Το πανόραμα του Βορείου Ομίλου της Super League 2: Η ΑΕΛ στο -3 από την κορυφή

Newsroom
 Το πανόραμα του Βορείου Ομίλου της Super League 2: Η ΑΕΛ στο -3 από την κορυφή

bet365

Οι «βυσσινί» κέρδισαν (1-0) στις Σέρρες και συνεχίζουν «κυνήγι» της πρωτοπόρου Βέροιας, καθώς παρέμειναν σε απόσταση αναπνοής.

Στο «κυνήγι» της Βέροιας έμεινε η ΑΕΛ, καθώς επικράτησε (1-0) του Πανσερραϊκού στις Σέρρες και μείωσε στους 3 βαθμούς την απόστασή της από την κορυφή. Στα άλλα ματς της ημέρας τα Τρίκαλα πήραν σπουδαίας σημασίας νίκη (1-0) στο Καυτανζόγλειο και στη «μάχη» που δίνουν για αποφυγή του υποβιβασμού.

Πιερικός - Αλμωπός Αριδαίας 1-2
Σκόρερ: 34' Παπαδόπουλος, 85' Παπαδόπουλος - 18' Σέχου, 45' Πέττας

Ο Πιερικός μπήκε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο του ΔΑΚ Κατερίνης, όμως οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που ευτύχησαν να προηγηθούν στο 18' με την κεφαλιά του Σέχου μετά από κόρνερ του Γιαλαμούδη. Οι παίκτες του Γιώργου Βαζάκα συνέχισαν να έχουν τον έλεγχο του αγώνα και έφτασαν στην ισοφάριση στο 34' με δράστη τον Παπαδόπουλο, ο οποίος με συρτό διαγώνιο σουτ εντός περιοχής νίκησε τον Παϊτέρη και έκανε το 1-1. To ισόπαλο σκορ διατηρήθηκε πάντως μόλις για έντεκα λεπτά, αφού ακριβώς 45' και μετά από αλεπάλληλα λάθη της άμυνας των γηπεδούχων, ο Πέττας σκόραρε με δυνατό σουτ έξω από την μεγάλη περιοχή δίνοντας και πάλι το προβάδισμα στον Αλμωπό.

Στο δεύτερο μέρος οι Κατερινιώτες πίεσαν για την ισοφάριση και έφτασαν κοντά στο 2-2 στο 50' με τον Τόσκα και εν συνεχεία με τον Εμπουσί, αλλά και στο 73' με τον Κανούλα να μην μπορεί να νικήσει τον Παϊτέρη με κεφαλιά από την μικρή περιοχή. Ο Πιερικός έφτασε τελικά στην πολυπόθητη ισοφάριση στο 85ο λεπτό, με τον Παντελιάδη να επιχειρεί μια ακόμα σέντρα από τα αριστερά και τον Παπαδόπουλο να κερδίζει την άμυνα του Αλμωπού κάνοντας το 2-2 με κοντινή κεφαλιά.

Στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων οι φιλοξενούμενοι έχασαν ανεπανάληπτη ευκαιρία να «κλέψουν» το διπλό, όταν Ρόβας και Τριανταφυλλάκης έφυγαν στην αντεπίθεση, όμως ο δεύτερος δεν κατάφερε να νικήσει τον Τζήμα στο τετ-α-τετ! Κάπως έτσι το 2-2 έμεινε μέχρι το σφύριγμα της λήξης, με τον Αλμωπό να φτάνει έτσι τους 26 βαθμούς και τον Πιερικό να βρίσκεται στους 19.

Πιερικός (Βαζάκας): Τζήμας, Χαρτσιάς (76' Κριμιτζάς), Μηλιώτης (49' Τοπαλίδης), Παντελιάδης, Εμπουσί, Γιαλαμίδης, Ίτσιος (62' Κανούλας), Φωκαΐδης, Τόσκας (76' Ζούρκος), Παπαδόπουλος, Μπουόλι (76' Ντίνας).

Αλμωπός Αριδαίας (Τυριακίδης): Παϊτέρης, Γιαλαμούδης (87' Πατσιαβούρας), Κολλαράς, Κέρθι (63' Τριανταφυλλάκης), Σουλιώτης, Ασλαμπάλογλου, Πέττας (90' Ζαχάρος), Ρόβας, Σέχου, Γιουκούδης (90' Μπακούτσης), Ρουσσάκης (87΄ Πρίκας).

Αναγέννηση Καρδίτσας - Νίκη Βόλου 0-0

Ισοροπημένο ήταν το πρώτο ημίχρονο στο Δημοτικό Στάδιο Καρδίτσας, με τους ποδοσφαιριστές της Νίκης να είναι αυτοί που έφτασαν πιο κοντά στο προβάδισμα στο 41', όταν Γκέκας με τα ακροδάχτυλα άλλαξε στο σουτ του Βασιλείου, με την μπάλα να βρίσκει στο οριζόντιο δοκάρι και να καταλήγει κόρνερ.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων και στο δεύτερο μέρος, κερδίζοντας συνολικά 8 κόρνερ που όμως δεν κατάφεραν να αξιοποιήσουν. Παρόμοια, η Αναγέννηση δεν κατάφερε επί της ουσίας ποτέ να βάλει «δύσκολα» στους παίκτες του Αλέκου Βοσνιάδη και έτσι μοιραία το 0-0 έμεινε μέχρι το τέλος. Έτσι η ομάδα του Περικλή Αμανατίδη (που δεν βρέθηκε στον πάγκο λόγω τιμωρίας) έχασε την ευκαιρία να «πιάσει» την Ξάνθη στην τρίτη θέση της βαθμολογίας, μένοντας τέταρτη με 31 βαθμούς. Τρεις βαθμούς πιο πίσω βρέθηκε η Νίκη, στην ισοβαθμία με τον Ολυμπιακό Β' για την πέμπτη θέση.


Αναγέννηση Καρδίτσας (Τσακμακίδης): Γκέκας, Γκόλιας, Κοτσώνης, Καρανίκας, Σταμόπουλος, Γκίνη (69' Μπενγκόα), Δημούτσος (75΄ Μανιός), Λαγός (87' Καρρίκι), Πλέγας, Κουτσιανικούλης (69' Πολίτης), Αθανασιάδης (75' Γκεγιέ).

Νίκη Βόλου (Βοσνιάδης): Μπάγιτς, Αθανασίου, Κυριακίδης, Ανδρέου, Αλιατίδης, Παναγιωτίδης (46' Βλαχομήτρος), Τσουκαλάς, Βασιλείου (65' Μέτσε), Κάσσος, Μιράντα (83' Πάνος), Κουσκουνάς.


Ηρακλής - Τρίκαλα 0-1

Σκόρερ: 8' Ελευθεριάδης

Σημαντική εκτός έδρας νίκη των Τρικάλων αλλά και γκέλα για τον Ηρακλή. Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να πάρουν τη νίκη χάρις στο σουτ του Ελευθεριάδη στο 8ο λεπτό.

Ο Ηρακλής μετά το γκολ των Τρικάλων επιχείρησε να απειλήσει κυρίως με τον Τότσκα, που είχε σουτ που πήγε κόρνερ στο 18' αλλά και σουτ του ίδιου παίκτη στο 36' που πήγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Μάλιστα και στο 63' έβγαλε φάση ο Τότσκα με τον Περλέσι να αποκρούει και τον Μπαστακό να μην μπορεί να νικήσει μετά τον αντίπαλο γκολκίπερ. Εν τέλει ο Ηρακλής παραμένει βαθμολογικά κάτω από την 6η θέση.

Ηρακλής (Γεωργιάδης): Παλαβράκης, Πανάγου, Κωστούλας, Πήλιος, Πατράλης, Γιουμπιτάνα (46′ Μπαστακός), Κάκκο, Σγούρης, Τότσκα, Ναπολιτάνο (76′ Χατζηπιρπιρίδης) και Άλεξιτς.

Τρίκαλα (Καλογιάννης): Περλέσι, Ντιαλόσι, Ριζογιάννης, Σανδραβέλης, Νιάρος, Πέλκας, Ελευθεριάδης (65′ Μπαξεβάνος), Κεχαγιάς, Ιωαννίδης, Χειρίτραντας και Ευθυμίου.

Πανσερραϊκός-ΑΕΛ 0-1

Σκόρερ: 32' Γκοτζαμανίδης

Η ΑΕΛ πέτυχε ακόμα μία φετινή νίκη στη Super League 2 και παραμένει πολύ κοντά στην κορυφή της βαθμολογίας. Με σουτ του Γκοτζαμανίδη στο 32' έκανε το τελικό 0-1 ενώ στο 34' ο Όγκμποε με κλέψιμο ψηλά και πλασέ έστελνε τη μπάλα προς τα δίχτυα αλλά η... λάσπη τον σταμάτησε! Στο 67' η ΑΕΛ ζήτησε πέναλτι για χέρι στην περιοχή των γηπεδούχων. Στο 91' ο Πανσερραϊκός έκανε πολύ μεγάλη φάση καθώς είχε δοκάρι με την προσπάθεια του Στίνα και ενώ στη συνέχεια οι παίκτες της ΑΕΛ έδιωξαν τη μπάλα προτού περάσει τη γραμμή.

Πανσερραϊκός (Διγκόζης): Καβουσάκης, Κεφαλάς, Καρασαλίδης, Πίντο, Βάντερσον (57′ Στίνα), Κόντσι, Μαρκιόνι, Κρητικός (67′ Έππας), Ανάκογλου, Ντίαζ και Κανίς.

ΑΕΛ (Γκουτσίδης): Θεοδωρόπουλος, Θ. Παπαγεωργίου, Μαϊδάνος, Γκοτζαμανίδης, Ηλιάδης, Κολομπίνο, Γιάκος (69′ Κ. Παπαγεωργίου), Νικολιάς (90+5′ Γλύνος), Ραμίρεζ (81′ Γαρυφαλιάς), Μαυριάς και Όγκμποε (90+5′ Κούστα).

Πρόγραμμα και αποτελέσματα (21η)
Σάββατο 26/2

Ολυμπιακός Β' - Απόλλων Λάρισας 0-1
Βέροια - ΠΑΟΚ Β' 2-1
Κυριακή 27/2 (14:45)
Πανσερραϊκός – ΑΕΛ 0-1
Ηρακλής – Τρίκαλα 0-1
Αναγέννηση Καρδίτσας - Νίκη Βόλου 0-0
Πιερικός - Αλμωπός Αριδαίας 2-2
Ξάνθη - Καβάλα (17:00)
Απόλλων Πόντου - Ολυμπιακός Βόλου ΑΝΑΒΟΛΗ
Ρεπό: Θεσπρωτός

Η βαθμολογία
1. Βέροια 45 (18 ματς)
------------------------------------
2. ΑΕΛ 42 (19 ματς)
3. Ξάνθη 33 (17 ματς)
4. Αναγέννηση Καρδίτσας 31 (17 ματς)
5. Ολυμπιακός Β' 28 (20 ματς)
6. Νίκη Βόλου 28 (20 ματς)
7. Ηρακλής 26 (19 ματς)
8. ΠΑΟΚ Β 26 (18 ματς)
9. Αλμωπός Αριδαίας 26 (20 ματς)
10. Θεσπρωτός 23 (19 ματς)
11. Τρίκαλα 20 (19 ματς)
12. Απόλλων Λάρισας 19 (19 ματς)
13. Πιερικός 19 (20 ματς)
------------------------------
14. Απόλλων Πόντου 17 (18 ματς)
15. Πανσερραϊκός 17 (20 ματς)
16. Ολυμπιακός Βόλου 13 (17 ματς)
17. Καβάλα 13 (18 ματς)
*Η 1η θέση οδηγεί σε διπλό μπαράζ με τον 1ο του άλλου ομίλου και ο νικητής του θα προβιβαστεί στην πρώτη κατηγορία, ενώ ο χαμένος θα δώσει νέο διπλό μπαράζ με τον 13ο της παραπάνω κατηγορίας και θα διεκδικήσει μέσω αυτού τον προβιβασμό του.
*Οι Β' ομάδες δεν προβιβάζονται και δεν υποβιβάζονται. Εάν βρεθούν σε αντίστοιχες θέσεις θα αντικατασταθούν από την αμέσως παρακάτω ή παραπάνω ομάδα.

Η επόμενη αγωνιστική (22η)
Κυριακή 6 Μαρτίου (14.45)

Απόλλων Λάρισας - Πανσερραϊκός
ΑΕΛ - Ηρακλής
Τρίκαλα - Βέροια
ΠΑΟΚ Β - Απόλλων Πόντου
Ολυμπιακός Βόλου - Αναγέννηση Καρδίτσας
Νίκη Βόλου - Πιερικός
Αλμωπός Αριδαίας - Ξάνθη
Καβάλα - Θεσπρωτός
Ρεπό: Ολυμπιακός Β

@Photo credits: INTIME
 

SUPERLEAGUE 2 Τελευταία Νέα