Η πορεία της Βέροιας μέχρι το πρωτάθλημα (vids)

Η πορεία της Βέροιας μέχρι το πρωτάθλημα (vids)

Newsroom
Η πορεία της Βέροιας μέχρι το πρωτάθλημα (vids)

bet365

Η «βασίλισσα» που εξασφάλισε μαθηματικά τον τίτλο στο Βόρειο Ομιλο της Super League 2 είναι εντός έδρας αήττητη και ως γηπεδούχος σημειώνει κατά μέσο όρο πάνω από δύο γκολ σε κάθε παιχνίδι της, ενώ έχει δεχθεί μόλις έξι σε όλη τη σεζόν! Ο Πασάς είναι «μέσα» στα 28 από τα 59 τέρματά της στην κατηγορία.

Με το βλέμμα στο μπαράζ βρίσκεται από σήμερα (27/4) η Βέροια, καθώς μία στροφή πριν το τέλος της κανονικής διάρκειας κατέκτησε τον τίτλο του πρωταθλητή στο Βόρειο Ομιλο της Super League 2.

Αυτόματα θα τεθεί αντιμέτωπη του Λεβαδειακού στους δύο έξτρα αγώνες που ακολουθούν και θα διεκδικήσει την επιστροφή της στα «σαλόνια» ύστερα από πέντε χρόνια απουσίας.

Ακόμη όμως και στην περίπτωση που δεν υπερκεράσει το εμπόδιο των Βοιωτών θα έχει μία επιπλέον ευκαιρία να πάρει το πολυπόθητο «εισιτήριο» της ανόδου αφού στη συνέχεια θα κοντραριστεί με τον 13ο της Super League, σε νέο διπλό μπαράζ που θα προκύψει.

Η ουσία όμως είναι πως το club πήρε την κούπα που ναι μεν δεν του εξασφαλίζει κάτι, προστίθεται ωστόσο στο παλμαρέ του και αποτελεί το απαραίτητο «διαβατήριο» για τον ενδεχόμενο προβιβασμό του.

Ας δούμε λοιπόν τα φετινά του πεπραγμένα.

*Το ρεκόρ του είναι 22-6-3 και οι μοναδικές ήττες που γνώρισε στα 31 μέχρι στιγμής παιχνίδια του είναι σε Καυτανζόγλειο, Καρδίτσα, Κατερίνη από Ηρακλή, Αναγέννηση και Πιερικό αντίστοιχα.

*Αντίθετα ως γηπεδούχος είναι αήττητος και σε 15 εκεί αναμετρήσεις του μετρά 13 νίκες και δύο ισοπαλίες κόντρα σε ΑΕΛ και Ξάνθη.

*Διαθέτει την καλύτερη επίθεση του Βορείου Ομίλου με 59 τέρματα ενεργητικό και μία εκ των κορυφαίων όλης της κατηγορίας. Μάλιστα στη Βέροια σημειώνει κατά μέσο όρο περισσότερα από δύο γκολ σε κάθε αγώνα του (34/15).

*Την ίδια στιγμή έχει τη 2η καλύτερη άμυνα ως γηπεδούχους σε όλη τη Super League 2, αφού στο Δημοτικό της πόλης... επέτρεψε στους αντιπάλους της να πετύχουν μόλις έξι τέρματα και «χοντρικά» δέχεται ένα κάθε τρία εκεί παιχνίδια της.

*Στον πάγκο του βρίσκεται ο Παύλος Δερμιτζάκης που «τρέχει» τη 2η σερί χρονιά του στην ομάδα και την οδήγησε πέρσι στην κατάκτηση του πρωταθλήματος στο Βόρειο Ομιλο της Football League. Ο 52χρονος κόουτς έχει ρεκόρ 33-11-6 ως προπονητής της «βασίλισσας», ενώ ο τελευταίος χρονικά προπονητής που πανηγύρισε στο παρελθόν άνοδο μαζί της ήταν ο Δημήτρης Καλαϊτζίδης.

*Τις περισσότερες συμμετοχές στη χρονιά, σε επίπεδο Super League 2, μετρούν ο γκολκίπερ Βελλίδης και ο μεσοεπιθετικός Μούργος που έχουν από 31.

*Ο επιθετικός Πασάς με 24 γκολ είναι τόσο ο πρώτος σκόρερ της Βέροιας στη σεζόν όσο και όλης της κατηγορίας. Ακολουθεί ο Μούργος με οκτώ και ο Γιακουμάκης με επτά τέρματα αντίστοιχα, ενώ ο τελευταίος σημείωσε κόντρα στην Αναγέννηση Καρίτσας το μέχρι στιγμής πιο γρήγορο φετινό γκολ σε εγχώριο επαγγελματικό επίπεδο (36'').

* Ο Γιακουμάκης μάλιστα είναι και ο πρώτος πασέρ της ομάδας με έξι ασίστ στη χρονιά και ευρύτερα είναι «μέσα» στα 13 από τα μέχρι στιγμής 59 τέρματά της στην κατηγορία. Η αντίστοιχη επίδοση του Πασά... εκτοξεύεται στα 28/59 (24 προσωπικά+4 τελικές πάσες), δηλαδή τα μισά!

*Η μεγαλύτερη σε έκταση νίκη της Βέροιας στη σεζόν ήταν το 5-0 επί του Απόλλωνα Πόντου.

*Η πιο «βαριά» της ήττα σημειώθηκε στις αρχές Μαρτίου όπου και έχασε 5-2 στην Καρδίτσα.

*Εκ των υστέρων φαίνεται πως η νίκη «κλειδί» για την κατάκτηση του τίτλου ήταν εκείνη της 6ης Μαρτίου στα Τρίκαλα (2-1). Η «βασίλισσα» προέρχονταν τότε από το «βαρύ» 5-2 που έχασε στην Καρδίτσα και αμέσως μετά τον αγώνα κόντρα στους «Σακαφλιάδες» είχε προγραμματιστεί να υποδεχθεί την ΑΕΛ, στην οποία παραχώρησε τελικά 1-1. Εάν δεν κέρδιζε το συγκεκριμένο παιχνίδι με αντίπαλο μία ομάδα που διέθετε ακόμη λύσεις και «πάλευε» για την παραμονή της (ισοφάρισε μάλιστα στο 54'), αλλά αντίθετα πήγαινε με δύο «κολλητές» γκέλες στο ντέρμπι κόντρα στους «βυσσινί», ίσως τώρα να γίνονταν διαφορετική κουβέντα. Δεν είναι τυχαίο πως ύστερα από την ισοπαλία με την ΑΕΛ μέτρησε πέντε σερί νίκες που της επέτρεψαν να «καθαρίσει» ουσιαστικά την υπόθεση πρωτάθλημα, παρά τα ανεπιτυχή αποτελέσματα που έφερε πρόσφατα με Απόλλων Πόντου (0-0), Πιερικό (1-2).

*Η ομάδα στα 25 από τα 31 μέχρι στιγμής παιχνίδια της άνοιξε πρώτη το σκορ, ενώ μόνο σε τρία δεν κατάφερε να σκοράρει έστω μία φορά.

*Ως επί το πλείστων παίζει τη σεζόν 4-4-2, όπου στο τέρμα ο Βελλίδης είναι το αδιαμφισβήτητο Νο1 και ο έμπειρος πορτιέρε δεν έχει χάσει - μέχρι στιγμής - ούτε ένα λεπτό (31/0). Στο δεξιό άκρο της άμυνας στα περισσότερα ματς είδαμε τον Μπουκουβάλα (19/1), ενώ χρόνο συμμετοχής παίρνει και ο Μούχαλης. Στο αριστερό ο Πεταυράκης (29/1) λογίζεται για «κολόνα» και στα στόπερ οι Μαραγκός (23/0), Δημόπουλος (17/0) εναλλάσσονται ως παρτενέρ του Σκόνδρα (30/2).

Στα «6αρο-8άρια» οι Γαβριηλίδης (28/3), Οικονόμου (25/0) είναι οι επί χάρτου βασικοί αν και στην αγωνιστική εξίσωση βρίσκεται (αρκετά) από το Γενάρη και ο Κάτσε (14/1), ενώ στο δεξί «φτερό» βλέπουμε τον Μούργος (31/8) και στο αριστερό τον Φοφανά (28/6).

Από εκεί και πέρα οι Πασάς (30/24), Γιακουμάκης (30/7) συνθέτουν το επιθετικό δίδυμο, με τον πρώτο να έχει ρόλο κλασικού «9αριου». Από τα χαφ και μπροστά παίρνουν (πολλά) ματς και οι Πόζογλου (26/1), Ορφανίδης (21/0), Καπνίδης (17/0).
...

*Στο παρελθόν άνοδο από τη δεύτερη στην πρώτη κατηγορία έχουν πανηγυρίσει οι Πασάς (Παναιτωλικός, Ηρακλής, Αρης), Μπουκουβάλας (Ηρακλής, ΠΑΣ Γιάννινα), Μαραγκός (Κέρκυρα, Αρης), Πεταυράκης (ΑΕΚ, Λαμία), Δημόπουλος (Βόλος), Σκόνδρας (Ατρόμητος, ΠΑΣ Γιάννινα), Οικονόμου (ΟΦΗ).

*Στη μεγάλη κατηγορία με τη Βέροια αλλά και κάποια άλλη ομάδα έχουν στο παρελθόν παίξει οι Βελλίδης (ΠΑΟΚ, Αρη, ΠΑΣ Γιάννινα, Λαμία, 195/0), Μπουκουβάλας (ΑΕΛ, Κέρκυρα, Ηρακλής, ΠΑΣ Γιάννινα, 145/0), Πεταυράκης (Πανθρακικός, 4/0), Μαραγκός (Κέρκυρα, Βέροια, Πλατανιάς, 55/1), Δημόπουλος (Βόλος, 32/3), Σκόνδρας (ΠΑΣ Γιάννινα, 74/2), Παπαχρήστου (Αστέρας Τρίπολης, Πανθρακικός, 9/0), Οικονόμου (ΟΦΗ, 4/0), Μπλέτσας (Πανιώνιος, 1/0), Γαβριηλίδης (Πανθρακικός, 5/0), Ισαακίδης (Ξάνθη, 2/0), Κάτσε (ΠΑΟΚ, Αρης, Παναθηναϊκός, ΑΕΛ, 174/10), Γιακουμάκης (Λεβαδειακός, Ατρόμητος, 152/25), Πόζογλου (ΠΑΟΚ, 14/0), Πασάς (Παναιτωλικός, Ηρακλής, 61/2), Ορφανίδης (Ξάνθη, 33/0).

*Εμπειρία αντίστοιχων μπαράζ όπως αυτών που θα παίξει σε μερικές ημέρες η «βασίλισσα» έχει ο Καπνίδης που ως παίκτης της Ξάνθης αγωνίστηκε πέρσι κόντρα στον Παναιτωλικό.

Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ
Βέροια-Αλμωπός Αριδαίας 1-0 (Πασάς)
Νίκη Βόλου-Βέροια 2-2 (Γρομητσάρης αυτ., Πασάς)
Βέροια-Ολυμπιακός Βόλου 3-0 (Πασάς 2, Σκόνδρας)
ΠΑΟΚ Β'-Βέροια 1-2 (Γιακουμάκης, Πασάς)
Βέροια-Τρίκαλα 1-0 (Μούργος)
ΑΕΛ-Βέροια 1-1 (Φοφανά)
Βέροια-Απόλλων Λάρισας 5-1 (Πασάς 3, Μπουκουβάλας, Φοφανά)
Ολυμπιακός Β'-Βέροια 1-1 (Φοφανά)
Βέροια-Πανσερραϊκός 3-0 (Μαρκιόνι αυτ.,Γαβρηιλίδης, Σκόνδρας)
Ηρακλής-Βέροια 1-0
Βέροια-Πιερικός 4-1 (Πασάς 2, Γιακουμάκης, Μούργος)
Ξάνθη-Βέροια 0-3 (Γιακουμάκης, Μούργος, Πόζογλου)
Βέροια-Απόλλων Πόντου 5-0 (Πασάς, Μούργος, Γαβριηλίδης, Φοφανά, Κουατένγκ)
Βέροια-Θεσπρωτός 2-1 (Φοφανά, Πασάς)
Καβάλα-Βέροια 0-2 (Μούργος, Φοφανά)
Αλμωπός Αριδαίας-Βέροια 1-2 (Γιακουμάκης, Πασάς)
Βέροια-Νίκη Βόλου 1-0 (Γιακουμάκης)
Βέροια-ΠΑΟΚ Β' 2-1 (Κάτσε, Μούργος)
Αναγέννηση Καρδίτσας-Βέροια 5-2 (Πασάς 2)
Τρίκαλα-Βέροια 1-2 (Μούργος, Πασάς)
Βέροια-ΑΕΛ 1-1 (Πασάς)
Απόλλων Λάρισας-Βέροια 0-1 (Πασάς)
Ολυμπιακός Βόλου-Βέροια 0-2 (Πασάς, Πεταυράκης)
Βέροια-Ολυμπιακός Β' 1-0 (Πασάς)
Πανσερραϊκός-Βέροια 0-1 (Πασάς)
Βέροια-Ηρακλής 3-1 (Πασάς 2, Γιακουμάκης)
Απόλλων Πόντου-Βέροια 0-0
Βέροια-Αναγέννηση Καρδίτσας 2-0 (Γιακουμάκης, Μπλέτσας)
Πιερικός-Βέροια 2-1 (Γαβριηλίδης)
Βέροια-Ξάνθη 0-0
Θεσπρωτός-Βέροια 1-3 (Πασάς, Κουατένγκ, Μούργος)

@Photo credits: INTIME
 

SUPERLEAGUE 2 Τελευταία Νέα