Ατλέτικο Μαδρίτης - Αθλέτικ Μπιλμπάο 1-2: Σούπερ τα Λιοντάρια, τώρα απειλούν την Βασίλισσα! (vids)

Ατλέτικο Μαδρίτης - Αθλέτικ Μπιλμπάο 1-2: Σούπερ τα Λιοντάρια, τώρα απειλούν την Βασίλισσα! (vids)

Αλέξανδρος Λοθάνο
Ατλέτικο Μαδρίτης - Αθλέτικ Μπιλμπάο 1-2: Σούπερ τα Λιοντάρια, τώρα απειλούν την Βασίλισσα! (vids)

bet365

Ανώτερη η Αθλέτικ Μπιλμπάο, νίκησε με ανατροπή την Ατλέτικο Μαδρίτης στον δεύτερο ημιτελικό του Σούπερ Καπ Ισπανίας (2-1) και θα διεκδικήσει το τρόπαιο κόντρα στην Ρεάλ, στον τελικό της Κυριακής (16/01, 20:30).

Όσοι περίμεναν μαδριλένικο ντέρμπι στον τελικό του Σούπερ Καπ Ισπανίας (Κυριακή 16/01, 20:30), διαψεύστηκαν πανηγυρικά, αφού υπολόγιζαν χωρίς την περσινή νικήτρια του θεσμού, την εξαιρετική Αθλέτικ Μπιλμπάο!

Η ομάδα του Μαρθελίνο Γαρθία Τοράλ, παρ’ ότι βρέθηκε πίσω στο σκορ με αυτογκόλ, ήταν ανώτερη, έδειξε χαρακτήρα, σημείωσε δύο γκολ μέσα σε τέσσερα λεπτά και με νίκη επί της Ατλέτικο Μαδρίτης (2-1) πήρε δικαιότατα την πρόκριση στον τελικό, όπου κόντρα στην Βασίλισσα θα κυνηγήσει το «ριπίτ» της περσινής επιτυχίας και το τέταρτο συνολικά Σούπερ Καπ στην ιστορία της.

Οι Ροχιμπλάνκος, χωρίς τους τραυματίες Στέφαν Σάβιτς και Αντουάν Γκριεζμάν, μπήκαν πιο δυνατά και μόλις στο δέκατο δευτερόλεπτο, ο Ζοάο Φέλιξ έστειλε την μπάλα στο βάθος της εστίας του Ουνάι Σιμόν, με το γκολ όμως να ακυρώνεται ορθά για καθαρό οφσάιντ.

Ο Πορτογάλος ξεκίνησε με πολλά κέφια, όπως και ο Άνχελ Κορέα, αλλά με το πέρασμα των λεπτών ο ρυθμός τους έπεσε, όπως και ολόκληρης της Ατλέτικο, η οποία διαμαρτυρήθηκε για τον μη καταλογισμό πέναλτι σε πτώση του Τομά Λεμάρ (7’).

Η Αθλέτικ, χωρίς τον πολύτιμο Βενθεδόρ στην μεσαία γραμμή, «απάντησε» στη γκρίνια της Ατλέτικο με διαμαρτυρίες της για πτώση του Ουνάι Σανθέτ στην περιοχή (11’), με τον Ινιάκι Γουίλιαμς να δοκιμάζει λίγο νωρίτερα τα ρεφλέξ του Γιάν Όμπλακ.

Κακό από εκεί και πέρα το πρώτο ημίχρονο, με τους Βάσκους να έχουν την μπάλα αλλά να δείχνουν να μην ξέρουν τι να την κάνουν και τους Μαδριλένους να περιμένουν μάταια μια ευκαιρία για να βγουν στην κόντρα.

Με το «καλημέρα» του δεύτερου μέρους, ο Ντιέγο Σιμεόνε υποχρεώθηκε να κάνει δύο αλλαγές λόγω ενοχλήσεων (Λόντι αντί Γιορέντε και Ντε Πάουλ αντί Κοντογκμπιά), με την Αθλέτικ να μπαίνει πιο αποφασισμένη, αλλά την Ατλέτικο να απειλεί πρώτη με τον (άφαντο στο πρώτο 45λεπτο) Γιανίκ Φερέιρα Καρασκό.

Ό,τι δεν έκαναν οι επιθετικοί των δύο ομάδων, ανέλαβε να το κάνει η τύχη. Κόρνερ της Ατλέτικο στο δεύτερο δοκάρι, διαγώνια κεφαλιά του Ζοάο Φέλιξ, η μπάλα χτυπάει στο δοκάρι και την πλάτη του Ουνάι Σιμόν, για να δώσει προβάδισμα στους Ροχιμπλάνκος, σε ένα απόλυτα ισορροπημένο παιχνίδι (62’).

Το αυτογκόλ πλήγωσε, αλλά σε καμία περίπτωση δεν πτόησε τους Βάσκους, οι οποίοι άγγιξαν την ισοφάριση σχεδόν αμέσως, με τον Όμπλακ να μπλοκάρει την μπάλα πάνω στην γραμμή, ύστερα από κεφαλιά του Ίνιγο Μαρτίνεθ.

Η ομάδα του Μαρθελίνο δεν είχε άλλη επιλογή από το να ρισκάρει, με τον προπονητή της να κάνει τριπλή (!) αλλαγή στο 70’, την ώρα που στην Ατλέτικο έμπαινε αντί του Άνχελ Κορέα ο (πολύ ξενερωμένος εσχάτως) Λουίς Σουάρες.

Η Ατλέτικο έχει πάψει προ πολλού να παρέχει την αμυντική ασφάλεια παλαιότερων ετών και αυτό το επιβεβαίωσε ο Γεράι Άλβαρεθ, ο οποίος ισοφάρισε για την Αθλέτικ με κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Ίκερ Μουνιαΐν (77’).

Η Αθλέτικ, μάλιστα, δεν έμεινε εκεί και, εκμεταλλευόμενη την δυναμική που της έδωσε το γκολ της ισοφάρισης και κόντρα σε μια κακή (και πάλι) Ατλέτικο, έφτασε στην ανατροπή, χάρη στον μικρό αδελφό του Ινιάκι Γουίλιαμς, Νίκο, ο οποίος σούταρε με τη μια ύστερα από φάση διαρκείας στα καρέ του Όμπλακ, ο οποίος λίγο νωρίτερα του είχε αρνηθεί το γκολ με εξαιρετική απόκρουση (81’).

Η ομάδα του Σιμεόνε έδειξε ανήμπορη να αντιδράσει, η Αθλέτικ κράτησε με αρκετή άνεση το προβάδισμα και, μάλιστα, στις καθυστερήσεις αποβλήθηκε μέσω VAR ο Χοσέ Μαρία Χιμένες για δολοφονική προβολή στο κεφάλι του Μαρτίνεθ.

Ατλέτικο Μαδρίτης (Ντιέγο Σιμεόνε): Όμπλακ - Γιορέντε (46’ λ. τρ. Λόντι), Βρσάλικο, Χιμένες, Ερμόσο, Καρασκό - Κόκε (84’ Ερέρα), Κοντογκμπιά (51’ λ. τρ. Ντε Πάουλ), Λεμάρ (84’ Ματέους Κούνια) - Κορέα (71’ Σουάρες), Ζοάο Φέλιξ.

Αθλέτικ Μπιλμπάο (Μαρθελίνο Γαρθία Τοράλ): Ουνάι Σιμόν - Ντε Μάρκος, Γιεράι, Ίνιγο Μαρτίνεθ, Μπαλενθιάγα (75’ Μπερτσίτσε) - Μπερενγκέρ (70’ Ραούλ Γαρθία), Ντάνι Γαρθία, Θάραγα (70’ Βέσγα), Μουνιαΐν - Σανθέτ (70’ Νίκο Γουίλιαμς), Ινιάκι Γουίλιαμς.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPER CUP ΙΣΠΑΝΙΑΣ Τελευταία Νέα