστικά είτε εξωαγωνιστικά, μπορούσα να τα δω αλλά θέλω να το κρατήσω για εμένα. Προς σεβασμό προς τους ανθρώπους που ήταν πριν από εμένα θα ήταν άδικο να σχολιάσω την δουλειά τους.

Γιατί είναι μονοετές το συμβόλαιο σας; Ο Παναθηναϊκός μπαίνει του χρόνου για να κατακτήσει το πρωτάθλημα; Ή φέτος ή μέσα στην τριετία;

Για το συμβόλαιο μου, να πω τα εξής: Είναι δική μου επιλογή. Δεν είχε να κάνει με τον Παναθηναϊκό. Ο προπονητής θα μπορούσε να επιμένει σε συμβόλαιο με περισσότερα χρόνια. Δεν είναι η πρώτη φορά που υπογράφω για έναν χρόνο. Σε όλες τις ομάδες το πρώτο μου συμβόλαιο είναι για έναν χρόνο. Όλοι μας ζούμε πρώτα από τα αποτελέσματα. Ένα συμβόλαιο με πολλά χρόνια δεν μου προσφέρει ηρεμία όσον αφορά την δουλειά μου. Η ομάδα που με παίρνει ξέρει τους στόχους που έχει βάλει και εγώ θέλω να είμαι απόλυτα ικανοποιημένος με τις συνθήκες δουλειάς. Όταν όλο αυτό το παζλ είναι θετικό, τότε δεν υπάρχει κανένα άλλο θέμα να μεγαλώσει η διάρκεια της συνεργασίας. Αν υπάρχουν προβλήματα δεν θέλω τα συμβόλαια να είναι πρόβλημα στην σχέση μας. Είναι πολύ απλό το θέμα. Έχει γίνει και στις προηγούμενες ομάδες μου. Είναι πιο safe και για εμένα και για την ομάδα. Θέλω να αισθάνομαι καλά και να έχω όλα τα εφόδια για να πετύχω.

Δεν είμαι εγώ αυτός που ορίζω τους στόχους, ούτε η διοίκηση. Η ιστορία, αυτό που έχει πετύχει ο σύλλογος, είναι που ορίζει τους στόχους. Ο Παναθηναϊκός όσο ήμουν στην Ελλάδα είτε το ήθελε είτε όχι έπρεπε να πρωταγωνιστεί. Δεν έλεγε κανείς τους στόχους. Ο Παναθηναϊκός πέρασε δύσκολα τα τελευταία δέκα χρόνια. Αν σας έλεγα πως σήμερα ο Παναθηναϊκός πάει να πάρει το πρωτάθλημα, δεν θα ήμουν σοβαρός. Στην δουλειά μου, στις ιδέες μου, όσον αφορά την ομάδα πρέπει πρώτα να δημιουργήσουμε τις συνθήκες για να επιστρέψουμε εκεί που πρέπει. Ο ανώτερος σκοπός πρέπει να είναι αυτός. Αν δεν το ψάχνουμε δεν θα το βρούμε ποτέ μπροστά μας. Αυτή είναι η εμπειρία μου. Διστάζαμε να βάλουμε υψηλούς στόχους σε άλλες ομάδες και αυτό λειτουργούσε αρνητικά. Πρέπει να κοιτάξουμε που θέλουμε να φτάσουμε. Όταν έρθει η ώρα δεν θα έχω πρόβλημα να το πω. Ο Παναθηναϊκός είναι ομάδα που με αναγκάζει προς αυτή την κατεύθυνση.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς παρουσιάζεται στα Media

Θα διαχειριστείτε μόνος σας τις αποφάσεις για το ρόστερ ή θέλετε τεχνικό διευθυντή;

Έχουμε μεγάλο αριθμό παικτών. 41 επαγγελματίες. Οι ομάδες που δούλευα είχαν 26 παίκτες. Είναι ο ιδανικός αριθμός για να δουλέψεις. Ο Παναθηναϊκός είναι μια ομάδα που έχει πολλά παιδιά από την ακαδημία, γιατί πάντα βγάζει παίκτες. Πολλοί είναι παίκτες από την ακαδημία σε αυτό το ρόστερ. Αυτό το διάστημα με τον Covid παντά υπήρχαν προβλήματα, έλειπαν παίκτες, έπρεπε να έχεις άτομα. Υπάρχει μια συζήτηση για την δεύτερη ομάδα που θεωρώ πως είναι μια πολύ καλή ιδέα για την εξέλιξη νέων παικτών γιατί υπάρχει μια απόσταση από την Κ19 προς την πρώτη ομάδα. Αυτό θα βοηθήσει τα νέα παιδιά που θα έχουν παιχνίδια σε ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, ώστε να προετοιμαστούν για την πρώτη ομάδα. Αν πρέπει να έρθουν παίκτες στην ομάδα, κάποιοι θα πρέπει να αποχωρήσουν.

Είναι δύσκολο για έναν προπονητή να λειτουργεί με τόσο μεγάλο αριθμό παικτών καθημερινά. Είμαστε σε μια ενδιαφέρουσα περιόδο για αυτό το θέμα. Ο Παναθηναϊκός Β θα μας δώσει μεγαλύτερη άνεση στην διαχείριση του ρόστερ.

Όσον αφορά το θέμα του τεχνικού διευθυντή. Είναι διοικητική θέση. Δεν παρεμβαίνω σε διοικητικά πόστα. Έχω συνεργαστεί με τεχνικούς διευθυντές, υπήρχαν χρονιές που δεν είχα στις ομάδες. Δεν το αποφασίζω εγώ. Θέλω, όμως, η τελευταία απόφαση για το έμψυχο δυναμικό να ανήκει σε εμένα, καθώς θα έχω και τις μεγαλύτερες ευθύνες.

Με τι θα είστε ικανοποιημένος στο τέλος της σεζόν που έρχεται;

Είμαι δύο εβδομάδες στην Αθήνα. Η απάντηση είναι απλή. Ζω και καταλαβαίνω πόσο μεγάλη ομάδα είναι ο Παναθηναϊκός. Καταλαβαίνω τα πάντα. Ξέρω την νοοτροπία στην Ελλάδα. Θα είμαι ικανοποιημένος αν οι φίλοι του Παναθηναϊκού είναι ικανοποιημένοι από αυτό που βλέπουν.

Πόσες μεταγραφές θα θέλατε; Ποια είναι η άποψη σας για τον Κώτσιρα;

Κλασσική ελληνική συνέντευξη Τύπου(γελάει). Δεν θέλω να είμαι αγενής. Θέλω να με καταλάβετε. Έχουμε να διαχειριστούμε σοβαρά θέματα. Δεν έχει ουσία. Δεν αναφέρομαι σε ονόματα παικτών που συζητάμε, ή να μιλήσω για αριθμό. Αν πω έναν αριθμό και πάρουμε άλλον; Θα πείτε πως δεν είμαι σοβαρός. Δεν απαντώ σε αυτές τις ερωτήσεις γιατί θέλω να προστατεύσω την ομάδα και την δουλειά που θέλω να κάνω. Μόνο για αυτόν τον λόγο, όχι για τίποτα άλλο. Τα ξέρετε όλα, εξάλλου, κάθε μέρα τα γράφετε.

Υπάρχουν παίκτες από αυτό το ρόστερ που έχουν να δώσουν περισσότερα;

Η δουλειά ενός προπονητή είναι να προσπαθεί να αξιοποιήσει και παίκτες που μπορεί να μην έχουν μια καλή εικόνα μέχρι τώρα. Ο προπονητής πρέπει να αξιοποιεί στο μέγιστο τους παίκτες που υπάρχουν στο ρόστερ. Έγινε σκληρή κριτική στον Παναθηναϊκό φέτος. Το κατανοώ. Για έναν προπονητή είναι σημαντικό, άλλο να το βλέπει από μέσα και άλλο από έξω. Μπορείς να επηρεάσεις έναν παίκτη ως προπονητής να κάνει περισσότερα από αυτά που έκανε πριν. Η ομάδα χτίζεται. Δεν σε βοηθά να αγοράζεις την ομάδα για να πετύχεις. Όποιος προσπαθούσε να το κάνει, δεν έχει πετύχει και πολλά πράγματα. Μέσα στο χτίσιμο είναι και η αξιοποίηση παικτών που για κάποιους λόγους δεν έδωσαν τα αναμενόμενα. Δεν με φοβίζει αυτό. Στις ομάδες που έχω δουλέψει υπήρχαν παίκτες που με κάποιο τρόπο τους παρακινήσαμε να κάνουν περισσότερα πράγματα. Είναι βασική μου δουλειά αυτό το πράγμα.

Θα είστε εσείς αυτός που θα εντοπίζει παίκτες ή θα αξιολογείτε παίκτες που προτείνονται;

Η ομάδα είναι αυτή που κινεί τα νήματα σε αυτό το θέμα. Αξιολογούμε τους παίκτες που έρχονται στην ομάδα και εγώ είμαι αυτός που επιλέγω τι είναι αυτό που μπορεί να μας βοηθήσει. Η τελική απόφαση σίγουρα θα είναι του προπονητή. Όσον αφορά το προφίλ και την θέση. Πολλοί το παρεξηγούν. Τελικό λόγο έχει η διοίκηση γιατί πληρώνει. Εγώ μιλάω για προφίλ και θέση και αξιολόγηση. Μέσα σε αυτή την διαδικασία, αν μπορώ εγώ να εντοπίσω ενδιαφέροντες παίκτες ή κάποιος άλλος, μπορώ να το κάνω. Είναι φυσιολογικά πράγματα.

Από πότε παρακολουθείτε τον Παναθηναϊκό; Ποιες θα είναι οι άμεσες παρεμβάσεις στην δημιουργία; Θα βάλετε τον Βιγιαφάνιες δεκάρι;

Όταν κλείσαμε το θέμα τον Οκτώβριο δεν ήμουν εδώ. Όταν τελειώνω μια συζήτηση δεν μπορώ να πω πως την παρακολουθώ αν ήξερα πως θα ερχόταν πάλι η πρόταση. Έληξε τότε η συζήτηση. Ενδιαφερόμουν για την ομάδα αλλά όχι στον βαθμό που θα το έκανα αν ήξερα την εξέλιξη. Πριν από είκοσι ημέρες ξεκίνησε η δουλειά μου στον Παναθηναϊκό.

Δεν θέλω να σχολιάζω το στιλ παιχνιδιού, δεν ξέρω τι πρέπει να πω για να μην επιμένετε. Είναι άδικο, δεν είναι σωστό και επαγγελματικό. Σέβομαι την δουλειά του Πογιάτος και του Μπόλονι, έχει μια τεράστια καριέρα ειδικά ο Μπόλονι. Δεν είναι σωστό να σχολιάσω πράγματα από την περυσινή χρονιά.

Δεν έχω εκφράσει σε κανέναν τις σκέψεις μου για παίκτες, με εξαίρεση ανθρώπους στο τιμ. Δεν ενημερώνω κανέναν, μένουν στο γραφείο που εργαζόμαστε κάθε μέρα.

Μπορεί να επηρεάσει την προσπάθεια σας η δυσπιστία του κόσμου για τον Γιάννη Αλαφούζο; Ποια είναι η άποψή σας για την Λεωφόρο;

Δεν είναι εύκολο να απαντήσω σε αυτό το θέμα. Δεν μπορώ να παρέμβω. Στις μεγάλες ομάδες πάντα οι προπονητές και οι ποδοσφαιριστές έχουν μεγάλες ευθύνες. Όταν αυτό φύγει και πάει κάπου αλλού σημαίνει πως η αξία μας είναι πολύ μικρή. Θέλουμε να το αλλάξουμε αυτό. Πρέπει να νιώσουμε την ευθύνη μας, ώστε να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Όταν οι ευθύνες από το ποδοσφαιρικό τμήμα πάνε στον ιδιοκτήτη, τότε η αξία της ομάδας είναι χαμηλή. Δεν το θέλω αυτό. Θέλω να έχω ευθύνες. Μόνο έτσι η αξία μας θα είναι μεγαλύτερη. Με αυτό το σκεπτικό η απόδοση όλων θα είναι καλύτερη.

Ποιο είναι το πλάνο σας για την ακαδημία;

Πρέπει να πω και πράγματα που ίσως να μην χρειάζονταν. Θέλω να πω αυτό που σκέφτομαι. Ο Παναθηναϊκός όταν ήμουν στην Ελλάδα, είχε ακαδημία σε πολύ υψηλό επίπεδο, όπως και σήμερα. Είναι ευτυχία να έχεις ακαδημία που σου δίνει καλούς Έλληνες παίκτες, που ξέρουν την ομάδα, την νιώθουν, την αισθάνονται. Θα πρέπει να είμαστε λίγο αντικειμενικοί. Ο Παναθηναϊκός έχει περάσει κάποιες δυσκολίες και κάποιοι από τους παίκτες πολύ εύκολα πήραν τις ευκαιρίες για να αγωνιστούν. Χαίρομαι που ως προπονητής θα έχω παιδιά από την σχολή του Παναθηναϊκού και έδειξαν πέρυσι πως είναι στελέχη, για τα οποία θα χαίρομαι να δουλεύω μαζί τους.

Πρέπει η προσπάθεια τους να συνεχίζεται. Δεν είναι εύκολο για μια ομάδα όπως ο Παναθηναϊκός να στηρίζεται μόνο από την ακαδημία. Θα τους δοθούν ευκαιρίες και στην ομάδα Β. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη χαρά απότι να δώσει ποδοσφαιρική ζωή στα παιδιά που πέρασαν τα καλύτερα τους χρόνια στον Παναθηναϊκό. Θα το κάνω. Σε αυτούς, όμως, που το λέει η καρδιά τους. Όχι μόνο επειδή ήταν στην ακαδημία αλλά επειδή κατανοούν την κατάσταση. Θα είμαι δίκαιος αλλά και πολύ σκληρός. Ξέρω πως είναι η ζωή του ποδοσφαιριστή. Για να πετύχεις πρέπει να είσαι πάρα πολύ δυνατός, να επιμένεις. Κάποιοι πήραν την ευκαιρία και η ομάδα τους ανέδειξε. Το ποδόσφαιρο είναι καθημερινή δοκιμασία για όλους. Θα είμαι μαζί τους μέχρι εκεί που δεν μπορείτε να φανταστείτε, αν είναι έτσι όπως πρέπει να είναι.

Αυτοί που ασχολούνται με φωτογραφίες, τα instagram, είμαι λίγο old school. Δεν είμαι λάτρης. Ίσως να υπάρχουν και κάποια θέματα.

Θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στο πρωτάθλημα ο Παναθηναϊκός;

Εξαρτάται από την δουλειά μας. Πρέπει να πείσουμε τον κόσμο να μας βοηθήσει. Αυτή είναι η πρόκλησή μου. Εμείς πρέπει να κάνουμε το πρώτο βήμα, ώστε να έχουμε στήριξη. Αν αυτό δώσει άλλη δυναμική, θα μας βοηθήσει να κάνουμε τα βήματα για να είμαστε αυτοί που πρέπει να είμαστε. Είναι αυτονόητοι οι στόχοι.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα