Στο μυαλό του Ηρακλή Μεταξά (pic)

Στο μυαλό του Ηρακλή Μεταξά (pic)

bet365

Ο Ηρακλής Μεταξάς μετράει αντίστροφα για να αναλάβει κι επίσημα τον Car.gr ΠΑΣ Γιάννινα και το Gazzetta προσπαθεί να σκιαγραφήσει το αγωνιστικό προφίλ του νέου προπονητή των Ηπειρωτών.

Ο Car.gr ΠΑΣ Γιάννινα κατα γενική ομολογία εντυπωσίασε την περσινή σεζόν με το ποδόσφαιρο που έπαιξε. Ο Αργύρης Γιαννίκης είχε φτιάξει μια καλοδουλεμένη ομάδα, η οποία έπαιζε ορθολογικό ποδοσφαίρο, με διακριτούς ρόλους, με ποδοσφαιριστές που ήξεραν τι έπρεπε να κάνουν στον αγωνιστικό χώρο κι ένα πλάνο που το εφάρμοζαν στο απόλυτο. Για τον 40χρονο - πρώην πια - τεχνικό του Car.gr ΠΑΣ Γιάννινα, ήρθε το πλήρωμα του χρόνου και μετά το τέλος της αγωνιστικής σεζόν αποτέλεσε παρελθόν από τους Ηπειρώτες μετά από δύο απόλυτα πετυχημένα χρόνια επιστρέφοντας στην Γερμανία.

Μια πετυχημένη συνταγή δεν την αλλάζεις και στον ΠΑΣ δεν είναι τρελοί να γκρεμίσουν ότι με κόπο έχτισαν τα δύο αυτά χρόνια. Για τον λόγο αυτό από την πρώτη στιγμή ήταν ξεκάθαρη η θέση τους. Ο νέος προπονητής θα είναι συνέχεια του πετυχημένου μοντέλου της τελευταίας διετίας. Δηλαδή ένας προπονητής νέος σχετικά, φιλόδοξος, με σύγχρονες ιδέες που θα πατήσει πάνω στον τωρινό ΠΑΣ και θα τον εξελίξει ακόμα περισσότερο.

Για τον λόγο αυτό όταν έγινε γνωστή η επιλογή του Ηρακλή Μεταξά αμέσως όλοι έβγαλαν το καπέλο στον Γιώργο Χριστοβασίλη. Γιατί ήταν μια επιλογή από το πάνω ράφι, ένας προπονητής που προέρχεται από προηγμένη ποδοσφαιρική χώρα με εμπειρίες τόσο στην ατομική εξέλιξη ποδοσφαιριστών όσο και στην ανάδειξη παικτών από την ακαδημία του συλλόγου, έχοντας παράλληλα και την εμπειρία να διαχειριστεί μεγάλες προσωπικότητες (χαρακτηριστικότερο παράδειγμα η Εθνική Ελλάδος) αποπνέοντας σεβασμό. Άλλωστε, μιλάμε για τον πρώτο Έλληνα προπονητή που κοουτσάρισε σε αγώνα της Bundesliga.

Βάση το 4-4-2

Όπως και ο προκάτοχός του, έτσι και ο νυν τεχνικός του «Άγιαξ της Ηπείρου» έχει ως βάση το 4-4-2 ως προς τον τρόπο με τον οποίο παρατάσσονται οι ομάδες του. Και αν δει κανείς το ματς της Άουγκσμπουργκ με την Βόλφσμπουργκ τότε που ο Μεταξάς έκανε το ντεμπούτο του ως πρώτος προπονητής στην μεγάλη κατηγορία της Γερμανίας, θα δει την ομάδα της Βαυαρίας σε ένα καθαρό 4-4-2 με δύο αμυντικά χαφ, τους Κεντίρα και Γκρουεζο στην ευθεία.

Η Άουγκσμπουργκ όπως είχε παραταχθεί κόντρα στην Βόλφσμπουργκ

Συνδυάζοντας την γερμανική δόγμα, πειθαρχία - αποτέλεσμα, ο Ηρακλής Μεταξάς δεν είναι ένας δογματικός προπονητής που θα μείνει κολλημένος σε ένα σύστημα, αλλά προσπαθεί να μάθει την εκάστοτε ομάδα να μπορεί να προσαρμοστεί στις συνθήκες ενός παιχνιδιού αλλάζοντας αν χρειαστεί σχηματισμό χωρίς την παραμικρή αλλοίωση του πλάνου μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Όπως ο Γιαννίκης, έτσι και ο Μεταξάς θέλει ποδοσφαιριστές που θα υπηρετούν το πλάνο του, που είναι ίδιας νοοτροπίας (για τον λόγο αυτό ίσως γίνουν μία-δύο κινήσεις από τα πρωταθλήματα της Γερμανίας όπως έγιναν κι επί Γιαννίκη), που θα μπορούν με την ίδια ευκολία που θα αμύνονται να παίζουν και την μετάβαση στην επίθεση χωρίς η ομάδα να χάσει τα βασικά χαρακτηριστικά της.

Για τον λόγο αυτό και οι ποδοσφαιριστές που θα αποκτηθούν μπροστά θα μπορούν με την ίδια ευκολία να μοιράζονται πάνω από μία θέση, όπως γινόταν κατεξοχήν φέτος με τους Παμλίδη, Ελευθεριάδη και Καρτάλη, που εναλλάσονταν τόσο στα άκρα όσο και στο δίδυμο των φορ (οι δύο πρώτοι) όσο και πίσω από τον επιθετικό (όπου συνήθιζε να αγωνίζεται ο Καρτάλης προς το τέλος της σεζόν).

Το σίγουρο είναι ότι ο Ηρακλής Μεταξάς θέλει να συνεχίσει την ίδια επιθετική φιλοσοφία, που θα μπορεί και ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας να παίξει, αλλά και αμυντικά να έχει εκείνα τα στοιχεία που θα τον κάνουν δυσκολοκατάβλητο. Από κει και πέρα ο αγωνιστικός χώρος είναι ο καθρέφτης για όλους αλλά στον ΠΑΣ περιμένουν με αγωνία η ομάδα να συνεχίσει στα ίδια βήματα και γιατί όχι να είναι ακόμα καλύτερη σε σχέση με την περσινή σεζόν.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα